Jump to content

Şoferii idioţi !

Desire

Recommended Posts

Pe mine ma derenjeaza cei care dorm si cei care nu semnalizeaza/nu acorda prioritate fara macar sa te atentioneze.

Totusi ca sa nu raman la faza de generalizare, pentru ca au dat la televizor ceva legat de un proiect de lege cu amenzi pentru soferii "agresivi", intr-o pauza de tigara (desi nu mai fumez ies cu gasca sa nu pierd stirile) o colega- soferita cu state vechi, a intrebat daca stie cineva numarul la care trebuie sa sune pentru ca s-a saturat de soferii indisciplinati care o depasesc si ii taie fata. In acel moment eram de acord cu ea.

Cand am plecat de la munca, intamplarea face sa ajung chiar in spatele ei... Pe langa faptul ca statea pe centrul strazii si mergea cu 30-40 fara motiv, pe o portiune cu vizibilitate buna si unde viteza maxima legala e 60(unde eu merg cu viteza intre 60 si 70), nici nu a semnalizat in vreo curba sau depasire. Ca sa nu mai zic de ce fel facea depasirile ...

Evident, ca pe Brailei pe la Stirex am prins o portita si am depasit-o pe interior (banda 2) iar apoi i-am taiat fata, nevoit fiind deoarece urma statia de maxi taxi si aveam unul in fata. Apoi m-am gandit- tot unul ca ea poate va ajunge sa ma reclame desi ei sunt cei care produc astfel de exasperari.

Pana la urma dupa ce dai de vreo 3 idioti prin trafic si te mai si grabesti un pic, ajungi sa faci chestii pe care in mod normal nu le faci. Cred ca sunt mai multi care viseaza sa aiba un jeep cu o mare bara de protectie in fata cu care sa-i inpinga/atinga pr toti soferii preocupati mai mult de telefon, bulanele din dreapta sau ochelarii de pe nas, decat de acordarea prioritatii sau incetinirea/incurcarea nejustificata a traficului.

Pentru cei care iesa cu jumatate de masina in strada, de nu mai ai loc sa treci, le faci semn din faruri sa treaca dar ei incapatanati se asigura indelung(ca vii) si abia in ultima clipa pleaca, iar apoi se moscaie nepasatori, va exista vreodata o sanctiune ?

Pentru cei care ies cu jumatate de masina in strada, de nu mai ai loc sa treci, le faci semn din faruri sa treaca dar ei incapatanati se asigura indelung(ca vii) si abia in ultima clipa pleaca, iar apoi se moscaie nepasatori, va exista vreodata o sanctiune ?

Nu. Nu cred...

PS

I-ai spus colegei despre felul in care conduce?

Ce-a zis?

un Daciot caramiziu - Idiot cu dacie.

ora 17.50 - semafor Tiglina I (in dreptul florareselor)

la semafor, in pole-position: pe banda I - maxi taxi albastru, pe banda II - eu, pe banda III - un renault.

demaram, la culoarea regulamentara, iar dupa 3-4 metri NE TAIE CALEA UN CRETIN CU DACIA SUPERNOVA, iesind dinspre Bac.

am franat pana la interventia ABS. Daca-l loveam (oricare dintre cei noi 3) generam un accident cu mortaciune. (eu, cu geamul dreapta inchis, am auzit "urarile" adresate respectivului de catre soferul de maxi taxi...care ar fi fost primul lovit) 8-}

numa' prosti, dom'le....numa prosti!

data: azi, 22 april, orele 12.10

specimen: dacia GL-07_KGx, culoare bej (avea si un numar personalizat...ca sa stim ca-l cheama VLAD, pe luneta)

un flacaneata stationat pe banda I de circulatie, fuma. fara lumini de avare, fara nici un stres.

indaratul daciotului, un nene cu mercedes astepta sa se epuizeze circulatia de pe banda II, pentru a putea circula si el...

daciotul fumeaza

eu ies din parcare, ci incerc sa intru in trafic...pe banda II, lume multa, banda I blocata de o dacie (descrisa mai sus).

dau un claxon...nici o reactie. Claxonez mai prelungit...iese o mana din dacie, care scutura scrumul de la tigara.

ma proptesc in claxon. dupa vreo 30 de secunde, vine un flacau dintr-o pravalie si se aseaza in dreapta soferului.

ies doua maini (una in stanga, una in dreapta daciei)cu tigara pe geam.

eu, continui sa fiu proptit in claxon.

dupa circa 1-2 min de claxonat, individul decide sa plece: demareaza catre banda III , iar la banda doi opreste (in diagolana) si incepe sa-mi spuna ceva. presupun ca ma injura, dar eu vorbeam la telefon si-i zambeam.

pe banda II, opreste un Audi Q7, care claxoneaza si el scurt sa se elibereze (acum) banda II.

eu plec pe banda I inainte, daciotul isi continua diagonala (sau...golana) catre banda de virat stanga.

m/

Morala: nu caii putere fac comportamentul mizerabil din trafic, ci doar soferul.

Draga Legumix, am si eu o intrebare. Am tot observat ca in topicul cu soferi idioti ai mai postat despre ei, dar mereu le cenzurezi numerele de inmatriculare. De ce? De exemplu pe mama mea o intereseaza sa stie numerele de inmatriculare respective chiar daca nu are cont pe forumul asta, caci ea mai are drumuri prin Galati.

Astept un raspuns.

Draga Legumix, am si eu o intrebare. Am tot observat ca in topicul cu soferi idioti ai mai postat despre ei, dar mereu le cenzurezi numerele de inmatriculare. De ce? De exemplu pe mama mea o intereseaza sa stie numerele de inmatriculare respective chiar daca nu are cont pe forumul asta, caci ea mai are drumuri prin Galati.

Astept un raspuns.

spre deosebire de ...moderatori, care nu au nici o jena, eu am auzit de o lege - privind protectia datelor personale. DACA voiam ca respectivii sa fie sanctionati, faceam plangere/reclamatie/sesizare la politie. pentru un semnal de alarma, un indiciu este suficient.nu sunt un paparazzi. m/

aveti si dvs pe aici posturi necenzurate, dar nu despre asta este vorba sau despre jena. Stiu ca este cam "ilegal" sa fotografiezi o persoana sau un bun al persoanei ( toate rezumandu-se la date ) si sa le publici fara acordul scris al acesteia( de aia am cenzurat nr de la seat-ul rosu).

Problema se pune ca in trafic dai peste niste cretini ( cum e ala care l-ati prezentat mai sus ), sau ala cu Seatul Alb pe care l-am prezentat eu, care merita si batuti, nu numai postati aici.

In trafic trebuie sa-ti mentii calmul cica. Cum doamne sa-ti mentii calmul cand ZILNIC si din ora in ora dai peste cretini cu bmw-uri care nu stiu sa semnalizeze, peste idioti care nu cunosc culorile semaforului si alte specimene . Le dau dreptate americanilor uneori, pe bune.

De cate ori ies cu motorul la plimbare prin oras, de atatea ori imi fac nervi. Desi te vad marlanii ca vii cu viteza se baga in strada cat mai mult, ca-l mananca talpa si nu poate sta linistit la Stop. Altii desi te vad ca vii se baga ca tampitii in intersectie si daca-i claxonezi tot ei te injura.

un exemplu clasic de IDIOT sau marlan...sau marlan idiot.

acus, dimineata, la intrarea in str.Morilor (langa romtelecomul colegului de p-acilea) un matiz alb GL-xx_DDD(cu un mare Borsec pe el)opreste IN CURBA, la distanta de circa 30 cm de trotuar, ca sa mearga sa cumpere presa de la chioscul VL.

l-am claxonat si i-am aratat ca are loc mult in dreapta, iar eu ma sunt nevoit sa ma strecot printre el si gaura din trotuar...m-a privit bovin, a inchis masina din telecomanda, si a plecat. m/

imi place sa cred ca masina ecosal, ce ridica gunoiul 4 m mai in fata, sa-l fi zgariat nitel :-??

Edited by Legumix

un exemplu clasic de IDIOT sau marlan...sau marlan idiot.

acus, dimineata, la intrarea in str.Morilor (langa romtelecomul colegului de p-acilea) un matiz alb GL-xx_DDD(cu un mare Borsec pe el)opreste IN CURBA, la distanta de circa 30 cm de trotuar, ca sa mearga sa cumpere presa de la chioscul VL.

l-am claxonat si i-am aratat ca are loc mult in dreapta, iar eu ma sunt nevoit sa ma strecot printre el si gaura din trotuar...m-a privit bovin, a inchis masina din telecomanda, si a plecat. m/

imi place sa cred ca masina ecosal, ce ridica gunoiul 4 m mai in fata, sa-l fi zgariat nitel :-??

Cu siguranta nu prea l-ar fi interesat pe respectivul. Masina este a firmei de distributie la care lucreaza si probabil ca este asigurata.

Nu. Nu cred...

PS

I-ai spus colegei despre felul in care conduce?

Ce-a zis?

Ultima data cand i-am demonstrat ca greseste, intr-o chestie legata de munca, s-a lasat cu plansete si tot eu m-am simtit rau, plus ca unele colege chiar mi-au reprosat ca am facut-o sa planga. Desi un om normal ar trebui sa stie sa primeasca o dojana cand greseste... Oricum altfel decat a izbucni in plans.

Asta e arma femeilor si se folosesc cu succes de ea.

unele colege chiar mi-au reprosat ca am facut-o sa planga. Desi un om normal ar trebui sa stie sa primeasca o dojana cand greseste... Oricum altfel decat a izbucni in plans.

Asta e arma femeilor si se folosesc cu succes de ea.

gresit....ATUNCI este momentul pentru a insista. m/

daca-ti arunc o caramida in cap, apoi plang...nu te mai doare???

N-a vazut o groapa si a ajuns cu rotile in sus pe o movila de pamant!

Cascadoria a fost facuta de un sofer pe faleza Dunarii din Galati. A vazut gaura din drum prea tarziu, a facut o manevra brusca si s-a rasturnat. Masina s-a facut praf, dar tanarul aflat la volan si pasagerul din dreapta au scapat cu rani usoare.

Declansarea airbegurilor pare sa ii fi salvat pe cei doi tineri aflati in autoturismul care a aterizat direct pe o movila de pamant.

Martorii spun ca soferul ar fi fost baut, iar politistii l-au dus pe barbat la spital ca sa ii ia probe de sange pentru a vedea daca intr-adevar era beat.

Groapa in care au fost la un pas sa ajunga cei doi a aparut pe faleza in urma cu trei luni in urma unei surpari a malului. Este adanca de opt metri, are un diametru de 20 de metri si este semnalizata.

http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/n-a-vazut-o-groapa-si-a-ajuns-cu-rotile-in-sus-pe-o-movila-de-pamant.html

Azi (~18:00-19:00), in fata Liceului Metalurgic, pe partea cu statia de tramvai, era parcat pe trotuar, blocand circulatia in zona, un Logan visiniu GL 20 VLG. Adica, a trebuit sa ma strecor de doua ori cu carutul copilului printre Logan si o alta masina parcata in strada, in fata portii. Alta varianta, era iesirea in strada, pe unde circula bajetii cu dubele. A cui o fi masina?

• 2 weeks later...

Azi la 15:30-15:50 in fata frizeriei Afrodita de pe Siderurgistilor, un BMW negru GL 17 BCA bloca trotuarul lasand pietonilor doar ~ 30cm intre bara si boscheti. Ca pieton, "tundeai" boschetii sau stergeai bara de praf, dar eu cu caruciorul cu baiatul...abia am reusit sa trec. La fel a patit si o doamna, tot cu caruciorul. Omu' era la "un tuns la moda" si nici in pix nu-l durea de prostii fara BMW care "pietonau" si ei pe unde si cum puteau.

Edited by AdiTZA

• 2 weeks later...

Acest post este un pamflet si trebuie luat ca atare. Orice asemanare cu cazuri reale, este pur intamplatoare :d;)

Se intampla azi pe Faleza inferioara, ZONA PIETONALA. Observam acest minunat HUMMER, parcat pe spatiul verde. Acum, cred ca nu multi ar fi avut curajul sa intrebe gardianul de la bariera ce-i cu acel jmecher si ce cauta el pe Faleza inferioara dar mai ales pe spatiul verde. Uite ca m-am gasit eu sa il intreb pe paznic:

- Buna ziua...

- Buna ziua...

- Nu va suparati, aveti cumva idee de ce a parcat HUMMER-ul acela pe spatiul verde?

- Nu e treaba mea asta, treaba mea e sa-i dau drumul pe Faleza, deci, sa-i permit accesul. Are AUTORIZATIE PERMANENTA de la Primarie sa intre pe Faleza.

- Bun, ca e jmecher, am inteles, ca accesul AUTOVEHICULELOR PERSONALE ESTE STRICT INTERZIS PE FALEZA INFERIOARA CU EXCEPTIA AUTOVEHICULELOR CARE APROVIZIONEAZA RESTAURANTELE, BARURILE (bodegile) din zona, am auzit de asa ceva parca. Dar nu cred ca posesorul matahalei si-a adus snacks-uri la restaurant cu HUMMER-ul...

- Asta nu e problema mea, asta e problema sectoristilor care patruleaza pe Faleza...

- Bun, dar omul a parcat matahala pe iarba, pe spatiul verde, nu se iau masuri?

- Deci, repet, treaba mea e sa il las sa intre pe faleza, pentru ca, repet, are AUTORIZATIE PERMANENTA de la Primarie, pentru spatiul verde, sunt, repet, sectoristii care patruleaza pe Faleza.

- Ok... :( Multumesc... :( O zi buna... :(

p0506101830.jpg

Asta e articolul din Viata Libera in care se semnaleaza probleme de genul :d Macar astia nu s-au urcat cu camionul pe iarba.

http://www.viata-libera.ro/articol-Masini_de_fite_pe_Faleza_Inferioara__2.html

Edited by AdiTZA

Strada Domneasca ora 12:45. Transportam multa mancare. In spatele meu o domnita cu un Citroen C3 gri metalizat Gl x3 GLA ma tot " impungea ". Pentru ca transportam mancare cu mai mult de 50 km/h nu puteam merge, in conditiile in care limita de viteza este 60 km/h. Ajungem la semaforul de la intersectia 6 martie cu Domneasca. Se baga repede pe banda dinspre bordura, automat fara SEMNALIZARE si-mi arunca o privire de parca avea in mana volanul unui tir. M-a bufnit rasul cand am vazut-o si.. iarta-i Doamne ca-s Prosti. Nu mai zic ca pe Domneasca i-am facut loc sa treaca si avea slava Domnului. Dar pitzi a vrut sa arate cine-i " soferu " . Daca nu aveam mancare ii aratam eu ce inseamna nerespectarea distantei.

Da, Andrei... pentru multi masina este o extensie a "personalitatii", un mod demonstrativ de "rezolvare" a frustarilor, o refulare.

Peste toate asteea se adauga aglomeratia, lucrarile, strazile inchise, praful, gropile, caldura... Un mediu ideal pentru nervi.14.gif

PS

Just for info...

De ce a fost reeditata postarea lui "Aditza" ? Era vorba de o poza cu Hummer-ul? Daca e asa ... nu a fost fotografiat in spatiu public?

Intreb si eu...

postul a fost editat pentru ca imaginea avea probleme.

O rugaminte am!!! Cand mai postati imagini aici, stergeti va rog numarul de inmatriculare sau mascati-l pe cat se poate.

In caz de sesizare, eu ca administrator sunt nevoit sa ofer toate informatiile necesare in vederea stabilirii autorului mesajului X . ( ip, adresa de e-mail etc.) Nu este prima oara cand dau cu subsemnatul la politie din cauza unui membru al acestui forum. Mare atentie!

O rugaminte am!!! Cand mai postati imagini aici, stergeti va rog numarul de inmatriculare sau mascati-l pe cat se poate.

In caz de sesizare, eu ca administrator sunt nevoit sa ofer toate informatiile necesare in vederea stabilirii autorului mesajului X . ( ip, adresa de e-mail etc.) Nu este prima oara cand dau cu subsemnatul la politie din cauza unui membru al acestui forum. Mare atentie!

Am inteles.

Dar e ciudat... Stiam ca in spatiu public se poate fotografia. Nu trebuie sa te cheme pentru o fotografie facuta pe strada cu un numar de masina. E grav ce se intampla.

Se pare ca e mai ceva ca la KGB cu politistii astia... Am impresia ca multi vor sa-si justifice postul ocupat, sunt probleme mult mai importante.

Inteleg ca trebuie sa raspunda la o sesizare dar nu trebuie sa mearga mai departe cand lucrurile sunt evidente, clare.

Exagerand, oarecum, in viitor vom prezenta diverse situatii cu sintagma: "... orice asemanare este pur intamplatoare"

postul a fost editat pentru ca imaginea avea probleme.

Da' de ce draga? Nu le place ca locuitorii orasului se sesizeaza atunci cand ei nu o fac? De ce ar trebui sa maschez numarul de inmatriculare? Doar nu o vand :d Si nici reclama nu ii fac. Daca vad pozele de pe forum, sa se autosesizeze bajetii si sa inceapa sa dea amenzi. Cand NICI UN SOFER nu va mai fi mai presus de ceilalti, abia atunci o sa dispara si reclamatiile, sau postarile pe forum. Topicul era parca "Soferi idioti". Despre acest gen de soferi vorbim aici. Si numerele nu ar trebui cenzurate....stii de ce? Pentru ca daca ii vezi in trafic, te feresti de ei, pastrezi distanta. Uite, de exemplu, tu ai scris numarul de inmatriculare cenzurat. Poate altii au nevoie de numar sa se pazeasca de "piti" si "coca" prin trafic. Iar aia de la POLITIE, n-au decat sa ma intrebe unde si de ce am pozat sau postat. IMI ASUM RASPUNDEREA!

Sunt legi in sensul asta. Nu e vorba de politie ci e vorba de pozatul in public. Cel / cea pozata te poate da in judecata. Politia nu are nicio treaba.

Deci, daca ii cenzurez numarul, ala nu ma poate da in judecata, nu, adica mai sunt inca 1mil. de HUMMER negre in Galati si, nu era el...Pot sa ma duc oare la Politie cu poza, si sa le spun ce s-a intamplat? ;) Imi iau amenda sigur :)) pentru pozat masini pe spatiul verde...Ar fi in stare ;) Iar "autorizatul" va parca in continuare pe unde vrea

Legea nr. 8/1996

Art.87

(1) Fotografia unei persoane, atunci cand este executata la comanda, poate fi publicata, reprodusa de persoana fotografiata sau de succesorii sai, fara consimtamantul autorului, daca nu s-a convenit altfel.

Art. 88.

(1) Difuzarea unei opere care contine un portret necesita autorizarea persoanei reprezentate in acest portret. Autorul, proprietarul sau posesorul acesteia nu are dreptul sa o reproduca sau sa o comunice public fara consimtamantul persoanei reprezentate sau al succesorilor acesteia, timp de 20 de ani dupa moartea sa.

Art.142

Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amenda de la 700.000 lei la 7 milioane lei, daca nu constituie o infractiune mai grava, fapta persoanei care, fara a avea consimtamantul titularului drepturilor recunoscute prin prezenta lege:

d) expune public o opera de arta plastica, de arta aplicata, fotografica sau de arhitectura;