Jump to content

Permis de conducere pe "calculator"


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Sistemul centralizat aduce mai greu permisul

Lucratorii Serviciului Public Comunitar Regim Permise Conducere si Inmatriculare Vehicule din cadrul Prefecturii Galati atentioneaza galatenii asupra modalitatii prin care vor intra in posesia permisului si a certificatelor de inmatriculare de tip nou. Noile tipuri de acte vor intra in circulatie incepand cu data de 7 noiembrie. "Acest tip nou de permis de conducere si de certificat de inmatriculare se fac in sistem centralizat la Bucuresti. Datele si actele necesare realizarii lor vor fi colectate si depuse tot aici in Galati in cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise Conducere si Inmatriculare Vehicule Galati. Numai ca editarea se face la Bucuresti si de aceea nu va mai dura doua ore sau maxim o zi pana la eliberarea lor, ci intre cinci zile pana intr-o saptamana. In aceasta perioada, soferul va primi de la noi o dovada valabila 15 zile cu care poate circula. Numai ca, atentie! Aceasta este valabila doar pentru drumurile din interiorul granitelor tarii noastre. Deci soferii trebuie sa isi programeze cu atentie calatoriile in strainatate in situatia in care stiu ca trebuie sa isi schimbe permisul, sa si-l ridice dupa promovarea examenului sau sa isi inmatriculeze masina noua. Asta deoarece acum va dura mai mult in sistem centralizat eliberarea permiselor si certificatelor de inmatriculare, asa ca nu se mai poate ca azi sa iti cumperi masina, maine sa vii sa o inmatriculezi si apoi poti pleca din tara. La fel si cu permisul de conducere", a precizat cms. sef Antonio Petrea din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise Conducere si Inmatriculare Vehicule Galati. Pana la sfarsitul acestui an soferii isi vor putea ridica noile tipuri de permise si certificate tot din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise Conducere si Inmatriculare Vehicule Galati, odata ce vor fi trimise de la Centru. In schimb, de pe data de 1 ianuarie 2009 aceste acte vor fi trimise prin posta direct catre adresa de pe cartea de identitate a beneficiarului. Numai persoanele carora le va expira permisul dupa data de 7 noiembrie sau noii detinatori de permis vor trebui sa primeasca acte de tip noi. Ceilalti o vor face pe masura ce le expira permisul. La fel se va proceda si in cazul certificatelor de inmatriculare.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... articol=14

Link to comment
Share on other sites

La permise şi înmatriculări

Două zile de pauză forţată

De la comisarul şef Antonio Petrea am aflat ieri şi vă informăm şi pe dumneavoastră că, din cauza unor modificări care se vor face în sistemul informatic la nivel naţional, în perioada 6 noiembrie, ora 13,00 - 7 noiembrie, ora 24,00, activitatea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Galaţi va fi perturbată. Concret, nu se vor mai putea efectua operaţiuni de înmatriculare auto, radiere, eliberare de numere provizorii, editare certificate de înmatriculare şi permise de conducere, precum şi programări la examene.

Se suspendă, de asemenea, examenul teoretic din ziua de 7 noiembrie a.c., iar în ziua de 6 noiembrie acesta se poate susţine numai până la ora 12,00.

E de reţinut, totodată, că, începând cu data de 10 noiembrie a.c., editarea permiselor de conducere şi a certificatelor de înmatriculare se va face în sistem centralizat, la Bucureşti. Urmând ca titularii acestora să le ridice în termen de maximum 15 zile, de la sediul SPCRPCIV Galaţi. Până la ridicarea documentelor, titularii vor putea folosi dovezi înlocuitoare, cu valabilitate de 15 zile, numai pe teritoriul României, pe care le vor primi în momentul depunerii documentelor la ghişeele serviciului.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=27957

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Deci nici o sansa sa am permisul in buzunar de revelion. permisul in buzunar o sa il am cam dupa ce se termina sarbatorile si vin functionarii pe la munca. Dar macar o sa trec pragul dintre ani cu examenul luat. :d Cel putin asa sper.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

1.645 de gălăţeni au obţinut permisul în noul sistem informatic

Implementarea aplicaţiilor de examinare în sistem informatic la proba teoretică în vederea obţinerii permisului de conducere s-a încheiat în întreaga ţară pe 27 noiembrie 2008, când, la Sibiu, a fost susţinut pentru prima dată examenul teoretic în acest sistem. Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, a demarat noul sistem pe 1 iulie 2007, la Galaţi acesta fiind aplicat cu începere de la 14 august 2008.

De la data implementării şi până acum, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Galaţi a înregistrat un număr de 6.737 de persoane care au susţinut proba teoretică „pe calculator”, promovabilitatea fiind de 24,42 la sută (au promovat 1.645 de persoane). De la începutul anului 2008, până la data implementării noului sistem, au susţinut examenul teoretic 23.187 de persoane, procentul de promovabilitate în această perioadă fiind de 49 la sută. Media lunară a numărului de candidaţi a fost la începutul anului de 3.466, iar după aplicarea sistemului informatic numai 2.144 de gălăţeni s-au mai înscris, în medie, în fiecare lună, la examenul pentru obţinerea permisului conducere auto.

Cu începere de la data de 1 noiembrie 2008, au început să fie eliberate permisele de conducere şi certificatele de înmatriculare după modelul european. Aceste documente se realizează în sistem centralizat, la Bucureşti. După depunerea documentelor necesare pentru eliberarea permisului de conducere sau a certificatului de înmatriculare, solicitanţii primesc o dovadă înlocuitoare cu valabilitate de 15 zile, urmând ca după 7-10 zile să revină la sediul SPCRPCIV Galaţi pentru a-şi ridica documentele emise la Bucureşti. Noile modele de documente conţin mai multe elemente de securizare care elimină posibilitatea falsificării lor.

Petrica Paţilea Crângan

Purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului – judeţul Galaţi

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.