Jump to content

Criză acută de insulină şi medicamente pentru cancer


dcp100168

Recommended Posts

Criză acută de insulină şi medicamente pentru tratarea cancerului

Farmaciile au depozitele goale fiindcă furnizorii refuză să le livreze medicamentele comandate, în pofida înţelegerii cu Ministerul Sănătăţii. Insulina se mai găseşte doar la farmacia Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi, dar şi acolo stocul este pe sfârşite. Bolnavii de diabet şi cancer din Galaţi au căzut victime conflictului dintre furnizorii de medicamente şi Ministerul Sănătăţii. De la începutul acestei săptămâni, ei au colindat în zadar farmaciile din oraş, în căutarea medicamentelor care îi ţin în viaţă. Farmaciştii ridică neputincioşi din umeri şi arată cu degetul spre furnizori, care refuză să-i mai aprovizioneze cu medicamentele decontate prin programele naţionale de sănătate pentru diabet şi cancer. Singura salvare în acest moment pentru suferinzii de diabet şi afecţiuni oncologice este Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi. În farmacia spitalului încă se mai găsesc insulina şi celelalte medicamente pentru tratarea diabetuli şi cancerului. Autoritatea Judeţeană de Sănătate Publică atrage însă atenţia că şi acestea stocuri sint pe sfirsite. Pe fondul acestei crize, mai multe farmacii din Galaţi sunt în pericol să-şi piardă contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate, pe motiv că nu au avut grijă să se aprovizioneze cu medicamentele pentru diabet şi cancer. Farmaciştii sunt nemulţumiţi că reprezentanţii Casei de Sănătate nu ţin cont de faptul că furnizorii refuză să le livreze medicamentele comandate.

http://www.europafm.ro/stiri/interne/cr ... ti~n22277/

Link to comment
Share on other sites

Razboi intre farmacii si Casa de Asigurari de Sanatate

* Insulina si medicamentele oncologice lipsesc din farmacii

Opt unitati care elibereaza medicamente din programul national de sanatate risca sa le fie reziliat contractul pentru ca plimba bolnavii pe drumuri. Oamenii nu mai stiu incotro s-o apuce. O stie si Casa de Asigurari de Sanatate, care a facut o serie de controale prin farmaciile din toata tara. Pana acum au fost inspectate 13 unitati din judetul Galati din care lipseau medicamente vitale pentru bolnavi. Si asta, desi in contractul semnat cu Casa de asigurari de Sanatate se obligau sa asigure permanent aceste medicamente. Daca farmacistii ar fi adaugat si clauze clare despre conditiile in care nu pot asigura necesarul de medicamente, acum nu ar mai risca sa le fie reziliat contractul. Farmacistii spun ca situatia in care se afla acum este fara precedent si nu aveau cum s-o prevada. Ei cer sa fie luate masuri drastice doar in cazul farmaciilor care nici inainte de criza nu se aprovizionau cu medicamente. In acest moment, in multe dintre farmaciile din Galati nu se mai afla insuline si nici medicamente oncologice, iar rafturile incep sa se goleasca si la alte medicamente de stricta necesitate.

http://stirileprotv.ro/locale/31/razboi ... atate.html

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.