Jump to content

Cupluri de exceptie


Rami

Recommended Posts

Acu', în cap, pe moment nu-mi vine decât Ştefan Hruşcă şi Vasile Şeicaru...

Dar oar numai în muzică au fost duete celebre? În sport, au fost Ţiriac şi Năstase, odată ... în literatură, Arkadi şi Boris Strugaţki...

Link to comment
Share on other sites

Tot la capitolul dictatori, Ferdinand şi Imelda Marcos; Eva şi Juan Peron.

Un "cuplu" mai puţin sesizat: SUA - Canada. Deşi sunt guvernări separate, locuitorii celor două ţări interacţionează puternic, singurul obstacol fiind prevederile legale specifice fiecărei ţări.

Link to comment
Share on other sites

Eva Peron...

Mi-am amintit povestea lor...

Eva Duarte si Juan Peron

Evita, fiica unei menajere si Juan Peron, colonel in armata argentiniana, viitor presedinte, s-au intalnit, s-au iubit si impreuna au schimbat destinul Argentinei.

Eva Duarte provenea dintr-o familie fara posibilitati materiale. La numai 15 ani, viitoare prima doamna a Argentinei a plecat de acasa pentru a-si incerca sansa in Buenos Aires. Fara educatie, fara bani, fara sprijin si fara relatii, Eva a strabatut in lumea filmului si a devenit in cativa ani una dintre cele mai bine platite actrite de radio. Ea a ajuns sa fie proprietara postul de radio la care lucrase atatia ani.Sansa a fost de partea ei, caci a simtit gustul dulce al succesului si gustul ametitor al dragostei, cand l-a cunoscut, la 24 de ani, pe Juan Peron care avea pe atunci 48 de ani.

Peron era vaduv si cunoscut pentru atractia sa fata de femeile tinere. Tineretea Evitei, cum a fost alintata de poporul argentinian, si determinarea actritei l-au cucerit iremediabil.

O tragedie i-a adus pe cei doi fata-n fata, deoarece s-au cunoscut la un eveniment caritabil pentru ajutorarea victimelor unui catastrofal cutremur.

Peron a prezentat-o pe Eva cercului sau apropiat de politicieni si se pare ca aceasta asista si la sedintele lor.Societatea argentiniana a anilor '40 despartea clar clasa actorilor de clasa politicienilor. Nu erau acceptate relatii de iubire intre reprezentantii celor doua clase sociale. La acea vreme relatia dintre cei doi a starnit numeroase controverse. O relatie ce i-a scandalizat efectiv pe toti consilierii colonelului. Juan nu s-a lasat indimidat de nimeni si de nimic si a decis ca Eva este femeia care trebuie sa-i stea alaturi indiferent de consecinte si prejudecati.

Dupa ce Eva a scos pe strazi o mare de oameni pentru a cere eliberarea lui Juan din inchisoarea unde fusese aruncat de teama influentei pe care o avea la acel moment in politica Argentinei, Juan Peron a decis atunci ca este momentul sa candideze pentru functia de presedinte al Argentinei. Asfel, Eva a fost prima femeie care a aparut intr-o campanie prezidentiala. Alaturi de sotul ei a strabatut tara .

Ea incuraja masele in timpul discursurilor sa nu i se mai adreseza cu Eva Peron ci cu Evita. Ea a infiintat Fundatia Eva Peron care construia case saracilor si se ocupa de plata ingrijirilor medicale pentru cei care nu isi permiteau sa o faca.

Tot Evita a pus bazele Partidului Feminin Peronist, care ajunsese sa aiba 500.000 de membrii si 3.600 de sedii in toata tara.Evita a intarit imaginea sotului ei, prezentandu-l precum un om al divinitatii pentru care toti adeptii partidului trebuiau sa-si dea viata in caz de nevoie.

Viata linistita a celor doi nu a durat insa prea mult, deoarece Eva a fost diagnosticata cu cancer cervical. A fost prima argentiniana care a facut chimioterpie, dar boala a rapus-o pe frumoasa Evita. Ea s-a stins din viata la numai 33 de ani lasand in urma ei frumoasa poveste de dragoste cu Peron si un popor care o adora. Intreaga Argentina a plans-o pe Evita.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.