dcp100168 Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Lucian Bute a primit teren de casă în comuna PecheaCampionul mondial de box, gălăţeanul Lucian Bute, a primit un cadou şi din partea comunităţii din Pechea, localitatea natală a sportivului. Câteva sute de săteni s-au adunat, duminică, în căminul cultural din localitatea gălăţeană pentru a fi martorii premierii campionului de box cu titlul de ”cetăţean de onoare” al comunei Pechea. Cu o faţă surâzătoare, de pe care lipsea orice urmă a ultimului meci pentru păstrarea centurii mondiale, Lucian Bute a primit diploma de onoare de la primarul localităţii. Totodată, campionul mondial va primi în concesiune o suprafaţă de teren, acordată de Consiliul Local Pechea. Evident emoţionat, Bute le-a prezentat consătenilor centura de campion mondial la box, distincţie pe care a adus-o pentru prima dată la Pechea. În aplauzele şi uralele ce nu mai conteneau în sală, Bute le-a mulţumit consătenilor: „După fiecare meci, vin cu drag acasă. Aici mă simt cel mai bine, alături de părinţi, de familie şi de prietenii mei. O să vin cu drag la Pechea de fiecare dată. Aici am să-mi construiesc o casă”.Bucuria primirii frumoase pe care i-au făcut-o locuitorii comunei sale natale nu l-a făcut pe Lucian Bute să uite ultimul meci. „A fost un meci extrem de greu. Am fost dezamăgit de faptul că nici o televiziune din România nu l-a preluat. L-am dominat pe adversarul meu timp de zece reprize, dar am avut şi un moment mai greu, în ultima repriză. Am fost puţin emoţionat, dar eu am experienţă şi nu mi-am pus vreun moment problema că este posibil să pierd. O să am grijă, de acum înainte, să nu mai ajung în situaţii dificile. După trei săptămâni de stat acasă, voi pleca din nou în Canada şi voi începe pregătirile pentru următorul meci, care se va juca în februarie sau martie. Adversarul nu mi-a fost, încă, desemnat”, a declarat Bute pentru ziarul Gândul.În scurta perioadă de stat acasă, Lucian Bute se va ocupa şi de investiţia sa de succes, Box Club Bute, o adevărată pepinieră de talente. După cum a confirmat primul antrenor al campionului mondial, Felix Păun, care activează la Box Club Bute, clubul sătesc a mai scos un campion mondial. Cristian Ciocan, crescut la clubul de box din Pechea şi antrenat aici de Felix Păun, a ajuns campion mondial la categoria supergrea. Alţi şapte sportivi au reuşit să obţină, în ultimii trei ani, medalii naţionale şi internaţionale la diferite categorii.http://www.gandul.info/a.html?item=3418583
Recommended Posts