dcp100168 Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Verificarile micilor baruri, inutileA schimbat regulile in timpul jocului, asta a facut legiuitorul care a modificat actul normativ referitor la protejarea nefumatorilor. De curand a aparut o ordonanta prin care cateva dintre articolele acestei legi sunt schimbate, dar in bine pentru cei care detin asa-numitele baruri de cartier. Practic, cei care au in proprietate un restaurant cu o suprafata mai mica de 100 de metri patrati vor fi obligati sa faca un singur lucru - sa afiseze la intrarea in unitate... "Fumatul este permis". Cu alte cuvinte, legea, care doreste a-i apara pe cei care nu fumeaza, nu face decat sa-i avertizeze pe acestia ca nu au acces in acea unitate. Articolele modificate vor intra in vigoare in ianuarie 2009, pana atunci insa raman de neatins prevederile prin care proprietarii barurilor micute sunt obligati sa amenajeze spatii speciale pentru fumatori si nefumatori. "In conditiile in care exista prevederi legale care se contreaza cu cele ce vor veni in ianuarie 2009, noi nu vom putea decat sa le cerem acestora sa-si faca un sistem de ventilatie care trebuie sa existe in fiecare unitate care se respecta. Tinta modificarilor ce vor intra in vigoare anul viitor va fi reprezentata de marii proprietari de restaurante", a punctat inspectorul sef al Inspectoratului Regional pentru Protectia Consumatorilor (IRPC) Galati, Marioara Gatej.Greul pe cei mariPentru ca notiunea de spatiu nu era tratata asa cum se cuvine, legiuitorul ii obliga pe ei care detin restaurante mari sa amenajeze camere speciale pentru fumatori. "Spatiul nu trebuie sa fie unul de tranzit, sa fie dotat cu sisteme de ventilatie, cu extinctoare si scrumiere, sa fie marcat, sa fie izolat complet de spatiul in care nu se fumeaza si sa reprezinte 50% din suprafata spatiului destinat clientilor. Pana acum, in lege, nu se spunea clar ce inseamna spatiul destinat fumatorilor, iar proprietarii erau tentati sa puna cateva scaune, cateva ghivece cu flori si totul era in ordine, acum insa prevederile sunt foarte clare", a punctat Marioara Gatej. Interesant este ca aceste prevederi nu-i ating nici pe cei care aleg ca spatiul lor sa fie in totalitate al celor care nu fumeaza, lor impunandu-li-se doar sa afiseze "Fumatul este complet interzis".http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... articol=14
Relu Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Mie mi s-ar fi parut mai simplu astfel: in baruri, unde se servesc bauturi alcoolice, fumatul sa fie permis iar acolo unde se serveste mancarea, fumatul sa fie interzis.
marqq Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 ca sa trag o paralela la ce ai zis tu, ar trebui sa facem si astfel: "In piscinile cu plan inclinat sa fie permisa mictiunea, iar in cele de competitie nu"Sa fim seriosi...eu abia imi suport fumul meu..mor de nervi cand trebuie sa il suport si pe al altora
Recommended Posts