dcp100168 Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 O persoană a murit într-un poligon militar din Smârdan O persoană a murit în urma unui accident petrecut, marţi după-amiază, în poligonul militar de la Smârdan, judeţul Galaţi, până la ora transmiterii acestei ştiri nefiind cunoscute împrejurările producerii incidentului, transmite corespondentul MEDIAFAX. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, Eugen Chiriţă, marţi la prânz, a avut loc un accident în poligonul militar de la Smârdan, din judeţul Glaţi, în care a fost implicat un TAB. "Se pare că un TAB s-a răsturnat şi o persoană, posibil un militar, a fost prinsă dedesubt. În urma accidentului, persoana respectivă a decedat", a spus Chiriţă.Militarul care a murit după răsturnarea unui TAB era angajat al unei unităţi din Brăila Militarul care şi-a pierdut viaţa în accidentul de marţi după-amiază, după răsturnarea unui TAB în zona unui poligon militar aflat la limita dintre judeţele Brăila şi Galaţi, era angajat al Unităţii Militare 528 Cercetare Brăila, transmite corespondentul MEDIAFAX. Potrivit doctorului Angel Trifan, medicul coordonator al SMURD care a invervenit în acest caz, bărbatul se afla, împreună cu un alt militar, într-o maşină blindată aparţinând unei unităţi militare din Brăila, în momentul răsturnării TAB-ului victima fiind pe jumătate afară din turelă. "Am fost solicitaţi să intervenim într-un caz mai puţin obişnuit. O maşină blindată aparţinând unei unităţi militare din Brăila s-a răsturnat, iar în urma accidentului o persoană şi-a pierdut viaţa. Am aflat că TAB-ul a încercat să traverseze un dig aflat în apropierea râului Siret, lângă comuna Şendreni. Urcase, iar la coborâre s-a răsturnat. Unul dintre militari, despre care am înţeles că era şi comandantul acelui vehicul, a fost surprins ieşit afară din turelă. În momentul în care am ajuns la faţa locului, persoana respectivă era decedată, după ce suferise un traumatism toracic sever şi o fractură de bază de craniu", a declarat doctorul Trifan. Potrivt medicului SMURD, celălalt militar aflat în TAB a scăpat nevătămat. Sursa citată a mai precizat că accidentul s-a petrecut în jurul orei 13.30, cei doi militari fiind angajaţi ai Unităţii Militare 528 Cercetare Brăila. Zona în care s-a petrecut incidentul este situată la limita dintre judeţele Brăila şi Galaţi. Zona a fost izolată de către militari, accesul fiind interzis oricărei persoane care nu are legătură cu anchetarea cazului.
George Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Am o nelamurire. TAB este acelasi lucru cu tancul? sau Tab-ul esteun tanc mai mic?
dcp100168 Posted November 4, 2008 Author Posted November 4, 2008 Am o nelamurire. TAB este acelasi lucru cu tancul? sau Tab-ul esteun tanc mai mic? Du-te la oştire La modul general, TAB-ul are roţi, iar tancul are şenile.
dcp100168 Posted November 4, 2008 Author Posted November 4, 2008 Accidentul în urma căruia un militar a murit a avut loc în timpul unui exerciţiu tactic complex Accidentul de marţi după-amiază în urma căruia un militar şi-a pierdut viaţa a avut loc în timpul unui exerciţiu tactic complex, într-o zonă aflată la aproximativ 500 de metri de râul Siret, a declarat comandantul batalionului Cercetare Brăila, colonelul Victor Cornel Moldoveanu. Potrivit colonelului Victor Cornel Moldoveanu, comandantul batalionului Cercetare Brăila, militarul mort, care făcea parte din unitatea respectivă, se numeşte Costel Beşchea, în vârstă de 35 de ani, din Brăila, era căsătorit şi avea un copil, transmite corespondentul MEDIAFAX. "Accidentul s-a petrecut în timp ce militarii efectuau un exerciţiu tactic complex. Transportorul implicat în accident, un amfibiu de tip C 79 făcea exerciţii într-o zonă aflată la aproximativ 500 de metri de râul Siret. În curbă, acesta s-a răsturnat, se pare, în urma unei manevre greşite a mecanicului. În momentul de faţă, victima decedată se află la locul producerii accidentului, iar perimetrul este izolat şi aşteptăm sosirea unei echipe de procurori militari de la Constanţa", a declarat colonelul Victor Cornel Moldoveanu, care a adăugat că victima, Costel Beşcea, era şi comandantul plutonului respectiv.Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Ministerului Apărării, plutonierul Costel Beşchea, din cadrul Batalionului 528 Cercetare "Vlad Ţepeş" Brăila, participa, alături de colegii din cadrul batalionului, la un exerciţiu tactic ce se desfăşoară în perioada 3 - 6 noiembrie în poligonul Smârdan, din judeţul Galaţi. "Transportorul de tip C 79, în care se afla militarul, s-a răsturnat în apropierea podului de la Şendreni, la un viraj. Militarul în vârstă de 35 de ani era căsătorit, avea un copil şi era angajat al unităţii militare din anul 1995.Împrejurările în care s-a petrecut incidentul sunt cercetate de o comisie formată din reprezentanţi ai Diviziei 1 Infanterie «Dacica»", se mai arată în comunicatul Ministerului Apărării, conducerea instituţiei exprimându-şi, totodată, "profundul regret" şi fiind "alături de familia îndoliată".
Relu Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 TAB este acelasi lucru cu tancul? sau Tab-ul esteun tanc mai mic?TAB înseamnă Transportor Amfibiu Blindat şi are rolul de-a debarca formaţiuni de infanterie în apropierea obiectivului, ulterior oferind susţinerea necesară.Tancul este un vehicul blindat, care atacă direct obiectivul, folosind armele de la bord. Există şi tancuri uşoare, cu roţi, pentru o manevrabilitate sporită.
dcp100168 Posted November 7, 2008 Author Posted November 7, 2008 Plutonierul strivit de TAB a fost inmormintat cu onoruri militare* La funeralii au participat peste o suta de persoane - rude, prieteni si colegi ai militarului mort in timpul unei aplicatii tacticePlutonierul Costel Beschea a fost inmormintat, ieri, cu onoruri militare, in cimitirul "Sf. Constantin", in prezenta unui numar impresionant de rude, prieteni si colegi. Alaiul mortuar a ajuns la cimitir in jurul orei 15.00, iar sicriul cu trupul neinsufletit al militarului a fost purtat pe umeri de citiva colegi in uniforma. O garda de onoare insotita de drapelul Batalionului 528 Cercetare i-a adresat un ultim salut plutonierului mort in timpul unei aplicatii, iar un pluton de soldati a tras trei salve de pistol mitraliera."A fost un baiat deosebit, e mare pacat de el. L-am cunoscut de cind a facut stagiul militar, pe la mijlocul anilor '90, si, dupa ce s-a liberat, l-am pastrat in unitate, ca bucatar. Mergea cu noi in aplicatii si, pe linga faptul ca gatea foarte bine, facea o atmosfera deosebita. Era un om bun, stia sa faca o gluma si intodeauna ajuta pe cei care ii cereau sprijinul. Dupa ce postul de bucatar a fost desfiintat, a lucrat ca sofer, apoi a dat un examen si a fost incadrat ca subofiter. A fost un cercetas de nadejde, era comandant de TAB si se descurca foarte bine in postura asta. Dumnezeu sa-l odihneasca!", ne-a spus col. (rez) Marin Cioranu, fostul comandant al Batalionului 528 Cercetare.Reamintim ca plutonierul Costel Beschea a murit, marti, intr-un accident produs pe raza localitatii Sendreni, judetul Galati, in timpul unui exercitiu tactic. Militarul se afla, impreuna cu un coleg, intr-un transportor amfibie blindat de tip C 79. In timpul unei manevre facute pe digul riului Siret, TAB-ul s-a rasturnat, prinzind dedesubt trupul plutonierului Beschea. Incidentul este cercetat in prezent de o comisie a Diviziei 1 Infanterie "Dacica", sub coordonarea unui procuror militar.Cercetasii Batalionului 528 au facut o cheta si au acordat un ajutor de inmormintare familiei indurerate, asigurind, totodata, logistica necesara pentru funeralii.http://www.obiectivbr.ro/index.php?pagi ... eniu=Local
George Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Am o nelamurire. TAB este acelasi lucru cu tancul? sau Tab-ul esteun tanc mai mic? Du-te la oştire La modul general, TAB-ul are roţi, iar tancul are şenile. Cand aveam 18 ani, am fost chemat la recrutare, insa medicul acela de acolo al lor, mi-a pus stampila inapt pentru armata, fara ca macar sa imi mai faca analizele. Stiai ca se poate rezolva cu PCR (pile, cunostinte, relatii) si spaga sa NU faci armata? Ii era mamei frica de armata. 1. Medicul e cunostinta a unuia din patronii carora mama le tine evidenta contabila. 2. I-a dat ceva medicului de acolo si s-a rezolvat
Recommended Posts