dcp100168 Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 În peregrinările mele internautice am dat peste o idee "blondă" care mi s-a părut interesantă şi, în acelaşi timp, aplicabilă fără prea mare efort (http://www.cartipentruorfani.ro/).Am putea iniţia şi noi o astfel de campanie, cred eu, pentru că nu consider că ar fi mare lucru ca la întâlnirile lunare să aducem fiecare câte o carte, iar în momentul în care se va strânge un stoc rezonabil să-l donăm unei instituţii de îngrijire a copiilor. Aştept păreri, idei, sugestii şi, mai ales, un "responsabil" care să coordoneze întreaga acţiune.
Mikka Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Ok, ideea e buna. Sa vada fiecare dintre noi cam ce carti ar avea disponibile prin casa - pentru copii, tineri. Apoi sa vedem cum le adunam intr-un loc pana se strange un numar suficient - macar 50-100 pentru o donatie.
Relu Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Ideea nu-i deloc blondă. Ca exemplu, sărbătorile de iarnă trecute, la firma unde lucrează soţia s-a făcut o chetă, au mers în magazine şi au făcut punguţe pentru copiii de pe Radu Negru.Părerea mea. Dacă vrem să le dăm cărţi, să nu strângem de-a valma. Strângem un fond şi ne orientăm spre a le da câte un set. Spre exemplu: dicţionare, colecţia Jules Verne, Cireşarii, Sadoveanu, legendele lui Alexandru Mitru, etc. Apelăm fie la anticariate, la talciocuri sau pur şi simplu cerem ajutorul la vreo librărie.
Mikka Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Ok, hai sa ne apucam de treaba si sa vedem ce iese pana pe 15.11, la intalnire. Eu cred ca pot gasi fara probleme vreo 20-30 de volume. Cum procedam mai departe?
Relu Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 La întlnirea din 15 noiembrie se pot stabili mai multe detalii. Părerea mea e să nu ne grăbim, ar trebui văzut dacă la centrul de plasament e vreun bibliotecar, ce au, ce le trebuie, dacă copiii au anumite preferinţe...în fine, ştiţi voi... să nu stricăm orzul pe gâşte...Dacă fiecare din noi ar contribui, la două-trei luni, cu vreo două-trei cărţi, putem spune că n-am lăsat la voia sorţii nişte copii oropsiţi?
Rami Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Categoric intalnirea din 15 noeimbrie ar trebui sa fie un prilej foarte bun de stabilire a detaliilor . Pana atunci, faceti curatenie in biblioteca personala
flieder Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Ideea este salutara. Vin si eu cu o sugestie. Cred ca mai intai trebuie stabilit un reper: unde anume vor merge acele carti? Apoi, de vazut care-i categoria de varsta careia i se pot adresa acestea si cati copii sunt. Cred ca avand stabilite aceste aspecte e mai usor de vazut ce anume se potriveste. Am si eu cateva carti de care m-as putea desprinde, dar mi-e sa nu fie nepotrivite pentru nevoile lor.
dcp100168 Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 Tocmai din acest motiv este nevoie ca unul dintre noi (aştept voluntari!) să devină organizator, să vadă unde putem merge, care este grupul-ţintă căruia ne adresăm ş.a.m.d. Sunt multe aspecte mărunte care nu se pot stabili aşa "în mare", trebuie analizate punctual.
Rami Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Tocmai din acest motiv este nevoie ca unul dintre noi (aştept voluntari!) să devină organizator, să vadă unde putem merge, care este grupul-ţintă căruia ne adresăm ş.a.m.d. Sunt multe aspecte mărunte care nu se pot stabili aşa "în mare", trebuie analizate punctual.Cred ca este o excelenta idee sa fii chiar tu, avand in vedere ca esti initiatorul actiunii.
dcp100168 Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 Tocmai din acest motiv este nevoie ca unul dintre noi (aştept voluntari!) să devină organizator, să vadă unde putem merge, care este grupul-ţintă căruia ne adresăm ş.a.m.d. Sunt multe aspecte mărunte care nu se pot stabili aşa "în mare", trebuie analizate punctual.Cred ca este o excelenta idee sa fii chiar tu, avand in vedere ca esti initiatorul actiunii.Nu-mi permite timpul, in momentul de fata. Daca as fi putut sa ma ocup, n-as mai fi lansat propunerea!
Rami Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 asa pot intelege. Voluntari? Ca sa nu rezolv eu problema in maniera Rami
Relu Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Numai să fie maniera potrivită :roll: Rami, parcă spuneai că stai prin zonă. Dacă-i aşa, te poţi interesa în ce stare e biblioteca lor? Sunt cititori? Ce categorii de vârstă? Ce le-ar lipsi? Etc., etc. Asta ca să ştim de ce ne apucăm.
busumary Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 sunt cateva colectii la care tin(Ciresarii,Mizerabilii,La Medeleni,etc) si nu m.as desparti,dar sunt dispusa sa contribui cumparand(librarii,anticariate).astept decizia voastra.
Relu Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Şi eu sunt pentru ideea de a cumpăra cărţi. Fiecare din noi am investit ceva în biblioteca personală şi nu ne vine s-o dăm chiar pe mâna oricui :roll: Iar pe de altă parte, să nu ne trezim că strângem un stoc impersionant de Creangă şi Eminescu...
Mikka Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Nu prea cred ca are importanta de unde provin (bibiloteca personala sau achitizie special pentru actiunea asta), ideea e putea strange suficiente pentru o donatie. Ar trebui sa vedem cam ce nevoie este si pe unde. De ex., stie cineva cam care mai sunt autorii care se studiaza in scoala?
George Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 De cateva manuale scolare, care le mai am ratacite, ma pot desparti si eu. Insa de carti din biblioteca nu.
busumary Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 manualele astea se schimba de la an la an(mai ales in clasele primare)si difera de la scoala la scoala,n.ai de unde sti cat sunt de folositoare cele pe care le avem(am si eu de.a manuale de pe vremea lui nea'Nicu...).Sustin ideea de mai sus,aceea de a merge mai inatai ptr a se vedea de ce e nevoie si apoi,intr.un termen le putem aduna si apoi duce.
Aiyana Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Sper că nu mi-a aruncat mama cărţile din garaj că aş avea multe de dat...
Rami Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 stimabilul si dragul meu admin, ai gasit voluntarul?
dcp100168 Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 stimabilul si dragul meu admin, ai gasit voluntarul? Nu. S-a oferit cineva şi n-am văzut eu?
ultramarine Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Disponibile materiale "Business English" pe casete VHS si cu manualele aferente, ireprosabile.
getta Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 Ideea este buna.Dar sa nu uitam ca exista o biblioteca in Galati, care are o colectie de peste 200.000 volume numai pentru imprumut, ofera servicii de tip Internet, multimedia, tuturor cetatenilor din judet, inclusiv copiilor institutionalizati.Mai bine am sustine deschiderea de Filiale ale acestei Biblioteci, in toate cartierele, in cadrul scolilor, institutiilor care au copii orfani, sau in alte spatii pe care fiecare dintre noi le poate. Biblioteca V.A Urechia are si personal calificat si suficiente resurse materiale pentru a sustine activitatea acestor Filiale.
Recommended Posts