Jump to content

Poziţia Universităţii "Dunărea de Jos" în topul mondial


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Universităţile româneşti, invizibile în lumea virtuală

* Cu o singură universitate în primele o mie, România ocupă ultimul loc în Europa, cu mult în urma Cehiei, Poloniei şi Ungariei * Topul ţine cont de numărul de pagini web, link-urile oferite, numărul de rapoarte şi documente ce se regăsesc pe site-urile instituţiilor * Site-urile nu au reuşit, încă, să devanseze avizierele de la facultăţi

Universităţile româneşti stau prost nu numai în clasamentele mondiale ce privesc prestigiul academic, ci şi în ierarhia vizibilităţii oferite de paginile electronice. Doar 14 universităţi din cele 83 de instituţii de învăţământ superior autohtone acreditate figurează în topul mondial al primelor 4.000, în ceea ce priveşte performanţa site-urilor oficiale. Ocupând poziţia 925, Universitatea Politehnica Bucureşti este singura care figurează în primele o mie, Universitatea din Bucureşti clasându-se pe locul 1.108, iar Universitatea „Babeş-Bolyai”, pe 1.158. Conform ierarhiei întocmite de Consiliul de Investigaţii Ştiinţifice din Spania, instituţie ce aparţine ministerului educaţiei spaniol, Academia de Studii Economice, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, din Iaşi, Universitatea Tehnică „Gh. Asachi”, din Iaşi, Universitatea Tehnică, din Cluj-Napoca, şi Universitatea din Craiova sunt cuprinse între primele 2.000, în timp ce Universitatea „Lucian Blaga”, din Sibiu, Universitatea „Dunărea de Jos”, din Galaţi, Universitatea Politehnică, din Timişoara, şi Universitatea „Transilvania”, din Braşov se clasează între primele 3.000. De pe poziţia 3222 şi 3232, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, respectiv Universitatea din Oradea încheie lista instituţiilor româneşti cuprinse în topul care ia în calcul link-urile oferite, numărul de rapoarte şi documente ce se regăsesc pe site-urile instituţiilor şi numărul de citări pentru fiecare domeniu academic în parte.

La nivel de ţară, România ocupă ultimul loc în Europa, în privinţa numărului de universităţi prezente în Webometrics Ranking, cu mult în urma Cehiei (ce figurează cu 39 de universităţi între primele 1.000), Poloniei (11) şi Ungariei (5). La nivel mondial, Universitatea din Cambridge este cea mai puternică din punct de vedere al performanţei site-ului, fiind urmată de Institutul Elveţian Federal al Tehnologiei din Zurich şi Universitatea din Helsinki. Topul a fost realizat în urma analizării a 15.000 de universităţi din lume.

http://www.gandul.info/scoala/universit ... 34;3377725

Link to comment
Share on other sites

Referitor la site-ul Univ. Babes-Bolyai circula o povestioara nostima cu cativa ani urma: era unul dintre cele mai accesate site-uri din Romania, motiv de mare mandrie pentru cei de acolo, invatamantul romanesc etc.

Pana la urma unul mai destupat la mintea le-a dat "esplicatia": utilizatorii tastau "BABES" pe motoare de cautare in cu totul alt scop decat acela de a cauta universitatea clujana... :d

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Pe locul 2.852 în lume, dar pe 11 în România

"Dunărea de Jos" face ochi pe internet

* Universitatea de stat din Galaţi face parte din cele 14 instituţii de învăţământ superior din ţară care apar în topul mondial al performanţei site-ului oficial * Rectorul Viorel Mînzu vrea mai mult şi intenţionează să schimbe actuala structură a site-ului www.ugal.ro

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi e luată în calcul la nivel internaţional. Instituţia gălăţeană ocupă locul 2.852 în lume la capitolul vizibilitate pe internet, prin intermediul site-ului www.ugal.ro. În funcţie de termenul de comparaţie ales, locul ocupat în acest top neoficial realizat de site-ul "webometrics.info" este şi bun, şi mai puţin onorant. Dacă avem în vedere că "Dunărea de Jos" nu intră nici măcar în primele o mie de universităţi din lume, atunci putem concluziona că mai sunt multe de făcut la capitolul existenţei în lumea virtuală. Dacă, pe de altă parte, notăm că, din România, numai 14 instituţii din cele peste 90 acreditate la nivelul întregii ţări sunt prezente în acest Top 4.000, atunci se poate spune că lucrurile stau relativ bine.

Locurile ocupate de universităţile româneşti în "Ranking web of world universities", un top mai puţin relevant din punct de vedere academic, vorbesc, de fapt, despre întregul învăţământ superior românesc. Faptul că cea mai bine clasată universitate din România (Politehnica din Bucureşti) e abia pe locul 925 arată că, deocamdată, managerii instituţiilor academice de la noi încă nu se preocupă la modul cel mai serios de vizibilitatea pe internet. "Am auzit de acest top. E adevărat că universităţile româneşti nu au neapărat o poziţie fruntaşă în acest clasament, care oricum nu este unul foarte important în ce priveşte evaluarea calităţii academice. Nu mă miră poziţiile pe care le ocupă instituţiile de la noi, pentru că oricum, nici în activitatea de bază nu suntem printre primii. Însă, repet, acest lucru nu trebuie să ne mire", a explicat rectorul universităţii "Dunărea de Jos", prof. dr. Viorel Mînzu.

Loc important în România

Conducerea de la "Dunărea de Jos" este, însă, de părere că, deocamdată, universitatea din Galaţi trebuie să se compare cu instituţiile similare din ţară. "Sunt peste 90 de instituţii de învăţământ superior acreditate în România şi peste 120 de toate. În acest context, noi chiar ne simţim onorabil, având în vedere că numai 14 dintre acestea apar în acest top, iar noi suntem pe locul 11", a explicat rectorul Viorel Mînzu.

Chiar şi aşa, conducerea universităţii gălăţene e decisă să schimbe structura actualului site, întrucât acesta e ca o carte de vizită pentru vizitatorii străini şi nu numai. "Fără să avem în vedere acest top, noi chiar am lansat o reconstrucţie a site-ului. E aproape gata, urmând ca, în câteva săptămâni, să îl încărcăm cu informaţii şi să înlocuim actuala structură, care, trebuie să recunoaştem, e învechită", a mai explicat Viorel Mînzu.

Site în loc de avizier

Conducerea universităţii speră ca, în curând, site-ul să devină principala modalitate de comunicare cu studenţii, care să înlocuiască, definitiv poate, clasicul avizier de la uşa secretariatului. Mai mult, pentru viitor, conducerea "Dunării de Jos" speră să pună la punct un sistem informatic în care fiecare student să aibă un cont şi o parolă, astfel încât să aibă acces la toate informaţiile personale care îl interesează. "Vreau ca studenţii să îşi poată vedea notele, restanţele, programările la examen pe internet. Lucrurile acestea doar le avem în vedere deocamdată, acest lucru nu se va întâmpla odată cu lansarea noului site. Oricum, noi am mai dezmorţit lucrurile din aceste punct de vedere cu admiterea, unde multe dintre rezultate le-am afişat în timp real pe internet. Pentru noi deja a devenit o modalitate importantă de comunicare", a mai spus rectorul Viorel Mînzu.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=27946

Link to comment
Share on other sites

Mi se par atat de idioate titlul si subtitul articolului asta..

Pe locul 2.852 în lume, dar pe 11 în România"Dunărea de Jos" face ochi pe internet* Universitatea de stat din Galaţi face parte din cele 14 instituţii de învăţământ superior din ţară care apar în topul mondial al performanţei site-ului oficial * Rectorul Viorel Mînzu vrea mai mult şi intenţionează să schimbe actuala structură a site-ului w www.ugal.ro

Frate, daca era vreun clasament mai acatarii, referitor la performanta invatamantului, la conditiile de cazare, la rezultatele internationale, ceva de genul asta, mai intelegeam.. dar asa..? In plus, nici macar nu este un loc fruntas in acest top.. 2852 in lume? 11 in Romania? Astia de la Viata Libera au devenit chiar atat de idioti?

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

"Dunărea de Jos" - locul 2.357 în lume la capitolul "pagină web"

Într-un clasament întocmit de Consiliul Superior de Investigaţii Ştiinţifice din Spania, universitatea gălăţeană se situează pe o poziţie dezonorantă. O singură universitate din România - „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi - a acces între primele o mie ierarhizate în funcţie de performanţa paginilor electronice pe care le au. Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi ocupă locul 2.357 în lume, iar "Danubius"-ul este pe 6.427. În ţară, Universitatea "Dunărea de jos" este pe locul 15. Clasamentul "Webometrics" este întocmit de Consiliul Superior de Investigaţii Ştiinţifice (CSIC) din Spania.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Universitatea_-Dunarea_de_Jos-_ocupa_un_rusinos_loc_2-357_in_lume_la_capitolul_-pagina_web_0_212978865.html

Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

Universitatea "Dunărea de Jos" ocupă locul 2.272 în topul Webometrics

* Danubius ocupă poziţia 6.083

Doar două universităţi din România - „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi şi Universitatea Bucureşti - au acces între primele o mie ierarhizate în funcţie de performanţa paginilor electronice pe care le au.

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi ocupă locul 2.272, cu aproape 100 de locuri mai sus faţă de clasamentul din luna februarie, iar "Danubius"-ul este pe 6.083 (poziţia 6.427 în februarie 2010). În ţară, Universitatea "Dunărea de Jos" este pe locul 15, iar Danubius pe 41.

Clasamentul "Webometrics" este întocmit de Consiliul Superior de Investigaţii Ştiinţifice (CSIC) din Spania.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-_Universitatea_Dunarea_de_Jos_ocupa_locul_2-272_in_topul_Webometrics_0_314368950.html

Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

Paginile web ale universităţilor gălăţene urcă în topul mondial

În clasamentul Webometrics, mai toate universităţile româneşti - inclusiv Dunărea de Jos" au înregistrat "salturi" semnificative în ultimul an.

Universitatea "Dunărea de Jos" a înregistrat în ultimul an o creştere constantă în celebrul clasament "Webometrics", întocmit de două ori pe an de Consiliul Superior de Investigaţii Ştiinţifice (CSIC) din Spania. Dacă în februarie 2010, universitatea de stat din Galaţi ocupa poziţia 2.357 în lume, la un an distanţă a urcat peste 400 de locuri, ceea ce nu este deloc uşor. Potrivit ultimului clasament dat publicităţii în urmă cu câteva zile, universitatea gălăţeană este pe locul 1.925 în lume şi pe 14 în România, un loc mai sus faţă de anul trecut.

Tendinţa de îmbunătăţire a calităţii paginilor electronice este generalizată, în ea fiind agrenate mai toate instituţiile de învăţământ superior din ţară. Dacă în februarie 2010 aveam o singură universitate în primele 1.000 din lume - „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, iar în august acesteia i se mai alătura şi Universitatea Bucureşti, acum avem trei universităţi în primele 1.000: „Politehnica" din Bucureşti, „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi şi Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi".

Şi Universitatea "Danubius" din Galaţi a înregistrat un salt spectaculos, de pe 6.427 tocmai pe 4.792. Aceasta se află pe poziţia a 29-a în ţară.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Paginile_web_ale_universitatilor_romanesti_urca_in_top_0_424757595.html

Link to comment
Share on other sites

 • 2 years later...

"Dunărea de Jos" - locul 1.322 mondial
Potrivit clasamentului Webometrics realizat de Cybermetrics Lab din Spania, avem in sfarsit o universitate in top 500 mondial - Politehnica Bucuresti, clasata pe locul 490 la general, si pe 212 in randul institutiilor cu cel mai mare impact al publicatiilor postate pe site-ul propriu. Topul primelor 20 de universitati romanesti care puncteaza in acest clasament se poate observa aici. Acesta este probabil cel mai bun loc ocupat de o universitate romaneasca intr-un top cat de cat relevant.
Pentru a realiza acest clasament, Cybermetrics Lab a analizat peste 20.000 de universitati din toata lumea pe baza unor criterii precum impactul lucrarilor postate pe pagina web, si numarul/relevanta lucrarilor publicate in cele mai importante reviste stiintifice (date furnizate de portalul SCImago, mai multe detalii aici).
Per total, pe langa Politehnica Bucuresti, mai avem 3 universitati in top 1.000, respectiv Alexandru Ioan Cuza din Iasi clasata pe locul 789, ASE pe locul 825, si Universitatea Bucuresti pe 922.
In Europa de Est, cel mai bine se claseaza o universitate din Cehia (71 mondial), in Europa, cel mai bine se claseaza Cambridge (14 mondial), iar in top 3 se afla aceleasi universitati americane prezente in orice clasament: Harvard, Stanford si MIT.

hotnews.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi - ascensiune spectaculoasă în Webometrics

În clasamentul mondial Webometrics, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi (UDJG) a avansat, în ultimii patru ani, cu 1.035 de poziţii. Astfel, dacă în ianuarie 2010 era pe poziţia 2.357, în ianuarie 2013, UDJG a fost clasată pe locul 1.322. O creştere la fel de spectaculoasă s-a produs şi la nivel naţional, în acelaşi clasament, UDJG avansând nouă poziţii, de pe 17 pe 8, în aceeaşi perioadă de timp.

Webometrics analizează peste 20.000 de instituţii de învăţământ superior şi cercetare din întreaga lume din punctul de vedere al vizibilităţii pe internet. O poziţie bună în clasamentul Webometrics înseamnă o calitate foarte bună a educaţiei oferite şi, evident, prestigiu academic.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 years later...

20 universitati romanesti, toate de stat, au depasit pragul minimal al vizibilitatii in clasamentele internationale

20 de universitati romanesti, toate de stat, au reusit in 2016 sa treaca un prag minimal al vizibilitatii in clasamentele internationale ale universitatilor bazate dominant pe criterii/indicatori academici. 5  dintre acestea intra in categoria Universitati romanesti cu potential de excelenta, vizibile si cu impact international, releva Exercitiul National de Metaranking Universitar - 2016. Cele 5 universitati sunt, in ordinea din clasament: Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucuresti, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi si Universitatea de Vest din Timisoara. La ora actuala, in mediul academic romanesc sunt active 92 de universitati, dintre care 4 in faza de lichidare.
Celelalte 15 institutii de invatamant superior care au intrat in clasamentele internationale pot fi grupate in categoria Universitati romanesti vizibile international, arata Raportul asupra Exercitiului National de Metaranking Universitar - 2016.

Clasamentul universitatilor romanesti

1. Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca / Scor total:13

2. Universitatea din Bucuresti / Scor total: 10

3. Universitatea Politehnica din Bucuresti / Scor total: 8

4. Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi / Scor total: 7

5. Universitatea de Vest din Timisoara / Scor total: 6

6. Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti / Scor total: 3

6. Universitatea de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu din Cluj-Napoca / Scor total: 3

6. Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi / Scor total: 3

7. Universitatea de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa din Iasi / Scor total: 2

7. Universitatea Politehnica din Timisoara / Scor total: 2

7. Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca / Scor total: 2

7. Universitatea Transilvania din Brasov / Scor total: 2

8. Academia de Studii Economice din Bucuresti / Scor total: 1

8. Universitatea din Craiova / Scor total: 1

8. Universitatea Dunarea de Jos din Galati / Scor total: 1

8. Universitatea Lucian Blaga din Sibiu / Scor total: 1

8. Universitatea de Medicina si Farmacie Victor Babes din Timisoara / Scor total: 1

8. Universitatea din Oradea / Scor total: 1

8. Universitatea Ovidius din Constanta / Scor total: 1

8. Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti / Scor total: 1

hotnews.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Ascensiune pentru Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi

Numai într-un an de zile, Universitatea "Dunărea de Jos" a reuşit să urce mai multe poziţii într-un clasament la nivel internaţional al universităţilor din Estul Europei şi centrul Asiei - Topul intitulat „QS EECA (Emerging Europe and Central Asia) University Rankings 2019“. 

Universitatea de stat gălăţeană a reuşit să urce două poziţii în topul naţional şi alte câteva zeci de trepte în topul internaţional în 2019, comparativ cu 2018. Astfel, "Dunărea de Jos" s-a clasat pe locul 11 la nivel naţional. Pe primele zece locuri s-au clasat Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucureşti, Universitatea "Al. I. Cuza" din Iaşi, Universitatea Politehnică din Bucureşti, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea "Gh. Asachi" din Iaşi, Universitatea Politehnică din Timişoara, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Academia de Studii Economice Bucureşti şi Universitatea din Suceava. Anul acesta, Universitatea "Dunărea de Jos" a devansat Universitatea "Ovidius" din Constanţa, Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" din Arad şi Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu.

La nivel internaţional, ascensiunea în clasament a fost şi mai evidentă, Universitatea "Dunărea de Jos" ajungând să urce de pe locul 201, pe care-l ocupa anul trecut, pe locul 161.

Rectorul Universităţii "Dunărea de Jos", Iulian Bârsan, ne-a declarat că ascensiunea în „QS EECA (Emerging Europe and Central Asia) University Rankings 2019“ se datorează proiectelor internaţionale: "De la un an la altul, Universitatea este din ce în ce mai vizibilă la nivel internaţional, lucruri care contează atunci când vorbim de astfel de ierarhizări. Această urcare în top se datorează mobilităţilor studenţilor şi profesorilor, dar şi activităţii de cercetare, materializată în articole publicate în reviste de prestigiu", a declarat rectorul Iulian Bârsan. Pe primele zece locuri din acest clasament sunt universităţi din Rusia, Cehia, Polonia, Turcia şi Estonia.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Universitatea „Dunărea de Jos”, pe locul al 6-lea în clasamentul The Times Higher Education World University Rankings 2021

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a fost inclusă pentru prima dată în clasamentul The Times Higher Education World University Rankings 2021, alături de alte peste 1.500 de universități din 93 de țări și regiuni, acesta fiind unul din cele mai mari și diversificate clasamente universitare din lume.

”Instituția noastră se află pe poziția 1.001+ în clasamentul general și pe locul al 6-lea din 13 în clasamentul universităților din România, incluse în acest ranking. Înaintea Universității noastre se află Academia de Studii Economice din București (ASE), Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (UBB) și Universitatea din București.

Universitatea Oxford, Universitatea Stanford și California Institute of Technology conduc clasamentul internațional al universităților realizat de Times Higher Education 2021. De altfel, universitățile americane domină primele 10 locuri cu 8 instituții de învățământ, restul fiind Oxford și Cambridge din Marea Britanie.

Clasamentul se realizează în baza a 13 indicatori de performanță, calibrați cu atenție, care măsoară performanța unei instituții în patru domenii: Predare, Cercetare, Transfer de Cunoștințe și Perspective Internaționale”, informează reprezentanții Universității ”Dunărea de Jos” Galați.

Clasamentul The Times Higher Education World University Rankings 2021 poate fi consultat aici: https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2021/world-ranking#!/page/0/length/25/locations/RO/sort_by/rank/sort_order/asc/cols/stats

reperul.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Universitatea „Dunărea de Jos”, poziţie importantă în Webometrics Ranking Web of Universities

În ediţia 2020 a clasamentului internaţional Webometrics Ranking Web of Universities, Universitatea „Dunărea de Jos” (UDJ) Galaţi a ocupat poziţia 1.960 la nivel global. Conform raportului menţionat, se poate constata o evoluţie importantă la nivelul ierarhiei mondiale, cu un salt de 252 locuri faţă de anul anterior. În anul 2019 instituţia gălăţeană a ocupat poziţia 2.212 în acest prestigios top internaţional al instituţiilor de învăţământ superior.

„Este o creştere care ne bucură, ne onorează şi ne obligă în egală măsură. Astfel, demonstrăm că suntem cea mai importantă instituţie de învăţământ superior din Sud-Estul României şi că avem o creştere constantă la toate capitolele vieţii academice”, a declarat prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, rectorul UDJ Galaţi.

Webometrics este un clasament internaţional realizat începând cu anul 2004 de Ministerul Educaţiei din Spania, prin Cybermetrics Lab, aparţinând Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), cea mai importantă instituţie publică de cercetare spaniolă. Ierarhizarea CSIC, realizată pe baza datelor publice disponibile pe internet, cuprinde peste 30.000 de universităţi din 200 de ţări din întreaga lume.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Noul clasament al universităților Times Higher 2021 pe domenii de studiu: universitățile românești, departe de elita lumii

Universitățile românești au o performanță modestă în noile clasamente ale instituțiilor de învățământ superior din lume, după domenii de studiu, date miercuri publicității de Times Higher Education, unul dintre principalii furnizori globali de asemenea evaluări. Mai toate marile universități românești sunt prezente într-un fel sau altul, dar la sute de poziții depărtare de liderii fiecărui domeniu. Clasamentul românesc e dominat de Universitatea Babeș-Bolyai, cu cele mai multe apariții și singura dintre instituțiile românești care apare în domeniile Educație și Psihologie. În domeniul Drept nu figurează nicio universitate românească.

Dintre universitățile românești:

Babeș-Bolyai apare în total de nouă ori

Universitatea din București apare de șase ori

A.I. Cuza apare de patru ori

Universitatea Tehnică din Cluj Napoca apare de trei ori

ASE București și Dunărea de Jos Galați au câte două apariții

cele mai multe apar la Inginerie și Tehnologia Informației, respectiv Științe Fizice, dar numai una dintre acestea figurează în jumătatea superioară a clasamentului respectiv (Babeș-Bolyai la Inginerie-IT)

Arte și științe umaniste:

Universitatea Babeș-Bolyai (401-500)

Universitatea A.I. Cuza (501+)

Universitatea din București (501+)

Afaceri și Științe economice:

Universitatea A.I. Cuza (601+)

Universitatea Babeș-Bolyai (601+)

Universitatea din București (601+)

Academia de Științe Economice București (601+)

Clinic/Preclinic/Sănătate:

Universitatea George Emil Palade Tg. Mureș (601+)

Universitatea Grigore T. Popa Iași (601+)

Universitatea Iulia Hațieganu Cluj-Napoca (601+)

Inginerie și Tehnologia Informației:

Universitatea Babeș-Bolyai (401-500)

Universitatea Politehnică din Timișoara (801-1000)

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (801-1000)

Universitatea Dunărea de Jos din Galați (1001+)

Universitatea Politehnică din București (1001+)

Universitatea Transilvania (1001+)

Informatică:

Universitatea Babeș-Bolyai (601-800)

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (601-800)

Universitatea din București (801+)

Educație:

Universitatea Babeș-Bolyai (401-500)

Științele vieții:

Universitatea Babeș-Bolyai (601-800)

Universitatea din București (601-800)

Științe fizice:

Universitatea Babeș-Bolyai (801-1000)

Universitatea A.I. Cuza (1001+)

Universitatea din București (1001+)

Universitatea Dunărea de Jos (1001+)

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (1001+)

Universitatea de Vest Timișoara (1001+)

Psihologie:

Universitatea Babeș-Bolyai (401-500)

Științe sociale:

ASE București (401-500)

Universitatea A.I. Cuza (601+)

Universitatea Babeș-Bolyai (601+)

Universitatea din București (601+)

edupedu.ro

https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/by-subject

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, în primele 12 universități din România

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați este în primele 12 universități din România, într-un clasament internațional al celor mai vizibile „pe web" instituții de învățământ superior, Webometrics.

Clasamentul este realizat de Cybermetrics Lab, grup de cercetare care aparține de cel mai mare for public de cercetare din Spania, Consejo Superior de Investigaciones Cientificas (CSIC). El este realizat pe baza a trei criterii – impactul/vizibilitatea online (conectări online ale altor universități la prezența online a universității analizate), citările în sistemul GoogleScholar, numărul de lucrări incluse în top 10% cele mai citate lucrări, în 26 de domenii ale științei, în indexul de referință.

Topul complet al universităților românești poate fi consultat aici: http://webometrics.info/en/Europe/Romania

Evoluția Universității „Dunărea de Jos" din Galați în acest top este una spectaculoasă, în ultimii ani. Dacă în 2018, UDJG ocupa poziția 2.204 în lume, iar în 2019 era pe locul 2.245, în 2020 UDJG a urcat pe locul 2.061, iar în ianuarie 2021 a ajuns pe locul 1.966.

Conform datelor de pe site, alte 25 de instituții de învățământ superior din România ocupă diferite poziții în intervalul 2000-5000, 18 între 5000-10.000, 10 pe locurile 10.000-15.000, 27 pe locurile 15-20.000 și alte 10 pe locurile 20.000+.

regionalpress.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Universitatea din Galaţi, într-un top internaţional

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi se află printre cele 13 instituţii de învăţământ superior din România incluse în rankingul Times Higher Education pentru țări cu economii emergente 2021, publicat marți seară.

Din cele 13 instituții românești, numai trei figurează în jumătatea superioară: Academia de Studii Economice din București, Universitatea Babeș-Bolyai și UMF Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca.

Celelalte zece, printre care şi cea din Galaţi, apar toate pe ultimele 100 de locuri din topul general.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Universitatea gălăţeană, în Top 5 România

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați a fost inclusă în IMPACT Rankings 2021, clasament mondial realizat de publicația britanică Times Higher Education (THE). Instituția de învățământ superior din Galați ocupă poziția a cincea în clasamentul celor 10 universități de prestigiu din România.

Topul IMPACT Rankings 2021 include 1.115 universități din 94 de țări și regiuni ale lumii, iar Universitatea gălăţeană se află, la nivel mondial, în a doua jumătate a clasamentului, mai exact pe locul 636.

Clasamentele Times Higher Education World University Rankings (THE-WUR) sunt singurele analize globale de performanță ce evaluează universitățile în raport cu obiectivele de dezvoltare durabilă pentru universități stabilite de Organizația Națiunilor Unite. Cel mai bine cotate în IMPACT Rankings 2021 par să fie universităţile din Australia.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 8 months later...

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, locul 8 în topul universităților românești

Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați s-a clasat pe locul 8 în topul universităților românești incluse în UI GreenMetric World University Rankings 2021.

Universitatea din Galați confirmă încă o dată saltul calitativ pe care l-a făcut în ultimii ani. Astfel, Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați a ocupat locul 8 dintre toate universitățile românești care au fost luate în calcul în topul realizat de UI GreenMetric la nivel global, în anul 2021.

UI GreenMetric World University este o inițiativă Universitas Indonesia lansată în 2010, destinată evidențierii universităților implicate activ în reducerea emisiilor de carbon și în combaterea schimbărilor climatice globale. Clasamentul UI GreenMetric World University a înregistrat o creștere semnificativă a participanților, de la 95 de universități din 35 de țări în anul 2010, la 956 universități din 84 de țări în 2021. Pentru ierarhizare se folosesc 39 de indicatori și 6 criterii referitoare la gestionarea și infrastructura campusului universitar, energie și schimbări climatice, deșeuri, apă, transport și educație.

La ediția UI GreenMetric World University 2021, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a ocupat poziția 745 la nivel global și locul 8 în clasamentul universităților din România.

faramogul.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Care sunt cele mai bune universități din România, potrivit Ministerului Educației

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca este cotată drept cea mai bună universitate din România în anul 2021, potrivit unui clasament al Ministerului Educației. UBB este urmată de Universitatea din București și de Universitatea Politehnica din București în metarankingul publicat pe site-ul ministerului. Pe locul patru se afla Universitatea de Medicină din Cluj-Napoca, iar pe locul cinci - Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași.

Metarankingul naţional este un mecanism de ierarhiare conceput pe baza analizei unor clasamente universitare internaţionale, recunoscute de către International Ranking Expert Group, Inventory of International Rankings (IREG), în care sunt prezente universităţile româneşti. Pentru exercițiul metarankingului național 2021, au fost selectate 9 clasamente internaționale globale.

hotnews.ro

cats.jpg

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Poziție de top ocupată de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați în Times Higher Education Impact Ranking 2022

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați este inclusă în clasamentul global Times Higher Education Impact Ranking 2022. Pentru al doilea an consecutiv, instituția ocupă poziția 5 dintre cele 13 universități de prestigiu românești și se situează în marja 801-1000 în clasamentul general.

Criteriile în funcţie de care sunt clasificate instituţiile de învăţământ superior în topul Times Higher Education Impact Rankings au la bază cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale Naţiunilor Unite. Topul evidenţiază impactul universităţilor asupra societăţii, pe baza succesului acestora în atingerea unor obiective precum Decent Work and Economic Growth, Peace, Justice and Strong Institutions, Quality Education,  Partnership for the Goals. Zero hunger, Good Health and Wellbeing și altele.

https://www.timeshighereducation.com/rankings/impact/2022/overall#!/page/0/length/25/sort_by/rank/sort_order/asc/cols/undefined

regionalpress.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.