Jump to content

Grav accident colectiv de muncă la Vârlezi


dcp100168

Recommended Posts

Grav accident colectiv de muncă în judetul Galaţi

Şase muncitori sunt grav răniţi, după ce o placă din beton de mari dimensiuni s-a prăbuşit peste ei. Inspectoratul Teritorial de Muncă a început o anchetă pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs accidentul. Cei şase muncitori efectuau lucrări la reţeaua de alimentare cu apă potabilă a comunei Vârlezi, lucrări comandate de primăria din localitate. Potrivit primelor informaţii furnizate de autorităţile locale, doi dintre muncitorii răniţi s-au prăbuşit în gol de la peste patru metri înălţime şi au suferit traumatisme multiple. În cădere, cei doi au antrenat o placă de beton de mari dimensiuni, care s-a prăbuşit peste alţi patru colegi. Victimele rănite foarte grav au fost aduse la Spitalul de Urgenţă din Galaţi, iar celelalte sunt internate la cel mai apropiat spital de locul accidentului, cel din Târgu-Bujor. Deocamdată nu se ştie ce firmă era angajată să facă lucrările în zonă, pentru că muncitorii teferi refuză să spună cum s-au petrecut lucrurile. Pe şantierul unde s-a produs accidentul nu există nici un panou care să arate, potrivit legii, cine construieşte, cine finanţează şi cine a proiectat lucrarea şi nici care sunt termenele de execuţie. Toate aceste lucruri, dar şi cauzele care au condus la producerea accidentului trebuie lămurite de echipa de anchetă a Inspectoratului Teritorial de Muncă Galaţi, care face cercetări la faţa locului.

http://www.europafm.ro/stiri/interne/gr ... ti~n23334/

Trei răniţi într-un accident de muncă la Vârlezi

Trei muncitori care lucrau la un decantor de apă în comuna gălăţeană Vârlezi au ajuns, miercuri, la spital, după ce o placă din beton pe care stăteau s-a prăbuşit de la patru metri înălţime. Muncitorii lucrau la aducţiunea de apă a comunei Vârlezi şi trebuiau să fixeze o placă din beton la un rezervor de decantare a apei. La un moment dat, placa, grea de o tonă, s-a desprins din cârligul macaralei şi a căzut. Cei patru muncitori care stăteau pe placă au căzut în gol. Doi dintre bărbaţi au fost transportaţi la Spitalul din Târgu Bujor, iar cel de-al treilea, rănit mai grav, la Spitalul de Urgenţă din Galaţi. Unul dintre muncitori a scăpat, în mod miraculos, nevătămat. Inspectorii de muncă şi cei în construcţii au început o anchetă pentru a stabili cauza accidentului, dar şi dacă au fost respectate normele de securitatea muncii şi cele în construcţii.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=8

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.