Jump to content

Recommended Posts

Posted

Are timp pentru o mie de ceasuri

Un ceasornicar din Galati si-a transformat o anexa a casei intr-un adevarat muzeu al timpului, relataeza agentia NewsIn. Timp de 30 de ani, Ion Rogojina si-a castigat existenta din repararea ceasurilor. Galateanul se mandreste cu ceasuri care se intorc o data pe an, dar si cu un ceas de semineu, vechi de un secol si jumatate, dar care functioneaza perfect. Desi a primit oferte tentante pentru cateva dintre ceasurile vechi, pensionarul nu s-a putut desparti de ele, prefarand sa le lase mostenire nepotilor.

http://www.romanialibera.ro/a138866/are ... asuri.html

Acasă la Cronos

Unii oameni nu reuşesc să se despartă de meseria lor nici atunci când ies la pensie. Este şi cazul unui ceasornicar din Galaţi, care şi-a transformat o anexă a casei într-un adevărat muzeu al timpului. Cel puţin 1.000 de ceasuri au fost îngrămădite într-un spatiu de câţiva metri pătraţi. De la orologii din secolul al XIX-lea până la ceasuri chinezeşti care costă doar câţiva lei. Toate acestea se regăsesc în locuinţa unui ceasornicar pensionar din Galaţi. Timp de 30 de ani, Ion Rogojină şi-a câştigat existenţa din repararea ceasurilor. "De multe ori mă apucă ora 12. Stau aicea. Am căldură, am tot. Cred că dacă nu aveam meseria asta, nu ştiu ce făceam. Aşa vin colea, stau liniştit", spune Ion Rogojină. Gălăţeanul se mândreşte cu ceasuri care se întorc odată pe an dar şi cu un ceas de şemineu. "Are vreo 150 de ani, e vechi. Funcţionează perfect? Perfect. Uitaţi că acuma e la oră, perfect. N-a fost reparat niciodată. Sunt aşa de bine lucrate din fabrică că nu ai ce să faci decât să îl ungi", adaugă ceasornicarul. Desi a primit oferte tentante pentru câteva dintre ceasurile vechi, penisonarul nu s-a putut despărţi de ele. "Mai bine o să rămână la nepoţi, că le place. Am trei nepoţei. Unul care stă mei mult la mine. Îl învăţ", spune Rogojină. Ca o ciudăţenie, deşi putea alege orice orologiu din casă, soţia sa nu a purtat niciodată la mână ceas şi nici nu a folosit unul deşteptător.

http://www.realitatea.net/transcript/2008-11-10/10

• 2 months later...
Posted

Se poate sa vad si eu acest muzeu?

De aceea rog pe cine stie sa mi comunice adresa eventual si nr. de tel. a domnului Rogojina.

Am un colectionar strain care ar vrea sa i vada colectia.

pe curand...

Multumesc mult

gabriel

• 5 months later...