Jump to content

Recommended Posts

Posted

Intrucat am vazut ca nu-si pune nimeni intrebarea legata de chioscurile de cartier, am zis sa iau eu initiativa. Maine am sa revin si cu poze cu aceste constructii inestetice de pe domeniul public de la care nu mai cumpara nimeni.

Un exemplu deosebit de negativ legat de aceste chioscuri de la care oricum nu mai cumpara nimeni e in zona Parcului de la Casa Rosie (La Ceas). Pe langa faptul ca arata urat mai sunt si aiurea amplasate exact in intersectia Siderurgistilor cu Gheorghe Asachi unde daca vii dinspre Str Gheorghe Doja si vrei sa virezi pe Asachi pur si simplu nu mai vezi absolut nimic, ca sa nu mai zic si colac peste pupaza de statia pentru Spitalul de Copii care e exact in acea curba la 1-2 metri de trecerea de pietoni.

Alte exemple de chioscuri sunt cele care "strajuiesc" Stadionul Otelul... si exemplele pot continua la infinit.

O poza din zona:

chioscuriuritebf8.jpg

Posted

Multe din chioşcurile astea, de cartier, sunt în mâna a vreo câţiva afacerişti ... învârt marfa de la un chişc la altul...

La "Ancora", în Mazepa, iar sunt o droaie de chioşcuri deşi acolo e ditamai complexul comercial...

Posted

Situaţia este identică cu cea de la maxi-taxi. Sunt bune, atâta timp cât nu se asigură o alternativă civilizată.

Mi se întâmplă de multe ori să rămân fără ţigări la miezul nopţii, iar dacă n-ar fi chioşcurile, m-aş lăsa de fumat :d

Posted

Dacă proprietarilor le merg încasările şi primăria încasează nişte bani ... chiar, ce aveţi mă, cu chioşcurile de cartier? :mrgreen:

Posted

Cred ca daca s-ar lua decizia ca sa se darame peste noapte chioscurile de cartier, primaria s-ar trezi cu un ditamai protestul din partea fumatorilor :lol:

Posted

nu numai a fumatorilor. Daca vrei sa iti iei ceva, orice, la o ora mai inaintata (sau nu ai chef de mers pana la cel mai apropiat magazin alimentar) chioscurile sunt mana cereasca. Deci eu sunt multumit de existenta lor.

Posted

Şi mie îmi convine că există non-stopurile astea ... chiar mai-nainte, până să intru în casă mi-am luat cafea şi ţigări :d

Posted

La noi in Braila, initial aceste chioscuri au fost deschise ca non-stopuri insa nu mai sunt non-stop-uri ci la ora 0.00 se inchid. Ce bine e la voi la Galati ca inca mai exista non-stopuri.

Posted

Ma intreb, voi aveti sau nu simtul estetic... Nu zic sa se darame toate, insa sunt unele chioscuri prin zona mea care in afara faptului ca sunt inestetice nici nu mai cumpara nimeni. Suntem cetateni ai UE ? In ce tara din UE mai exista chioscuri darapanate si garaje ???

Posted

Ca aspect estetic, ai dreptate. Multe au rămas în aceeaşi fază ca acum 10-15 ani: nişte chioşcuri. Iar iniţial, majoritatea au fost amplasate în staţiile de transport în comun. Şi încă mai sunt acolo, deşi codul rutier, interzice clar amenajarea de spaţii comerciale în staţii. Ok, nu sunt chiar în staţie, sunt un pic mai încolo :mrgreen:

Posted
noaptea tarziu cand ai vrea sa iti cumperi ceva foarte urgent si nu gasesti nici un magazin... nu ti-ai dori sa ai la bloc un chioshc afurisit? ))

Nu, nu mi-as dori. Nu vad ceva de care ai avea cu adevarat nevoie "urgent" noaptea tarziu. In afara de tigari, alcool, seminte, prezervative si alte asemenea, nu-si mai cumpara romanul altceva, deci nu vad rostul chioscurilor.

Posted

problema ta, noi si multi altii le vedem rostul... De simtul estetic nu ma intereseaza, ca nu am nici un cuvant de spus. Altii trebuie sa isi faca treaba. CUm am zis, atat timp cat pot cumpara oricand ceva de mancare, de baut, tigari, cafea samd. ele sunt utile (mie cel putin). Si atat timp cat ele rezista, asta inseamna ca sunt si altii care cumpara. Cu UE. nu ne putem compara, mai avem de mancat. Sa ajunga si la noi nivelul de trai asemanator cu cel din U.E. si apoi putem discuta.

Posted
maine am sa revin si cu poze cu aceste constructii inestetice de pe domeniul public de la care nu mai cumpara nimeni.

Un exemplu deosebit de negativ legat de aceste chioscuri de la care oricum nu mai cumpara nimeni e in zona Parcului de la Casa Rosie (La Ceas

Daca sunt acolo nu sunt degeaba parerea mea...daca n-ar fi cumparat nimeni ar fi dat faliment te asigur... atata timp cat are o vanzatoare inauntru inseamna ca cineva intra totusi acolo.....

eu n-am nimic cu chioshcurile de cartier..... amplasate in cartier....sunt bune si ele la ceva.... n-am nevoie sa intru intr`un magazin de lux pentru a`mi cumpara ceva...atata timp cat imi ofera ceea ce cer e perfect :). tu ce crezi? noaptea tarziu cand ai vrea sa iti cumperi ceva foarte urgent si nu gasesti nici un magazin... nu ti-ai dori sa ai la bloc un chioshc afurisit? :)))

Ma repet in cazul in care nu am fost destul de clar: cu "afacerile" celor ce detin aceste chioscuri, nu am nimic. Insa apar probleme atunci cand 1) sunt amplasate total aiurea (vezi intersectia Gheorghe Asachi - Siderurgistilor, unde intoarce tramvaiul 2) sunt inestetice. 3) unde mai pui ca unele mai sunt si abandonate.... ?

Posted

Eu sunt cetatean galatean si MIE NU-MI PLAC CHIOSCURILE DIN GALATI. Sunt: urate, functioneaza in conditii improprii, aglomereaza inutil trotuarele, functioneaza mai mult la negru ... si multe altele. Ganditi-va numai la faptul ca nu au apa curenta si canalizare - tanti vanzatoare se tine toata ziua, face la borcan sau cum?... mai ganditi-va ca de acolo cumperi alimente, bauturi (tinute in conditii improprii) ....mai rar asa conditii de igiena. Eu nu inteleg cum rezista in Galati de asa de mult timp, cum le mai tolereaza primaria? Unde in lumea asta mai exista asemenea mizerie de comert???

Posted
Cu UE. nu ne putem compara, mai avem de mancat. Sa ajunga si la noi nivelul de trai asemanator cu cel din U.E. si apoi putem discuta.

Deci, sa inteleg ca asta e motivul pentru care tu crezi ca nu trebuie sa ne civilizam: ca nu suntem (civilizati) deja. Un argument insuficient (dupa umila mea parere), pentru ca nu o sa vina nimeni sa ne traga de maneca sa ne trezim, ci va trebui, pana la urma, sa facem noi insine sacrificii - putin cate putin.

Posted

Măi, orice civilizaţie are şi un dram de originalitate, nu credeţi? Da' noi am râs de originalitate încă din 1990 ... :(

Posted
Măi, orice civilizaţie are şi un dram de originalitate, nu credeţi? Da' noi am râs de originalitate încă din 1990 ...

Cred ca romanii radeau de originalitate cu mult inainte, pe cand o blama Ceausescu inainte la TV, alaturi de celelalte valori capitaliste :d

• 3 weeks later...
Posted
maine am sa revin si cu poze cu aceste constructii inestetice de pe domeniul public de la care nu mai cumpara nimeni.

Un exemplu deosebit de negativ legat de aceste chioscuri de la care oricum nu mai cumpara nimeni e in zona Parcului de la Casa Rosie (La Ceas

Daca sunt acolo nu sunt degeaba parerea mea...daca n-ar fi cumparat nimeni ar fi dat faliment te asigur... atata timp cat are o vanzatoare inauntru inseamna ca cineva intra totusi acolo.....

eu n-am nimic cu chioshcurile de cartier..... amplasate in cartier....sunt bune si ele la ceva.... n-am nevoie sa intru intr`un magazin de lux pentru a`mi cumpara ceva...atata timp cat imi ofera ceea ce cer e perfect :). tu ce crezi? noaptea tarziu cand ai vrea sa iti cumperi ceva foarte urgent si nu gasesti nici un magazin... nu ti-ai dori sa ai la bloc un chioshc afurisit? :)))

:?: Cum rezolvam problema???Eu am niste chioscuri d-alea urite si vreau sa le modernizez !Am incercat pe la citeva usi insa fara rezultat Astept cu cei 19 salariati sa vina ziua cind ve-ti triumfa bucurindu-va vazind cum buldozerele le sfarima,aruncindule intro remorca a ecosalui ,aclamind BINE le face !Poate ne va face un bine!Mai stii..!?Jde milioane am dus lunar la bugetu de stat ,tva impozi pe salarii imp .profit somaj sanatatesi altele...!Crezind in democratie libertatea omului de a face ce doreste fara ca cineva sa-i tina urma,am contractat credite ca si iubitii nostri conducatori si vrem sa le onoram la termenele stabilite fara acere cuiva o letzcaie.Dupa cum vad dreptul la munca vazut de unii,poate fi limitat si numai intrun anumit fel!Nu ma asociez cu cei ce nu au angajati ,care nu ''duc,,sacosa cu bani pe 25 a lunii la buget asta-i treaba oganelor de control si nu cum se tinde a proceda !Bilantul, balanta oglinda firmei spune tot :)
Posted

In alte orase cum naiba s-a reusit ?? Ar trebui sa va adunati mai multi, sa faceti magazine mari cu spatii de inchiriat.. etc etc Cu parere de rau pentru tine si pentru ceilalti angajati ai tai aceste chioscuri sunt total inestetice, asezate complet aiurea, claie peste gramada. Unde anume ai tu chioscuri ???