Aiyana Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Vreau să aduc în discuţie o problemă căreia eu nu prea îi văd rezolvare.Veneam cu maşina pe Roşiori, după intersecţia de la Trei Star am luat-o spre Piaţă, dar apoi am urcat pe Smârdan... Vis-a-vis de grădiniţa aia privată, exact înainte de a intra în Română mi-a sărit un băiat în faţa maşinii. Am pus frână brusc de-au îngheţat roţile. În acel moment alţi doi băieţi mi-au deschis uşile din dreapta faţă şi spate şi-au început să gesticuleze strigând că "îmi rup gâtul" pentru că era cât pe ce să le calc prietenul. Apoi au lovit jantele, au închis portierele şi-am accelerat. La prima vedere totul pare simplu, iar eu sunt o altă femeie-n trafic.Ca să înţelegeţi ce s-a întâmplat cu adevărat, trebuie să fac întai precizarea că respectivii erau toti de etnie rromă. Aşadar, când urcam pe Smârdan, am observat vreo 5-6 ţigani pe partea dreaptă, dar păreau să stea la poartă liniştiti, la o vorbă. Când m-am apropiat, unul a alergat în stradă aparent în joacă, sărind chiar în ultimul moment în faţa maşinii. Totul este foarte bine regizat. Se bazează pe faptul că demarezi şi nu e o stradă foarte mare să apuci să prinzi mult la oră. Unul dintre ei, pe care nu l-am observat iniţial, stă în intersecţia ce precede 'locul' şi îi înştiinţează dacă se apropie vreo soferiţă singură. Ei se bazează pe faptul că femeile îşi ţin poşetele pe scaunul din dreapta. Îţi sare unul în faţă, tu frânezi, ceilalţi îţi deschid uşa şi ţipă la tine pentru intimidare (erau şi destul de solizi, nu nişte copii, păreau de 25+). Mai lovesc o roată să îţi distragă atenţia de la scotocitul lor. Sunt foarte rapizi şi-apoi te lasă să pleci. Eu am avut noroc că aveam o poşetă foarte mică din lac care, de la frână, a alunecat sub sacoşele de mâncare, jos. Da, trebuia să îmi blochez uşile, dar am ajuns să fim atenţi şi la cei pe lângă care trecem că ne-ar putea sări în faţă? Înţeleg eu că trebuie să conduci preventiv, dar ce poţi face cu hoţi de-ăştia?Poliţia a spus că va trece pe-acolo să verifice zona. Sincer, nici eu nu văd ce altceva ar putea face... Sigur îşi schimbă locul. Asemenea lucruri se întâmplă zilnic. Trebuie să fii atent şi când stai la stop că cineva a păţit-o şi asa.
Relu Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Mda, ăştia sunt f. inventivi. Şi mai au şi un tupeu de-ţi vine să mai faci un sacrficiu şi să-ţi cumperi pistol :evil: Mai povestea cineva, cum a păţit-o la semaforul de la Mc Donald's. Era oprit la culoarea roşie, cineva a venit, i-a deschis portbagajul, a luat ce era pe acolo şi s-a făcut nevăzut.
pieroth Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Vad ca nu se incumeta nimeni sa dezvolte subiectul ....pe undeva ar fi totusi o urma de teama...! :roll: ca cetatean linistit ,muncitor etc... nu ai prea multe sanse sa traiesti linistit in RO pe langa(cu) ciorile astea...!
Relu Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Da, toţi ne temem de ei, pentru că nu-i ia nimeni la rost ... poliţia patrulează pe străzile principale, să fie la vedere. Mi-ar place să-şi scoată mai des mascaţii pe străzi, în patrulare...
George Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 Eh da nu e mare lucru. Posibil ca daca s-ar intamla asa ceva oricum jachetele cu insemnele mascatilor cred ca se poate face rost de la negru eventual. Si o sa fie atat de inventivi incat nu o sa mai stim care e mascat al politiei si care e tuciuriu
Legumix Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Mi-ar place să-şi scoată mai des mascaţii pe străzi, în patrulare...ai auzit de ..."pisica cu clopotei"?
katman Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Metoda asta era la moda acum citiva ani in Bucuresti.Alta practicata: Cind masina e oprita la semafor, iti dezumfla rotile (le inteapa). Nu se dezumfla brusc, ci abia dupa citeva sute de metri. Cind soferul se da jos sa vada ce probleme sint, prin spatele lui ii salta tot ce are in masina.Povestea asta s-a intimplat unui cetatean britanic (manager la o foarte mare companie cu filiala in Romania), pe ditamai Magheru, la un semafor putin inainte de Romana. I-au luat telefonul mobil, servieta cu laptopul, actele...tot. Si numai in citeva secunde.Asa ca, parerea mea: DA!, asigurati-va ca aveti usile blocate la masina! Nu este un moft, ci o necesitate. In caz ca apar mai multi dubiosi, NU coboriti din masina, ridicati imediat geamurile si sunati la 112.
Relu Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Într-adevăr, pe asta mizează ei: că la nevoie, omul iese din maşină.
toto Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Eu stiu alta intamplare care anul trecut a fost prezentata si la tv.La semafor. Se face verde. Un pui de "cioara" (scuzati-mi exprimarea) sare in fata masinii. Masina opreste, nici nu-l atinge. Asta micu' (negru', de respira greu) se da lovit de moarte. Se scoala si incepe sa faca scandal ca si-a rupt ceva... Alti tovarasi de-ai lui care stateau la tira incep sa tipe si sa gesticuleze violent. Ameninta soferul sa le dea bani (drept despagubire) ca sa nu mai cheme politia, sa nu mai mearga la spital... etc, etc... Scenele au fost fimate repetat si pana la urma au fost prinsi.Azi cred ca stau tot in vreo intersectie ! :evil:
George Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Si daca cheama politia ce? politia tot ii da de gol. Daca cheama politia intra automat direct in gura lupului.
toto Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Si daca cheama politia ce? politia tot ii da de gol. Daca cheama politia intra automat direct in gura lupului.Pai asa incerca sa "pacaleasca" soferul. Ceilalti "o faceau" pe martorii.... cum ca l-a lovit pe trecere, pe culoarea verde pentru pietoni, etc... Soferul ca sa scape de ei le dadea bani. S-a intamplat sa se nimereasaca acelasi sofer care o mai patise si atunci acesta a anuntat politia care a organizat niste filmari si astfel i-a prins.
George Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 I-o fi prins politia da o sa mai apara alte gasti cu aceeasi metoda de operare. Daca te stii nevinovat, accelereaza si pleaca si lasa-i sa cheme politia.
Aiyana Posted August 2, 2009 Author Posted August 2, 2009 O alta strategie careia era sa ii cada victima un prieten saptamana trecuta: pe autostrada sau pe drum national vezi o domnisoara draguta care incearca sa repare ceva la o masina... Face semne disperate, cobori repede (de obicei nu mai iei cheile cu tine) si ei iti fura masina cu totul...
katman Posted August 4, 2009 Posted August 4, 2009 vezi o domnisoara draguta care incearca sa repare ceva la o masina... ...asta e lovitura sub centura... daca as vedea asa ceva cred ca mi-as lua-o... Sint amabil de felul meu
Recommended Posts