Jump to content

Tir răsturnat pe calea ferată intre Ghidigeni si Tutova


dcp100168

Recommended Posts

Trei trenuri au intarzieri din cauza unui tir rasturnat pe calea ferata dintre Ghidigeni si Tutova

Trei trenuri care circulau pe relatia Tecuci si Barlad au inregistrat intarzieri vineri dimineata din cauza unui tir rasturnat pe calea ferata, a anuntat CFR SA, citat de NewsIn. Incidentul s-a produs in dimineata zilei de vineri, in jurul orei 4:39, cand un autotir s-a rasturnat peste calea ferata, la trecerea la nivel prevazuta cu bariera automata, intre Ghidigeni si Tutova, statii aflate pe linia CFR Tecuci - Barlad. Incepand cu ora 4:39, circulatia feroviara intre Tecuci si Barlad a fost inchisa, iar in jurul orei 7:42 linia a fost eliberata, traficul feroviar fiind reluat cu restrictie de viteza de 5 km in zona afectata. Doua trenuri, 1665 si 631, care mergeau la Iasi au stationat 130, respectiv 106 minute in statiile Ghidigeni si Nichiseni. Trenul Rapid 562, care se indrepta spre Bucuresti, a fost oprit in statia Tutova 19 minute si va ajunge in Bucuresti cu o intarziere de 45 de minute.

Link to comment
Share on other sites

Si nici eu nu imi pot explica ceva. Cum niba daca se blocheaza un autoturism pe cale frata trenul nu este oprit si ii lasa pe mecanici sa ucida soferii sau sa distruga masina, iar daca e un mastodont blocat gata inchid circulatia? Mie mi se pare ceva necurat la mijloc.

Link to comment
Share on other sites

TIR rasturnat pe calea ferata

Doua trenuri, acceleratul nr. 1.656 Brasov - Iasi si personalul 6.311 Tecuci - Bârlad, au fost blocate aproape o ora in Gara Tecuci, din pricina faptului ca la Ghidigeni calea ferata era blocata. Este vorba de un accident de circulatie petrecut in apropierea haltii de cale ferata Ghidigeni. Un TIR incarcat cu sapte tone de mobila, ce apartinea unei firme din Mizil, s-a rasturnat ieri in jurul orei patru dimineata exact pe calea ferata. Autotrenul circula pe DE 581 si a avut viteza prea mare la intrarea pe pasajul de trecere a caii ferate. "Din primele cercetari a reiesit ca soferul autotrenului nu a adaptat viteza in curba, la intrarea de pe DE 581 pe pasajul de trecere a caii ferate, provocand rasturnarea autotrenului si blocarea caii ferate", a precizat Aurelian Ropotan din cadrul Serviciului Judetean al Politiei Rutiere Galati. Stelian Colt, prahoveanul de 49 de ani care era la la volanul TIR-ului, a fost amendat de politistii de la Rutiera. Barbatul a scapat doar cu vreo cateva zgarieturi si mai mult s-a speriat de ceea ce spunea ca nu i s-a mai intamplat vreodata in cariera sa de sofer profesionist. In prima faza, nu s-a gasit nicio macara suficient de mare sa ridice TIR-ul, asa ca trenurile ce erau oprite in Gara Tecuci au fost redirectionate pe rute ocolitoare si au ajuns la destinatii cu intarziere de aproximativ 100 de minute. Dupa cinci ore de incercari nereusite, autotrenul a fost scos de pe sine si lasat langa calea ferata, deoarece tot nu s-a gasit o macara care sa il repuna pe roti.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=4

Link to comment
Share on other sites

Mda, cum banuiam.

@george: e al dracului de greu sa opresti un mastodont de sute sau mii de tone intr-o distanta de cativa zeci de metri. Fii convins, nimeni nu vrea sa spulbere pe nimeni pe la trecerile de CF. Asta pentru a nu spune ca in situatiile astea vina apartine in totalitate soferilor... Nu stiu daca mai tineti minte cazul cu cei care veneau de la o nunta si au fost izbiti de singurul tren care trecea prin halta aia...

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.