Jump to content

Pensionarii, gata să iasă din nou în stradă


dcp100168

Recommended Posts

"Vom ieşi în stradă!"

* Asupra pensionarilor a căzut ca un trăsnet vestea că actualul Guvern a amânat cu un an majorarea grupelor de muncă, în ultima variantă adoptată, cea cu 25%, respectiv 50%. Principalele organizaţii de pensionari sunt decise să treacă la proteste.

Preşedintele Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere, Vasile Panţuş, ne-a spus ieri că se aştepta la o astfel de reacţie din partea Guvernului. "Asta ne face să ieşim în stradă. Este o lucrătură de comun acord şi cu bună ştiinţă a guvernanţilor, dar, sincer, ne aşteptam la asta şi am şi atras atenţia că se va face aşa ceva în condiţiile în care nu s-au dat normele de aplicare ale acestei legi. Noi am fost de bună credinţă atunci când i-am ales şi am crezut că vor fi aproape de noi, dar, din câte se vede, au profitat de noi. Cunoaştem forma perversă a guvernanţilor noştri, ceea ce ne determină să spunem că este pentru ultima oară când ne mai lăsăm păcăliţi de clasa politică. Ne-au convins prin asta ca la următoarele alegeri să optăm pentru parlamentari europeni", ne-a declarat Vasile Panţuş.

"Hoţi, nu parlamentari!"

Şi preşedintele Alianţei Europensionarilor din România, Toader Cristea, a fost surprins neplăcut de felul de a acţiona a actualului Guvern. "Hoţi, nu parlamentari, asta sunt. Au tăcut până la alegeri şi acum vin cu astfel de lucruri?! Îşi bat joc de noi, pensionarii, de noi care am muncit o viaţă întreagă. Trebuie să ne unim forţele cu toţi pensionarii şi să ieşim în stradă. După sărbători, Alianţa Europensionarilor va protesta faţă de această decizie injustă", ne-a spus şi Toader Cristea. Acesta este cel care a început în urmă cu trei ani acţiunile de stradă pentru obţinerea acordării grupelor de muncă. Toader Cristea a susţinut tot timpul că 25%, respectiv 50% pentru cei care au lucrat în grupele 2 şi 1 de muncă ar aduce o sumă considerabilă în buzunarele fiecărui pensionar care a lucrat în siderurgie. Acesta este şi motivul pentru care Cristea nu a agreat Ordonanţa 100 niciodată, pentru că aducea bani în etape, lucru care, potrivit afirmaţiilor lui, i-ar fi găsit pe mulţi dintre bătrâni în lumea celor drepţi.

Legea 218 este pentru anul 2010!

Atât cei din Alianţa Pensionarilor, cât şi cei din Alianţa Europensionarilor din România au spus că singura soluţie în această situaţie este ieşirea în stradă. Cele două organizaţii au protestat în repetate rânduri vizavi de neacordarea grupelor de muncă, lucru care a dus, într-un final, la adoptarea a două acte normative. Este vorba despre Ordonanţa 100, care este în vigoare şi care deja a adus bani în plus în buzunarele a mii de pensionari, şi de Legea 218 care, deşi a fost adoptată, nu are norme de aplicare, lucru pe care ziarul nostru l-a scris, atrăgând atenţia asupra posibilităţii ca această ultimă lege să nu fie aplicată la 1 ianuarie 2009. Ordonanţa 100 nu este foarte agreată de pensionari, pentru că banii vin în etape şi sunt mult mai puţini decât cei care ar fi putut veni în cazul în care Legea 218 ar fi intrat în vigoare în ianuarie 2009.

Supărarea pensionarilor mai vine şi din faptul că politicienii le-au promis un lucru, iar, după ce şi-au văzut sacii în car, le-au cam întors spatele. "Legea a fost amânată cu un an pentru că nu ar fi fost timp pentru recalcularea pensiilor într-un timp atât de scurt. Ea se va aplica după ce se termină etapele de racalculare a pensiilor pentru grupele 1 şi 2, în varianta propusă de Guvern, urmând ca pensionarii să primească diferenţa de bani potrivit noii legi de la 1 ianuarie 2010", a declarat ieri ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=8

Link to comment
Share on other sites

Proteste ale pensionarilor la Galaţi

Pensionarii gălăţeni vor realiza proteste stradale pe 15 şi 21 decembrie ca măsură la decizia guvernului a amâna cu un an, pentru 1 ianuarie 2010, majorarea pensiilor pentru grupele I şi II de muncă. „Au minţit bătrânii! Să le fie ruşine! Trebuia să ne spună înainte de alegeri ce aveau de gând să facă”, a declarat Toader Cristea, preşedintele Europensionarilor din Galaţi. Liderii bătrânilor din Galaţi au luat legătura cu pensionari din toată ţara pentru a realiza un protest naţional după formarea noului Executiv.

http://www.evz.ro/articole/detalii-arti ... la-Galati/

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.