Jump to content

Împuşcat în cap de un poliţist


dcp100168

Recommended Posts

Tânăr la spital, fiind împuşcat în cap de un poliţist după ce a refuzat să oprească maşina

Un tânăr în vârstă de 18 ani a fost internat la Spitalul de Urgenţă din Galaţi, având o rană la cap, după ce a fost împuşcat de un poliţist din cauză că a refuzat să oprească maşina la semnalele unei patrule de Poliţie şi a fost urmărit pe o distanţă de aproximativ 15 kilometri, în oraşul Brăila. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Brăila, tânărul a fost atins de un glonţ tras de unul din membrii unei patrule de Poliţie care urmărea autoturismul în care se afla victima, în condiţiile în care aceasta a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor. "Miercuri seară, un echipaj al Poliţiei Urbane Brăila a sesizat faptul că pe bulevardul Dorobanţi circula un autoturism Dacia 1300 care nu avea luminile aprinse şi era avariat. Şoferul a fost somat să oprească, folosindu-se semnale audio şi luminoase, dar nu a răspuns la somaţii. Mai mult, a accelerat şi a reuşit să iasă pe drumul naţional care face legătura între Galaţi şi Brăila. Urmărirea a continuat şi s-au folosit în continuare metodele de somare, la care şoferul nu a reacţionat. În cele din urmă, poliţiştii au tras două focuri de armă în plan vertical. Nici după acest avertisment nu au oprit, aşa că s-a tras în cauciucuri", a declarat Jenel Şogor, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Brăila. Conform sursei citate, nici după ce poliţiştii au tras în cauciucurile maşinii şoferul nu a oprit, ci a virat la dreapta, a coborât de pe dig şi a pornit spre Dunăre printr-o lizieră. La un moment dat, maşina nu a mai putut înainta, şoferul a coborât şi a încercat să se ascundă în lizieră, fiind în cele din urmă prins. "În maşină se aflau doi pasageri, iar unul dintre ei avea o plagă la cap, la ceafă, provocată de unul dintre gloanţe, care a ricoşat. A fost solicitată intervenţia unei ambulanţe, iar acesta a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Sfântul Apostol Andrei din Galaţi", mai precizează sursa citată. În urma cercetărilor s-a stabilit că tânărul în vârstă de 18 ani care se afla la volan nu are permis de conducere, iar în urma testării s-a constatat că avea o alcoolemie de 0,37 la mie în aerul expirat. Alături de acesta, în maşină se mai afla un tânăr de 17 ani, din Galaţi. Potrivit cadrelor medicale gălăţene, tânărul care a fost împuşcat se află în afara oricărui pericol. "Tânărul a avut un noroc tereibil. El a fost operat de urgenţă, pansat, iar acum se află în afara oricărui pericol", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă din Galaţi, dr. Mihai Bucatanschi.

Un gălăţean s-a ales cu un glonţ în cap tras de un poliţist brăilean

Adrian Ciutacu, un tânăr de 18 ani din Galaţi, a scăpat cu viaţă ca prin minune, în noaptea de miercuri spre joi, după ce a fost lovit în cap de glonţul tras de un poliţist brăilean. Victima se afla într-o maşină condusă de o cunoştinţă întâmplătoare cu care băuse până după miezul nopţii într-un bar. După ce au turnat pe gât până n-au mai ştiut ce se întâmplă cu ei, cei doi tineri din Galaţi s-au urcat într-o maşină şi au plecat să viziteze Brăila.

Pe şoseau dintre cele două oraşe, aflată pe digul de lângă Dunăre, plimbăreţii au fost somaţi, de un echipaj de la Rutieră, să oprească. Tânărul aflat la volan a intrat în panică şi a accelerat, încercând să scape de maşina Poliţiei. După mai multe somaţii prin portavoce şi focuri de pistol în aer, poliţiştii au încercat să oprească maşina în care se aflau tinerii trăgând în cauciucuri. Unul dintre gloanţe l-a lovit pe Adrian Ciutacu în cap. Transportat imediat la spital, tânărul împuşcat a fost operat de urgenţă. Medicii neurochirurgi au constatat că glonţul se oprise în craniul victimei, undeva în zona cefei.

De pe patul de spital, după ce a ieşit cu bine din operaţie, Adrian Ciutacu a povestit poliţiştilor că a avut încredere să plece cu celălalt tânăr la plimbare cu maşina, fiind ferm convins că acesta are permis de conducere. Victima a mai povestit că se afla pe locul din dreapta în momentul în care au fost somaţi să oprească, dar că nu a insistat ca şoferul să se conformeze, după ce a aflat că acesta nu are carnet. Poliţiştii brăileni au o altă versiune şi afirmă că victima s-ar fi aflat pe locul din stânga spate, iar pe locul de lângă şofer s-ar fi aflat un minor de 17 ani, adolescent care a dispărut în momentul în care maşina a fost oprită. Cert este că şoferul, în vârstă tot de 18 ani, care s-a ales cu dosar penal, a fost testat alcoolscopic şi a fost găsit cu o concentraţie de 0,37 miligrame de alcool pur în litrul de aer respirat.

http://www.gandul.info/actualitatea/un- ... 27;3358602

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.