Jump to content

Ziua Îmbrăţişărilor - "Free Hugs"


dcp100168

Recommended Posts

Locuitorii a 13 orase din tara vor primi imbratisari gratuite

Lumebuna.ro, singurul portal din Romania specializat in stiri pozitive, va lansa pe 30 octombrie in colaborare cu AIESEC, campania “Free Hugs” in 13 orase din Romania. Orasele, in care echipele vor intampina trecatorii cu pancarte “Free Hugs” si vor oferi imbratisari gratuite, sunt cele care vor da startul campaniei si in care se afla cele mai mari centre universitare din tara: Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Targu-Mures si Timisoara. In Bucuresti, echipa Lumebuna.ro se va afla in Piata Universitatii, acesteia alaturandu-se tinerii din grupul montan Anotimpul5 si din cadrul organizatiei ArtFusion.

Campania “Free Hugs” a fost initiata in 2004 de australianul Juan Mann, care le oferea necunoscutilor de pe strada imbratisari gratuite, pentru a le lumina ziua si a contribui la binele comun. Proiectul s-a raspandit in scurt timp in 80 de tari si are acum o zi oficiala a carei data difera de la an la an. In Romania, prima data atestata pe Internet cand tinerii au iesit pe strada cu pancarte “Free Hugs” a fost 23 decembrie 2006. Evenimentul “Free Hugs” nu este primul de acest gen din Romania, dar va aduce, cu siguranta, culoare in fiecare oras in care va avea loc. Cei care doresc sa devina voluntari “Free Hugs” si sa se alature echipei Lumebuna.ro pot trimite un e-mail la adresa freehugs@lumebuna.ro.Aceasta adresa este protejata impotriva robotilor spam, Javascript trebuie sa fie functional pentru a o vedea. Pentru mai multe detalii despre proiect si organizatori, filmulete cu Free Hugs si multe alte informatii vizitati pagina proiectului http://www.lumebuna.ro/freehugs.

http://www.prwave.ro/index.php?option=c ... &Itemid=80

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

1 Decembrie: LumeBuna.ro va lansa al doilea eveniment Free Hugs

De ziua nationala a Romaniei, echipa Lumebuna.ro si peste 250 de voluntari din toata tara va lansa al doilea eveniment free Hugs. Peste 30 de ONG-uri din toata tara sunt alaturi in acest proiect si sustin coeziunea sociala si egalitatea de sanse. Al doilea eveniment Free Hugs organizat de LumeBuna in acest an se va desfasura pe 1 Decembrie, incepand cu ora 12, in toate orasele care au confirmat participarea. "A doua runda Free Hugs are loc concomitent in mai multe orase din Romania, printre care Bucuresti, Craiova, Oradea, Galati, Buzau, Iasi, Curtea de Arges, Alba Iulia, Arad, Bacau, Sibiu, Suceava, Timisoara, Cluj, Targoviste si lista ramane deschisa", au declarat organizatorii.

http://www.smartfinancial.ro/smartfinan ... +free+hugs

Link to comment
Share on other sites

De ziua lor, românii sunt invitaţi să se strângă în braţe

Când a coborât din avionul care l-a adus de la Londra la Sydney, la „Sosiri“ nu i-a zâmbit nimeni. Nu l-au aşteptat nicio rudă şi niciun prieten care să-l ia în braţe. Aşa i-a venit ideea să scrie pe o pancartă ce-şi doreşte şi să iasă pe stradă, „la cerşit“, într-una dintre intersecţiile oraşului. După 15 minute, l-a luat în braţe o femeie căreia, în dimineaţa acelei zile, îi murise căţelul. Aşa a început. În ianuarie 2004. „Free Hugs“. De la ideea lui Juan Mann.

Patru ani mai târziu, „îmbrăţişările gratuite“ au ajuns în România. O primă testare a avut loc pe 30 octombrie, când o mână de tineri, iniţiatori ai proiectului „Lume Bună“ au reuşit să convingă 150 de voluntari că merită să iasă pe stradă la vânătoare de zâmbete, în Bucureşti şi în alte 12 oraşe din ţară. Organizatorii au pregătit pentru Ziua Naţională încă o altfel de acţiune. Nu fac paradă de patriotism, nici nu dau fasole cu ciolan. Oferă afecţiune, fără să ceară nimic la schimb. Luni, la prânz, bucureştenii - dar nu numai - se pot îmbrăţişa gratis, pe stradă, cu sute de oameni din toată ţara.

http://www.evz.ro/articole/detalii-arti ... ersitatii/

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mii de romani au constatat pe 1 Decembrie ca o imbratisare nu a costat nimic

De ziua nationala a Romaniei, noi cei de la LumeBuna, impreuna cu peste 400 de voluntari, ti-am zambit si ti-am daruit imbratisari pe strazile din peste 20 de orase. Am reusit, astfel, sa ne afirmam credinta in bine si in egalitatea de sanse! Al doilea eveniment “Imbratisari Gratuite” ne-a invatat ca o imbratisare daruita din inima iti va lumina sufletul si in cele mai gri zile. Am organizat acest eveniment pe 1 Decembrie pentru a asocia imaginea Romaniei cu zambete, caldura sufleteasca, cu depasirea prejudecatilor si pentru a demonstra ca ii poti bucura pe cei din jur prin lucruri simple, comune, dar facute cu afectiune. Voluntarii care au daruit imbratisari pe 1 decembrie pot descrie cel mai bine ce a insemnat pentru ei acest eveniment. “Si la Galati a fost frumos! In ciuda vremii nu foarte prietenoase, noi am iesit pe strada, dand culoare zilei de 1 Decembrie! Am imbratisat persoane de toate varstele! Am oferit micul nostru cadou, care pentru unii a insemnat mult! Majoritatea persoanelor si-au recapatat, macar pentru un moment, zambetul.” - Anamaria, Galati

http://www.prwave.ro/index.php?option=c ... &Itemid=77

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 2 years later...

Îmbrăţişări gratuite pentru gălăţenii care astăzi s-au plimbat prin centrul oraşului

Gălăţenii care au trecut astăzi după-amiază pe strada Brăilei au putut asista şi participa la o acţiune cu totul deosebită. Zeci de tineri, voluntari ai ONG-ului "Tinerii şi viitorul" au oferit trecătorilor... îmbrăţişări gratuite.

Campania "Îmbrăţişări gratuite" este la a doua ediţie în Galaţi. La fel ca şi anul trecut, zeci de tineri care provin de la Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu", Colegiul Tehnic "Paul Dimo", Şcoala numărul 9 "Calistrat Hogaş" şi Şcoala numărul 26 "Ion Creangă" au luat prin surprindere gălăţenii, îmbrăţişându-i!

"Trecătorii au reacţionat incredibil de bine. Au zâmbit, au râs şi ne-au îmbrăţişat, la rândul lor. Nu am avut parte de vreun refuz. Am observat că multora dintre aceştia chiar li se lumina chipul. Sperăm ca această campanile să continue şi în anii ce vor urma", ne-a spus, plin de entuziasm, Ionatan Ţuţu, voluntar şi responsabil de foto, video şi grafică al ONG-ului "Tinerii şi viitorul".

adevarul.ro

Cam fără promovare anul ăsta...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.