dorian Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Cred ca a venit momentul ca principala artera a orasului nostru sa capete denumirea pe care o merita!Sunt convins ca un nume respectabil ar atrage si o responsabilitate crescuta a autoritatilor vizavi de aspectul strazii Brailei.Nu credeti?????Provocarea a fost lansata...
George Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Am o intrebare. Ar putea sa se considere tot Bulevardul Brailei + Bulevardul Otelarilor (incepand de acolo unde 102 vireaza la stanga spre Micro19) + Digul, un singur bulevard? Sa se denumeasca apoi, Bulevardul Unirii, findca uneste Galatiul de Braila. ?
tomcat0 Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Cred ca a venit momentul ca principala artera a orasului nostru sa capete denumirea pe care o merita!Sunt convins ca un nume respectabil ar atrage si o responsabilitate crescuta a autoritatilor vizavi de aspectul strazii Brailei.Nu credeti?????Provocarea a fost lansata... interesanta propunere... o sustin
riaji Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Pai, George, Bld-ul Otelarilor se continua spre Billa si faleza. De acolo, de unde intoarce tramvaiul si pana la iesirea din oras, se cheama Bld-ul Galati Oricum, ideea cu Bulevardul Unirii nu e rea, insa suna cam pompos. Vor spune bucurestenii ca i-am copiat Mi se pare o solutie echitabila faptul ca principala artera a Galatiului este denumita Brailei, iar cea a Brailei este denumita... Galati.
George Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 Solutie echitabila da, dar cand mai avem poate doar 2 decenii pana la finalizarea metropolei, mi se pare cam ciudat sa numim Dig-ul simplu asa DIG. Si ce ne pasa ce vor spune altii? Si Buzaul are un Bd numit Unirii. De ei de ce nu se leaga Bucurestenii? Oricum eu imi sustin ideea si mi-ai dat ideea ca Bd Unirii sa se numeasca din Piata Train, din Braila toata calea Galati +Digul+ Bd Galati + tot Bd Brailei . Va rezulta cel mai lung Bulevard. Vor muri moldovenii dn Chisinau de ciuda ca ii vom intrece la capitolul cel mai lung bulevard din lume Ei au Bd Stefan cel Mare de 3,8 Km iar noi vom avea cel mai lung Bulevard din lume de aproximativ 15,5 km. Asa mai intram si noi in Guiness Book
Relu Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 Da' chiar nu înţeleg, cu ce vă deranjează actuala denumire, oameni buni?
dorian Posted November 10, 2008 Author Posted November 10, 2008 Ma deranjeaza ptr.ca: -este o denumire facila,nereprezentativa,care nu atrage responsabilitati(comparati cu strada Domneasca), -nu vad de ce principala artera comerciala a galatiului trebuie sa poarte povara acestui nume; -dovedim,totusi,ca stim sa numim obiectivele care ne plac.Cum va suna:Parfumul Teilor,Potcoava de Aur,Lupul de Mare,Vultur,ca avem umor:Doua babe,Ultimul Leu,Om Bogat Om Sarac,etc. -acest bulevard ar trebui sa impuna respect,in primul rand,prin numele sau deoarece este cartea de vizita a orasului, -institutii financiar-bancare,sociale,administrativ-economice si politice pe o strada numita Braila...hmm -chiar nu avem nici o mare personalitate galateana,in memoria si respectul caruia sa botezam principala artera sangvina a orasului???!!!!
Relu Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 este o denumire facila,nereprezentativa,care nu atrage responsabilitati(comparati cu strada Domneasca), :?: nu vad de ce principala artera comerciala a galatiului trebuie sa poarte povara acestui nume; :?: -institutii financiar-bancare,sociale,administrativ-economice si politice pe o strada numita Braila...hmm :?:dorian, tu ai scris cele de mai sus? si le-ai şi citit înainte de a le posta?
ultramarine Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Ce aveti cu numele? E fumos si asta. Braila are strada Galati, Galati are strada Brailei. Intuitiv, nu? Multe orase au strada Dunarii (duce spre Dunare), Calarasi, duce spre... etc.
dorian Posted November 11, 2008 Author Posted November 11, 2008 Ce aveti cu numele? E fumos si asta. Braila are strada Galati, Galati are strada Brailei. Intuitiv, nu? Multe orase au strada Dunarii (duce spre Dunare), Calarasi, duce spre... etc.Logic nu? Toate strazile duc undeva...Unele spre Vanatori,altele spre Sendreni,unele spre bac,altele spre combinat,de ce sa nu se numeasca ele,asa,simplu...
dorian Posted November 11, 2008 Author Posted November 11, 2008 este o denumire facila,nereprezentativa,care nu atrage responsabilitati(comparati cu strada Domneasca), :?: nu vad de ce principala artera comerciala a galatiului trebuie sa poarte povara acestui nume; :?: -institutii financiar-bancare,sociale,administrativ-economice si politice pe o strada numita Braila...hmm :?:dorian, tu ai scris cele de mai sus? si le-ai şi citit înainte de a le posta?De obicei gandesc inainte de a ma produce public.Pentru citit sunt unii;pentru inteles exista altii!Observ ca este atacata doar forma problemei si nicidecum fondul acesteia.Ca sa fiu cat se poate de clar si pentru a ma face si inteles nu doar citit:un nume respectabil atrage onoare,responsabilitate si chiar obligatii din partea autoritatilor si a cetatenilor totodata.Hai Braila!!!
Relu Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 Din punctul meu de vedere, fondul problemei e doar un moft.
Mikka Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Nici eu nu vad care e problema... Doar pentru ca se face referire la Braila? I mod firesc in toate orasele multe din numele strazilor (nu ma refer la prostiile cu "Cercului", "Ascensorului" etc.), deci multe din numele strazilor importante au legatura cu viata, cu activitatea, cu o anumita stare - sa-i zicem - din acel oras. Exista binemersi - in Bucuresti - Lipscanii, de ex. Oare cati oameni de pe acolo mai fac negustorii la Lipsca (Leipzig, Germania)? Sau pe Selari cati se mai ocupa cu aceasta profesiune? Calea Mosilor mai duce acum la vreun targ? Trebuiesc neaparat schimbate denumirile? Parerea mea ca nu. Str. Brailei era si este pur si simplu drumul care ducea spre orasul vecin (unde exista Calea Galati, Calarasi etc.), denumire care s-a incetatenit "natural" printre galateni. In alta ordine de idei, cred ca ar fi cel putin vreo 20.000 de galateni carora le-ar trebui schimbate actele de identitate, refacute dosare de alocatii, pensii, alte mii si mii de hartii, inclusiv liste electorale @dorian Totusi, de dragul discutiei, ce denumire propui? PS Exista o gramada de alte denumiri imbecile prin Galati - Cercului, Afinului, Elicei, Gladiolelor, Laterala CFR (??), Picturii(??), Plugului, Piata Energiei (?) etc., etc. - pentru care cred ca se merita depus un efort in scopul redenumirii.
Aiyana Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Mai bine facem un top al străzilor din Galaţi cu nume 'imbecile'! (ex: Mieilor, Frunzei, Cosanzeana, Zanelor)
Relu Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Un pic off:Jakob Esel, Frederick Ochse, Joachim Schwein, Wilhelm Kuhe ... o simplă căutare pe Google ...Consultaţi un dicţionar german-român pentru numele de familie...
1964 Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Alexandru Ioan Cuza pentru ca a trait aici.Apropo,in timp ce veneam cu autobuzul de la gara spre micro 40 in zona ,,2 babe'' in difuzor se auzea statia ,,9 mai''.adevarul e ca suna oribil si hidos ,,2 babe'' parca ar fi comuna.
Mikka Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Exista deja una cu numele acesta si numele e chiar potrivit, fiind vb de strada unde se afla... Casa Cuza!!
Aiyana Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Alexandru Ioan Cuza pentru ca a trait aici.Apropo,in timp ce veneam cu autobuzul de la gara spre micro 40 in zona ,,2 babe'' in difuzor se auzea statia ,,9 mai''.adevarul e ca suna oribil si hidos ,,2 babe'' parca ar fi comuna.Da, poate-mi explica si mie cineva de unde vine denumirea de "2 babe"...
Aiyana Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Un pic off:Jakob Esel, Frederick Ochse, Joachim Schwein, Wilhelm Kuhe ... o simplă căutare pe Google ...Consultaţi un dicţionar german-român pentru numele de familie...hahaha
Mikka Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 poate-mi explica si mie cineva de unde vine denumirea de "2 babe"... Acum vreo 30 de ani prin acea zona s-a prestat un dublu omor (mama si fiica, daca-mi amintesc bine povestea, persoane in varsta oricum). Deci, de aici "Doua babe"
riaji Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 Acum vreo 30 de ani prin acea zona s-a prestat un dublu omor (mama si fiica, daca-mi amintesc bine povestea, persoane in varsta oricum).Deci, de aici "Doua babe" Da, si eu stiu la fel. Nu mai stiu unde citisem despre cazul respectiv, dar oricum, era infricosator.
katman Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Eu am o propunere:Marele Bulevard al Brailei... E destul de pompos ca sa determine autoritatile sa-l bage in seama si nu reprezinta o schimbare fundamentala incit sa ii bulverseze pe cei obisnuiti cu vechea denumire. :twisted: Si deci impaca si capra si varza.
Aiyana Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 hahahaha Eu zic ca le vom da motiv sa se umfle brailenilor. Lasati-o asa cum e!
AndreiM Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 Marele Bulevard al Brailei... De ce nu Marele Bulevard?Sau de ce sa nu ramana asa? Adica cu ce deranjeaza?
Recommended Posts