Jump to content

Preţurile mari blochează vânzările


dcp100168

Recommended Posts

Preţurile mari blochează vânzările

Preturile apartamentelor scoase la vanzare in prezent prin agentiile imobiliare au inregistrat, fata de anul trecut, cresteri cu pana la 80.000 de lei. Asta dupa ce, in 2007, multe dintre imobilele scoase la vanzare au ramas nevandute tocmai datorita preturilor, care depasesc cu mult posibilitatile tinerilor galateni aflati in cautarea unei locuinte. “In agentiile imobiliare se simte un aer de supravietuire! Incet-incet piata vanzarilor de apartamente se cam blocheaza”, au explicat analistii imobiliari. Asta pentru ca, odata cu cresterea monedei europene, proprietarii si-au modificat ofertele astfel incat in prezent preturile imobilelor scoase la vanzare sunt foarte mari. “Cand euro e in crestere, proprietarii isi raporteaza pretul de vanzare la euro, apoi cand euro se redreseaza, isi fac repede conversia in lei si pretul ramane in lei, dar acolo «sus», unde euro a atins cota cea mai inalta”, ne-au explicat specialistii de la agentiile imobiliare din Galati. Cu toate acestea, preturile nu au cresc la fel in toate cartierele. Astfel, daca anul trecut un apartament cu doua camere (60 mp), cu imbunatatiri, la un etaj intermediar, situat in str. Siderurgistilor, se vindea cu 200.000 de lei, acum acelasi imobil se vinde cu 280.000 de lei (n.r. - 75.000 de euro). O crestere la fel de mare a fost inregistrata si in cazul apartamentelor din IC Frimu. Spre exemplu, un apartament cu doua camere decomandate costa anul trecut aproximativ 150.000 de lei, iar acum pretul unui astfel de imobil a ajuns la 230.000 de lei. Situatia este diferita in cazul apartamentelor din zona centrala sau Aviatiei, zone mai putin solicitate de clienti. Spre exemplu, un apartament cu trei camere se vinde, in Centru, acolo unde blocurile sunt foarte vechi, cu 52.000 de euro, in conditiile in care intr-un cartier precum IC Frimu acelasi apartament nu se vinde fara 90.000 de euro.

Zona face pretul!

Daca in cazul chiriilor, cea mai importanta cerinta este ca apartamentul sa fie utilat si mobilat, cand vine vorba despre cumpararea unei locuinte, pe primul loc se afla zona in care este situat apartamentul. Astfel, pornind de la acest criteriu, pretul aceluiasi tip de apartament variaza de la o zona la alta. Spre exemplu, un imobil cu doua camere, in Micro 21, costa 178.000 de lei, iar acelasi tip de apartament, in IC Frimu, se vinde cu 230.000 de lei, in Mazepa cu 200.000 de lei, iar in Micro 40 cu 120.000 de lei. In cazul apartamentelor cu o camera, pretul porneste de la 70.000 de lei, daca imobilul este situat in Micro 14, si poate ajunge la 105.000 de lei daca imobilul se afla in Tiglina 1. 95.000 de lei costa un apartament cu o camera in IC Frimu. Pentru un apartament cu trei camere, viitorii proprietari vor scoate din buzunare 180.000 de lei, daca zona dorita pentru locuit este Micro 19 si 230.000 de lei pentru acelasi tip de apartament, situat in Tiglina 3. Pretul urca la 240.000 de lei pentru o locuinta din Micro 39C si la 255.000 de lei pentru una din IC Frimu.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... articol=12

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.