Jump to content

Tăriceanu, în vizită la Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

In 2009, Romania va gazdui o conferinta la nivel inalt pe tema Dunarii

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, joi, ca in 2009 Romania va gazdui o conferinta la nivel inalt pe tema "punerii in valoare a Dunarii", din punct de vedere economic si turistic. Conferinta la nivel inalt despre Dunare va avea loc in tara noastra in prima jumatate a anului viitor, potrivit sefului guvernului, informeaza NewsIn. Conform aceleiasi surse, unul dintre obiectivele conferintei este prezentarea unui proiect de amploare, care sa fie sustinut cu fonduri europene si care sa permita dezvoltarea tuturor porturilor si a localitatilor riverane. "Pe langa orasele mari, precum Galatiul, Braila, Tulcea, sunt o serie de orase mai mici, incepand din amonte, de la intrarea Duunarii in tara, care au fost odinioara importante porturi agricole, dar care, din pacate, au decazut complet si pe care ar trebui sa le repunem in valoare", a declarat primul-ministru.

Premierul a cerut sprijinul autoritatilor

El conteaza pe sprijinul autoritatilor de resort din ministerul Transporturilor, cu concursul autoritatilor locale, pentru promovarea unor proiecte de interes pentru Dunare. "Cred ca pentru coordonarea dezvoltarii infrastructurii portuare, apartenenta lor (n.r. -porturilor) la ministerul Transporturilor este necesara. In ceea ce priveste atragerea investitiilor, poate ca ar fi mai bine ca ele sa aiba o legatura mai strinsa cu administratiile locale, dar cred ca o dubla coordonare sau o coordonare intre Ministerul Transporturilor si administratiile locale ar fi o solutie eficienta pentru a realiza ambele obiective" a explicat Tariceanu.

Premierul a amintit de proiectul complexului hidroenergetic din zona Turnu Magurele-Nicopole (Bulgaria). "Acest proiect ar putea sa aiba o folosinta multipla: una hidroenergetica, una legata de protectia suprafetelor impotriva inundatiilor, pentru irigatii si pentru ameliorarea navigatiei in acel sector al Dunarii, unde navigatia se desfasoara cu dificultate atunci cand sunt debite scazute", a mai precizat premierul.

http://www.ziare.com/In_2009__Romania_v ... 66450.html

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.