Jump to content

Sute de români au fost exploataţi de traficanţii de persoane


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Sute de români au fost exploataţi de traficanţii de persoane în Italia

Sute de români au fost exploataţi, în acest an, de traficanţii de persoane în Spania, majoritatea prin muncă, cele mai multe dintre victime fiind depistate de autorităţi în urma investigaţiilor sau a raziilor făcute de poliţie. Potrivit unei statistici a Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane (ANITP), în perioada ianuarie - septembrie, au fost exploataţi în Italia 174 de români, din care 74 de bărbaţi, 76 de femei şi 25 de minori, majoritatea provenind din judeţele Vaslui, Iaşi, Galaţi, Dolj, Botoşani, Constanţa, Sălaj, Suceava, Arad, Buzău, Maramureş, Mehedinţă, Tulcea şi Bistriţa-Năsăud.

Majoritatea victimelor traficate în Spania provin din mediul rural (112 cazuri) şi sunt persoane necăsătorite, care au terminat şcoala generală şi liceul.

Potrivit ANITP, 84 de persoane au fost racolte prin promisiuni false, 73 prin oferte de muncă, opt prin anunţuri publicitare, 94 dintre victime fiind prieten sau cunoştinţă cu recrutorul, iar 64 nu îl cunoşteau pe racolator.

Majoritatea victimelor au fost exploate prin muncă (84 de persoane), din care 64 în agricultură, 12 în servicii hoteliere, iar opt în construcţii. De asemenea, 71 au fost exploatate sexuale, din care 54 în stradă, nouă în locuinţe, şase în cluburi şi două în bordeluri. Alte 12 persoane au fost obligate să cerşească, iar cinci să comită furturi.

Investigatorii au constatat că 152 de victime au fost scoase legal din România, doar şapte trecând ilegal graniţa.

Cele mai multe victime au fost identificate în urma anchetelor sau raziilor făcute de poliţie, doar 21 fiind depistate în urma reclamaţiilor, majoritatea refuzând asistenţa acordată de autorităţi.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.