Jump to content

Şoferii idioţi !

Desire

Recommended Posts

daca nu as fi la volan, ci pe locul din dreapta...m-ar amuza stilul "romanesc" de condus:

cu faruri de ceatza, chiar daca afara e zi cu soare.

schimbat directia in ultima secunda, fara semnalizare.

patruns pana in mijlocul intersectiei, chiar daca se blocheaza alte 2 benzi de circulatie.

claxonat din 2 in 3 secunde.

oprit in curbe sau pe trecerea de pietoni si....asteptat "sfarsitul lumii"

si....my favourite - vorbit la telefon in timp ce se asculta muzica

traim inca in romania....

Edited by Legumix

daca nu as fi la volan, ci pe locul din dreapta...m-ar amuza stilul "romanesc" de condus:

cu faruri de ceatza, chiar daca afara e zi cu soare.

schimbat directia in ultima secunda, fara semnalizare.

patruns pana in mijlocul intersectiei, chiar daca se blocheaza alte 2 benzi de circulatie.

claxonat din 2 in 3 secunde.

oprit in curbe sau pe trecerea de pietoni si....asteptat "sfarsitul lumii"

si....my favourite - vorbit la telefon in timp ce se asculta muzica

traim inca in romania....

Ai punctat bine... As adauga:

1. mersul cu stopul de ceata pe ploaie in afara localitatii!!! N-AVETI IDEE ce deranjant este! angry.gif

2. folosirea fazei lungi a autovehiculului din spate !!!

Pe straduta din patele blocului V5 din apropierea pietei centrale s-au intalnit 2 masini.

Nimic deosebit doar ca ... ce te faci cand nu este loc, nu este creier... dar exista munta ambitie prosteasca ???!106.gif

Pe scurt... Un Clio rosu condus de o doamna este deja pe strada... Cand mai erau cativa metri pana la intersectie - hop ca apare un harb de masina cu numarul murdar.

In loc sa astepte sa iasa Clio de pe strada marlanul de la harb ce credeti ca face? Ati ghicit! Da, asa este! Se infinge si mai mult pe strada pana masinile ajung bara la bara!

Profitand ca in masina erau 2 femei - marletele nu schiteaza nici un gest! - nesimtirea-i mare c-asa vrea p**a lui!

Soferita furioasa foc incearca un dialog, cei drept mai aprins... cum o cerea situatia.

Dupa lungi parlamentari, mai mult monologuri pline de naduf, soferita da cu spatele aproape toata strada pana ajunge langa o pubela de gunoi ca sa-l lase pe tartan sa treaca.

Ghiolbanul, in nesimtirea lui ati crede ca s-a potolit... Nu! N-ati ghicit de data asta! A oprit harbul in dreptul celeilalte masini astfel ca iar a blocat-o si s-a dat jos.

Scoate tacticos telefonul se apropie de numar si-i face poza!!! Sa nu-l uite, deoarece ca sa tii minte un simplu numar de masina trebuia sa-si activeze toti neuronii (lipsa).

Apoi o ameninta pe femeie ca 7.gif"o s-o aranjeze" ! In ce fel, nu stiu... Femeile au ripostat la fel, fotografiindu-i si lui numarul!

Acum, de unde atat tupeu si nesimtire? Nu vreau sa fiu rasist dar cocalarul era tigan, (cel putin dupa color)... si avea si look-ul specific. Dar cel mai important lucru, de unde-i vine aceasta "putere", este ca jigodia era... intradevar : POLITIST COMUNITAR !!!

Cand s-a dat jos din masina: ... pe haina lui nu scria - "iesi afara dumneata!" ci POLITIA COMUNITARA!39.gif

Dupa cum zicea KATMAN si multi altii de pe acest Forum... papagalii de comunitari au tupeu numai in fata copiilor (de 3 ani) si in fata femeilor!

PS

Nu i-am vazut numarul deoarece era ffffff murdar!

• 2 weeks later...

Ieri dupaamiaza, in apropierea magazinului Orange din Tiglina, pe sensul dispre papadie catre Orange... un bun coleg de-a meu a patit-o.

Se stie cum merg masinile pe acea portiune: incet si in coloana. Colegul meu era pe banda 1 cand deodata ii intra unul in spate!!! Cu viteza, masinile facute varza.

"Surpriza" insa urmeaza: individul care a provocat accidentul era BEAT MUCI! Nu era in stare nici sa-si scrie declaratia! Abia azi a facut-o... Alcoolemia: in aerul expirat = 1.4, in sange = 2.25.

Ati crede ca asa ceva ar fi apanajul vreunui tanar teribilist... insa la 41 de ani ai ceva pretentii...

Concluzia: ieri a fost sarbatoare (Ziua Femeii) si cum nu trebuie scapat niciun prilej de a petrece (a bea) - chiar si sarbatorile ce nu ne sunt dedicate ni le insusim cu placere avara. ... ca sa nu vorbim de responsabilitati si alte lucruri... plictisitoare.

PS

Bine ca nu s-a intamplat ceva mai rau... ar fi fost orice posibil.

Un Audi R8 a fost făcut praf într-o fracţiune de secundăUnii nu inteleg ca o masina buna se supune si ea legilor fizicii...

Pacat de masina! Pacat de celalalt sofer ... sa nu ramana paralizat.

Cat de grabit putea fi si cate secunde ar fi castigat ca sa mearga cu asa viteza mare!!!?

iar titlul... e un pic defazat tinant cont ca un om putea sa moara... pe ei ii intereseaza cat costa masina!

http://www.adevarul...._225577887.html

Edited by toto

• 4 weeks later...

Ma calca pe nervi "melcii" din trafic. Se pare ca lumea e deranjata de soferii agresivi. Eu sunt deranjat, si mai stiu ca mine, de melcii si prostii din trafic (m-am abtinut sa fiu misogin) dar si de masinile de smecherie parcate "strategic".

Tare mi-e teama ca intr-o zi o sa ies si eu din masina sa strivesc vreun melc si o sa ma filmeze lumea zicand ca eu sunt nebun.

Unii sunt si mai tari. Vorbesc la telefon, de stai un curul lor si te intrebi de ce naiba merge cu 30 cand limita e de 60..., apare momentul de vizibilitate, semnalizezi si incepi depasirea scrasnind din dinnti si aruncand lucruri de bine, atunci retardul termina convorbirea si fara sa se uita in oglinda, dublat de o adanca nestiinta vizavi de regulile de circulatie, calca acceleratia bolidului de parca a fost invitat de careva la o liniuta, fara sa tin cont de cel din stanga si ca din sens opus se aproprie alte masini...

Evident, franezi si revii in spatele "greului" in timp ce te rogi sa nu-l mai sune careva sau sa faca stanga/dreapta.

Edited by Functionarul

• 2 weeks later...

data: azi, 22 april, orele 12.10

specimen: dacia GL-07_KGx, culoare bej (avea si un numar personalizat...ca sa stim ca-l cheama VLAD, pe luneta)

un flacaneata stationat pe banda I de circulatie, fuma. fara lumini de avare, fara nici un stres.

indaratul daciotului, un nene cu mercedes astepta sa se epuizeze circulatia de pe banda II, pentru a putea circula si el...

daciotul fumeaza

eu ies din parcare, ci incerc sa intru in trafic...pe banda II, lume multa, banda I blocata de o dacie (descrisa mai sus).

dau un claxon...nici o reactie. Claxonez mai prelungit...iese o mana din dacie, care scutura scrumul de la tigara.

ma proptesc in claxon. dupa vreo 30 de secunde, vine un flacau dintr-o pravalie si se aseaza in dreapta soferului.

ies doua maini (una in stanga, una in dreapta daciei)cu tigara pe geam.

eu, continui sa fiu proptit in claxon.

dupa circa 1-2 min de claxonat, individul decide sa plece: demareaza catre banda III , iar la banda doi opreste (in diagolana) si incepe sa-mi spuna ceva. presupun ca ma injura, dar eu vorbeam la telefon si-i zambeam.

pe banda II, opreste un Audi Q7, care claxoneaza si el scurt sa se elibereze (acum) banda II.

eu plec pe banda I inainte, daciotul isi continua diagonala (sau...golana) catre banda de virat stanga.

m/

Morala: nu caii putere fac comportamentul mizerabil din trafic, ci doar soferul.

Edited by Legumix

Vineri m-am distrat copios , in curba vis-a-vis de Papadie. Iesind de la Romtelecom si mergand agale vad chiar in curba un Seat Rosu cu numar de Bucuresti. Terminatia era AFB. Ei, ca era parcat putin in curba nu mai conteaza..suntem romani fara locuri de parcare. Dinspre faleza vad ca vine o dubita de la Antarctica si s-a cam chinuit nenea sa intre pe str.Brailei din cauza Seat-ului , fapt ce m-a determinat sa ma uit la numarul masinii si in acelasi timp am observat si un sticker care facea reclama la: " www.eunublochezinterscti .ro " ultima litera nu era. Pai cum domle faci reclama la site-ul ala ? =))

De citeva luni bune am renuntat la a mai folosi masina zilnic si ma rezum la a conduce doar atunci cind e absolut necesar. Avind in vedere ca imi place sa merg pe jos, n-as putea spune ca a fost vreo problema de adaptare. Dar factorul decisiv care m-a facut sa renunt la autoturism a fost faptul ca, cel putin in Galati, traficul e groaznic - atit soferii cit si drumurile.

Si, ca sa zic si eu ceva despre subiect, ma distreaza mult soferii grabiti, aia care trebuie musai sa ajunga 'acolo' (acasa, la servici, in pom - nu conteaza) si executa niste minunatii de depasiri si accelerari taman cind nu trebuie.

Pe Movilei, de exemplu, cine a circulat pe-acolo recent stie ce transee sunt; mai apare cite un viteaz care o calca pina la fund si nu mai are timp sa frineze asa ca hop in groapa si programare la service.

Un alt exemplu de 'potenti' sunt aia care depasesc coloana pe Tecuci. Adevaru-i ca e o strada destul de frustranta pe care stai mult si bine - pe jos, ajung mai repede decit masinile din IFR pina pe Cosbuc, dar nu e zi sa nu fie cite un grabit care sa se bage si sa incurce circulatia pe celalata banda si sa-i irite si pe ceilalti soferi.

Sfatul meu, daca puteti, e sa renuntati la masina fiindca la noi in sat s-au cam stricat ulitele si nu mai merge. Bine, ca nici macar pentru mersul pe jos nu prea e infrasctuctura, asta-i alta treaba, dar e mai putin enervant.

Inca ceva... observ ca s-a facut o 'parcare' noua care gazduieste destule masini, si aici ma refer la portiunea de linie de tramvai de pe A. Saligny, dintre Siderurgistilor si Basarabiei. Cind se vor termina lucrarile pe-acolo, oare ce se va intimpla cu repectivele masini?

Cred ca sfatul mai bun ar fi plecarea de aici. Desigur, cine e masochist si vrea sa vada cit de rau se poate ajunge, e liber sa ia loc la spectacol, fiindca sigur de asta vom avea parte.

"Nu vrem Kent, nu vrem valuta / Vrem Dumitru sa ne..."

Edited by Izzy

Sfatul meu, daca puteti, e sa renuntati la masina fiindca la noi in sat s-au cam stricat ulitele si nu mai merge. Bine, ca nici macar pentru mersul pe jos nu prea e infrasctuctura, asta-i alta treaba, dar e mai putin enervant.

Incerc si eu, dar daca mersul pe jos e pe linga sosea... Inhalezi toate gazele de esapament. Doar pe la Potcoava te poti departa vreo 20 de metri, sa il iei asa mai diluat...

Ideal ar fi un transport in comun ca lumea... Si banda de biciclete separata cu bordura sau gard de restul strazii, sa nu mai parcheze mutzuflanii de-a curmezisul. Daduse cineva, demult (ultramarine parca?) niste trasee excelente care se pretau la asa ceva.

Sfaturi moka, intelighenta risipita moka, daca n-are nimeni interes sa mai si faca ceva.

Pacat...

Si banda de biciclete separata cu bordura sau gard de restul strazii, sa nu mai parcheze mutzuflanii de-a curmezisul.

Si ce facem cu cainii apoi ? Cand merg cu scuterul pe strada e imposibil sa nu sara cainii la roata sau la picioare. Si asta cu 80-90 la ora. Cu bicicleta esti mancat

Pai cum domle faci reclama la site-ul ala ? =))

lipind pe luneta. 8-}

oricum, bag seama ca ai retinut mai multe detalii despre masina mea decat despre o pretinsa problema in trafic :-?? pentru ca VINERI MASINA MEA A FOST PARCATA LA ING :-@

Edited by Legumix

Ce-am nimerit! =))

Am retinut doar ca masina a stramtorat un drum si cand m-am uitat pe luneta nu-mi venea sa cred ca acea masina "nu blocheaza intersectiile" , teoretic.

E vorba de ING-ul asta? mie imi pare parcata chiar in Curba la Romtelecom. Acu' nu-i bai, repet, poate si eu as fi facut la fel, dar nu-mi mai puneam stickerul ala pe luneta .

23042010014.th.jpg

Deci nu-mi vine sa cred =))

oricum, bag seama ca ai retinut mai multe detalii despre masina mea decat despre o pretinsa problema in trafic :-?? pentru ca VINERI MASINA MEA A FOST PARCATA LA ING :-@

1. acum tu de ce te-ai dat de gol ca e masina ta?

2. de ce ai lipit stickerul cand stii ca mai calci pe bec?

recunosc ca si eu mai opresc in zona aia cand am drum la romtelecom. si nu e singura locatie unde opresc pe interzis. cand vom avea parcari pt cel putin 50% din totalul autovehiculelor promit ca nu am sa mai opresc pe interzis. 35.gif

nu, nu ! bariera este intrarea de la Casa de Cultura. Cea de care spun eu este chiar prin fata la Hotel Turist, pe langa cazino. Mereu sunt locuri libere acolo. Cred ca te-ai putea strecura oriunde cu noua ta bijuterie =))

1. acum tu de ce te-ai dat de gol ca e masina ta?

2. de ce ai lipit stickerul cand stii ca mai calci pe bec?

recunosc ca si eu mai opresc in zona aia cand am drum la romtelecom. si nu e singura locatie unde opresc pe interzis. cand vom avea parcari pt cel putin 50% din totalul autovehiculelor promit ca nu am sa mai opresc pe interzis. 35.gif

este interzis de la intrarea in curtea romtelecom, si pana la str.morilor...si am oprit de acolo si pana dincolo

este interzis si in fata palatului...si mai opresc si acolo.

este interzis si in fata Corpului Gardienilor publici....si am oprit si acolo.

in concluzie - SA ARUNCE CU PIATRA, CEL CARE NU A STATIONAT NICIODATA IN MOD NEREGULAMENTAR m/ .

stickerul priveste atitudinea generala din trafic, iar nu momentele de "oprire/stationare/etc"...si, iar sunt sigur ca nu am oprit/stationat niciodata astefl incat sa incurc circulatia...(mergand pe principiul, "ce tie nu-ti place, altuia nu-i face")

ah..mi s-a confirmat (dintr-o sursa mai sigura)ca in ziua respectiva, as fi lasat (la ora 8.30) masina in locul respectiv...astfel incat, am sa te anunt si data viitoare - cand o voi lasa langa intrarea in curtea romtelecom, langa masina d-nei judecator M sau d-nei judecator C :)) )

p.s...chiar imi place cum arata, in bataia soarelui

Edited by Legumix

Bariera aia de la Casa Sindicatelor e tot timpul ridicata, asa ca se poate parca fara griji. Cel putin in ultimile 5-6 luni cand am parcat macar o data la 2-3 zile pe acolo, nu era nimeni si nimic care sa te impiedice sa parchezi.