Jump to content

România, în programul Visa Waiver


dcp100168

Recommended Posts

Romania şi SUA au semnat declaraţia privind accesul în programul Visa Waiver

Ambasadorul Romaniei in SUA, Adrian Vierita, si Michael Chertoff, secretarul american pentru Securitatea Interna, au semnat luni o declaratie privind programul Visa Waiver, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul Departamentului pentru Securitatea Interna. "Elementele de consolidare a securitatii stipulate in acest document sunt o continuare a progreselor inregistrate de Romania in sensul eliminarii vizelor pentru Statele Unite si posibilei aderari la Programul Visa Waiver", precizeaza comunicatul.

Programul Visa Waiver functioneaza de peste 20 de ani, avand in prezent 27 de state participante, din Europa si Asia. In august 2007 a fost promulgata de presedintele Bush o noua lege privind securitatea, lege care a adus modificari criteriului in functie de care erau selectionate tarile pentru programul Visa Waiver - rata de respingere a vizelor. Daca in precedenta lege pragul minim era de 3%, noua legislatie a marit acest plafon la 10%, ceea ce inseamna ca o tara poate fi scutita de regimul obligativitatii vizelor de calatorie, daca mai putin de 10% dintre cetatenii respectivei tari au fost respinsi in momentul in care au solicitat vize pentru Statele Unite. Rata de refuz a vizelor de SUA pentru Romania a scazut la 25% in 2008, fata de 37,7% in anul anterior.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-50 ... waiver.htm

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.