Jump to content

Hai să-mi jefuiţi casa!


dcp100168

Recommended Posts

”Năstruşnicii” penale

* A pus la cale un jaf în propria locuinţă pentru a face rost de bani. Este cazul unui adolescent din Galaţi, care a fost depistat de poliţişti drept ”cap” al unei bande care i-a furat din propria casă toate bunurile şi documentele de valoare. Cea care a dat în vileag fapta minorului a fost chiar mama acestuia, care l-a iertat pe el, dar nu şi pe amicii săi.

A încremenit când şi-a găsit casa întoarsă pe dos şi fără bunurile de valoare pe care le cumpărase pentru confortul familiei. Aurelia B., o gălăţeancă ce locuieşte într-unul din cartierele muncitoreşti ale oraşului, a trecut prin această experienţă în urmă cu circa două săptămâni, când s-a întors de la serviciu. Cum nu a văzut nicio urmă care să fi dovedit că hoţii intraseră cu forţa în apartament, gălăţeanca a presupus că aceştia acţionaseră cu chei potrivite. A mers la Secţia 3 Poliţie unde a făcut plângere. A sperat că oamenii legii vor pune mâna pe hoţi cât mai repede şi că îi vor recupera bunurile dispărute. Rezultatul cercetării avea să fie unul neaşteptat. În urma verificărilor, poliţiştii de la Investigaţii Criminale au stabilit că totul fusese pus la cale chiar de fiul femeii, care în după-amiaza zilei respective s-a înţeles cu doi prieteni ai săi, Teodor B., de 16 ani, şi Marian S., de 15 ani, să meargă la el acasă şi să ia un laptop, un DVD player şi un telefon mobil, pe care urma să le vândă şi să facă rost de bani. Pentru a scurta cât mai mult timpul, cei trei şi-au mai luat un acolit, Adrian I., de 18 ani, proaspăt deţinător de permis de conducere, cu maşina căruia au mers la un centru specializat şi au făcut copii după cheile de la uşa apartamentului. Imediat după aceea au mers la apartamentul lui Cristian, de unde Teodor şi Marian au luat bunurile vizate, precum şi mai multe documente, răvăşind totodată lucrurile în casă pentru a-i induce în eroare pe poliţişti în cazul unei eventuale anchete. În urma probelor adunate, Teodor şi Marian s-au ales cu dosar penal pentru furt calificat, iar Adrian - pentru complicitate la aceeaşi faptă. Întrucât furtul din propria locuinţă nu se pedepseşte decât la plângerea prealabilă a rudelor, Cristian a scăpat ieftin, el fiind iertat de părinţi, care au decis să nu-l reclame la poliţie. Pentru ideea lui însă, cei doi amici, Teodor şi Marian, riscă o pedeapsa cu închisoarea între 3 şi 15 ani.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=7

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.