Aiyana Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Am votat Obama ca McCain a facut câteva gafe în ultimul timp. Problema e că, dacă şi iese Obama ...nu primim vizele. Vom vedea...Vom vedea şi dacă va reuşi să-şi ducă mandatul...
riaji Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 by Aiyana on Tue Nov 04, 2008 2:16 pm Am votat Obama ca McCain a facut câteva gafe în ultimul timp. Problema e că, dacă şi iese Obama ...nu primim vizele. Vom vedea...Vom vedea şi dacă va reuşi să-şi ducă mandatul...Exact la asta ma gandesc si eu. Ca nu vom primi vizele si ca nu va apuca sfarsitul mandatului..
Relu Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 Potrivit exit-poll-ului prezentat de CBS, statul Kentucky ar fi câştigat de McCain cu 52%, în timp ce Obama ar fi obţinut 47%. Situaţia arată astfel în următoarele state: Indiana: McCain - 50%, Obama - 49%. Colorado: McCain - 45,9%, Obama - 52,5%. New Hampshire: McCain - 33%, Obama - 67%. Maine: McCain - 33%, Obama - 67%. Virginia: McCain - 54%, Obama - 46%. Florida: McCain - 34%, Obama - 48%. Georgia: McCain - 70%, Obama - 29%. South Carolina: McCain - 35%, Obama - 64%. North Carolina: Obama - 50%, McCain - 49%. Ohio: Obama - 68%, McCain - 31%. Alabama: Obama - 92%, McCain - 8%. Texas: Obama - 54%, McCain - 46%. Kansas: McCain - 76%, Obama - 23%. Michigan: McCain - 56%, Obama - 43%. Missouri: McCain - 58%, Obama - 40%. Mississippi: McCain - 67%, Obama - 32%. North Dakota: McCain - 53%, Obama - 44%. Nebraska: McCain - 64%, Obama - 35%. New Mexico: McCain - 61%, Obama - 38%. South Dakota: McCain - 50%, Obama - 48%. Louisiana: McCain - 62%, Obama - 37%. Montana: Obama - 50%, McCain - 47%. http://www.realitatea.net/america-a-ale ... 83261.html Sper ca aşteptările celor ce l-au votat să nu fie prea mari pentru cârca lui Obama
dcp100168 Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 O newyorkeză departe de casăObama, votat din Galaţi* Eva Seligman predă limba engleză, ca profesor asistent, la Liceul Teoretic "Emil Racoviţă" * Dacă n‑ar fi fost în România, s‑ar fi aflat cu siguranţă la Chicago, ca să asculte personal primul discurs al noului preşedinteDupă o noapte în care abia a reuşit să aţipească, Eva Seligman, o americancă aflată la Galaţi, a trăit departe de casă, dar la fel de intens ca şi cei de peste Ocean, momentul istoric în care s‑au anunţat primele rezultate după marea încleştare electorală din SUA. "M‑am trezit la cinci şi jumătate. Am fost extrem de nerăbdătoare să aflu rezultatul parţial şi am avut probleme cu somnul. La ora şase le‑am aflat, iar peste treizeci de minute eram pe Skipe (un program de videochat, n.r.) şi discutam înfocată cu părinţii mei. Dacă aş fi fost în America, m‑aş fi dus în Chicago, aflat la distanţă de câteva ore de locul unde stau părinţii mei. L‑aş fi ascultat personal pe Obama", povesteşte Eva, abţinându‑şi cu greu entuziasmul vizavi de victoria candidatului căruia i‑a acordat votul tocmai din partea cealaltă a globului. Făcută publică seara, ca în SUA, ori dimineaţa, ca la Galaţi, izbânda unei lupte are acelaşi gust, pare să ne transmită situaţia americancei.Misiune greaEva Seligman are 25 de ani, a studiat Istoria religiilor şi a venit în România, ca alţi peste 200 de americani, ca voluntar într‑un program "Peace Corps". Din 2007 este asistent de limbă engleză la Liceul "Emil Racoviţă" şi îşi doreşte să rămână la catedra unei şcoli din SUA, atunci când se va întoarce acasă. În SUA, locuieşte într‑un oraş din statul New York, stat care, de altfel, a votat pentru primul preşedinte de culoare.Tânăra americancă este conştientă că rezultatul alegerilor reprezintă un moment istoric pentru SUA şi pentru lumea întreagă. "Este primul preşedinte de culoare, e un semn că lucrurile se vor schimba şi că America va deveni mai deschisă şi mai înţelegătoare. E şi primul preşedinte din ultimii 40 de ani care a primit atât de multe voturi. Însă a fost ales într‑o perioadă extrem de grea, de criză financiară, cu naţiuni dezbinate, cu războaie. Cred că Obama aduce speranţa cooperării deschise între state şi că politicile sale interne îi vor ajuta pe oamenii din clasa de mijloc şi din cea de jos care trec prin probleme financiare", ne‑a spus Eva, unul dintre milioanele de americani care au acordat votul candidatului democrat din Illinois, în defavoarea concurentului său republican, John McCain.Vot virtual, trimis peste OceanAmericanca stabilită provizoriu în Galaţi a urmărit pe ziarele americane de pe internet întregul film al desfăşurării campaniei electorale pentru Casa Albă. Iar votul şi l‑a trimis în America tot prin intermediul internetului. Ca să îşi poată exprima opţiunea politică, a solicitat un buletin de alegeri pentru cetăţenii americani din străinătate, pe care l‑a completat şi l‑a trimis peste Ocean, prin poşta electronică. Nu a fost, poate, la fel de însufleţitor ca atunci când pui un buletin de vot în urnă. Însă Eva a investit destul timp unui simplu act democratic, mergând, de exemplu, la Bucureşti ca să ridice documentul ce i‑a dat posibilitatea să aleagă. Măcar astfel a evitat cozile ce s‑au format la urnele de votare din America.Un preşedinte al generaţiei tinereEva spune că l‑a ales pe Obama nu doar pentru politicile interne pe care le‑a propus, ci mai ales pentru că acesta a reuşit să se propulseze ca lider şi pentru generaţia din care face ea parte: "E carismatic şi vorbeşte direct oamenilor tineri. Cred că e prima dată când generaţia mea are speranţă în politică, deşi, în general, americanii sunt o naţiune extrem de interesată de politică". Eva Seligman nu ne‑a spus dacă va sărbători într‑un fel sau altul victoria candidatului preferat, pe internet, alături de familie, sau cu cei câţiva prieteni gălăţeni şi cu cei doi‑trei americani care locuiesc momentan în oraş. Oricâte steaguri americane ar avea drept decor sau oricât de des ar asculta discursurile lui Obama, atmosfera va atinge cu greu cotele electrizante de pe străzile sau din adunările din SUA.http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=27975
webstar Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Sa speram ca euforia oamenilor de culoare nu se va transforma intr-un regim opresiv. Cu certitudine politica americana nu este facuta ca-n filme de Mr President, iar Barack Hussein Obama II nu este nici Batman nici Superman. La ora actuala presedintele Obama se instaleaza in fotoliul de presedinte al singurei megaputeri a lumii din ultimii 20 de ani intr-un moment in care Megaputerea se clatina atat economic cat si politic pe fondul ascensiunii in forta a noilor superputeri economico-militare ce vor stapani lumea in urmatoarea jumatate de veac. Problema este ca americanii de rand vor constata asta abia cand presedinte va fi un om de culoare(Om de culoare care este genetic pe jumatate alb si educat ca un alb); Cred ca pierderea pozitiei fruntase a americii in aceste conditii, va constitui o pata foarte colorata pe CV-ul oricarui politician de culoare.UE - PIB 2005: Locul 1 12.3 trilioane$ SUA - PIB: Locul 2 10.8 trilioane$China- PIB: Locul 3 8 Trilioane$Rusia-PIB: Locul 9 1.4 trilioane$India-PIB 3.6 trilioane$
George Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 A castigat Obama. Si eu sunt unul din cei ce au tinut cu el.
Recommended Posts