Jump to content

"Zebre" cu grad ridicat de risc


dcp100168

Recommended Posts

Victime sigure:

"Zebre" cu grad ridicat de risc

* Treceri de pietoni destinate, parcă, omuciderii, oameni cu teamă de a traversa şi autorităţi delăsătoare. Sunt realităţi întâlnite în zone intens circulate din Galaţi. Exemplu elocvent în acest sens îl constituie ”zebrele” de la rondoul din Ţiglina, pe una dintre aceste treceri două persoane fiind ”spulberate” de şoferi pentru care marcajul parcă nici n-ar fi existat.

Deşi accidentele în care victime sunt pietoni din categoria celor conştiincioşi, care traversează pe trecere, nu contenesc, nimic nu se face în această privinţă. Este cel puţin cazul trecerilor de pietoni de la rondoul „Ultimul Leu", acolo unde în urmă cu câteva zile două persoane au fost grav accidentate pe una din „zebre", supravieţuind ca prin minune. Deşi problema persistă de ani buni, (ne referim aici la graba cu care majoritatea conducătorilor auto se "zbat" să capete prioritate pe o trecere de pietoni în cazul în care acesta nu este semaforizată), autorităţile abilitate în acest sens nu au luat nicio măsură de precauţie, singurele acţiuni fiind acelea de a „prinde" şoferii grăbiţi ocazional. „Nu cred că există vreun oraş în ţara asta unde să se întâmple aşa ceva. Ajung aproape la jumătatea trecerii de pietoni ca să fiu nevoită să fug înapoi să nu fiu lovită. Şi dacă opreşte vreunul brusc, tot pe mine mă înjură", a declarat o bătrână speriată de cele întâmplate. Şi toate astea în condiţiile în care, prin legislaţie, şoferii sunt obligaţi să aibă o viteză optimă astfel încât să poată acorda prioritate oricărui pieton aflat pe „zebră". Situaţii similare se regăsesc şi în zone din apropierea magazinului „Staer" , pe strada Gheorghe Doja, în Micro 20, colţ cu „Sanitas" precum şi în zona parcului de la „Spicu" şi exemplele pot continua. „Mă întâlnesc cu situaţia asta zi de zi. Stau în zona „Casei Roşii" iar zi de zi fac drumuri până în Ţiglina, acolo muncesc. Sunt două alternative, ori să mute trecerile astea de pietoni, ori permanent să stea un echipaj de poliţe, că doar aşa mai încetinesc şoferii. Deocamdată nu există un respect faţă de ceilalţi, şi asta nu se impune decât prin frica amenzilor", ne-a declarat Mihai, de 51 de ani. Cei mai mulţi dintre pietonii gălăţeni nu mai speră decât ca problemele să le fie rezolvate cât mai rapid, ţinând cont că Galaţiul se vrea a fi un oraş european din toate punctele de vedere. În urmă cu ceva timp, reprezentanţii municipalităţii declarau că problemele circulaţiei vor fi rezolvate prin crearea de parcări supraetajate, aplicarea unui număr de amenzi suficiente pentru impunerea unei discipline adecvate pe străzile gălăţene, precum şi alte măsuri, până acum, inexistente.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=9

Link to comment
Share on other sites

Apropo de zebre. Prin iulie mi s-a suspendat carnetul si am fost amendat pt ca nu am cedat chipuriletrecerea pietonilor in Piata Energiei. Am asteptat sa treaca toti pietonii pe care i-am vazut, vreo 6-7, dupa care am pornit. Dar un dobitoc de sofer cu maxi-taxi era oprit pe trecere, iar un alt destept de calator si-a zis el sa traverseze direct de pe usa microbuzului. M-a oprit organul, si, la explicatia mea l-a oprit si pe dobitocul de mai sus. Credeti ca lui i-a luat carnetul? Ma indoiesc. Nu m-am dus la nici un tribunal sa-mi anuleze amenda, cu toate ca am scris in procesul verbal. Dureaza tot o luna sa iti dea carnetul inapoi. Circuli in luna asta, dar trebuie sa te mai duci pe acolo si mai bine nu...

In toate tarile normale la cap pietonii au un semafor `` on demand`` in toate locurile care nu sunt semaforizate strict trecerile. Atunci castravetele de pieton apasa pe un buton si asteapta 2-3 minute ca sa i se faca verde semaforul, dupa care traverseaza toti cati s-au adunat 30 secunde sau cat au crezut cei de la circulatie ca au nevoie sa ajunga intregi pe trotuarul celalat. La noi s-a incercat in Tiglina asta si pana la urma s-a semaforizat strict pt ca e mai bine. Astept sa vad si eu prima amenda data unui pieton pt ca se scobeste in nas si vorbeste la telefon uitandu-se la soare, mergand ca pe faleza pe trecerea de pietoni. Aspectele astea le stiu si politaii dar nu au nici o treaba cu astia. Doar soferii sunt marfa lor; de aici jocul asta de-a hotii si vardistii. De parca sunt dusmanii nostri. Cand vor inceta cu prostia asta oare?

Avem noi reguli, sa le faca reguli fizice pietonilor pt ca ei nu au regulamente, examene si raspunderi ca soferii...

Link to comment
Share on other sites

Ma intreb oare cum ar fi sa existe si carnet de pieton? :d Adica pana la 14 ani copilul sa mearga neaparat insotit de cineva, la 14 ani sa faca o scoala de pietoni si sa dea examen, sa obtina carnetul si atunci sa se poata deplasa singur. Daca incalca vreo regula e prins si amendat cu 2 sau 3 puncte penalizare la 15 sau 20 puncte se salta carnetul de pieton si deci sa stea inchis in casa 1 luna. Daca e prins ca circula in perioada asta fara carnet de pieton se mai prelungeste cu 1 luna. Daca i sa prelungit la 3 luni si tot mai circula o inchisoare de 3 luni sigur il potoleste de incalcarea regulilor :twisted: Ha ha ha ce gandire comunista am :twisted: .

P.S. Tot postul asta a fost o gluma :d

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.