Jump to content

Şcoala de street-dance a gălăţenilor de la Trouble


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Trouble, şcoala de street-dance pentru 150 de copii

Ii puteti vedea in majoritatea videoclipurilor de pe posturile de profil. Sunt campioni nationali la street-dance si au ocupat locul I la Street-Dance pentru sud-estul-ul Europei. Ei alcatuiesc trupa Trouble, cei mai cunoscuti dansatori care abordeaza stilul street-dance. Grupul a fost infiintat la data de 5 iunie 2006. Sub conducerea coregrafului Paul Gheorghe si a lui Alexandru Matei, trupa a reusit sa se impuna prin profesionalism. Dupa numai doi ani de la infiintare si dupa multe ore de antrenament, dansatorii au reusit sa ajunga unde si-au propus. Trouble este un colectiv unit si loial. De aici le-a venit si ideea de a invata copiii sa danseze. Asa a luat nastere scoala Trouble. S-a inceput cu o grupa de trei copii, iar in prezent la Scoala Trouble invata sa danseze 150 de copii. In total, cu tot cu cantonamente, doua pe an, si cu cheltuieli pentru echipament, scoala costa aproximativ 1.200 de euro annual.

Trupa Trouble

Proiectul a luat amploare acum doi ani. Paul Gheorghe este cel care a pus bazele acestei formatii de street-dance. Alexandru Matei a venit un an mai tarziu in trupa. Se cunosc din Galati. Au multe lucruri in comun. Amandoi vin din lumea fotbalului, au terminat Facultatea de Educatie Fizica si sport. Asa ca s-au hotarat sa faca o scoala de dans. Trupa de dans Trouble este formata din 20 de dansatori. Dar mai exista o alta "trupa - sora" TRBL, care cuprinde 40 de dansatori.

Educatie prin dans

"Am infiintat scoala de dans pentru copii. Am initiat cursuri de dans sportiv, dans de societate, aerobic. Am inceput cu trei elevi, iar in prezent antrenam 150 de copii. Ne implicam in dezvoltarea lor fizica si nu acceptam ca ei sa se drogheze sau sa fumeze", a povestit Alexandru Matei. "Facem sedinte cu parintii. Dorim ca acestia sa aiba incredere in sistemul nostru de pregatire. Eu ma ocup de dezvoltarea fizica a copiilor. In primul rand, incerc sa ii invat sa manance sanatos. De asemenea, ii invat ce inseamna disciplina. Din momentul in care pasesc in salile noastre de antrenament, copii sunt considerati membri ai familiei Trouble", a mai adaugat dansatorul. Pentru a fi in forma, invataceii trupei Trouble sunt dusi in cantonamente, iarna si vara. "I-am obisnuit ca in fiecare an sa se antreneze in aer liber. Ei au inteles ca fara disciplina nu exista performante", a continuat Alexandru.

Colaborari inedite

"Am colaborat in foarte bune conditii cu artisti de marca si cu personalitati de succes. Actrita Maia Morgenstern a avut cu noi un moment foarte interesant la emisiunea "Secret Talent", prezentata de Dan Negru. Ne-a frapat conditia fizica a actritei. Stie sa danseze si se vede ca ii place ceea ce face. La aceeasi emisiune am dansat si cu Oana Roman. De asemenea, am aparut si in videoclipuri alaturi de Cristina Rus, Anda Adam si Alb Negru."

Vor sa faca muzica

"Deja am pus bazele unui proiect. Vrem ca in maximum un an de zile sa aparem pe piata si cu un album de muzica. Am inceput deja sa cautam elevi din scoala noastra care sa aiba o voce buna. Ne ajuta, in sensul asta, prietenul nostru "Domnul Problema" care are un studio de muzica . Intentionam sa facem featuring cu toti artistii care au colaborat cu noi pe parcurs."

Viseaza sa devina campioni mondiali

Scopul familiei Trouble este de a participa la concursul mondial de Street-Dance. Si, cum nimic nu e imposibil, nu e exclus ca in viitorul apropiat sa auzim ca au obtinut premiul I la Campionatul Mondial. Cert este ca ei isi doresc foarte mult acest premiu. Asa ca se antreneaza serios si participa la toate competitiile de dans.

http://www.adevarul.ro/articole/trouble ... copii.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.