dcp100168 Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Doi barbati din Galati s-au batut pe viata si pe moarte!Doi barbati din Galati s-au batut pe viata si pe moarte! Vineri, unul dintre ei l-a acuzat pe celalalt ca vrea sa-i dea foc la casa, iar cei doi s-au incaierat din nou. Si-au impartit pumni cu nemiluita si chiar s-au muscat pana la sange. Acum, amandoi sunt colegi de suferinta in spital. Barbatul de 41 de ani este sigur ca vecinul sau in varsta de 48 de ani a vrut sa-i faca rau. Atfel de ce ar fi pus coceni uscati de porumb chiar langa hornul incins, se intreaba el. Discutiile dintre cei doi vecini au degenerat intr-o bataie pe viata si pe moarte. Cine a iesit invingator este greu de spus. Politistii asteapta acum ca cei doi barbati sa se externeze si sa se hotarasca daca vor depune plangere unul impotriva celuilalt.http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/ ... oarte.htmlFileştiAtenţie, vecinul muşcă!* Dacă până săptămâna trecută locuiau în case alăturate pe o stradă de la Fileşti, ieri au ajuns vecini de salon, la spital. Aceasta este povestea a doi gălăţeni care au demonstrat că, atunci când vine vorba de bătaie, fiecare se descurcă aşa cum poate ‑ ameninţă, loveşte şi chiar... muşcăNelu Petrescu, unul dintre bărbaţii internaţi la Neurochirurgie, are 41 de ani şi se plânge că, după ce era să‑i provoace un incendiu în gospodărie, vecinul său, Costică Enache, l‑a ademenit într‑o fundătură, l‑a pocnit şi l‑a muşcat de coapsa dreaptă şi de un deget. "Centrala mea termică se află aproape de gardul vecinului. El a fost cel care a pus acolo nişte coceni şi mi‑a înfundat hornul. În orice clipă s‑ar fi putut produce o scânteie. El era la poartă, aşa că m‑am dus să‑l întreb de ce a făcut ceea ce a făcut. Apoi, vecinul a plecat, a intrat într‑un gang, iar eu m‑am dus după el. La un moment dat, m‑am trezit cu un pumn în faţă. Am dat şi eu un pumn, după care vecinul a sărit pe mine şi m‑a muşcat", se plânge omul, care spune că nici în ruptul capului n‑ar fi vrut să se ajungă la aşa scandal. În plus, bărbatul se miră de pofta cu care vecinul său a reuşit să‑şi înfigă dinţii în piciorul său. "Veneam de la muncă, aveam pe mine două perechi de pantaloni şi totuşi m‑a rănit", îşi aminteşte, oarecum intrigat, Nelu Petrescu.Mama gălăţeanului muşcat prezintă o variantă şi mai dramatică a cazului ‑ spune că vecinul care le înfundase hornul centralei era înarmat cu o secure şi că, de fapt, îl aştepta în poartă pe fiul ei. "L‑a luat la bătaie şi l‑a târât pe un gang. L‑a muşcat de picior şi de deget şi l‑a lovit la ochi. De fapt, a vrut să‑i atace organele genitale", povesteşte femeia. Ne place să credem că, cel puţin în această ultimă eventualitate, "a ataca" nu este sinonim cu "a muşca"!Costică Enache, bărbatul care a muşcat, vede lucrurile într‑o altă lumină. Şi el internat la Neurochirurgie, se plânge că are trai greu cu familia vecinului şi că n‑a fost vina lui pentru că lucrurile au scăpat de sub control. "Au venit cu un motiv, că le‑am înfundat centrala sau cam aşa ceva. Mereu mă ameninţă că sunt venetic şi că el este de acolo. Când am intrat în gang, toată familia lui ‑ vreo cinci persoane - au tăbărât pe mine. Trântit la pământ, am dat şi eu, am muşcat cum am putut, ca să mă apăr", susţine bărbatul.Rănile celor doi sunt cât se poate de reale, indiferent de modul în care s‑au petrecut faptele."Pacientul de 41 de ani prezintă muşcături de om la nivelul coapsei drepte şi la nivelul policelui (degetului mare) de la mâna dreaptă, precum şi un hematom poliorbital şi un traumatism cranian acut închis. Celălalt pacient, în vârstă de 48 de ani, prezintă un hematom poliorbital destul de masiv şi un traumatism cranio‑facial acut închis. Starea lor este acceptabilă, dar mai rămân în spital pentru investigaţii complementare şi tratament de specialitate", a declarat directorul medical al Spitalului de Urgenţă, dr. Dumitru Işfan.Concluzia e limpede - bărbatul acuzat că ar fi înfundat centrala chiar şi‑a muşcat vecinul. Întrebarea este dacă a avut şi motive temeinice să o facă, dar asta vor stabili oamenii legii. "Niciuna dintre părţi nu a depus încă plângere la Poliţie. În cauză se efectuează, însă, cercetări şi, în funcţie de numărul de zile de spitalizare, se va recurge la încadrarea faptei", a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Poliţiei Judeţene, Cristina Tatulici.E drept că certurile între vecini te pot scoate din pepeni, câteodată, dar parcă n‑ar fi cazul să îţi înfigi incisivii în aproapele tău şi nici să îl ataci fără veste pentru orice neregulă gospodărească măruntă. Nu e bine să intri în gura lumii, mai ales în sensul propriu al expresiei!http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=28323
Recommended Posts