dcp100168 Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Transportul public se impune in fata transportului privat* Cele 30 de autobuze achizitionate recent de Transurb au inceput sa schimbe balanta in raport cu operatorii din transportul privat, care au renuntat deja la zeci de masini din parcurile auto proprii.Transportul de persoane din Galati este in plin proces de transformare, mai ales dupa “impulsul” dat de achizitia celor 30 de autobuze noi de catre societatea publica de transport local. Conform informatiilor furnizate de Teodoru Dobritoiu, administrator SC Sherr, cel mai mare operator din transportul privat de persoane din Galati, procesul incepuse inca din 2007, dar s-a accentuat serios in cursul acestui an. Operatorul a renuntat, anual, in medie cam la 10% din parcul auto cu care a castigat concesiunea pentru a permite proprietarilor de microbuze ramasi sa se mentina pe linia de plutire. “Am intrat in parcul de rezerva a societatii, care, conform legii, trebuie sa se situeze intre 30 si 50%. Inainte microbuzele lucrau 21 de zile, iar in restul intrau microbuzele de rezerva. Acum nu se mai justifica acest numar. Ce era sa facem? Am renuntat la personalul TESA si la microbuzele din parcul de rezerva”, ne-a declarat Teodoru Dobritoiu. Si acesta este doar inceputul. Lucrurile se vor inrautati de saptamana viitoare pentru operatorii privati, dupa ce in parcul Transurb vor ajunge 10 troleibuze noi, ce fac parte din investitia initiala, alaturi de cele 30 de autobuze.Desi inca nu este nimic conturat, operatorii nu exclud varianta achizitiei de autobuze pentru a participa alaturi de Transurb la licitatia pentru trasee din 2010. Termenul de microbuze este oarecum gresit pentru ca orice mijloc de tranbsport de peste 9 locuri este catalogat ca autobuz potrivit legislatiei actuale. Toate privirile se indreapta spre Primarie, de unde trebuie sa vina o strategie in acest sens. Administratorii Sherr si ACJ Globe Tour ne-au precizat ca au capacitatea financiara de a face tranzitia de la microbuze la autobuze, dar se pronunta pentru mijloace de transport de o capacitate mai mica, pana in 35-40 de locuri. Putem spune ce au facut alte orase mari din tara, cum este spre exemplu Iasiul, care a renuntat peste noapte la transportul cu microbuze.http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... articol=11
George Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Eu zic ca e o idee buna ca cele 3 firme private sa faca tranzitia de la microbuze la midibuze Isuzu si Prestij care se vor diferentia de cele ale Transurb doar de numarul de linie care va fi intre 60 si 85 si o banderola rosie, galbena sau albastra in partea superioara a parbrizului. Iar transurb sa adopte urmatoarele benzi: roz pentru autobuze, maro pentru tramvaie, verde pentru trolee, si mov pentru tramvaie conventie. Aceasta distingere de la mare distanta a autovehiculelor de transport public, va permite ca firmele private sa se afirme si in transportul cu trolee sau tramvaie private incheind contracte de franciza cu renelul si transurbul pentru a avea dreptul de folossinta a retelelor, o mica parte din profit revenind Transurbului si facturile Renellui se vor plati impartit.
kholaps Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Eu zic ca e o idee buna ca cele 3 firme private sa faca tranzitia de la microbuze la midibuze Isuzu si Prestij care se vor diferentia de cele ale Transurb doar de numarul de linie care va fi intre 60 si 85 si o banderola rosie, galbena sau albastra in partea superioara a parbrizului. Iar transurb sa adopte urmatoarele benzi: roz pentru autobuze, maro pentru tramvaie, verde pentru trolee, si mov pentru tramvaie conventie. Aceasta distingere de la mare distanta a autovehiculelor de transport public, va permite ca firmele private sa se afirme si in transportul cu trolee sau tramvaie private incheind contracte de franciza cu renelul si transurbul pentru a avea dreptul de folossinta a retelelor, o mica parte din profit revenind Transurbului si facturile Renellui se vor plati impartit.si apoi nu vom mai avea 500 de microbuze (care numa proprietarii stiu ce vor face cu ele)ci 300 de minibuse.crezi ca proprietarii de microbuze de acum se vor multumi ca in lok de 5 microbuze sa ramana cu un minibus?stiu ca suna a monopol dar o idee ar fi ca de transportul in comun sa se ocupe doar transurb .cu o investitie de 100 de autobuze si marirea orarului de lucru ar face fata si am merge in mod civilizat
George Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Cu o singura conditie obligatorie. Sa preia neaparat si sa opereze si traseele dubarilor. Fara aceste trasee transportul ar deveni un calvar cu C mare!!! Mai ales pentru lenesii carora le e lene sa mearga 2 sau 3 statii pe jos. In plus lumea ar da doar 75 bani in loc de 1,50 lei. Am observat ca sunt si situatii unde trebuie sa consumi 2 calatorii cu transurbul pe cand cu maxi-taxi consumi doar 1.
adrian Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 stiu ca suna a monopol dar o idee ar fi ca de transportul in comun sa se ocupe doar transurb .Si pe care-l sponsorizam toti prin taze locale...
Rami Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 stiu ca suna a monopol dar o idee ar fi ca de transportul in comun sa se ocupe doar transurb . No way . Sa stau in statie la 5 dimineata si sa ma urc intr-un autobuz unde PUTE , unde lumea injura si scuipa pe jos??? Asta e civilizatia ???
riaji Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 No way . Sa stau in statie la 5 dimineata si sa ma urc intr-un autobuz unde PUTE , unde lumea injura si scuipa pe jos??? Asta e ciilizatia ???Rami, am vazut scene de genul asta si in maxi-taxi-uri. Ca sa nu mai zic de marlania soferilor (de la remarcile idioate, pana la injuraturile aruncate celorlalti participanti la trafic atunci cand ei zburda ca nebunii).
George Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Sunt 2 solutii pentru dubari: 1: Se modernizeaza, renunta la marlanii si ia exemplul Atlas-ului sau Transurbului, sa vina cu midibuze in locul conservelor, sa vina mereu cu ceva nou pentru calatori, etc 2. Nu le convine sa faca asa, sa dispara. Eu sper sa adopte prima solutie.
silviudeep Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 stiu ca suna a monopol dar o idee ar fi ca de transportul in comun sa se ocupe doar transurb . No way . Sa stau in statie la 5 dimineata si sa ma urc intr-un autobuz unde PUTE , unde lumea injura si scuipa pe jos??? Asta e civilizatia ???de acord, plus ca trebuie sa stai si in "garda" sa nu ramai fara ceva de prin buzunare. In maxi taxi nu intampini astfel de probleme, plus ca nici nu stai in statii pana iti creste barba. Nimic de zis, s-au modernizat si autobuzele si tramvaiele, dar pana nu se va rezolva problema sutilor si a frecventei autobuzelor si a tramvaielor, maxi taxi ramane un mijloc de transport, confortabil, rapid si sigur, pe care voi continua sa il folosesc atunci cand am nevoie. PS. Nu m-am mai urcat intr-un tramvai sau un autobuz de ani de zile.
1964 Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 ma bucur pentru ca dispar dubele.Autobuzele dau o fata moderna orasului.deja ma dispera dubele care stau in statii prea mult timp si nu ajung la destinatie cand trebuie.prefer sa merg cu un autobuz sau tramvai care merge conform unui orar bine stabilit si nu este nici prea aglomerat.pt cei care iubesc dubele ii intreb daca le place sa fie inghesuiti pe coridor si ala sa alerge ca nebunul facand intrecere cu alt dubar care nu-si respecta orarul si printr-e calatori ami e si unul care nu s-a spalat sau a mancat usturoi dimineata.de exemplu de la liceul 3 pana la intersectia basarabiei cu domneasca fac in jur de 10 minute cu tramvaiul fata de 50 de minute cu duba.pana si cu 22 se ajunge ami repede.
George Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 Nu a spus nimeni ca dispar dubele. Ai inteles gresit. Doar ca nu isi mai permite unii transportatori sa tina toate dubele din dotare pe traseu. Va mai curge multa apa pe Dunare pana sa dispara complet dubele.
silviudeep Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 stati voi linistiti. Nu va disparea transportul cu maxi taxi, atat timp cat este si va fi in continuare folosit de foarte multa lume. E logica treaba. E drept ca in unele cazuri poate ajungi mai repede cu un autobuz, asta daca prinzi vreunul (ca ai de asteptat pana vine, in comparatie cu un maxi taxi, la care stai sa zicem 2-3 minute. Eu de regula nu ma urc daca nu am loc, astept altul, insa prefer in continuare maxi taxi, pentru ca in el nu dai de toti boschetarii care "opereaza" in tramvaie sau autobuze.
1964 Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 asta pentru ca suntem o natie de fricosi si jalnici unde minoritatea domina.fiecare intoarce capul si se face ca nu vede.in fine decat sa stau intr-o cutie de conserve si sa puta a usturoi si transpiratie pt ca am avut un conflict cu un specimen din asta.e adevarat ca poate stai ami mult in statii dupa un autobuz sau tramvai dar pana la urma tot ajungi ami repede la destinatie.daca inveti orarul poti fi cel ami castigat.
riaji Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 sta pentru ca suntem o natie de fricosi si jalnici unde minoritatea domina.Sincer, nu prea vad cum vine asta in contextul de mai jos, cata vreme marea majoritate a galatenilor folosesc maxi-taxi pentru transport intern.
1964 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 pana la un moment dat foloseam si eu maxitaxi dar m-am saturat sa tot merg inghesuit si sa nu ajung la timp la destinatie ca sta soferul la semafor chiar daca e verde.ii inteleg si pe ei ca e greu cu banii si au rate dar au si ei o parte de vina pentru ca s-au indatorat la banci sa-si ia masini stiind ca o sa se termine odata cu transportul asta originar din siria.lacomia lor i-a adus in situatia asta si incet incet vor disparea si cel putin eu evit microbuzele pe cat posibil.si am vazut ca din ce in ce mai multi se orienteaza spre transportul in comun.
George Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Pot sa pun pariu ca daca vor disparea microbuzele vor iesi oamenii in strada la proteste ca vor readucerea lor, ca intarzie la servici din cauza ca stau 10 min la Transurb pe cand maxi-taxile il gaseau in statie de cum ajungeau.
1964 Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 nu va iesi nimeni in strada pentru ca nu ii va indeparta nimeni pe dubari.multi renunta pentru ca nu mai este rentabil.inevitabil am prieteni care au lucrat si care inca mai lucreaza pe duba si se plang ca nu mai fac bani si vor sa renunte.cred ca daca s-ar introduce sistemul de monitorizare a traficului cum e la cluj s-ar rezolva si problema cu statul in statie.cel putin la autobuzele cele noi care au gps vor fi monitorizate iar in statie va fi o placutza electronica si va indica timpul in care autobuzul asteptat va ajunge in statie.asa este un transport public in orasele care noi le numim mai civilizate gen cluj sau timisoara unde nu exista dube care stau la verde la semafoare si incurca traficul.
toto Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Pana la urma legea cererii si a ofertei va rezolva aceasta problema... Vor ramane pe piata cei care ofera cele mai bune servicii.
adrian Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Sa vedeti in Praga ce transport in comun au...iti reglezi ceasul dupa autobuzele, troleele sau tramvaiele lor. Si au niste strazi inguste in centrul orasului... Sa se duca vreun cefalopod smecher de pe la noi sa opreasca aiurea sa blocheze vreun tramvai...
Recommended Posts