Jump to content

Dogan vrea să obţină frecvenţă la Galaţi pentru "Radio D"


dcp100168

Recommended Posts

Trustul Dogan Media International vrea să intre pe piaţa radio din România

Trustul Dogan Media International, care operează în România televiziunea Kanal D, vrea să intre pe piaţa românească de radio, înscriindu-se la un concurs pentru frecvenţe radio organizat de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), în perioada 8 - 10 decembrie. SC Dogan Media International SA Bucureşti, care face parte din trustul Dogan Media International, s-a înscris la concursul organizat de CNA, pentru a obţine 10 frecvenţe radio, la Arad, Bacău, Buzău, Galaţi, Iaşi, Piatra Neamţ, Sibiu, Suceava, Timişoara, Târgu Mureş, potrivit CNA. Societatea s-a înscris la concursul CNA pentru a obţine frecvenţele pentru un post de radio a cărui denumire este "Radio D".

CNA va organiza, în perioada 8 - 10 decembrie, un concurs pentru atribuirea a 39 de frecvenţe radio, la care s-au înscris 80 de societăţi din România, printre care Grupul Media Camina SA Bucureşti (Radio ZU), SC Nemira & Co SRL Bucureşti (Smart FM), SC Realitatea Media SA Bucureşti (Radio Guerrilla şi Realitatea FM), SC Radio XXI SRL Bucureşti (Radio 21), dar şi Patriarhia Română Bucureşti, pentru Radio Trinitas.

Dogan Media Internaţional operează pe piaţa de televiziune românească televiziunea generalistă Kanal D. Acţiunile Kanal D în România sunt deţinute în proporţie de 25% de grupul media Ringier. Ringier AG a anuţat în ianuarie 2007 că va prelua 25% din Dogan Media International. Ulterior, s-a semnat un acord între compania elveţiană şi Dogan Yayin Holding A.S.

Link to comment
Share on other sites

Toată lumea vrea licenţe pentru radio

În prima zi de concurs, la CNA s-au prezentat zeci de proiecte pentru posturi de radio. Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a pus la bătaie peste 39 de frecvenţe pentru radiouri, distribuite în oraşele din ţară.

Unul dintre cele mai aşteptate trusturi de media, Dogan, care vrea să obţină zece frecvenţe radio de pe piaţa media autohtonă cu postul Dogan D, nu şi-a făcut apariţia. Grupul intenţionează să deschidă redacţii în Arad, Bacău, Buzău, Galaţi, Iaşi, Piatra Neamţ, Sibiu, Suceava, Timişoara şi Târgu Mureş.

http://www.adevarul.ro/articole/toata-l ... radio.html

Link to comment
Share on other sites

CNA a decis să atribuie două frecvenţe - la Botoşani (91,1 MHz) şi Galaţi (87,7 MHz) - societăţii SC Frigo Media SRL Bucureşti, pentru radioul Sport Total FM - un post de sport. Reprezentanţii societăţii SC Frigo Media SRL Bucureşti, Nicolae Bară, Marius Mitran, Şerban Chioncel şi Cristian Ţopescu, au spus că doresc extinderea Sport Total FM la nivel de reţea naţională.

Prezenţi la şedinţa CNA de luni, reprezentanţii SC Pro TV SA Bucureşti, Radu Bârsan, director executiv ProFM, şi Marius Dobre, director de dezvoltare Divizia de Radio, au declarat că Pro FM doreşte o mai bună acoperire în Moldova, în zonele urbane mari, oraşele Iaşi, Galaţi şi Brăila fiind prioritare. Ei au mai spus în şedinţa Consiliului că, în cazul în care vor primi frecvenţe de la CNA, ProFM va dezvolta studiouri locale în respectivele oraşe şi va difuza program local.

Prezent la şedinţa CNA, Dumitru Păunescu, director de dezvoltare la Radio 21, a spus că radioul este "într-o continuă dinamică", dorind să se dezvolte şi în zonele în care are o mai mică acoperire, respectiv Galaţi, Brăila şi Focşani.

Concursul CNA pentru atribuirea unor noi frecvenţe radio a început luni şi continuă în şedinţele de marţi şi miercuri ale Consiliului.

Link to comment
Share on other sites

Radio D - Dogan nu a luat licenţa, pentru că nu s-a mai prezentat (după cum se poate vedea mai sus).

De-abia s-au dat licenţele, iar termenul legal de intare în emisie este de un an.

Iată exact tot ce s-a dat până acum....

Noi statii de radio in tara

CNA a acordat, in cadrul unui concurs, 24 frecvente terestre de radio in tara. Printre cele 24 statii noi, care trebuie sa se lanseze pe piata in maxim un an de la acordarea licentei, se afla postul trustului Intact, Radio Zu, care a primit doua licente, una la Barlad si una la Comanesti, Radio Trinitas, care va emite la Arad, Vocea Evangheliei la Hunedoara, dar si Sport Total FM la Botosani si Galati, Radio 21 la Braila, Pro FM la Iasi si Info Pro la Buzau. Tot la Buzau a primit o frecventa postul local Buzz FM, iar frecventa de la Cernavoda a fost acordata statiei Doina FM. La Focsani, in judetul Vrancea, a fost acordata o frecventa statiei Focus FM, la Falticeni, postului Radio As, iar la Bacau, statiei Radio Buena Vista. Alte statii care au primit licente sunt For You FM (Gherla), Activ Efem (Husi si Medgidia), Doina FM (Harsova), Radio Transilvania (Medias), Radio Kit (Onesti), Pietricica FM si Impact FM (ambele la Piatra Neamt), Radio Unda (Prundeni) si Glasul Aradului (Pancota).

http://www.standard.ro/articol_72419/no ... _tara.html

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.