Relu Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Pur şi simplu cărţi pe care le-am citit şi pe care vrem să le recomandăm şi altora."Dacă soarele moare", de Oriana Fallaci. Am descoperit-o absolut din întâmplare, pe când aveam 14 ani. M-a învăţat să iubesc Pământul şi oamenii.
dorian Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Moartea pinguinului-Andre KurkovTeodosie cel Mic-Razvan RadulescuCopilul divin-Pascal BrucknerPortocala mecanica-Anthony BurgessCasa spiritelor-Isabel AllendeEseu despre orbire-Jose SaramagoEnciclopedia mortilor-Danilo KisSuflete moarte-N.V.GogolDemonul albastru-Martha BibescuProfetul-Kahlil GibranToba de tinichea-Gunter GrassMaestrul si Margareta-Mihail BulgakovUn veac de singuratate-Gabriel Garcia MarquezGog-Giovanni PapiniSectiunea de aur-Mario Livio
Relu Posted November 28, 2008 Author Posted November 28, 2008 "Oraşele scufundate", de Felix Aderca. Viitorul, văzut în 1932...
Laurentziu Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Adela Greceanu: Mireasa cu şosete roşiihttp://www.adevarul.ro/articole/singura ... niera.html
Relu Posted December 8, 2008 Author Posted December 8, 2008 "Reacţionarul", de Paul Everac. Un duş rece (chiar foarte rece) pentru toţi cei ce se bat cu pumnul în piept că sunt mândri că sunt români
dorian Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 Scrisori catre un tanar romancier-Mario Vargas Llosa
dorian Posted July 17, 2009 Posted July 17, 2009 Sfaturile unui Diavol batran catre Unul mai tanar-C.S.Lewis-HumanitasPorecla-Jhumpa Lahiri-Colectia Cotidianul-6,9 lei
dorian Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Viata si opiniile lui Zacharias Lichter-MATEI CALINESCU-Polirom
fiona Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 E mult mai frumos ca pe langa titlu, sa spuneti de ce recomandati cartea respectiva, cum anume v-a influentat si ce ati invatat. Nu prea ajuta insiruirea unor titluri, pentru ca topicul se refera la RECOMANDARI, adica la prezentarea unor lecturi.
isfspezial Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 va recomand colectia millenium, 1 barbatii care urasc femeile, 2-fata care s-a jucat cu focul si 3 inca nu am citit si am uitat cum se numeste volumul, daca nu va speriati de dimensiunile cartilor va recomand sa cititi, daca va e lene vizionati filmul man some hatar kvinnor sau ceva de genu... cu subtitrarea in engleza
Legumix Posted November 18, 2009 Posted November 18, 2009 Profetul-Kahlil GibranProfetul, comentat de OSHO
Octav Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 Va recomand s-o descoriti pe Herta Muller cu "Este sau nu este Ion", Ed. Polirom, 2005.
dorian Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 "Prin perdea"-Aurora Liiceanu-Editura PoliromO carte ce fascineaza prin apetitul indus cititorului pentru o mai buna cunoastere a eului interior."Prin perdea"este o "egografie"narata direct,simplu,lipsita de academisme,care transforma un adevarat tratat de psihologie a copilului,a parintelui,a casniciei,a vietii si a mortii,intr-o poveste diafana investita cu tot mai inaccesibila forta de a ne interoga sinele.Aurora Liiceanu reuseste,discret,sa ne determine sa fim mai impacati(sau nu)cu noi insine.Lectura placuta si folositoare!
sylvia84 Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Recomand cartea "SHANTARAM" de GREGORY DAVID ROBERT. Superba carte in doua volume. Autorul mentionand ca va fi si o a treia parte ce va aparea la sfarsitul anului acesta "Mountain Shadow".O adevarata lectie de viata ce trebuie luata in seama. ""Shantaram" este povestea unui barbat care a fost, timp de 10 ani, unul dintre australienii cei mai vanati din lume.Crima si pedeapsa, pasiune si credinta, tradare si eliberare sunt cateva din igredientele impresionantului roman Shantaram.El este asemenea unei autobiografii iar evenimentele care au loc in roman suntAutorul, Gregory David Roberts, apare in carte cu numele de Lin. Dependent de droguri si evadat dintr-o inchisoare australiana, el ajunge in India, in orasul Bombay.Romanul este in intregime despre aventurile sale: el traieste in diverse mahalale murdare si deschide o clinica pentru saracii de acolo, pe care ii considera aproape ca pe familia sa. Invata sa comunice in limbile hindi si marati, se indragosteste si isi face noi prieteni in India; se lupta chiar cu mujahedinii din Afganistan.Recomandari pentru romanul autobiografic Shantaram~ Cu siguranta ca primul roman al lui Gregory David Roberts, Shantaram, va va ancora viata mai bine in realitate. Dl. Roberts a fost comparat cu toti marii autori, de la Melville la Hemingway. (The Wall Street Journal)~ Plin de viata, interesant. Frumusetea lui viscerala, descriptiv cinematica, impresioneaza cu adevarat. (USA Today)~ Putine carti ies in evidenta asa cum o face Shantaram. (The New York Times)~ Shantaram este o adevarata epopee. Este imens,dezordonat, mai presus de toate irezistibil, o povestire imprevizibila. (The Seattle Times)~ Cu totul unic, absolut curajos si minunat de salbatic. Cu siguranta Shantaram va lua pe nepregatite pana si cea mai fantezista imaginatie. (Elle)"-"violeta a scris despre cartea Shantaram:exceptional. am citit acest roman gigant , dintr-o suflare, nu-mi venea sa-l las din mana. nu mai citisem nimic despre India, cu atat mai mult despre india vazuta de un occidental, dar de atunci India a devenit argumentul meu preferat.o carte ce TREBUIE citita."- http://www.librariabucuresti.com"Despre autor :GREGORY DAVID ROBERTS s-a nascut in 1950 la Melbourne, Australia. Condamnat la nouasprezece ani de inchisoare pentru o serie de jafuri armate, el evadeaza si isi petrece zece ani ca fugar in Bombay, unde infiinteaza o clinica medicala care ofera servicii gratuite pentru locuitorii cartierelor sarace si lucreaza ca falsificator, contrabandist, traficant de arme si soldat de strada pentru una dintre ramurile mafiei din Bombay.Prins din nou de autoritati, Roberts isi ispaseste pedeapsa, iar dupa ce este eliberat isi infiinteaza propria companie multimedia de succes.Astazi, Roberts este scriitor profesionist si locuieste in Bombay."P.S. Mai am foarte putin si termin volumul II si intr-adevar dau dreptate cititorilor ca nu imi vine sa o las..vreau sa mai continue aventura lui "LIN". Abea astept volumul III.
anaelisabeta Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 Cine suntem?-Dan Puric Numele cărţii lui Dan Puric este o afirmaţie, nu o interogaţie, deci semnul de întrebare nu-şi are locul în titlu. Dar asta ai fi aflat-o doar dacă citeai întâi "Despre omul frumos" aşa cum am făcut eu
Lulu Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 (edited) Papillon de Henri Charierre plus continuarea sa Banco,care e mai greu de gasit dar merita . O adevarata poveste de viata,din care poti invata multe Edited May 6, 2010 by Lulu
anaelisabeta Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Papillon de Henri Charierre plus continuarea sa Banco,care e mai greu de gasit dar merita . O adevarata poveste de viata,din care poti invata multe După părerea mea Banco nici nu merită citită. Cei care au găsit-o sunt ghinionişti E bine să rămâi cu imaginea şi mesajul minunat al Papillon-ului şi atât. Nici film, nici Banco...
Recommended Posts