Jump to content

Un gălăţean, suspectat de crimă în Spania


dcp100168

Recommended Posts

Doi români suspectaţi de crimă au fost arestaţi preventiv în Spania

Doi români suspectaţi de uciderea unui bărbat, în provincia Valencia, găsit într-o valiză care avea o etichetă pe care era scris un nume şi oraşul Galaţi, au fost arestaţi preventiv de autorităţile spaniole, ancheta în acest caz desfăşurându-se în colaborare cu poliţiştii români. În 7 septembrie, în apropierea localităţii Font de la Figuera, din provincia Valencia, pe marginea autostrăzii CV-653, a fost găsit cadavrul unui bărbat, în stare avansată de putrefacţie, care avea urme de împuşcare în piept. Acesta se afla într-o valiză care avea o etichetă pe care era scris un nume, numărul blocului şi oraşul Galaţi, se arată într-un comunicat de marţi al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR). Autorităţile judiciare spaniole au cerut ajutorul poliţiştilor români, iar în urma colaborării i-au identifica pe cei doi suspecţi de crimă. După identificarea posesorului valizei, poliţiştii gălăţeni şi un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Municipiului Galaţi au stabilit că suspecţii de crimă sunt P.B., în vârstă de 21 ani, din Botoşani şi complicele său P.L., de 22 ani, din Galaţi. Poliţiştii români şi spanioli continuă colaborarea pentru stabilirea identităţii victimei.

Link to comment
Share on other sites

Doi romani au fost arestati pentru impuscarea si ascunderea unui barbat intr-un geamantan

Doi români au ingrozit Spania dupa ce politia a descoperit cadavrul unei persoane de sex masculin, impuscata in piept, inghesuita intr-o valiza si abandonata intr-o plantatie de smochini. Cercetarile au aratat ca omorul a fost comis de un român din Botosani, iar complice a fost un conational din Galati. Un martor, tot român, i-a condus pe anchetatori la cei doi.

La inceputul lunii septembrie, o mica localitate din provincia Valencia, La Font de la Figuera, de 2.300 de locuitori, a fost terifiata dupa ce s-a auzit ca pe drumul spre Fontanars dels Alforins a fost gasit un cadavru. Zona este impanzita de vita-de-vie si culturi de smochini si este situata in imediata vecinatate a drumului CV-653 care leaga autostrada N-344 de Fontanars dels Alforins. Macabra descoperire a fost facuta pe 7 septembrie, întâmplator, in jurul orei 12.30 de un biciclist. Acesta a vazut langa un smochin o valiza albastru-inchis. „Condus de curiozitate m-am apropiat de valiza si am simtit un miros puternic de cadavru. Atunci am sunat la autoritati care au ajuns foarte repede”, a declarat biciclistul, care a preferat sa ramana anonim.

Anchetatorii au deschis valiza. In interior se afla un cadavru in stare avansata de putrefactie. Era un barbat intre 30-35 de ani, îmbracat în pantaloni scurti, pantofi sport si era asezat in pozitie fetala. Starea avansata de descompunere i-a împiedicat pe anchetatori sa precizeze modul in care a fost ucis. Investigatorii au mentionat ca este posibil ca valiza sa se fi aflat acolo de 20-25 de zile, judecand dupa gradul avansat de putrefactie. Temperaturile ridicate înregistrate în zona au accelerat descompunerea corpului, deci identificarea cadavrului nu va fi o sarcina usoara, au declarat investigatorii, care au denumit ancheta cazul „Valiza”.

Impuscat de aproape

Autopsia corpului gasit intr-o valiza la „La Font de la Figuera” a confirmat ca omul a fost ucis prin impuscare de aproape cu o arma de calibru 9 milimetri. Conform surselor judiciare, stadiul avansat de descompunere a cadavrului a împiedicat activitatea de identificare a victimei. Ofiterii de la Guardia Civil s-au aflat în imposibilitatea de a colecta amprente digitale pe care sa le introduca în sistemul de identificare automata a amprentelor. Ceea ce nu au spus de la bun inceput anchetatorii si nici martorii este faptul ca pe valiza a fost gasita o eticheta de tipul celor folosite la imbarcarea in avion. Pe eticheta erau trecute numele, o adresa si orasul Galati. Plecand de la aceste date s-a format o comisie rogatorie pentru a se identifica cadavrul. Politistii romani au aflat ca valiza apartine unui galatean care a fost plecat in acea perioada in Spania. Acesta a declarat politistilor ca a fost amenintat cu moartea daca va spune ceva. Pe parcursul cercetarilor, el a declarat ca, in Spania, a locuit cu chirie alaturi de un alt galatean, Laurentiu Daniel Paraschiv, poreclit Didi - in Spania si zis Calu - in Romania, in varsta de 21 de ani, si de un botosanean, Bogdan Puiu, in varsta de 21 de ani. Martorul a spus ca valiza ii apartine si ca cel care l-a impuscat pe omul din valiza a fost Bogdan Puiu, iar Laurentiu Daniel Paraschiv doar l-a ajutat sa transporte valiza cu corpul neinsufletit la aproape 50 de kilometri, in zona La Font de la Figuera.

Unul dintre suspecti a fost prins in portul Alicante

Unul dintre suspecti a fost prins, conform ziarelor spaniole, la sfârsitul lunii septembrie, in portul Alicate si transferati la Valencia. Probatoriul administrat in aceasta cauza de politistii români si spanioli in cadrul anchetei desfasurate a permis arestarea preventiva, in Spania, a celor doi suspecti de omor, pe o perioada de 29 de zile. La locuinta suspectului principal Bogdan Puiu nu locuieste in prezent nimeni. Vecinii spun ca toti sunt plecati in strainatate. Bogdan Puiu este cel mai mare copil al familiei si mai are un frate de 17 ani, plecat la rândul sau la munca. Bogdan Puiu este plecat de peste cinci ani la munca in strainatate, cu contract de munca, fiind cunoscut de vecinii din scara blocului in care locuieste ca un baiat linistit.

http://www.gardianul.ro/index.php?pag=n ... antan.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.