dcp100168 Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 Pregatiti-va ghetele! Vine Mos Nicolae!Peste 800 de mii de romani isi serbeaza onomastica, sambata, de Sfantul Nicolae. Dintre acestia, peste 500 de mii sunt barbati, iar aproximativ 280 de mii sunt femei. Marcand inceputul sarbatorilor de iarna, Sfantul Nicolae este recunoscut de credinciosi ca ocrotitor al nevoiasilor. El este considerat unul dintre cei mai iubiti sfinti, aducator de bucurie, mai ales copiilor. Tradtia spune ca Mos Nicolae trece in fiecare an, in noaptea de 5 spre 6 decembrie, pe la toti copiii si le lasa celor cuminti in ghetute dulciuri si jucarii, iar celor neascultatori cate o nuielusa, ca sa fie mai cuminti la anul.Sfantul Nicolae este unul din cei mai populari sfinti ai crestinatatii. Datorita numeroaselor minuni pe care le-a savarsit atat in timpul vietii, cat si dupa trecerea la cele vesnice, el este supranumit si "Facatorul de Minuni" (Taumaturgul). Data nasterii sale este necunoscuta, se cunoaste insa data mortii sale, ziua de 6 Decembrie. Traditia Bisericii spune ca Santul Nicolae s-a nascut intr-o familie bogata in Parara (Asia Minor). La moartea parintilor sai, Nicolae a devenit preot si s-a lepadat de toata averea sa, pe care a daruit-o saracilor si a plecat in pelerinaj in Palestina si Egipt. La intoarcerea acasa, poporul l-a intampinat si l-a ales Arhiepiscop de Myra. Moastele Sfantului Nicolae au fost furate in anul 1087 din Myra, de catre negustorii italieni si aduse la Bari, unde pe data de 22 Iunie 1197, a fost ridicata o biserica ce poarta numele Sf. Nicolae si in care se afla si in prezent moastele sale.Sfantul Nicolae este considerat ocrotitorul copiilor, dar in acelasi timp este si ocrotitorul marinarilor, al brutarilor, al fetelor fara zestre sau al victimelor sistemului judiciar.Dintre numeroasele legende care il au ca erou, cea mai cunoscuta este cea a fiicelor unui om bogat care isi pierduse averea. Sfantul Nicolae a venit intr-o noapte si le-a aruncat pe fereastra trei saci de aur, pe care sa ii aiba drept zestre. Intre alte minuni savarsite de Sfantul Nicolae se numara invierea a trei copii omorati de un hangiu sau salvarea de la naufragiu a unor corabii.http://www.hotnews.ro/stiri-esential-52 ... icolae.htm
dcp100168 Posted December 5, 2008 Author Posted December 5, 2008 M-a sunat moşu' şi mi-a spus că n-am fost cuminte anul ăsta
Relu Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Un ceva, acolo, ... care să-mi aducă aminte că există Moş Nicolae ...
dcp100168 Posted December 6, 2008 Author Posted December 6, 2008 Ce enigmatici sunteţi P.S. Am fost prin piaţă dis-de-dimineaţă şi m-am "rezolvat" si singur
Relu Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 În vremurile "de dinainte" găseam în ghete biscuiţi, bomboane, eugenii. ... important era că ţi le pune cineva, care ţine la tine Mie mi-a pus un suport pentru cana de cafea Unul dintr-ăla de cauciuc, care să nu păteze faţa de masă ...
riaji Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Mie nu mi-a pus nimic. Poate mi-o fi lasat pe acasa, pe undeva..
busumary Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Ca in fiecare an de cand ma stiu.Nica.Ar fi parut ciudat sa gasesc ptr ca neprimind nimic de.alungul timpului,am ajuns sa cred ca nu a existat ,ca e doar un mit.
George Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Eu am primit 22,5 Ron plus am avut parte azi de festivitatea de aprindere a bradului de la parcul de langa Rondou, si un superb foc de artificii.
George Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Am fost cuminte anul asta ca in fiecare an. Niciodata nu am primit nuiaua
dcp100168 Posted December 6, 2008 Author Posted December 6, 2008 Şi cum ţi-a "calculat" moşu' suma aia cu virgulă?
lumy Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 eu am primit bani,o ciocolata,o cutie cu bomboane si niste cosmetice
riaji Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Pana la urma cica as fi primit si eu ceva, ramane de vazut ce
dcp100168 Posted December 5, 2009 Author Posted December 5, 2009 Revenim, după o pauză de 365 de zile, să vedem dacă moş Nicu e mai darnic anul asta
GAMET Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 ......Vedem miine dimineata ce ne impiedica sa ne bagam picioarele in ele de cizme...
catilina22003 Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 daca am vazut ca Mosu' nicicum nu apare, nici macar cu nuiaua, mi-am facut singura cadou. Ba sampoane, ba vopseluri, ba bomboane glazurate, iar la sfarsit, plasate in cosul Billa directionat de sot..eh..
katman Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 La noi a venit cu 2 bilete la Portretul Doamnei
GAMET Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Dulciuri,cosmeticale,whisky si alte alea mai ...delicatese si o nuia pe care o facem...posta......si eu si sotia si fetita...
alina25 Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 cizme, parfum, o esarfa superba, insa, in ziua de sf. nicolae mi s-a stricat laptopul....legea compensatiei...
Legumix Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 beeeey la cate va puse Moshu in ghetele alea, mai puteti sa le incaltati? ori pusarati ghete mai vechi, sa nu stricati bunatate de ghete noi
Recommended Posts