dcp100168 Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Interlopii, implicati in campania electorala la GalatiO data cu inceperea campaniei au fost inregistrate si primele infractiuni electorale, in prima zi fiind incheiate 7 procese-verbale. Cele mai multe au fost aplicate pentru lipirea afiselor pe stalpi, operatiune devenita ilegala dupa "dezmatul" de la locale, cand stalpii erau tapetati zilnic cu straturi de afise. Acum proprietarii de stalpi de beton din Galati, Electrica si societatea de transport Transurb, au hotarat sa nu mai permita lipirea afiselor nici macar in baza unor contracte. Au fost remarcate si alte genuri de incalcari ale legii, un candidat instalandu-si panourile cu 2-3 ore mai devreme, probabil pentru satisfactia ca pentru cateva ore va concura de unul singur. In Colegiul 9 pentru Camera Deputatilor este lupta cea mai apriga, unuia dintre candidati fiindu-i sfasiate, noapte de noapte, afisajele electorale. Pana ieri, candidatului respectiv ii fusesera distruse 9 panouri. Viceprimarul Galatiului, Mircea Razvan Cristea, a declarat ca in aceste actiuni de intimidare sunt implicati membri ai lumii interlope, iar prefectul Gabriel Panaitescu a declarat ca va cere politiei sa verifice sesizarile primite despre implicarea unor persoane dubioase in campania "din usa in usa", dusa de unii dintre candidati.http://www.romanialibera.ro/a138118/int ... alati.html
dcp100168 Posted November 3, 2008 Author Posted November 3, 2008 Doi minori s-au ales cu dosar penal, după ce au distrus un panou electoralDoi minori gălăţeni s-au ales cu dosar penal şi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, după ce au fost surprinşi de polişti în timp ce distrugeau un panou electoral, transmite corespondentul AMOS News. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de poliţie, subcomisarul Cristina Tatulici, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 4 Poliţie, în timp ce desfăşura activităţi de menţinere a ordinii şi liniştii publice pe timpul derulării campaniei electorale, i-a prins în flagrant pe G. Elvis Mihai de 13 ani şi G. Victor de 14 ani, ambii din Galaţi, în timp ce tăiau cu un cutter un panou electoral amplasat în cartierul IC Frimu, al candidatului la Camera Deputatilor din partea PNL Galati - Manoliu Mihai. Cei doi minori au fost conduşi la sediul secţiei de poliţie şi, în urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că aceştia au mai distrus alte două panouri electorale, care erau amplasate pe B-dul Milcov şi str. H.Coandă. Tinerii s-au ales cu dosar penal şi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere. De asemenea, un bătrân de 71 ani, din Galaţi, a fost depistat de poliţişti, în timp ce lipea afişe electorale pe stâlpi de electricitate. Acesta a fost sancţionat contravenţional în conformitate cu prevederile Legii 35/2008, cu amendă în valoare de 1000 lei.
dcp100168 Posted November 3, 2008 Author Posted November 3, 2008 Unii mai şi lipesc!La 02.11.2008, ora 20.20, numitul L. Spiru de 71 ani, din Galaţi, a fost depistat de o patrulă de siguranţă publică pe str. Al. Cernat, din mun. Galati, in timp ce lipea afişe electorale pe stalpi de electricitate. Cel in cauza a fost sanctionat contravenţional în conformitate cu prevederile Legii 35/2008, cu amendă în valoare de 1000 lei.http://gl.politiaromana.ro/index.php?ac ... iu&id=1714
dcp100168 Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 Bătălia pe imagineÎn panouri să ne tăiem!Avocatul Mihai Manoliu, candidatul PNL la Camera Deputaţilor în Colegiul nr. 9, l‑a acuzat de distrugerea panourilor sale electorale pe contracandidatul său de la PD‑L, avocatul Mihail Boldea. Manoliu a organizat la vreme de seară o conferinţă de presă împreună cu Vasilica şi Costel Ghiotu, părinţii unuia dintre minorii pe care poliţia i‑a prins în timp ce măcelăreau unul dintre panourile liberalului. "Aseară, eram la cabinet, şi a venit la mine dna, rugându‑mă să‑l iert pe copilul ei, că e mic. Mi‑a spus că fiul ei este unul dintre copiii care au tăiat panourile cu mine. Se temea de urmări. I‑am promis că dacă vine şi mărturiseşte ce s‑a întâmplat presei, o să‑mi retrag plângerea şi nu o să mă constitui nici parte civilă ca să aibă de suferit copilul, iar ei să suporte daune". Părinţii băiatului au povestit că în timp ce se aflau la serviciu, copilul lor a fost oprit pe stradă de cineva şi întrebat dacă "vrea să facă bani". "Copilul a spus da. I‑a spus să taie toate afişele dlui Manoliu. I‑a dat 50 de mii o dată, 100 de mii o dată. Pe el l‑a încântat un bănuţ şi s‑a dus, dar acum regretă ce a făcut şi n‑o să mai facă aşa ceva niciodată. Nu credem că acest copil poate fi considerat vinovat. A fost foarte influenţat de avocatul Mihai Boldea. L‑a identificat din reclame. Domnul Boldea este un om de mizerie. Am 26 de ani de vechime în muncă, nu vreau decât spălarea imaginii pe care mi‑a creat‑o dl Boldea prin copil. Copilul susţine că i s‑au dat în total 250.000 de lei vechi. E absurd ca dl Boldea să se folosească de un minor cu aceşti bani de mizerie pentru o ispravă atât de mare. Am venit să ne cerem scuze şi să ne spălăm imaginea noastră şi a copilului", au spus soţii Ghiotu. Familia susţine că băiatul, Victor, de 14 ani, e elev la Liceul de Artă."Am fost şantajat"L‑am contactat telefonic pe democrat‑liberalul Mihai Boldea pentru a răspunde acuzaţiilor care i se aduc. Avocatul Boldea susţine că părinţii copilului au încercat să‑l şantajeze: "Părinţii şi copilul au venit la mine şi mi‑au spus că dacă nu le dau 20 de milioane de lei, se duc şi spun la presă că eu l‑am pus pe băiat să taie afişele lui Manoliu. L‑am întrebat pe copil dacă mă cunoaşte şi mi‑a spus că nu. L‑am întrebat cine l‑a plătit ca să taie panourile şi mi‑a spus că un nene cu banner roşu. Au vrut să mă şantajeze. Am martori că mi‑au cerut 20 de milioane de lei. Copilul spune că cineva din Poliţie l‑a învăţat să vină să îmi ceară bani. Întrebaţi la Poliţie dacă au fost amendaţi, pentru că mie mi‑au spus părinţii că nu au primit sancţiune. Nu înţeleg, ca avocat, cum se poate ca părinţii minorului să nu fi fost amendaţi pentru distrugerea panourilor, aşa cum prevede Legea nr. 35. Cât despre dl Manoliu, pentru mine nu e un concurent electoral", ne‑a declarat Mihail Boldea.http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=27976
dcp100168 Posted November 10, 2008 Author Posted November 10, 2008 Minori sancţionaţi pentru afişaj electoralŞase tineri din Galaţi, cu vârste între 16-17 ani, au fost sancţionaţi contravenţional de poliţişti, luni, cu avertisment, după ce au fost surprinşi lipind afişe electorale pe stâlpii Renel, transmite corespondentul AMOS News. Potrivit purtătorului de cuvânt al Ispectoratului Judeţean de Poliţie, Cristina Tatulici, un echipaj din cadrul Poliţiei Comunitare Galaţi i-a depistat pe cei şase minori, cu vârste între 16-17 ani, în timp ce lipeau afişe electorale pe stâlpii RENEL, afişe reprezentând pe Boghici Nicolae, de 51 ani, din municipiul Galaţi, candidat din partea PNG-CD pentru Camera Deputaţilor - Colegiul 9 Galaţi. Tinerii au fost conduşi la sediul Secţiei 4 Poliţie Galaţi, iar asupra lor au fost găsite alte 278 afişe electorale cu acelaşi candidat. Cei şase minori au fost sancţionaţi contravenţional de către poliţişti cu avertisment, în conformitate cu prevederile Legii nr. 35/2008, art. 50, lit. „g”.
dcp100168 Posted November 17, 2008 Author Posted November 17, 2008 Contravenţii pentru incidente electorale Un pensionar în vârstă de 54 de ani a fost surprins de poliţiştii gălăţeni, în timp ce lipea, pe stâlpii RENEL, afişe electorale reprezentând pe candidatul Beltic Viorel, din partea Partidului România Mare (PRM) pentru Senat, transmite corespondentul AMOS News. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, subcomisar Cristina Tatulici, asupra pensionarului au mai fost găsite 23 afişe format 40-28,5 cm. Respectiva persoană a fost sancţionată cu avertisment, în conformitate cu prevederile Legii 35/2008.Pe de altă parte, poliţiştii au mai depistat alţi trei bărbaţi, din municipiul Galaţi, în timp ce lipeau afişe electorale în alte locuri decât cele puse la dispoziţie de către Primărie. Cei trei au fost sancţionaţi cu amendă în valoare de 100 lei fiecare, în conformitate cu prevederile Legii 35/2008.La data de 15.11.2008, o patrulă din cadrul Poliţiei Comunitare Galaţi l-a depistat pe M. Mihai de 54 ani, pensioner, din Galaţi, în timp ce lipea, pe stâlpii RENEL, afişe electorale reprezentând pe candidatul BELTIC VIOREL, din partea P.R.M. pentru Senat. Asupra acestuia au mai fost găsite 23 afişe format 40-28,5 cm. Respectiva persoană a fost sancţionată cu avertismet, în conformitate cu prevederile Legii 35/2008.La data de 16.11.2008, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţeiei 3 Poliţie Galaţai i-a depistat pe P. Ioan de 45 ani, D. Ghiţă de 45 ani şi D. Mihai de 48 ani, toţi din mun. Galaţi, care lipeau afişe electorale în alte locuri decât cele puse la dispoziţie de către Primărie. Cei trei au fost sancţionaţi cu amendă în valoare de 100 lei fiecare, în conformitate cu prevederile Legii 35/2008.http://gl.politiaromana.ro/index.php?ac ... iu&id=1746
dcp100168 Posted November 21, 2008 Author Posted November 21, 2008 Bannerul-balansoarÎn dimineaţa zilei de 20.11.2008, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Frumuşiţa au fost sesizaţi despre faptul că în noaptea de 19/20.11.2008 , persoane necunoscute au desfacut sforile de prindere a bannerului apartinand PSD-PC, situat pe raza com. Frumusita, jud. Galati, pe care l-au folosit ca balansoar si, după ce s-a rupt, datorită greutăţii, l-au aruncat. În urma cercetărilor au fost identificati autorii ca fiind D. Nicolae, de 9 ani , T. George, de 13 ani , T. Cosmin, de 14 ani si P. Cosmin, de 16 ani, toti elevi, din com. Frumusita, cei patru fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere.http://gl.politiaromana.ro/index.php?ac ... iu&id=1747Sancţiuni pentru lipire de afişeLa 20.11.2008 ,ora 15.00 , in zona Patinoarului artificial din mun. Galati, a fost depistat P. MARIUS ALIN, de 20 ani, din mun. Galati, in timp ce lipea afise electorale ale PD-L, pe stalpii SC Electrica SA. Cel în cauză a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 1000 lei.
Recommended Posts