dcp100168 Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Mort de şapte ani, evacuat dintr-un imobil demolatJudecătoria Galaţi a citat, într-un proces de evacuare, două persoane decedate cu 16, respectiv 7 ani în urmă. Imobilul ce se presupune că trebuie eliberat a fost demolat în urmă cu patru ani. Soţii Neculine au locuit cu chirie în casa de pe strada Crizantemelor, proprietate a primăriei Galaţi. După moartea lor, casa şubredă a rămas părăsită, iar majoritatea materialelor de construcţie au fost furate de mai bine de patru ani.Fiul soţilor Neculine, Ioan Neculine, locuieşte într-o anexă a locuinţei. El a primit în urmă cu două săptămâni o citaţie pe numele părinţilor lui decedaţi, la care era ataşat un ordin de evacuare pentru partea de casă care nu mai există. „Am crezut că este o glumă proastă, dar când am văzut că actele au ştampile în regulă, mi-am dat seama că e adevărat. Primăria a calculat din 2001 încoace, de când a murit tata, o chirie de 11.405 lei, dar în casă n-a mai stat nimeni şi apoi a fost dărâmată. Am fost în audienţă la primar, dar procesul continuă”, spune Ioan Neculine.La Serviciul de Administrare a Fondului Locativ de la Primăria Galaţi, clădirea există însă în evidenţele administraţiei locale. Mai mult, Gheorghe Neculine este titularul contractului de închiriere, deşi bărbatul a decedat în urmă cu şapte ani. „Am încercat să reglăm situaţia locativă prin trimiterea unei adrese către soţia titularului. Din verificările din teren a rezultat că dânsa, Maria Neculine se numeşte, locuieşte acolo”, a explicat o funcţionară din cadrul Serviciului. Soţia lui Gheorghe Neculine a murit însă în 1992, adică acum 16 ani.http://www.adevarul.ro/articole/mort-de ... molat.html
Recommended Posts