Jump to content

Au fost majorate bursele studenţilor gălăţeni


dcp100168

Recommended Posts

Bursele studentilor, in proces de evaluare

Bursele pentru studentii Universitatii "Dunarea de Jos" din Galati au fost majorate, ele fiind deja repartizate facultatilor care urmeaza sa stabileasca numarul de studenti care vor beneficia de acesti bani. Purtatorul de cuvant al institutiei de invatamant superior galatene, Luiza Serbanescu, a declarat ca bursele au fost majorate, fata de anul universitar trecut, dupa cum urmeaza: bursa de studiu a crescut de la 250 de lei la 300 de lei lunar, bursa de merit - de la 350 la 400 de lei pe luna, bursa de performanta este in valoare de 500 de lei, iar ajutorul social, inclusiv cel ocazional, a crescut de la 150 de lei la 200 de lei.

In contextul in care Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a manifestat intentia de a mari, incepand cu acest an universitar, fondul de burse cu 16%, Serbanescu a precizat ca, "in momentul in care va aparea si aceasta majorare, Universitatea "Dunarea de Jos" va creste, inca o data, cuantumul burselor acordate studentilor sai". De asemenea, rectorul universitatii, Viorel Minzu, a promis ca va suplimenta, din veniturile proprii ale institutiei, la fel ca si anul trecut, numarul de burse de studiu cu 10%.

In prezent, fondurile pentru burse au fost repartizate facultatilor, care vor proceda la stabilirea numarului de studenti beneficiari de aceste fonduri. Anul trecut, 1.793 de studenti ai Universitatii "Dunarea de Jos" au beneficiat de burse din bugetul de stat si 202 studenti au avut burse alocate din veniturile proprii ale institutiei. Universitatea "Dunarea de Jos" are, in toate formele de invatamant, aproximativ 16.000 de studenti.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.