donnerumene Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 Italia: Un roman a intepenit de frig pe macaraua pe care protestaUn muncitor roman, care s-a urcat pe o macara din portul Ancona pentru a protesta fara de neplata salariului, a ramas blocat la inaltime, intepenit de frig, desi cererea ii fusese indeplinita.Atunci cand s-a hotarat sa coboare, dupa cateva ore de negocieri, picioarele ii amortisera de atata stat si de frig, si a fost nevoie de interventia pompierilor pentru a-l da jos, transmite Agerpres.Romanul era nemultumit de faptul ca intreprinderea pentru care lucra uitase sa ii plateasca banii pentru un subcontract.Sursa: Ziare.com
Relu Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 Cred că era disperat, dacă a ales un asemenea gest ce putea să-l coste viaţa...
donnerumene Posted December 6, 2008 Author Posted December 6, 2008 UN ROMÂN ÎN GREVA FOAMEI ÎN ITALIA CERE SPRIJINUL STATULUI ROMÂNAsociaţia Românilor din Italia solicită intervenţia autorităţilor statului român pentru salvarea vieţii unui muncitor român aflat în greva foamei de 10 zile în Italia.Adrian Cedrechi, român de 38 de ani, a intrat în greva foamei din 27 noiembrie şi este hotărât să nu renunţe. A ales să intre în greva foamei ca protest împotriva firmei la care a lucrat şi care nu l-a plătit de mai bine de patru luni de zile, chiar dacă lucrase şi câte 250 de ore pe lună. În situaţia lui se găsesc şi alţi trei colegi italieni dar care nu au avut curajul să-i urmeze calea de protest.Adrian Cedrechi, de meserie instalator, este originar din Bucureşti şi locuieşte împreună cu soţia şi cei trei copii, în localitatea Vigevano din provincia Pavia, în apropiere de Milano. Este în Italia de 14 ani. În ultimul an a lucrat la o firmă cu contract în regulă, dar din luna mai au început problemele. Acum firma este declarată în faliment, şi recuperarea datoriilor va dura poate ani, dar Adrian Cedrechi nu poate aştepta.“Situaţia în care mă găsesc e disperată. Am trei copii în întreţinere, unul din ei e foarte mic şi pentru asta soţia mea nu poate încă să lucreze. De trei luni nu am mai plătit chiria şi risc să fiu scos în stradă iar datoriile la curent gaz şi apă au atins cifre uriaşe."Un medic din localitatea italiană i-a garantat supravegherea zilnică, a fost anunţată şi presa şi televiziunea locală, consulatul şi ambasada.Toată lumea ridică din umeri, consulatul spune că nu se poate face nimic, având în vedere că firma e în faliment.Asociaţia Românilor din Italia cere găsirea unei soluţii pentru acest om care va muri sub ochii noştri. Guvernul României, care a cheltuit milioane de euro în campanii de imagine fără efect, i-ar putea acorda un sprijin material, eventual sub formă de împrumut, pentru ca acest om să-şi poată hrăni copiii şi să nu ajungă cu familia în stradă.Am aflat că a fost aprobată o nouă lege a consulatelor, care prevede folosirea unei părţi din banii încasaţi din taxele consulare pentru situaţii de urgenţă. Legea se referă la situaţii de urgenţă cu morţi, dar nu s-ar putea face ceva pentru salvarea vieţii acestui om? I-am informat şi pe cei doi parlamentari proaspăt în Colegiul nr. 1, aleşi şi cu voturile românilor din Italia. Acum au deja ocazia să dovedească faptul că şi-au meritat votul.Românul Adrian Cedrechi a spus că vrea să se întoarcă acasă. "L-am auzit la televizor pepreşedintele Băsescu spunând că situaţia în ţară se va îmbunătăţi şi ne vom putea întoarce. Dacă rezolv aici şi îmi recuperez banii, mă gândesc să mă întorc în România".Asociaţia Românilor din Italia face un apel la guvernul României, să salveze viaţa unui cetăţean român.ASSOCIAZIONE DEI ROMENI IN ITALIAherald ARI CARTE VIZITARoma, 5.12.2008Comunicat presa Eugen Terteleacpresedinte ARIUN ROMÂN ÎN GREVA FOAMEI ÎN ITALIA CERE SPRIJINUL STATULUI ROMÂNSi cine spune ca e bine in Italia ? :roll: :roll:
Recommended Posts