Jump to content

Autocar "teleportat" din Germania la Oancea


dcp100168

Recommended Posts

”Teleportat” din Germania la Oancea

Când vine vorba de furat autovehicule, imaginaţia celor care se ocupă cu astfel de ”afaceri” nu are limite. Indiferent de dimensiunile maşinii - ţintă, se găsesc întotdeauna soluţii pentru trecerea acesteia peste graniţe, până la destinaţia unde urmează a fi folosită ori pusă în vânzare. Zilele trecute, la frontiera gălăţeană, un autocar în valoare de peste 50 de mii de euro s-a alăturat ”colecţiei” de autoturisme şi motoscutere depistate cu astfel de ”mici” probleme pe străzile din oraş ori în punctele de tranzit ale graniţei României cu Republica Moldova.

Autocarul, condus de un basarabean de 24 de ani, pe nume Alexandru T., a sosit în punctul de trecere al frontierei de la Oancea în urmă cu două nopţi. La controlul de rutină, poliţiştii au descoperit că actele vehiculului, prezentate de tânărul ce susţinea că vine din Italia, nu erau tocmai în regulă, motiv pentru care au trecut la verificarea seriei caroseriei. Acţionând asupra acesteia cu o soluţie de tip diluant, poliţiştii au descoperit ca peste seria originală fusese aplicată o tablă, pe care era inscripţionată o altă serie. În urma verificărilor efectuate prin Interpol, a reieşit că autocarul fusese furat din Germania, dar şoferul a avut o explicaţie care a demonstrat că maşina fusese traficată mai întâi în occident pentru ca mai apoi să ia drumul Republicii Moldova. ”Cetăţeanul moldovean a declarat că a ajuns în Italia cu un microbus pentru a încărca colete şi în data de 07.11.2008 a fost sunat de cetăţeanul moldovean Gheorghe A. care l-a rugat să se găsească într-un autoservice din Roma ca să îi încredinţeze un autocar marca "Setra" pe care să îl ducă la Chişinău, actele acestuia şi 2000 euro pentru cheltuieli. Deoarece din calculele făcute se alegea cu o parte bună din bani, a acceptat să ducă autocarul în Republica Moldova fără să bănuiască că acesta ar putea avea probleme”, a precizat purtătorul de cuvânt al IJPF Galaţi, comisarul Vasile Nastasă. Chiar dacă, susţinea el, nu a avut nicio legătură cu furtul şi falsificarea seriei şi actelor autocarului, Alexandru T. s-a ales cu dosar penal pentru furt şi conducere pe drumurile publice a unui vehicul cu numere false de înmatriculare. Autocarul în valoare de 55.000 euro a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor şi este acum parte integrantă a parcului de maşini furate a Poliţiei de Frontieră.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=5

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.