dcp100168 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Se încălzesc caloriferele * Deocamdată cu titlu de probă De ieri, SC Apaterm SA a început realizarea probelor "la cald" ale instalaţiilor de termoficare ceea ce înseamnă că, în sfârşit, vom scăpa de frigul care a pus stăpânire pe apartamentele noastre. După cum ne-a informat ing. Mircea Ispas, directorul de producţie al SC Apaterm SA, din cauza unor avarii la instalaţiile interioare, nu vor putea fi încălzite caloriferele unui număr de 77 de blocuri. De asemenea, la trei puncte termice, nu au fost finalizate lucrările de modernizare aflate în curs de derulare. Este cazul SC 12 din Ţiglina II, SC 7 din Micro 39 şi SC 52 din Micro 18. "Cel târziu până la finele acestei săptămâni, vor fi montate ultimele componente ale noilor echipamente astfel că SC 12 şi SC 7 vor putea intra în funcţiune. În ceea ce priveşte situaţia de la SC 52, sperăm că Protubmet SRL, care lucrează la devierea canivoului şi a reţelelor de termoficare din zona străzii Brăilei 220, ne va permite să punem în funcţiune şi acest punct termic până vineri", a mai precizat dl Ispas. În ciuda frigului din apartamente (care are partea sa de contribuţie la valul de viroze respiratorii) dar şi a legii care impune furnizarea căldurii după trei nopţi consecutive cu temperaturi sub zece grade, majoritatea preşedinţilor seculari ai asociaţiilor de locatari vor refuza încălzirea căldurii. Şi asta în ciuda faptului că cine doreşte să facă economie are deja montate repartitoare. Prin urmare, refuzul este nu doar nejustificat, ci şi discreţionar. Dacă în timpul zilei, soarele va mai ridica mercurul termometrelor până pe la 18 grade Celsius, locatarii care consideră că nu au nevoie de căldură în apartamente pot închide robineţii termostataţi ai caloriferelor dotate cu repartitoare. "Vom ţine cont şi de temperatura exterioară, iar dacă vremea se va încălzi din nou, vom furniza agent termic numai noaptea. Ne vom plia pe necesităţile de confort termic ale locatarilor, încercând să împăcăm ambele tabere, respectiv cea a locatarilor care vor căldură şi cea a celor care consideră că încă nu le este necesară", a mai afirmat directorul de producţie al SC Apaterm SA. http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=27771 La mine, nu
Rami Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 la mine s-a incalzit si soba si caloriferul de mult timp
Relu Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Din câte am aflat, abia după 1 noiembrie ne aşteptăm la căldură în calorifere.
Laurentziu Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 la mine aseara se auzea apa curgand in ele...si s-au incalzit putin.
George Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Eu am centrala termica personala. De fapt aproape toti proprietarii din blocul meu au cate una Mai sunt vreo 3-4 familii de pensionari care au ramas la stat.
lumy Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 eu mi-am schimbat caloriferele azi,dar oricum la caldura nu s-a dat inca drumul
Relu Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 La mine, sunt calde. Ups, repartitorul la 2 :mrgreen:
dcp100168 Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 eu mi-am schimbat caloriferele azi,dar oricum la caldura nu s-a dat inca drumul credeam ca sunt singurul friguros de pe-aici
flieder Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 La noi deja atmosfera din apartament s-a "dezmortit". Caldura avem de 2 seri.
Yan Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Se incalzesc caloriferele Si ne frige portofelul . Vine frigul . Nasol moment!
flieder Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Se incalzesc caloriferele Si ne frige portofelul . Vine frigul . Nasol moment! Azi a fost destul de cald pentru sfarsitul lunii octombrie. Iar pentru portofel... ai posibilitatea sa-l "racesti": doar rasucesti pe "boton" pana la floricica
adrian Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Se incalzesc caloriferele Si ne frige portofelul . Vine frigul . Nasol moment! Azi a fost destul de cald pentru sfarsitul lunii octombrie. Iar pentru portofel... ai posibilitatea sa-l "racesti": doar rasucesti pe "boton" pana la floricica Las` ca te incalzesc cei din jur.
lumy Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 incet-incet au inceput sa se incalzeasca si la mine caloriferele...era si timpul
dcp100168 Posted November 4, 2008 Author Posted November 4, 2008 123 de blocuri şi două licee, fără căldurăProbleme interne de la blocurile din oraş, după spusele lui Dumitru Nicolae, lasă în frig la ora actuală peste 100 de blocuri, ceea ce înseamnă 375 de scări. În aceeaşi situaţie se află şi două licee, Emil Racoviţă şi Liceul Economic. Edilul-şef al oraşului spune că problemele vor fi rezolvate de către Apaterm şi că sunt banii necesari pentru asta, prevăzuţi prin rectificarea de buget aprobată în Şedinţa Consiliului Local din data de 30 octombrie. "În momentul de faţă sunt 123 de blocuri, adică 375 de scări, unde căldura este oprită din cauza avariilor interne, din totalul de 1.690 de blocuri din Galaţi. Aici sunt probleme, am prevăzut prin rectificarea de buget ceva bani ca să ajutăm. Apatermul se va ocupa de remedierea avariilor la blocuri. Sunt foarte mulţi proprietari care se consideră proprietari doar când trebuie să vândă apartamentul sau când trebuie să-l lase moştenire. Până atunci uită că partea comună le aparţine", a declarat Dumitru Nicolae, primarul Galaţiului. În ceea ce priveşte lipsa căldurii din acele două şcoli, aceasta se datorează schimbării reţelei exterioare de căldură şi instalaţiei de căldură, iar primarul menţionează că într-o săptămână totul va fi gata. "Avem şi două şcoli fără încălzire. La Emil Racoviţă se schimbă instalaţia şi va fi gata peste o săptămână. Lucrarea este executată de o societate din oraş. La Liceul Economic se schimbă reţeaua exterioară, mai avem 80 m, pe care o face Apatermul şi eu zic că săptămâna viitoare pe timpul acesta nu mai avem probleme la şcoli. Eu apreciez că faţă de acum şase ani, la şcoli situaţia este cu mult mai bună, pentru că am luat hotărârea să schimbăm conductele exterioare", a mai spus Dumitru Nicolae. http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=1
xantipa Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Primul lucru pe care-l voi face la anul, chiar daca asta inseamna( probabil?) sa renunt la concediu, este sa-mi instalez centrala. Locuiesc in Tiglina I, si inca nu avem caldura. Este dezolant de frig in casa chiar daca afara este acceptabil. Sunt revoltata, de ce intotdeauna se fac reparatii sau se descopera ca este nevoie de ele abia in ultimul moment? Ma "flambez" degeaba, asta este Romania.
Relu Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Asemenea defecte nu se văd decât atunci când se dă drumul la caldură, vara ţevile sunt goale
ultramarine Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Primul lucru pe care-l voi face la anul, chiar daca asta inseamna( probabil?) sa renunt la concediu, este sa-mi instalez centrala. Locuiesc in Tiglina I, si inca nu avem caldura. Este dezolant de frig in casa chiar daca afara este acceptabil. Sunt revoltata, de ce intotdeauna se fac reparatii sau se descopera ca este nevoie de ele abia in ultimul moment? Ma "flambez" degeaba, asta este Romania. Inainte de asta fa un calcul pe 5-7 ani. Costurile montarii unei centrale= centrala + manopera instalare tevi, calorifere, filtre, robineti + calorifere + proiect+ cota parte la vecini+ contor gaze+autorizatie functionare (la fiecare 2 ani)+intretinere centrala + gazul consumat (daca ai apartamentul din prefabricate fierbeton, fara termopane, cu doi, trei peret afara, consumul este cu 50-100% mai mare decat la cele cu BCA si izolatie exterioara). Plus dezafectare calorifere vechi, praf, mizerie etc. Este posibil sa nu fie rentabila.
Relu Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Mă gândeam într-o vreme să-mi pun şi eu centrală. Da' mai apoi m-am gândit: dacă se face o revizie generală pe reţeaua de termoficare a blocului, chiar şi dacă am centrală, tot sunt obligat să-mi plătesc cota-parte... şi nici măcar nu beneficiez de căldura ei
ultramarine Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Beneficiezi de caldura, indirect sa zicem: tevile care trec prin apartament, apartamentele vecine care (probabil) inca se mai incalzesc centralizat. Nu vrei sa stii cat consuma o centrala atunci cand celelalte apartamente se racesc (nu se mai furnizeaza agent termic, sau sunt plecati de acasa si au oprit repartitoarele)in una din lunile octombrie sau martie-aprilie, iar tu esti obisnuit cu confortulde 22-23 grade de peste iarna. Aproape la fel de mult ca iarna, in timp ce cei de la centralizata nu mai platesc.
Mikka Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 Mi-am montat centrala de curand si va pot spune ca este incomparabil mai bine decat in "era" Apaterm... Investitia este rentabila, poate nu neaparat la modul financiar, desi iti poti recupera si aici parte din bani, cat mai ales la nivelul confortului oferit: temperantura ambientala, apa calda non-stop, posibilitatea controlarii consumului etc. Daca in luna octombrie - sa zicem - temperatura de afara este de 7-8-10 grade, cam cat credeti ca aveti in casa, in conditiile in care regia nu furnizeaza "agent termic" (imi place cum suna)... Daca se mai sparge vreo teava (lucru absolut probabil), cam cate grade aveti iarna in casa? Daca vecinii se debranseaza, pe la voi cum e? Anul asta am platit in martie numai caldura 400 lei la 3 camere... De ce? Toti sau majoritatea celor care si-au pus repartitoare le-au inchis, iar eu am vrut sa am caldura, in conditiile in care afara erau vreo 10 grade... Deci... am avut 25% din factura totala a scarii/blocului (?). Mai e problema apei calde: dimineata pur si simplu nu exista, curgand numai apa rece vreme de vreo juma de ora. Lasand la o parte teapa pe care ti-o trage Apaterm, de ce trebuie in sec XXI sa nu ai apa calda?? (Raspunsul e ca nu sunt pompe de recirculare... pentru cine stie despre ce e vb). La fel si seara, dupa ora 22, sa spunem. Nu spun ca nu costa, desi si aici putem discuta despre cine si cum a impus tot felul de taxe si avize, unele absolut aberante (exemplu - taxa de debransare, platita catre Apaterm :?: , proiect pentru debransare :?: :?: ), obligativitatea instalarii unui detector de gaz - ganditi-va cate mii de apartamente se incalzesc iarna cu gazul de la aragaz si nu au niciun detector, desi riscul e mult mai mare acolo :!: si mai sunt si altele dar nu mi le mai amintesc acum. Plata cotelor parti catre cei care au deja montate centrala - in afara faptului ca nu e o mare suma, are drept scop si faptul ca cei care au montat centrala sa aibe la sfarsit o cota egala de contributie la montarea coloanei. Deci, trebuie sa va ganditi nu numai la aspectul financiar, parerea mea. Lasand la o parte situatia cand ai un copil sau o persoana care sufera de o afectiune pentru care frigul poate insemna finalul.
ultramarine Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 Apa calda se poate rezolva relativ ieftin: un boiler electric de 50l= 250 lei +o priza programabila (pentru a incalzi boilerul numai intre orele 05.30-06.30 si 19.30-21.00 samd)= 30 lei + ceva fitinguri, pexal=70 lei. Daca apartamentul/casa are coloana de apa comuna pentru baie si bucatarie e mai simplu. Totul se poate rezolva cu 350 lei. Cu caldura e mai greu...
dcp100168 Posted November 11, 2008 Author Posted November 11, 2008 53 de blocuri încă nu au căldurăMai mult, 53 de blocuri dintre cele 1.690 existente în oraş, nu au căldură din cauza avariilor interne la instalaţiile de termoficare, informează corespondentul AMOS News. “Angajaţii societăţii furnizoare de agent termic, Apaterm Galaţi, se vor ocupa de remedierea avariilor la blocuri. Sperăm că nu vor fi probleme”, a explicat primarul Galaţiului, Dumitru Nicolae.Încãlzirea Galaţiului, gata de iarnã şi nu prea * Edilul şef este optimist şi spune cã aproape toate deficienţele din sistemul de încãlzire vor fi rezolvate cât de curând, chiar dacã mai sunt peste 50 de blocuri cu probleme.Chiar dacã primarul Dumitru Nicolae dãdea asigurãri, în urmã cu o sãptãmânã, cã defecţiunile la sistemul de încãlzire vor fi remediate în maxim o sãptãmânã, iatã cã socoteala de acasã nu se potriveşte mereu cu cea din târg. Şi asta pentru cã, deşi unele lucrãri au fost finalizate la timp, altele necesitã atenţie suplimentarã, iar uneori apar probleme noi la sistemul de încãlzire chiar în momentele în care toatã lumea se aşteaptã sã meargã strunã. „Instalaţia de încãlzire este în funcţiune. La aceastã orã avem aproximativ 50 de blocuri cu defecţiuni la încãlzire şi 240 de scãri. Se lucreazã în continuare şi cu banii asociaţiilor, lucreazã şi Apatermul. Vreau, în sãptãmâna asta, sã lichidãm defecţiunile pe care le ştim. Am avut pânã ieri la prânz (n.r. - luni) trei şcoli oprite la încãlzire, dar s-a dat drumul. La Liceul Emil Racoviţã avem ceva modernizãri, Grãdiniţa 40 şi Şcoala Generalã numãrul 18. Am finalizat ieri lucrãrile la astea, dar, sigur, mai pot apãrea alte lucrãri în permanenţã. La ora actualã, în Galaţi sunt 1.523 de blocuri la care se livreazã cãldurã şi, bineînţeles, 52 de blocuri care sunt fãrã cãldurã”, a precizat edilul şef. Acest a mai accentuat faptul cã existã şi câteva blocuri, ce pot fi socotite pe degetele de la o mânã, care au probleme mari cu încãlzirea şi nu se ştie dacã vor beneficia de agent termic în aceastã iarnã. „Sunt şi blocuri care nu au instalaţia de încãlzire. Sunt vreo cinci-şase blocuri în aceastã situaţie. Unul este G4, pasiunea vieţii mele, altul ste Pexco, o altã pasiune a vieţii mele, şi mai sunt câteva dintre blocurile astea de nefamilişti, cinci-şase în total”, a mai amintit Dumitru Nicolae, care sperã sã se remedieze în vreun fel şi situaţia acestor imobile.Ajutoarele vin valuri, valuri...Ajutoarele la încãlzire sunt o altã preocupare de moment a reprezentanţilor Primãriei, care muncesc pentru a prelucra toate dosarele venite de la populaţie, dupã cum recunoaşte însuşi edilul şef. „La capitolul dosare pentru ajutoare la încãlzire avem la ora actualã 26.500 de dosare pentru ajutoare la încãlzire, din care au fost introduse în calculator şi au fost prelucrate 23.400. Astea trebuie sã le dãm drumul undeva pe la data de 25 a lunii noiembrie. Avem dosare pentru gaze, 5.200. Astea sunt terminate şi lucrãm la cele pentru luna noiembrie. Dosare pentru lemne de foc avem 1.432 şi acestea sunt închise şi am mai dat 420 de porţii de lemne de foc din tãierile de arbori fãcute de Primãrie”, a mai spus Dumitru Nicolae.http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=6
Recommended Posts