Jump to content

Galaţiul - locul 2 pe ţară la accidente de muncă


dcp100168

Recommended Posts

Galaţiul - locul 2 pe ţară la accidente de muncă

România se confruntă cu un deficit de specialişti în medicina muncii, circa 500 de persoane desfăşurând astfel de activităţi, în condiţiile în care ar fi nevoie de aproximativ 6.000 de medici, a declarat, marţi, directorul Alianţei Confederaţiilor Patronale din România (ACPR), Adrian Izvoranu.

Din datele înregistrate de Inspecţia Muncii rezultă că numărul de accidente de muncă din România este în continuare mare, deşi a mai scăzut în ultimii ani. Astfel, dacă în 2004 frecvenţa de accidentare era de 0,96 la mie, în 2007 a ajuns la 0,76 la mie iar în primul trimestru al acestui an, la 0,6 la mie. Referitor la numărul de accidentaţi, acesta a scăzut de la 5.696 în 2004 la 4.807 în 2007. În primul semestru din 2008 alte 1.935 de persoane au fost implicate în accidente de muncă.

Cele mai multe victime ale accidentelor de muncă lucrau în construcţii de clădiri (9,5 la sută), extracţia de cărbune (6,4 la sută) sau în fabricarea autovehiculelor (4,4 la sută).

Judeţele în care au avut loc cele mai multe accidente de muncă în 2008 sunt Iaşi, Galaţi, Constanţa, Ilfov, Argeş, Braşov, Mureş, Cluj, Gorj, Arad şi Timişoara.

Cei mai mulţi accidentaţi mortal au fost înregistraţi în judeţele Neamţ, Galaţi, Buzău, Constanţa, Argeş, Braşov, Mureş, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Arad şi Timişoara.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.