Jump to content

Poziţia Universităţii "Dunărea de Jos" în topul mondial


Recommended Posts

Posted

Universităţile româneşti, invizibile în lumea virtuală

* Cu o singură universitate în primele o mie, România ocupă ultimul loc în Europa, cu mult în urma Cehiei, Poloniei şi Ungariei * Topul ţine cont de numărul de pagini web, link-urile oferite, numărul de rapoarte şi documente ce se regăsesc pe site-urile instituţiilor * Site-urile nu au reuşit, încă, să devanseze avizierele de la facultăţi

Universităţile româneşti stau prost nu numai în clasamentele mondiale ce privesc prestigiul academic, ci şi în ierarhia vizibilităţii oferite de paginile electronice. Doar 14 universităţi din cele 83 de instituţii de învăţământ superior autohtone acreditate figurează în topul mondial al primelor 4.000, în ceea ce priveşte performanţa site-urilor oficiale. Ocupând poziţia 925, Universitatea Politehnica Bucureşti este singura care figurează în primele o mie, Universitatea din Bucureşti clasându-se pe locul 1.108, iar Universitatea „Babeş-Bolyai”, pe 1.158. Conform ierarhiei întocmite de Consiliul de Investigaţii Ştiinţifice din Spania, instituţie ce aparţine ministerului educaţiei spaniol, Academia de Studii Economice, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, din Iaşi, Universitatea Tehnică „Gh. Asachi”, din Iaşi, Universitatea Tehnică, din Cluj-Napoca, şi Universitatea din Craiova sunt cuprinse între primele 2.000, în timp ce Universitatea „Lucian Blaga”, din Sibiu, Universitatea „Dunărea de Jos”, din Galaţi, Universitatea Politehnică, din Timişoara, şi Universitatea „Transilvania”, din Braşov se clasează între primele 3.000. De pe poziţia 3222 şi 3232, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, respectiv Universitatea din Oradea încheie lista instituţiilor româneşti cuprinse în topul care ia în calcul link-urile oferite, numărul de rapoarte şi documente ce se regăsesc pe site-urile instituţiilor şi numărul de citări pentru fiecare domeniu academic în parte.

La nivel de ţară, România ocupă ultimul loc în Europa, în privinţa numărului de universităţi prezente în Webometrics Ranking, cu mult în urma Cehiei (ce figurează cu 39 de universităţi între primele 1.000), Poloniei (11) şi Ungariei (5). La nivel mondial, Universitatea din Cambridge este cea mai puternică din punct de vedere al performanţei site-ului, fiind urmată de Institutul Elveţian Federal al Tehnologiei din Zurich şi Universitatea din Helsinki. Topul a fost realizat în urma analizării a 15.000 de universităţi din lume.

http://www.gandul.info/scoala/universit ... 34;3377725

Posted

Referitor la site-ul Univ. Babes-Bolyai circula o povestioara nostima cu cativa ani urma: era unul dintre cele mai accesate site-uri din Romania, motiv de mare mandrie pentru cei de acolo, invatamantul romanesc etc.

Pana la urma unul mai destupat la mintea le-a dat "esplicatia": utilizatorii tastau "BABES" pe motoare de cautare in cu totul alt scop decat acela de a cauta universitatea clujana... :d

  • 2 weeks later...
Posted

Pe locul 2.852 în lume, dar pe 11 în România

"Dunărea de Jos" face ochi pe internet

* Universitatea de stat din Galaţi face parte din cele 14 instituţii de învăţământ superior din ţară care apar în topul mondial al performanţei site-ului oficial * Rectorul Viorel Mînzu vrea mai mult şi intenţionează să schimbe actuala structură a site-ului www.ugal.ro

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi e luată în calcul la nivel internaţional. Instituţia gălăţeană ocupă locul 2.852 în lume la capitolul vizibilitate pe internet, prin intermediul site-ului www.ugal.ro. În funcţie de termenul de comparaţie ales, locul ocupat în acest top neoficial realizat de site-ul "webometrics.info" este şi bun, şi mai puţin onorant. Dacă avem în vedere că "Dunărea de Jos" nu intră nici măcar în primele o mie de universităţi din lume, atunci putem concluziona că mai sunt multe de făcut la capitolul existenţei în lumea virtuală. Dacă, pe de altă parte, notăm că, din România, numai 14 instituţii din cele peste 90 acreditate la nivelul întregii ţări sunt prezente în acest Top 4.000, atunci se poate spune că lucrurile stau relativ bine.

Locurile ocupate de universităţile româneşti în "Ranking web of world universities", un top mai puţin relevant din punct de vedere academic, vorbesc, de fapt, despre întregul învăţământ superior românesc. Faptul că cea mai bine clasată universitate din România (Politehnica din Bucureşti) e abia pe locul 925 arată că, deocamdată, managerii instituţiilor academice de la noi încă nu se preocupă la modul cel mai serios de vizibilitatea pe internet. "Am auzit de acest top. E adevărat că universităţile româneşti nu au neapărat o poziţie fruntaşă în acest clasament, care oricum nu este unul foarte important în ce priveşte evaluarea calităţii academice. Nu mă miră poziţiile pe care le ocupă instituţiile de la noi, pentru că oricum, nici în activitatea de bază nu suntem printre primii. Însă, repet, acest lucru nu trebuie să ne mire", a explicat rectorul universităţii "Dunărea de Jos", prof. dr. Viorel Mînzu.

Loc important în România

Conducerea de la "Dunărea de Jos" este, însă, de părere că, deocamdată, universitatea din Galaţi trebuie să se compare cu instituţiile similare din ţară. "Sunt peste 90 de instituţii de învăţământ superior acreditate în România şi peste 120 de toate. În acest context, noi chiar ne simţim onorabil, având în vedere că numai 14 dintre acestea apar în acest top, iar noi suntem pe locul 11", a explicat rectorul Viorel Mînzu.

Chiar şi aşa, conducerea universităţii gălăţene e decisă să schimbe structura actualului site, întrucât acesta e ca o carte de vizită pentru vizitatorii străini şi nu numai. "Fără să avem în vedere acest top, noi chiar am lansat o reconstrucţie a site-ului. E aproape gata, urmând ca, în câteva săptămâni, să îl încărcăm cu informaţii şi să înlocuim actuala structură, care, trebuie să recunoaştem, e învechită", a mai explicat Viorel Mînzu.

Site în loc de avizier

Conducerea universităţii speră ca, în curând, site-ul să devină principala modalitate de comunicare cu studenţii, care să înlocuiască, definitiv poate, clasicul avizier de la uşa secretariatului. Mai mult, pentru viitor, conducerea "Dunării de Jos" speră să pună la punct un sistem informatic în care fiecare student să aibă un cont şi o parolă, astfel încât să aibă acces la toate informaţiile personale care îl interesează. "Vreau ca studenţii să îşi poată vedea notele, restanţele, programările la examen pe internet. Lucrurile acestea doar le avem în vedere deocamdată, acest lucru nu se va întâmpla odată cu lansarea noului site. Oricum, noi am mai dezmorţit lucrurile din aceste punct de vedere cu admiterea, unde multe dintre rezultate le-am afişat în timp real pe internet. Pentru noi deja a devenit o modalitate importantă de comunicare", a mai spus rectorul Viorel Mînzu.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=27946

Posted

Mi se par atat de idioate titlul si subtitul articolului asta..

Pe locul 2.852 în lume, dar pe 11 în România"Dunărea de Jos" face ochi pe internet* Universitatea de stat din Galaţi face parte din cele 14 instituţii de învăţământ superior din ţară care apar în topul mondial al performanţei site-ului oficial * Rectorul Viorel Mînzu vrea mai mult şi intenţionează să schimbe actuala structură a site-ului w www.ugal.ro

Frate, daca era vreun clasament mai acatarii, referitor la performanta invatamantului, la conditiile de cazare, la rezultatele internationale, ceva de genul asta, mai intelegeam.. dar asa..? In plus, nici macar nu este un loc fruntas in acest top.. 2852 in lume? 11 in Romania? Astia de la Viata Libera au devenit chiar atat de idioti?

  • 1 year later...
Posted

"Dunărea de Jos" - locul 2.357 în lume la capitolul "pagină web"

Într-un clasament întocmit de Consiliul Superior de Investigaţii Ştiinţifice din Spania, universitatea gălăţeană se situează pe o poziţie dezonorantă. O singură universitate din România - „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi - a acces între primele o mie ierarhizate în funcţie de performanţa paginilor electronice pe care le au. Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi ocupă locul 2.357 în lume, iar "Danubius"-ul este pe 6.427. În ţară, Universitatea "Dunărea de jos" este pe locul 15. Clasamentul "Webometrics" este întocmit de Consiliul Superior de Investigaţii Ştiinţifice (CSIC) din Spania.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Universitatea_-Dunarea_de_Jos-_ocupa_un_rusinos_loc_2-357_in_lume_la_capitolul_-pagina_web_0_212978865.html

  • 5 months later...
Posted

Universitatea "Dunărea de Jos" ocupă locul 2.272 în topul Webometrics

* Danubius ocupă poziţia 6.083

Doar două universităţi din România - „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi şi Universitatea Bucureşti - au acces între primele o mie ierarhizate în funcţie de performanţa paginilor electronice pe care le au.

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi ocupă locul 2.272, cu aproape 100 de locuri mai sus faţă de clasamentul din luna februarie, iar "Danubius"-ul este pe 6.083 (poziţia 6.427 în februarie 2010). În ţară, Universitatea "Dunărea de Jos" este pe locul 15, iar Danubius pe 41.

Clasamentul "Webometrics" este întocmit de Consiliul Superior de Investigaţii Ştiinţifice (CSIC) din Spania.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-_Universitatea_Dunarea_de_Jos_ocupa_locul_2-272_in_topul_Webometrics_0_314368950.html

  • 5 months later...
Posted

Paginile web ale universităţilor gălăţene urcă în topul mondial

În clasamentul Webometrics, mai toate universităţile româneşti - inclusiv Dunărea de Jos" au înregistrat "salturi" semnificative în ultimul an.

Universitatea "Dunărea de Jos" a înregistrat în ultimul an o creştere constantă în celebrul clasament "Webometrics", întocmit de două ori pe an de Consiliul Superior de Investigaţii Ştiinţifice (CSIC) din Spania. Dacă în februarie 2010, universitatea de stat din Galaţi ocupa poziţia 2.357 în lume, la un an distanţă a urcat peste 400 de locuri, ceea ce nu este deloc uşor. Potrivit ultimului clasament dat publicităţii în urmă cu câteva zile, universitatea gălăţeană este pe locul 1.925 în lume şi pe 14 în România, un loc mai sus faţă de anul trecut.

Tendinţa de îmbunătăţire a calităţii paginilor electronice este generalizată, în ea fiind agrenate mai toate instituţiile de învăţământ superior din ţară. Dacă în februarie 2010 aveam o singură universitate în primele 1.000 din lume - „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, iar în august acesteia i se mai alătura şi Universitatea Bucureşti, acum avem trei universităţi în primele 1.000: „Politehnica" din Bucureşti, „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi şi Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi".

Şi Universitatea "Danubius" din Galaţi a înregistrat un salt spectaculos, de pe 6.427 tocmai pe 4.792. Aceasta se află pe poziţia a 29-a în ţară.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Paginile_web_ale_universitatilor_romanesti_urca_in_top_0_424757595.html

  • 2 years later...
Posted

"Dunărea de Jos" - locul 1.322 mondial
Potrivit clasamentului Webometrics realizat de Cybermetrics Lab din Spania, avem in sfarsit o universitate in top 500 mondial - Politehnica Bucuresti, clasata pe locul 490 la general, si pe 212 in randul institutiilor cu cel mai mare impact al publicatiilor postate pe site-ul propriu. Topul primelor 20 de universitati romanesti care puncteaza in acest clasament se poate observa aici. Acesta este probabil cel mai bun loc ocupat de o universitate romaneasca intr-un top cat de cat relevant.
Pentru a realiza acest clasament, Cybermetrics Lab a analizat peste 20.000 de universitati din toata lumea pe baza unor criterii precum impactul lucrarilor postate pe pagina web, si numarul/relevanta lucrarilor publicate in cele mai importante reviste stiintifice (date furnizate de portalul SCImago, mai multe detalii aici).
Per total, pe langa Politehnica Bucuresti, mai avem 3 universitati in top 1.000, respectiv Alexandru Ioan Cuza din Iasi clasata pe locul 789, ASE pe locul 825, si Universitatea Bucuresti pe 922.
In Europa de Est, cel mai bine se claseaza o universitate din Cehia (71 mondial), in Europa, cel mai bine se claseaza Cambridge (14 mondial), iar in top 3 se afla aceleasi universitati americane prezente in orice clasament: Harvard, Stanford si MIT.

hotnews.ro

  • 4 months later...
Posted

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi - ascensiune spectaculoasă în Webometrics

În clasamentul mondial Webometrics, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi (UDJG) a avansat, în ultimii patru ani, cu 1.035 de poziţii. Astfel, dacă în ianuarie 2010 era pe poziţia 2.357, în ianuarie 2013, UDJG a fost clasată pe locul 1.322. O creştere la fel de spectaculoasă s-a produs şi la nivel naţional, în acelaşi clasament, UDJG avansând nouă poziţii, de pe 17 pe 8, în aceeaşi perioadă de timp.

Webometrics analizează peste 20.000 de instituţii de învăţământ superior şi cercetare din întreaga lume din punctul de vedere al vizibilităţii pe internet. O poziţie bună în clasamentul Webometrics înseamnă o calitate foarte bună a educaţiei oferite şi, evident, prestigiu academic.

adevarul.ro

  • 2 years later...
Posted
Universităţile româneşti, în topul mondial
Ne plângeam în anii trecuţi că nicio universitate românească nu se află în primele 500 din clasamentul Shanghai. Ei bine, se poate şi mai rău. Nicio universitate românească nu se află în clasamentul University Ranking by Academic Performance (URAP) în primele 600. Am cazut cu 100 de locuri!
Clasamentul este realizat pe singurele criterii care contează: evaluarea ştiinţifică a universităţilor. Este vorba de indicatori cantitativi (productivitatea ştiinţifică exprimată prin numărul de articole publicate şi impactul cercetărilor ştiinţifice prin numărul de citări), dar şi la indicatori calitativi ce redau impactul cercetărilor ştiinţifice în comunitatea internaţională precum şi colaborările ştiinţifice de nivel internaţional exprimate prin articolele publicate în colaborare cu autori din străinătate. Criterii: 1) articolele ştiinţifice publicate 2) impactul lor: adică câte citări au generat în comunitatea ştiinţifică 3) colaborări internaţionale.
Să nu ne amăgim, precum la caietele de sarcini româneşti, realizate ca să câştige cine trebuie. Aici suntem într-un context internaţional în care nu avem de-a face cu şmecheri. Aceştia suntem, nu avem ce face. Iată clasamentul universităţilor româneşti:
1. University Politechnica of Bucharest 621
2. University Babeş Bolyai 690
3. University of Bucharest 726
4. Alexandru Ioan Cuza University 1007
5. Carol Davila University of Medicine and Pharmacy 1076
6. Universitatea de Vest din Timişoara 1108
7. Luliu Hatieganu University of Medicine and Pharmacy 1147
8. Gheorghe Asachi Technical University 1155
9. Universitatea de Medicină şi Farmacie 1198
10. Universitatea Politehnică Timişoara 1517
11. Technical University of Cluj Napoca 1563
12. Transilvania University of Braşov 1650
13. Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi 1720
14. Universitatea din Craiova 1822
15. Bucharest University of Economic Studies 1839
16. University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj-Napoca 1917
17. Universitatea din Oradea 1922
18. Ovidiu University 1989
Celelalte universităţi româneşti trec binişor de locul 2000, poate de 3000 şi n-au mai fost cuprinse în clasament. Într-o medie aritmetică obişnuită, ţara noastră are poziţia 1263!
adevarul.ro
  • 2 years later...
Posted

Ascensiune pentru Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi

Numai într-un an de zile, Universitatea "Dunărea de Jos" a reuşit să urce mai multe poziţii într-un clasament la nivel internaţional al universităţilor din Estul Europei şi centrul Asiei - Topul intitulat „QS EECA (Emerging Europe and Central Asia) University Rankings 2019“. 

Universitatea de stat gălăţeană a reuşit să urce două poziţii în topul naţional şi alte câteva zeci de trepte în topul internaţional în 2019, comparativ cu 2018. Astfel, "Dunărea de Jos" s-a clasat pe locul 11 la nivel naţional. Pe primele zece locuri s-au clasat Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucureşti, Universitatea "Al. I. Cuza" din Iaşi, Universitatea Politehnică din Bucureşti, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea "Gh. Asachi" din Iaşi, Universitatea Politehnică din Timişoara, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Academia de Studii Economice Bucureşti şi Universitatea din Suceava. Anul acesta, Universitatea "Dunărea de Jos" a devansat Universitatea "Ovidius" din Constanţa, Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" din Arad şi Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu.

La nivel internaţional, ascensiunea în clasament a fost şi mai evidentă, Universitatea "Dunărea de Jos" ajungând să urce de pe locul 201, pe care-l ocupa anul trecut, pe locul 161.

Rectorul Universităţii "Dunărea de Jos", Iulian Bârsan, ne-a declarat că ascensiunea în „QS EECA (Emerging Europe and Central Asia) University Rankings 2019“ se datorează proiectelor internaţionale: "De la un an la altul, Universitatea este din ce în ce mai vizibilă la nivel internaţional, lucruri care contează atunci când vorbim de astfel de ierarhizări. Această urcare în top se datorează mobilităţilor studenţilor şi profesorilor, dar şi activităţii de cercetare, materializată în articole publicate în reviste de prestigiu", a declarat rectorul Iulian Bârsan. Pe primele zece locuri din acest clasament sunt universităţi din Rusia, Cehia, Polonia, Turcia şi Estonia.

viata-libera.ro

  • 6 months later...
Posted

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, în Top Shanghai 2018

Universitatea „Dunărea de Jos” a fost clasificată, de către Shanghai Ranking's Global Ranking of Academic Subjects 2018, în Top 500 universităţi din lume, ca urmare a contribuţiilor ştiinţifice din domeniul Inginerie chimică.

“E o confirmare internaţională la cel mai înalt nivel, pentru că vorbim de singurul ranking acceptat în întreaga lume academică. Confirmarea vine, deocamdată pe un domeniu care cumulează rezultatele cercetării materializate în publicaţii de top pentru discipline şi domenii legate direct de ingineria chimică, în sens larg. Este contribuţia cercetătorilor din mai multe facultăţi, atât prin efortul individual cât şi prin activitatea echipelor multidisciplinare, de la nivelul Universităţii”,  a declarat prof. dr. Lucian Puiu Georgescu, preşedintele Senatului UDJG.

Academic Ranking of World Universities (ARWU) se numără printre cele patru sau cinci sisteme importante de clasificare a universităţilor din întreaga lume. Este pentru prima data când Universitatea din Galaţi apare în acest clasament.

Alte 11 instituţii de învăţământ superior din România sunt menţionate pe 2018 în acest top, printre ele numărându-se Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, Universitatea Bucureşti, Universitatea “AL. I Cuza” din Iaşi, Politehnica Bucureşti, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea Tehnică Gh. Asachi din Iaşi, UMF Carol Davila Bucureşti, Universitea Politehnică şi UMF Victor Babeş din Timişoara.

viata-libera.ro

  • 4 months later...
Posted

17 universităţi româneşti sunt prezente în primele 300 de universităţi în QSc GB University Ranking 2020 - Emerging Europe & Central Asia.

Astfel, Universitatea Babeş Bolyai se află pe locul 40, Universitatea din Bucureşti ocupă locul 42, Universitatea Alexandru Ioan Cuza - 68, Universitatea Politehnica Bucureşti - 72, Universitatea de Vest din Timişoara - 74, Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi - 80, Universitatea Politehnica din Timişoara - 109, Universitatea Tehnica din Cluj Napoca - 119, Universitatea Transilvania din Braşov - 137, Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi - 137, Universitatea din Suceava - 144, Academia de Ştiinţe Economice din Bucureşti - 155, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu - 176.

https://www.topuniversities.com/university-rankings/eeca-rankings/2020

Preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu, a felicitat instituţiile de învăţământ superior prezente în clasament. "Felicitări tuturor celor 17 universităţi româneşti prezente în primele 300 universităţi în QSc GB University Ranking 2020 - Emerging Europe & Central Asia, prestigios top al universităţilor", a afirmat Sorin Cîmpeanu, preşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor din România.

agerpres.ro

  • 3 months later...
Posted

Universitatea „Dunărea de Jos” - locul 2.153 în Ranking Web of Universities, un top care analizează peste 20.000 de universităţi din toată lumea

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi se situează pe poziţia a 11-a în România şi pe locul 2.153 în lume în Ranking Web of Universities, un top care analizează peste 20.000 de universităţi din toată lumea.

Au fost analizate peste 100 de instituţii de învăţământ superior din România, iar criteriile care s-au luat în considerare au fost impactul din mediul online (numărul total de linkuri externe pe care domeniul web al universităţii le primeşte de la terţe părţi), prezenţa online (poziţia în motoarele de căutare şi vizibilitatea globală pe internet), deschiderea (numărul total de documente publicate pe site-uri dedicate, conform Google) şi excelenţa (calitatea articolelor ştiinţifice publicate în jurnale internaţionale cu impact ridicat, aflate în primele 10% cele mai citate într-un anumit domeniu).

Webometrics este un top realizat de Cybermetrics Lab, un grup de cercetare din cadrul Consiliul Superior pentru Cercetări Ştiinţifice din Spania, începând cu anul 2004. Ierarhizarea din cadrul acestui top este realizată pe baza datelor web accesibile publicului şi rezultatele sunt făcute publice în lunile ianuarie şi iulie, în fiecare an.

Mai multe detalii aflaţi accesând: http://webometrics.info/en/Europe/Romania

adevarul.ro

u1.jpg

u2.jpg

  • 6 months later...
Posted

Universitatea „Dunărea de Jos”, pe locul al 6-lea în clasamentul The Times Higher Education World University Rankings 2021

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a fost inclusă pentru prima dată în clasamentul The Times Higher Education World University Rankings 2021, alături de alte peste 1.500 de universități din 93 de țări și regiuni, acesta fiind unul din cele mai mari și diversificate clasamente universitare din lume.

”Instituția noastră se află pe poziția 1.001+ în clasamentul general și pe locul al 6-lea din 13 în clasamentul universităților din România, incluse în acest ranking. Înaintea Universității noastre se află Academia de Studii Economice din București (ASE), Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (UBB) și Universitatea din București.

Universitatea Oxford, Universitatea Stanford și California Institute of Technology conduc clasamentul internațional al universităților realizat de Times Higher Education 2021. De altfel, universitățile americane domină primele 10 locuri cu 8 instituții de învățământ, restul fiind Oxford și Cambridge din Marea Britanie.

Clasamentul se realizează în baza a 13 indicatori de performanță, calibrați cu atenție, care măsoară performanța unei instituții în patru domenii: Predare, Cercetare, Transfer de Cunoștințe și Perspective Internaționale”, informează reprezentanții Universității ”Dunărea de Jos” Galați.

Clasamentul The Times Higher Education World University Rankings 2021 poate fi consultat aici: https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2021/world-ranking#!/page/0/length/25/locations/RO/sort_by/rank/sort_order/asc/cols/stats

reperul.ro

  • 1 month later...
Posted

Universitatea „Dunărea de Jos”, poziţie importantă în Webometrics Ranking Web of Universities

În ediţia 2020 a clasamentului internaţional Webometrics Ranking Web of Universities, Universitatea „Dunărea de Jos” (UDJ) Galaţi a ocupat poziţia 1.960 la nivel global. Conform raportului menţionat, se poate constata o evoluţie importantă la nivelul ierarhiei mondiale, cu un salt de 252 locuri faţă de anul anterior. În anul 2019 instituţia gălăţeană a ocupat poziţia 2.212 în acest prestigios top internaţional al instituţiilor de învăţământ superior.

„Este o creştere care ne bucură, ne onorează şi ne obligă în egală măsură. Astfel, demonstrăm că suntem cea mai importantă instituţie de învăţământ superior din Sud-Estul României şi că avem o creştere constantă la toate capitolele vieţii academice”, a declarat prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, rectorul UDJ Galaţi.

Webometrics este un clasament internaţional realizat începând cu anul 2004 de Ministerul Educaţiei din Spania, prin Cybermetrics Lab, aparţinând Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), cea mai importantă instituţie publică de cercetare spaniolă. Ierarhizarea CSIC, realizată pe baza datelor publice disponibile pe internet, cuprinde peste 30.000 de universităţi din 200 de ţări din întreaga lume.

monitoruldegalati.ro

Posted

Noul clasament al universităților Times Higher 2021 pe domenii de studiu: universitățile românești, departe de elita lumii

Universitățile românești au o performanță modestă în noile clasamente ale instituțiilor de învățământ superior din lume, după domenii de studiu, date miercuri publicității de Times Higher Education, unul dintre principalii furnizori globali de asemenea evaluări. Mai toate marile universități românești sunt prezente într-un fel sau altul, dar la sute de poziții depărtare de liderii fiecărui domeniu. Clasamentul românesc e dominat de Universitatea Babeș-Bolyai, cu cele mai multe apariții și singura dintre instituțiile românești care apare în domeniile Educație și Psihologie. În domeniul Drept nu figurează nicio universitate românească.

Dintre universitățile românești:

Babeș-Bolyai apare în total de nouă ori

Universitatea din București apare de șase ori

A.I. Cuza apare de patru ori

Universitatea Tehnică din Cluj Napoca apare de trei ori

ASE București și Dunărea de Jos Galați au câte două apariții

cele mai multe apar la Inginerie și Tehnologia Informației, respectiv Științe Fizice, dar numai una dintre acestea figurează în jumătatea superioară a clasamentului respectiv (Babeș-Bolyai la Inginerie-IT)

Arte și științe umaniste:

Universitatea Babeș-Bolyai (401-500)

Universitatea A.I. Cuza (501+)

Universitatea din București (501+)

Afaceri și Științe economice:

Universitatea A.I. Cuza (601+)

Universitatea Babeș-Bolyai (601+)

Universitatea din București (601+)

Academia de Științe Economice București (601+)

Clinic/Preclinic/Sănătate:

Universitatea George Emil Palade Tg. Mureș (601+)

Universitatea Grigore T. Popa Iași (601+)

Universitatea Iulia Hațieganu Cluj-Napoca (601+)

Inginerie și Tehnologia Informației:

Universitatea Babeș-Bolyai (401-500)

Universitatea Politehnică din Timișoara (801-1000)

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (801-1000)

Universitatea Dunărea de Jos din Galați (1001+)

Universitatea Politehnică din București (1001+)

Universitatea Transilvania (1001+)

Informatică:

Universitatea Babeș-Bolyai (601-800)

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (601-800)

Universitatea din București (801+)

Educație:

Universitatea Babeș-Bolyai (401-500)

Științele vieții:

Universitatea Babeș-Bolyai (601-800)

Universitatea din București (601-800)

Științe fizice:

Universitatea Babeș-Bolyai (801-1000)

Universitatea A.I. Cuza (1001+)

Universitatea din București (1001+)

Universitatea Dunărea de Jos (1001+)

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (1001+)

Universitatea de Vest Timișoara (1001+)

Psihologie:

Universitatea Babeș-Bolyai (401-500)

Științe sociale:

ASE București (401-500)

Universitatea A.I. Cuza (601+)

Universitatea Babeș-Bolyai (601+)

Universitatea din București (601+)

edupedu.ro

https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/by-subject

  • 3 months later...
Posted

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, în primele 12 universități din România

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați este în primele 12 universități din România, într-un clasament internațional al celor mai vizibile „pe web" instituții de învățământ superior, Webometrics.

Clasamentul este realizat de Cybermetrics Lab, grup de cercetare care aparține de cel mai mare for public de cercetare din Spania, Consejo Superior de Investigaciones Cientificas (CSIC). El este realizat pe baza a trei criterii – impactul/vizibilitatea online (conectări online ale altor universități la prezența online a universității analizate), citările în sistemul GoogleScholar, numărul de lucrări incluse în top 10% cele mai citate lucrări, în 26 de domenii ale științei, în indexul de referință.

Topul complet al universităților românești poate fi consultat aici: http://webometrics.info/en/Europe/Romania

Evoluția Universității „Dunărea de Jos" din Galați în acest top este una spectaculoasă, în ultimii ani. Dacă în 2018, UDJG ocupa poziția 2.204 în lume, iar în 2019 era pe locul 2.245, în 2020 UDJG a urcat pe locul 2.061, iar în ianuarie 2021 a ajuns pe locul 1.966.

Conform datelor de pe site, alte 25 de instituții de învățământ superior din România ocupă diferite poziții în intervalul 2000-5000, 18 între 5000-10.000, 10 pe locurile 10.000-15.000, 27 pe locurile 15-20.000 și alte 10 pe locurile 20.000+.

regionalpress.ro

  • 2 months later...
Posted

Universitatea gălăţeană, în Top 5 România

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați a fost inclusă în IMPACT Rankings 2021, clasament mondial realizat de publicația britanică Times Higher Education (THE). Instituția de învățământ superior din Galați ocupă poziția a cincea în clasamentul celor 10 universități de prestigiu din România.

Topul IMPACT Rankings 2021 include 1.115 universități din 94 de țări și regiuni ale lumii, iar Universitatea gălăţeană se află, la nivel mondial, în a doua jumătate a clasamentului, mai exact pe locul 636.

Clasamentele Times Higher Education World University Rankings (THE-WUR) sunt singurele analize globale de performanță ce evaluează universitățile în raport cu obiectivele de dezvoltare durabilă pentru universități stabilite de Organizația Națiunilor Unite. Cel mai bine cotate în IMPACT Rankings 2021 par să fie universităţile din Australia.

viata-libera.ro

  • 8 months later...
Posted

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, locul 8 în topul universităților românești

Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați s-a clasat pe locul 8 în topul universităților românești incluse în UI GreenMetric World University Rankings 2021.

Universitatea din Galați confirmă încă o dată saltul calitativ pe care l-a făcut în ultimii ani. Astfel, Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați a ocupat locul 8 dintre toate universitățile românești care au fost luate în calcul în topul realizat de UI GreenMetric la nivel global, în anul 2021.

UI GreenMetric World University este o inițiativă Universitas Indonesia lansată în 2010, destinată evidențierii universităților implicate activ în reducerea emisiilor de carbon și în combaterea schimbărilor climatice globale. Clasamentul UI GreenMetric World University a înregistrat o creștere semnificativă a participanților, de la 95 de universități din 35 de țări în anul 2010, la 956 universități din 84 de țări în 2021. Pentru ierarhizare se folosesc 39 de indicatori și 6 criterii referitoare la gestionarea și infrastructura campusului universitar, energie și schimbări climatice, deșeuri, apă, transport și educație.

La ediția UI GreenMetric World University 2021, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a ocupat poziția 745 la nivel global și locul 8 în clasamentul universităților din România.

faramogul.ro

  • 3 months later...
Posted

Poziție de top ocupată de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați în Times Higher Education Impact Ranking 2022

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați este inclusă în clasamentul global Times Higher Education Impact Ranking 2022. Pentru al doilea an consecutiv, instituția ocupă poziția 5 dintre cele 13 universități de prestigiu românești și se situează în marja 801-1000 în clasamentul general.

Criteriile în funcţie de care sunt clasificate instituţiile de învăţământ superior în topul Times Higher Education Impact Rankings au la bază cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale Naţiunilor Unite. Topul evidenţiază impactul universităţilor asupra societăţii, pe baza succesului acestora în atingerea unor obiective precum Decent Work and Economic Growth, Peace, Justice and Strong Institutions, Quality Education,  Partnership for the Goals. Zero hunger, Good Health and Wellbeing și altele.

https://www.timeshighereducation.com/rankings/impact/2022/overall#!/page/0/length/25/sort_by/rank/sort_order/asc/cols/undefined

regionalpress.ro

  • 2 years later...
Posted

Universitatea „Dunărea de Jos”, din nou în topul „Times Higher Education”

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi îşi menţine prezenţa în clasamentul Young University Rankings 2024, pentru al patrulea an consecutiv. Astfel, în ierarhizarea internaţională a universităţilor înfiinţate începând cu anul 1971, realizată de prestigioasa publicaţie TIMES HIGHER EDUCATION, universitatea gălăţeană ocupă poziţia 501-600, din 1.171 de universităţi din întreaga lume. În clasament sunt incluse doar 4 universităţi din România, Universitatea „Dunărea de Jos”  fiind pe poziţia a doua.

Clasamentul mondial al universităţilor, THE (Times Higher Education), furnizează date de încredere despre performanţa universităţilor pentru studenţi şi familiile acestora, cadre universitare, lideri de universităţi, guverne şi industrie, din 2004. Aceste clasamentele acoperă cele trei domenii principale de activitate universitară: cercetare, impact şi predare.
Cele 4 universităţi din România prezente în top sunt:  Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea din Oradea.

Clasamentul integral Young University Rankings 2024 poate fi vizualizat la adresa: https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings.

monitoruldegalati.ro

Posted

Top internațional al universităților 2024

RUR World University Rankings a lansat un top internațional al universităților pentru anul 2024. În clasamentul general, prima universitate din România apare pe locul 610, fiind vorba despre UMF „Carol Davila” din București.

Față de anul 2023, când o universitate din România apărea prima dată abia pe locul 781, România se clasează mai bine anul acesta în top. În 2023, prima la nivel național conform clasamentului era Universitatea din București (781 la nivel internațional).

Conform clasamentului general al RUR World University Rankings top cinci cele mai bune universități din lume sunt: Harvard University - SUA; Stanford University - SUA; California Institute of Technology (Caltech) - SUA; Peking University - China; Massachusetts Institute of Technology (MIT) - SUA.

În acest clasament general, prima universitate din România care apare se află pe locul 610, UMF „Carol Davila” din București. Apoi urmează în clasament încă 16 universități românești:
pe locul 702: UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca;
pe locul 717: Universitatea din București;
pe locul 748: Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș;
pe locul 767: Universitatea Politehnica din București;
pe locul 814: Universitatea de Vest din Timișoara;
pe locul 846: UMF „Grigore T. Popa” din Iași;
pe locul 857: Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca;
pe locul 858: Universitatea „Dunărea de Jos”, din Galați;
pe locul 880: Universitatea Tehnică de Construcții București;
pe locul 902: Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu;
pe locul 922: Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca;
pe locul 964: Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași;
pe locul 965: Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (universitatea apare de două ori, pentru că este analizată pentru două domenii: științele vieții și științe medicale);
pe locul 967: Universitatea Transilvania din Brașov;
pe locul 993: Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca;
pe locul 1089: Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara.

Universitatea din București (UB) se clasează pe primul loc la nivel național la capitolul „cercetare” și pe locul 540 la nivel internațional. Pe locul al doilea la nivel național la acest capitol este Universitatea Politehnica din București (locul 628 la nivel internațional). Pe locul trei este Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș (locul 657 la nivel internațional). Pe locul 4 este Universitatea de Vest din Timișoara (locul 663 la nivel internațional), iar pe locul 5 Universitatea Transilvania din Brașov (locul 723 la nivel internațional).

Când vine vorba despre un alt capitol, intitulat „predare”, UMF Carol Davila se află pe primul loc la nivel național (locul 284 la nivel internațional). Pe locul 2 la acest capitol se află UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca (locul 526 la nivel internațional), iar pe locul 3 UMF „Grigore T. Popa” din Iași (locul 645 internațional). Pe locul 4 în România la capitolul „predare” este Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș (loc 745 nivel internațional), iar pe locul 5 Universitatea Tehnică de Construcții București (locul 770 internațional).

Un alt criteriu analizat de acest top se referă la sustenabilitatea financiară a universităților. La acest capitol, în țara noastră se situează pe primul loc Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (672 la nivel internațional). Pe locul al doilea la nivel național este Universitatea Politehnica din București (681 la nivel internațional), iar pe locul 3 Universitatea din București (789 internațional). Când vine vorba despre sustenabilitatea financiară, Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași se află pe locul 4 la nivel național (807 internațional), iar pe locul 5 se situează Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (811 la nivel internațional).

UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca se află pe locul 1 în România (609 internațional) la capitolul diversitate internațională, iar pe locul 2 Universitatea „Dunărea de Jos”, din Galați (650 internațional). Pe locul 3 la acest capitol se află UMF „Grigore T. Popa” din Iași (675 internațional), pe locul 4 Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (698 internațional), iar pe locul 5 Universitatea de Vest din Timișoara (732 la nivel internațional).

Clasamentul din 2024 al Round University Ranking (RUR) World University Rankings include peste 1.100 de universități analizate. Sunt luați în calcul 20 de indicatori, grupați în patru domenii cheie: predare, cercetare, diversitate internațională și sustenabilitate financiară. Domeniile evaluate în clasament sunt predarea (40%), cercetarea (40%), diversitatea internațională (10%) și sustenabilitatea financiară (10%). În realizarea clasamentului se ține cont, printre altele, și de reputația internațională a profesorilor care predau în cadrul universităților și de numărul studenților și al personalului angajat care participă la stagii internaționale, conform metodologiei de realizare a topului. Clasamentul este publicat de Agenția Round University Rankin.

hotnews.ro

Posted

UDJG în Clasamentul global Times Higher Education Impact Ranking 2024

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați (UDJG) ocupă poziția 1001-1500, din 1963 de universități din lume participante și poziția 7 din 19 instituții de învățământ superior românești incluse anul acesta în Topul Times Higher Education’s Impact Rankings 2024.

Times Higher Education identifică universitățile care excelează în mai multe Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale Națiunilor Unite și care își arată angajamentul de a aborda cele mai presante provocări ale lumii, inclusiv durabilitatea mediului, incluziunea socială, creșterea economică și parteneriatele.

Clasamentul integral poate fi consultat aici: https://www.timeshighereducation.com/impactrankings

ugal.ro

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.