Jump to content

Incendiu puternic la un magazin de mobilă din Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Incendiu puternic la un magazin de mobilă din Galaţi

Un incendiu puternic a izbucnit sâmbătă dimineaţă la un magazin de mobilă, aflat la parterul unui bloc din cartierul gălăţean Micro 19. Locatarii şi clienţii magazinului au fost evacuaţi, neînregistrându-se victime.Pentru stingerea incendiului au intervenit patru autospeciale. Flăcările au distrus în totalitate magazinul de mobilă, însă apartamentele de deasupra acestuia nu au fost afectate. În zonă s-a instalat o perdea foarte groasă de fum, care a ajuns până la etajul al cincilea. Circulaţia a fost întreruptă în zonă pentru o oră. Pompierii au reuşit să stingă focul, dar cauzele declanşării incendiului nu au putut fi, deocamdată, stabilite.

Link to comment
Share on other sites

Un incendiu dintr-un magazin din Galati a mistuit mobila de peste 200.000 lei

Un incendiu izbucnit sambata intr-un magazin de mobila situat la parterul unui bloc cu 11 etaje din municipiul Galati a distrus produse de mobilier in valoare de 200.000 de lei, iar pompierii au evacuat peste 80 de locuitori de la etajele superioare ale cadirii. Incendiul, care a izbucnit la magazinul de mobila Sobras din vestul municipiul Galati, a provocat distrugeri in jumatate din suprafata unitatii comerciale. "Din aria totala de peste 400 de metri patrati a magazinului, au ars in jur de 230 de metri patrati, cu mobila cu tot", a declarat, sambata, dupa prima evaluare a pagubelor, seful Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta, generalul Viorel Zaharia, citat de Newsin. In magazin erau expuse produse de mobilier in valoare de peste 300.000 de lei, a precizat generalul Viorel Zaharia, citand oficiali ai unitatii comerciale. Aproape 80% din bunuri au ars in incendiu. "Flacarile au distrus in totalitate marfa in valoare de aproximativ 230.000 de lei, din cantitatea totala care se afla in magazin, evaluata la peste 300.000 de lei", a spus seful ISU Galati. Potrivit generalului Zaharia, 82 de locatari ai cladirii au fost evacuati, la fel ca si clientii magazinului de mobila. Pentru stingerea incendiului, ISU a intervenit cu sase autospeciale cu apa si spuma si o cisterna cu apa. A fost solicitat, de asemenea, sprijinul echipajului de descarcerare, pentru degajarea resturilor arse. Inspectorii ISU, alaturi de reprezentantii Sobras, au inceput evaluarea pagubelor si incearca sa stabileasca sursa incendiului.

http://www.frontnews.ro/social-si-econo ... -lei-16870

Link to comment
Share on other sites

Focul a pornit de la o ţigară aruncată de la balcon

Focul a pornit de la o ţigară aruncată de la balcon, care a căzut peste resturi de hârtie, carton şi folie de polietilenă, cu care fuseseră ambalate piesele de mobilier livrate în această dimineaţă. Şeful ISU Galaţi a mai precizat că incendiul a fost declanşat de o ţigară aprinsă, aruncată de la balcon, de unul dintre locatarii imobilului care găzduia magazinul de mobilă. "Inconştienţa unui cetăţean care locuieşte la etajele superioare ale blocului a generat acest incendiu. Omul a ieşit să fumeze o ţigară şi a aruncat chiştocul de la balcon", a precizat generalul Viorel Zaharia.

http://www.realitatea.net/mobila-in-val ... 85826.html

Link to comment
Share on other sites

Subtire tare chestia cu tigara... De ce musai aruncata de la etaj??? S-a trasat vreo traiectorie balistica??? De ce nu unul dintre angajati?? De ce nu altcineva care trecea pe acolo??

Lasand la o parte ca angajatii nu tb sa arunce lase la intamplare ambalajele si apoi sa plece fluierand...

Link to comment
Share on other sites

sustin cele afirmate mai sus. explicatia i.s.u. e trasa rau de par. lipsa de profesionalism si superficialitatea pompierilor nostri si-au spus iarasi cuvantul. de ce sa-si bata capul cu o ancheta facuta cu profesionalism, asa cum vezi pe afara. toarna 2 tone de apa, arunca vina pe chistoace si gata treaba... halal!

Link to comment
Share on other sites

Am văzut ieri fumul de pe faleză... soţia zicea că au dat foc la frunze în curtea spitalului... am contrazis-o: "e fum negru, deci e incendiu"... când am ajuns în zona Liceului Sportiv, am văzut doi pompieri alergând: "...pe ăştia i-au chemat de acasă"... circulaţia era blocată, nişte agenţi încercau să devieze circulaţia... am lăsat să treacă o maşină de pompieri, magazinul era o mare de flăcări... undeva în spatele blocului mai era o maşină de pompieri... lumea era agitată...

Mai târziu, după ce flăcările au fost stinse, auzeam pe un bărbat spunând la telefon: "...nu se poate intra în baie, e plin de fum".

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.