Jump to content

Un candidat la Senat a încercat să cumpere un magistrat


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Candidat la Senat, reţinut de DNA

Candidatul PNDC Galaţi la un loc în Senatul României, Gheorghe Balâc, a fost reţinut miercuri de procurorii DNA, după ce a dat unui grefier de la Tribunalul Galaţi 1.000 de lei, din 650.000 de lei promişi.

Potrivit DNA, Gheorghe Balâc, om de afaceri, ar fi discutat cu grefierul în ultimele două luni pentru a obţine în schimbul acestor bani o soluţie favorabilă într-un proces comercial în care firma lui Balâc este parte. Dacă ar fi câştigat acest proces, spun surse judiciare, Gheorghe Balâc ar fi câştigat peste 2.700.000 de lei (27 miliarde de lei vechi). Grefierul ar fi urmat să convingă un judecător de la Tribunalul Galaţi să-i facă acest favor omului de afaceri pentru 500.000 de lei din suma promisă, restul urmând să intre în buzunarele grefierului. Politicianul-afacerist a fost însă denunţat de grefier, astfel că “la data de 12 noiembrie 2008, inculpatul Balâc Gheorghe a fost prins în flagrant delict de către procurorii anticorupţie în timp ce i-a înmânat persoanei denunţătoare suma de 1.000 RON în scopul menţionat mai sus”, se arată în comunicatul DNA.

Judecătoria Galaţi a respins cererea DNA de arestare preventivă a lui Gheorghe Balâc, iar recursul declarat de procurori urmează a fi judecat de Tribunalul Galaţi.

Surse din Judecătoria Galaţi au precizat că judecătoarea care a respins aseara arestarea lui Balâc este fina avocatului inculpatului.

http://www.jurnalul.ro/articole/138749/ ... nut-de-dna

A vrut sa mituiasca judecatorul, dar s-a trezit la inchisoare

Ca sa scape basma curata intr-un proces, un administrator de firma din Galati s-ar fi aratat dispus sa dea 650.000 de lei: 500.000 magistratului care judeca dosarul, iar restul grefierului. Grefierul l-a ascultat si l-a dat pe mana procurorilor anti coruptie care au organizat un flagrant. Procurorii anticoruptie l-au retinut pe administratorul firmei in momentul in care ii dadea grefierului de la Tribunalul Galati 1.000 de lei. Suma ar fi reprezentat un prim semn ca se va tine de cuvant si va da cei 650.000 de lei pentru ca un proces in care era implicat sa fie rezolvat favorabil. Magistratii galateni au decis ca omul de afaceri sa nu fie retinut 29 de zile si au dispus judecarea sa in stare de libertate. In prezent, este cercetat pentru trafic de influenta si risca, in cazul in care va fi gasit vinovat, sa-si petreaca dupa gratii urmatorii ani.

http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/ ... soare.html

Un candidat la Senat a încercat să cumpere un magistrat

Balâc Gheorghe, candidat din partea Partidului Naţional Democrat Creştin în Colegiul 4 pentru Senat, a fost prezentat ieri Judecătoriei Galaţi cu propunere de arestare preventivă sub acuzaţia de cumpărare de influenţă după ce a încercat să mituiască un judecător cu 500.000 de lei prin intermediul unei grefiere.

Departamentul Naţional Anticorupţie (DNA), Serviciul Teritorial Galaţi, a emis ieri o ordonanţă de reţinere pe numele lui Balâc Gheorghe, acuzat că ar fi încercat să intervină la un magistrat de la Tribunalul Galaţi pentru a influenţa decizia acestuia într-un dosar comercial, unde nu era parte. Bărbatul a încercat să convingă o grefieră să intermedieze "afacerea", dar femeia s-a dus glonţ la DNA şi l-a reclamat. Procurorii anticorupţie au dispus interceptarea convorbirilor telefonice ale suspectului şi după câteva luni de filaj, au cerut ieri Judecătoriei Galaţi emiterea unui mandat de arestare pe numele acestuia pentru cumpărare de influenţă în baza Legii 78/2000, privind prevenirea faptelor de corupţie.

"Preţul" unui dosar comercial

În urma sesizării grefierei, procurorii anticorupţie au declanşat ancheta iar rezultatele acesteia au scos la iveală o situaţie şocantă, şi anume încercarea de cumpărare a unui magistrat. "Este vorba despre o infracţiune de cumpărare de influenţă în formă continuată, în care Balâc Gheorghe în perioada 15 septembrie - 12 noiembrie 2008 i-a promis grefierei 650.000 de lei, pentru ca în schimb să determine un judecător să dea o hotărâre judecătorească favorabilă într-o cauză comercială. Din această sumă, 500.000 de lei, urmau să meargă la judecător iar 150.000 de lei la grefieră. Pe 12 noiembrie, Balâc Gheorghe a fost prins în flagrant de procurorii DNA în timp ce înmâna grefierei 1.000 de lei în scopul menţionat anterior. Procurorii l-au reţinut pe o perioadă de 24 de ore. Pe 12 noiembrie procurorii au făcut propunerea arestării, Judecătoria a respins propunerea iar noi am făcut recurs pe loc", ne-a declarat şeful DNA Galaţi, procurorul Ivan Gheorghe. Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, se pare că ar fi vorba despre un dosar comercial prin care s-ar fi urmărit recuperarea unei debit de 2.700.000 de lei de la ArcelorMittal Galaţi, în ciuda faptului că acesta nu are relaţii directe cu firma care urma să încaseze suma respectivă.

Politician şi om de afaceri

Cine este Balâc Gheorghe? Bărbatul în vârstă de 49 de ani a fost candidatul Partidului Naţional Democrat Creştin la funcţia de primar al Galaţiului şi în prezent candidează pe listele aceluiaşi partid în Colegiul 4 pentru Senatul României. Propunerea DNA Galaţi de emitere a unui mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile a fost apreciată ieri de Judecătoria Galaţi ca nefondată şi respinsă, dar procurorii anticorupţie au formulat imediat recurs, conform informaţiilor furnizate de judecătorul Robert Florea, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Galaţi. Acesta va fi judecat în termen de 3 zile, dar cel mai probabil va fi soluţionat astăzi de Tribunalul Galaţi după ce judecătorul îşi va motiva decizia. Balâc Gheorghe a fost eliberat aseară în jurul orei 20:00 din arest după ce ordonanţa de reţinere a DNA Galaţi a expirat. În cazul în care va fi găsit vinovat de infracţiunea de cumpărare de influenţă, bărbatul riscă să primească între 2 şi 10 ani de închisoare.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=2

Link to comment
Share on other sites

0,26% din voturile pentru primar

Omul de afaceri gălăţean Gheorghe Balâc, reţinut miercuri de procurorii Departamentului Naţional Anticorupţie Galaţi, candidează din partea PNDC pentru un post de senator în Colegiul 4, ce include jumătate din municipul Galaţi, respectiv Colegiile 8 şi 9 de deputaţi din oraş. Balâc a candidat şi la alegerile locale din luna iunie pentru funcţia de primar al Galaţiului, tot din partea PNDC, şi a obţinut 0,26% din voturile gălăţenilor care s-au prezentat la vot în primul tur de scrutin. Gheorghe Balâc are 49 de ani, este de profesie inginer şi administrator la societatea gălăţeană Fantastic SRL. Societatea se ocupă de transporturi rutiere de mărfuri şi a avut în 2007, o cifră de afaceri de 161.229 de lei, un profit net de 901 lei şi doar doi angajaţi.

Link to comment
Share on other sites

Candidatul PNDC continuă cursa electorală

Balâc Gheorghe, candidat din partea Partidului Naţional Democrat Creştin (PNDC) în Colegiul 4 pentru Senat, cercetat pentru mituire, poate candida, potrivit BEJ, la alegerile parlamentare din 30 noiembrie, transmite corespondentul AMOS News. “Balâc Gheorghe este în continuare candidat, este menţionat în buletinul de vot şi, probabil, va şi candida. El are dreptul electoral, cel puţin până se pronunţă instanţa”, a declarat preşedintele Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Galaţi, judecătorul Doru Benescu.

Link to comment
Share on other sites

Gheorghe Balâc a fost arestat

Tribunalul Galaţi a dispus, marţi, arestarea candidatul PNDC pentru un post de senator în Colegiul 4 Galaţi Gheorghe Balâc, acuzat că a încercat să mituiască un grefier care urma să convingă un judecător să-i dea o soluţie favorabilă într-un dosar comercial. Instanţa Tribunalului Galaţi a admis, marţi, recursul procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi a dispus arestarea lui Balâc pe o perioadă de 29 de zile.

Gheorghe Balâc, administrator al unei firme din Galaţi, este cercetat de procurorii anticorupţie gălăţeni pentru cumpărare de influenţă după ce, în perioada 15 septembrie - 12 noiembrie 2008, i-a promis unui grefier de la Tribunalul Galaţi - care l-a şi denunţat - suma de 650.000 de lei pentru ca, în schimb, acesta să îl determine pe un judecător să pronunţe o hotărâre favorabilă într-o cauză comercială. "Din aceşti bani, judecătorul urma să primească 500.000 de lei şi grefierul 150.000 de lei", informa, joia trecută, într-un comunicat, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). În urma denunţului grefierului, miercurea trecută, procurorii anticorupţie l-au prins în flagrant pe Balâc în timp ce îi dădea 1.000 de lei şi l-au reţinut. O zi mai târziu, magistraţii Judecătoriei Galaţi au respins cererea anchetatorilor de arestare preventivă a lui Balâc, decizie atacată cu recurs de procurori.

La finalul şedinţei de judecată, în momentul în care a fost preluat de către poliţişti pentru a fi dus în arestul IPJ Galaţi, candidatul Gheorghe Balâc a declarat că se consideră nevinovat.

Preşedintele Biroului Electoral Judeţean, magistratul Doru Benescu, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că Balâc este doar cercetat, aşa că legea îi permite să candideze în continuare. "Domnul Balâc este liber să voteze şi să candideze. Momentan este doar cercetat, aşa că legea îi permite să candideze în continuare. Numele său se va regăsi pe buletinul de vot, deşi îi va fi mai greu să îşi facă campanie electorală", a declarat preşedintele Biroului Electoral Judeţean, magistratul Doru Benescu.

Balâc a candidat şi la alegerile locale din luna iunie, pentru funcţia de primar al Galaţiului, tot din partea PNDC şi a obţinut 0,26% din voturile gălăţenilor care s-au prezentat la vot în primul tur de scrutin.

Gheorghe Balâc are 49 de ani, este de profesie inginer şi administrator la societatea gălăţeană Fantastic SRL. Societatea se ocupă de transporturi rutiere de mărfuri şi a avut, în 2007, o cifră de afaceri de 161.229 de lei, un profit net de 901 lei şi doar doi angajaţi.

Link to comment
Share on other sites

Comunicat de presa DNA :: Balac Gheorghe

Tribunalul Galati a admis recursul procurorilor DNA si a dispus arestarea pe o perioada de 29 de zile a inculpatului Balac Gheorghe in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de cumparare de influenta, in forma continuata. La data de 13 noiembrie 2008, Judecatoria Galati respinsese propunerea de arestare preventiva a inculpatului.

Reamintim ca procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Galati efectueaza cercetari penale fata de inculpatul Balac Gheorghe, administrator al unei societati comerciale din Galati, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de cumparare de influenta, in forma continuata.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Mai multe detalii despre aceasta cauza veti gasi in comunicatul nr.295/VIII/13 noiembrie 2008.

Comunicat de presa DNA :: BALAC GHEORGHE

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Galati efectueaza cercetari penale fata de inculpatul BALAC GHEORGHE, administrator al unei societati comerciale din Galati, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de cumparare de influenta, in forma continuata.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca in perioada 15 septembrie - 12 noiembrie 2008, inculpatul Balac Gheorghe i-a promis persoanei denuntatoare, grefier la Tribunalul Galati, suma de 650.000 RON pentru ca in schimb, denuntatorul sa il determine pe un judecator de la aceeasi instanta sa pronunte o hotarare judecatoreasca favorabila inculpatului, intr-o cauza comerciala. Din acesti bani, judecatorul urma sa primeasca 500.000 RON si grefierul 150.000 RON.

La data de 12 noiembrie 2008, inculpatul Balac Gheorghe a fost prins in flagrant delict de catre procurorii anticoruptie in timp ce i-a inmanat persoanei denuntatoare suma de 1.000 RON in scopul mentionat mai sus.

Inculpatului i s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala iar la data de 12 noiembrie 2008, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestuia pe o perioada de 24 de ore. La data de 13 noiembrie 2008, Judecatoria Galati a respins propunerea de arestare preventiva a inculpatului. Procurorii au declarat recurs impotriva deciziei instantei.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Culmea votului

Arestat 29 de zile, a primit 209 voturi

Omul de afaceri Gheorghe Balâc, care a candidat din partea Partidului Naţional Democrat Creştin(PNDC) pentru un post de senator în colegiul nr. 4 Galaţi, arestat preventiv pentru 29 de zile, a obţinut 209 voturi. Gheorghe Balâc a fost reţinut, pe 12 noiembrie, la jumătatea campaniei electorale, şi arestat apoi pentru 29 de zile. Cum candidatura sa era înscrisă, iar numele, deja tipărit pe buletinele de vot, alegătorii au putut să îşi exprime preferinţa pentru candidatul PNDC în colegiul 4 Senat, ceea ce s‑a şi întâmplat. Având în vedere că, în colegiul său, numărul de voturi valabil exprimate a fost de 43.441, înseamnă că Gheorghe Balâc a obţinut un scor de 0,48 la sută. Iar dacă vi se pare mic, să nu uităm că Balâc a obţinut acest procent în timp ce se afla în arest, pe când, la alegerile locale din vară, când era liber, a obţinut 0,26 la sută!

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=28561

Link to comment
Share on other sites

Cresterea in sondaje este mica, pentru ca si realizarile sunt mici. Tentativa de mita nu poate fi recompensata ca un tun dat cu terenurile din Pipera, iar o marunta spaga nu poate fi recompensata ca traseismul.

P.S. Ne plangem ca avem o clasa corupta(poate, eu nu sunt procuror) dar de data aceasta o sa avem in linii mari ce-am votat.

Link to comment
Share on other sites

Balâc a fost trimis in judecată

Procurorii DNA Galati au dispus trimiterea in judecata pentru cumparare de influenta in forma continuata a candidatului PNDC la Senat in Colegiul 4 Galati, Gheorghe Balac. Acesta ar fi promis 650.000 lei unei grefiere si unei judecatoare in schimbul pronuntarii unei sentinte favorabile intr-un dosar, informeaza NewsIn. "Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Galati au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatului Balac Gheorghe, administrator si asociat al mai multor societati comerciale din Galati, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de cumparare de influenta, in forma continuata. Dosarul a fost inaintat spre judecare la Judecatoria Galati", arata comunicatul DNA, remis miercuri.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Gheorghe Balâc rămâne în arest

Gheorghe Balâc, fostul candidat la un portofoliu de senator care a fost arestat sub acuzaţia de trafic de influenţă, va rămâne după gratii. Deşi ieri, 3 iunie, trebuia judecat pe fond recursul la măsura arestării preventive, decizia s-a amânat pentru săptămâna viitoare. Potrivit preşedintelui Tribinalului Galaţi, Carmen Sandu, hotărârea s-a luat din cauză că procedurile cu cel arestat nu au fost îndeplinite. Mai exact, Gheorghe Balâc se află încarcerat în Penitenciarul Rahova şi nu a fost adus ieri în faţa magistraţilor gălăţeni. Urmează ca acesta să ajungă la Tribunalul Galaţi pe 11 iunie, atunci când va fi analizat recursul.

http://www.viata-libera.ro/articol-Gheo ... est_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Omul de afaceri care a încercat să mituiască un judecător a fost condamnat la 3 ani de închisoare

Tribunalul Galaţi l-a condamnat pe Gheorghe Balâc, fost candidat din partea PNDC la alegerile pentru Primăria Galaţi şi Senat, la 3 ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de încercarea de mituire a unui judecător prin intermediul unei grefiere pentru suma de 650.000 de lei, în schimbul cărora trebuia să obţină o hotărâre judecătorească favorabilă într-un dosar comercial.

Balâc Gheorghe a fost acuzat de procurorii anticorupţie că ar fi încercat să intervină la un magistrat de la Tribunalul Galaţi pentru a influenţa decizia acestuia într-un dosar comercial, unde nu era parte. Bărbatul a încercat să convingă o grefieră să intermedieze "afacerea", dar femeia l-a reclamat la DNA. Procurorii anticorupţie au dispus interceptarea convorbirilor telefonice ale suspectului şi după câteva luni de filaj au cerut Judecătoriei Galaţi emiterea unui mandat de arestare pe numele acestuia pentru cumpărare de influenţă în baza Legii 78/2000, privind prevenirea faptelor de corupţie.

S-a stabilit că în perioada 15 septembrie-12 noiembrie 2008 omul de afaceri i-a promis grefierei 650.000 de lei, pentru ca în schimb să determine un judecător să dea o hotărâre judecătorească favorabilă într-o cauză comercială. Din această sumă, 500.000 de lei ar fi urmat să meargă la judecător iar 150.000 de lei la grefieră. Pe 12 noiembrie 2008 Balâc Gheorghe a fost prins în flagrant de procurorii DNA în timp ce înmâna grefierei 1.000 de lei în scopul menţionat anterior. Miza era un dosar comercial aflat pe rolul Tribunalului Galaţi, prin care s-ar fi urmărit recuperarea unei debit de 2.700.000 de lei de la ArcelorMittal Galaţi.

Suspiciuni şi acuzaţii între apărare şi magistraţi

Procesul a fost presărat de acuzaţii între avocatul apărării şi procurori, dar şi între apărător şi judecători. În viziunea apărării, înregistrările convorbirilor telefonice dintre Balâc şi grefieră ar dovedi că denunţătoarea ar fi încercat în repetate rânduri să îl influenţeze pe omul de afaceri. La rândul lor, magistraţii au susţinut că s-a încercat să se pună presiune pe judecătorul care a instrumentat cazul. În final, instanţa de judecată a stabilit că acuzaţiile aduse omului de afaceri sunt întemeiate şi l-au condamnat la o pedeapsă de 3 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de articolul 61 alineatul 1 din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, ce pedepseşte cumpărarea de influenţă. Instanţa a dedus din pedeapsa aplicată lui Gheorghe Balâc perioada arestului preventiv, de la 18.11.2008 până la zi. De asemenea, a fost confiscată de la acesta, în folosul statului, suma de 1.000 lei, consemnată la CEC Bank, sucursala Galaţi, bani cu care s-a încercat mituirea iniţială a grefierei. Omul de afaceri are de plătit şi 1.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Atât Gheorghe Balâc, cât şi DNA au posibilitatea să atace cu apel decizia primei instanţe la Curtea de Apel Galaţi.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=6

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Trei ani de puşcărie pentru un fost candidat la Senat

* Omul de afaceri a încercat să ofere 500.000 de lei noi unui judecător, pentru a câştiga un proces

Tribunalul Galaţi a menţinut hotărârea Judecătoriei, prin care fostul candidat la Senat, Gheorghe Balâc, a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru cumpărare de influenţă. Un complet de judecată din cadrul Tribunalului Galaţi a stabilit zilele trecute că Gheorghe Balâc se face vinovat de cumpărare de influenţă, aşa cum stabiliseră iniţial şi magistraţii de la Judecătoria Galaţi.

Gheorghe Balâc este şi om de afaceri iar de aici i s-au tras toate necazurile. În perioada 15 septembrie - 12 noiembrie 2008, Balâc i-a promis unei grefiere de la Tribunalul Galati, suma de 650.000 lei pentru ca, în schimb, femeia să intervină la un judecător de la Tribunalul Galaţi pentru a-l determina să pronunţe o hotărâre judecătorească favorabilă într-un proces comercial. Magistratul urma să primească 500.000 lei, iar grefierei i-ar fi intrat în buzunar 150.000 lei.

Gheorghe Balâc a susţinut mereu că este nevinovat, dar judecătorii au fost de altă părere. Tribunalul Galaţi a respins acum câteva zile apelul declarat de omul de afaceri, ceea ce înseamnă că bărbatul va sta după gratii în următorii trei ani.

Hilar este că Gheorghe Balâc a fost prins în urma unui flagrant organizat de procurorii anticorupţie, dar suma oferită denunţătoarei de omul de afaceri este de doar 1.000 de lei. Asta în condiţiile în care se vehicula suma de 650.000 de lei pentru cumpărarea sentinţei într-un dosar comercial.

Avocatul Gigel Potrivitu, care l-a reprezentat pe Balâc, susţine că flagrantul a fost oarecum forţat de anchetatori pentru că din interceptarea convorbirilor telefonice ar fi rezultat că grefiera s-a rugat efectiv de Balâc pentru a-i oferi bani în schimbul unei sentinţe favorabile.

În altă ordine de idei, omul de afaceri este protagonistul unor procese amuzante în justiţie. Acesta a dat în judecată Parlamentul României pentru a i se acorda câte un leu pentru fiecare acţiune de la societăţile privatizate de stat după 1990. Instanţa de judecată a respins solicitarea bărbatului pentru că nu avea nici o bază legală. Gheorghe Balâc este arestat preventiv şi mai poate face recurs la Curtea de Apel Galaţi, o ultimă şansă de a obţine măcar o reducere a pedepsei.

La alegerile generale din 2008, într-o încercare disperată de a obţine imunitate, bărbatul a candidat pentru Senat din partea unui partid obscur , în Colegiul patru din Galaţi. Anterior, candidase şi pentru fotoliul de primar al Galaţiului, dar fără succes.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Tr ... 84256.html

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Condamnare definitivă pentru un fost candidat la Senat

* Omul de afaceri Gheorghe Balâc a încercat să mituiască un judecător de la Tribunalul Galaţi pentru a-l determina să pronunţe o hotărâre favorabilă într-un proces comercial.

Curtea de Apel Galaţi a hotărât ieri să menţină condamnarea, de trei ani de închisoare, decisă de Tribunalul Galaţi în cazul lui Gheorghe Balâc, fost candidat la Senatul României şi Primăria Galaţi. Judecătorii au ajuns la concluzia că omul de afaceri este vinovat de cumpărare de influenţă după ce a încercat, în perioada 15 septembrie - 21 noiembrie 2008, să ofere 500.000 de lei unui magistrat de la Tribunalul Galaţi pentru a câştiga un proces aflat pe rolul secţiei comerciale a instanţei. Balâc îi oferise 150.000 de lei drept recompensă şi unei grefiere care urma să intermedieze "tranzacţia", dar aceasta l-a reclamat pe bărbat la DNA.

Omul de afaceri şi-a susţinut permanent nevinovăţia, dar, în balanţă a cântărit mult flagrantul organizat de procurorii anticorupţie, în urma căruia aceasta a fost surprins pe când îi oferea bani grefierei şi îi cerea ajutorul pentru câştigarea procesului. Flagrantul a rămas subiect de controversă şi după finalizarea procesului, întrucât Gheorghe Balâc i-a dat grefierei doar 1.000 de lei, o sumă infimă ţinând cont de cei 650.000 de lei care ar fi urmat să ajungă la femeie şi judecătorul vizat.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Condamnare_definitiva_pentru_un_fost_candidat_la_Senat_0_252574816.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Gheorghe Balâc, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

Omul de afaceri Gheorghe Balâc, condamnat la trei ani de închisoare pentru corupţie, a fost trimis în judecată ieri de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi şi pentru evaziune fiscală. Fost candidat la Primăria Galaţi şi Senatul României, Balâc este acuzat de procurori că în perioada 2006-2009 nu a plătit impozitele şi contribuţiile către bugetul de stat, cauzând un prejudiciu de 24.178 de lei. În urma verificărilor s-a descoperit că firma administrată de omul de afaceri, SC Comtrimex SA Galaţi, a avut bani disponibili în conturile din bănci, dar datoriile la stat nu le-a plătit. Gheorghe Balâc le-a declarat anchetatorilor că a folosit sumele din casă, care au variat între 280.000 şi 480.000 de lei, pentru cheltuielile curente ale societăţii. Pentru noua ispravă, fostul candidat la Senat poate primi încă trei ani de puşcărie.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/EXCLUSIV-Fost_candidat_la_Senat-trimis_in_judecata_pentru_evaziune_fiscala_0_297570374.html

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

De după gratii, Balâc strigă că e nevinovat: „Au vrut să mă omoare!”

Fostul candidat la Senat, Gheorghe Balâc, a atacat ieri extrem de dur autorităţile statului, dar şi instituţiile ai căror angajaţi, spune el, au încercat chiar şi să-l omoare. Un lucru este cert, fiecare om care a primit o condamnare este liber să o conteste şi să-şi facă apărarea aşa cum crede de cuviinţă, judecătorul fiind cel care cântăreşte toate probele din dosar şi dă o decizie.

Din boxă, Balâc i-a solicitat magistratului să i se dea o copie după înregistrarea şedinţei de judecată, după care a început să-şi strige nemulţumirile. Gheorghe Balâc a strigat de pe banca acuzaţilor că în dosarul său penal s-au folosit, cu bună ştiinţă, acte false. El a mai spus că nu mai există bani în contul bancar pe care s-a pus sechestru şi acuză o firmă de asigurare că ar fi luat de acolo toate lichidităţile cu acordul unei bănci şi al instituţiilor statului. „Executori, procurori, foşti colonei de securitate care acum sunt inspectori şi-au spus: fabricăm probe ca să-l băgăm la zdup pe ăsta şi după aia luăm banii. Foştii securişti ne-au vândut tot şi acum ne bagă în puşcărie. Din 2004 mă tot urmăresc, au vrut chiar să mă omoare, mi-au tăiat frânele la maşină, de-am intrat într-o rabă de câteva tone, numai eu ştiu cum am scăpat. Ce nu înţeleg este cum aceşti procurori, care au depus un jurământ, nu fac nimic pentru a afla adevărul. Ei se pot autosesiza în acest caz, potrivit legii, dacă ei nu fac demersuri pentru aflarea adevărului, atunci cine să o facă? Banii nu mai există, deşi se află sub sechestru. Ei au făcut un grup de infractori şi au comis înşelăciunea. Eu vreau revizuirea sentinţei. Sunt nevinovat. Vreau să fiu achitat şi pus în libertate”, a spus Gheorghe Balâc.

Judecătorul l-a lăsat să-şi descarce năduful după care l-a anunţat că va lua o decizie în maxim o săptămână. Fostul candidat la Senatul României a ajuns în atenţia presei şi a legii după ce a încercat să mituiască un judecător prin intermediul unei grefiere. Pentru această faptă a primit 3 ani de puşcărie. Ieri, s-a aflat la Tribunal, unde i se judecă o cerere de revizuire a sentinţei.

http://www.viata-libera.ro/articol-Balac_striga_ca_e_nevinovat_%E2%80%9EAu_vrut_sa_ma_omoare%E2%80%9D_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Un fost candidat la Senat acuză justiţia de abuz: „Sunt ţinut în puşcărie fără temei legal!”

Omul de afaceri Gheorghe Balâc, condamnat la trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă, acuză din puşcărie judecătorii că îi refuză în mod nejustificat eliberarea de după gratii.

Fostul candidat la Senatul României şi Primăria Galaţi susţine că a îndeplinit termenul pentru eliberarea condiţionată, însă toate cererile sale au fost respinse.

Mită pentru magistrat

Tribunalul Galaţi şi apoi Curtea de Apel au ajuns la concluzia că omul de afaceri este vinovat de cumpărare de influenţă după ce a încercat în perioada 15 septembrie-21 noiembrie 2008 să ofere 500.000 de lei unui magistrat de la Tribunalul Galaţi pentru a câştiga un proces aflat pe rolul secţiei comerciale a instanţei. Balâc îi oferise 150.000 de lei drept recompensă şi unei grefiere care urma să intermedieze „afacerea". Judecătorii resping acuzaţiile lui Gheorghe Balâc şi precizează că acesta nu este victima unui abuz.

„Domnul Balâc a depus o cerere la Curtea de Apel Galaţi, prin care cerea aplicarea legii penale mai favorabile. Asta înseamnă că dacă recunoşti fapta de care eşti acuzat, beneficiezi de o reducere cu o treime a pedepsei. Domnul Balâc nu poate beneficia de prevederile acestei legi pentru că a intrat în vigoare după ce fusese condamnat. În plus, mai are o condamnare de cinci ani pentru tentativă de înşelăciune şi nu cred că îndeplineşte condiţiile pentru eliberarea condiţionată", ne-a declarat judecătorul Marcian Istrate, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Galaţi.

Acuzat şi de evaziune

Omul de afaceri este judecat în prezent şi pentru evaziune fiscală, fiind acuzat că în perioada 2006-2009 nu a plătit impozitele şi contribuţiile către bugetul de stat şi a cauzat astfel un prejudiciu de 24.178 de lei.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Gheorghe Balâc este liber!

Gheorghe Balâc este liber, după trei ani de la primirea condamnării în dosarul de corupţie în care a fost arestat în noiembrie 2008.

Balâc a fost arestat de judecători după ce procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au prins în flagrant cu 1.000 de lei pe care dorea să-i dea unei grefiere. Aceasta ar fi trebuit să intermedieze „relaţia” lui Balâc cu un magistrat care judeca un dosar comercial al lui. Procesul îl avea cu combinatul siderurgic şi dacă ar fi câştigat i-ar fi intrat în cont câteva miliarde bune pe care era dispus să le împartă. Judecătorului i-ar fi dat 500.000 de lei, iar grefierei 150.000 de lei. Aceasta l-a denunţat.

Odată intrat în puşcărie, Gheorghe Balâc nu a scăpat nici un singur moment în care să nu strige că totul este o făcătură, acuzând în stânga şi în dreapta pe toţi cei care au contribuit la ducerea lui după gratii.

În calitatea sa de om de afaceri, Gheorghe Balâc s-a remarcat şi prin faptul că a candidat la Senat, dar şi la Primăria Galaţi. Condamnarea în acest dosar a primit-o pe 1 iulie 2009, dar ieri se plimba liber pe holurile Palatului Justiţiei, semn că a terminat pedeapsa, fiind acum un om care şi-a achitat datoriile faţă de comunitate.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.