Jump to content

Daniel Dediu, suspectat de tentativă de asasinat


dcp100168

Recommended Posts

Fiul unui afacerist din Galaţi, suspect în tentativa de asasinat asupra lui Bamburic

* Alături de el au mai fost reţinute pentru audieri patru persoane

Poliţiştii din Constanţa au preluat sub escortă cinci tineri din Galaţi pe care îi audiază, fiind suspecţi că ar fi plănuit tentativa de omor comisă asupra omului de faceri con-stănţean, Liviu Dorin Bamburic. Potrivit anchetatorilor, cei cinci au fost reţinuţi în urma unei percheziţii efectuate la domiciliul unuia dintre ei, unde au fost găsite mai multe arme şi muniţie.

Şeful BCCO Galaţi, Ionel Pasquale, s-a ferit să dea declaraţii vizavi de cei care ar fi implicaţi, spunând că ancheta a fost preluată de poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa şi procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. La rândul lor, aceştia au audiat, ieri, mai multe persoane şi, din câte se pare, au probe care au făcut necesare efectuarea unor alte percheziţii domiciliare. Totodată, surse din cadrul anchetatorilor, au precizat că printre suspecţii reţinuţi în noaptea de 9 spre 10 decembrie se află şi Daniel Dediu, de 23 de ani, fiul afaceristului Lili Dediu, care deţine, în Galaţi, cotidianul „Imparţial” şi firma de pază „Salvosid“, cu multiple filiale în ţară.

De altfel, Daniel Dediu nu se află pentru prima dată în atenţia oamenilor legii. Anul trecut, acesta a fost acuzat că împreună cu agenţi de la firma tatălui său, cu arme de foc şi mascaţi cu cagule, ar fi blocat şi jefuit un camion, în zona localităţii Nicoreşti, unde familia sa are o vilă, iar apoi ar fi atacat doi tineri din comuna Drăgăneşti, cărora le-au luat scuterele. De asemenea, „beizadeaua” din Galaţi a fost acuzată de viol de o tânără care susţinea că Daniel Dediu şi un agent ar fi luat-o cu forţa din discoteca „Cristalin”, din Tecuci, şi au dus-o la casa din Nicoreşti. Mai mult, anul trecut, Daniel Dediu a căzut în plasa poliţiştilor de la Crimă Organizată pe când împrumuta unui interlop din Constanta un pistol de calibru 9 mm şi muniţie. Din aceste considerente el a rămas în atenţia anchetatorilor, care au indicii că el ar fi implicat şi în asasinatul plănuit împotriva afaceristului Liviu Dorin Bamburic, din Constanţa, dar care a dat greş.

Omul de afaceri constănţean, Liviu Dorin Bamburic, de 43 de ani, a fost împuşcat cu nouă focuri de armă, în noaptea de 16 spre 17 ianuarie, la intrarea în scara blocului unde locuieşte iubita sa. După o intervenţie chirurgicală, care a durat nouă ore, medicii au reuşit să-i salveze viaţa. Mai mult, el şi-a revenit în mod miraculos. Pentru moment el va purta cele patru gloanţe care i-au rămas în corp, celelalte fiind extrase în urma unor intervenţii chirurgicale. După cum spune victima, atacatorul avea o bluză trasă până în apropierea ochilor, iar pe cap purta un fes.

La închiderea ediţiei, suspecţii erau audiaţi de anchetatori. Vom reveni cu noi amănunte în ediţia de mâine.

http://www.cugetliber.ro/1228946400/art ... lui-bambu/

Link to comment
Share on other sites

Patru bărbaţi suspectaţi de tentativă de omor asupra unui om de afaceri constănţean, reţinuţi

Patru bărbaţi au fost reţinuţi de procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa, fiind principalii suspecţi în cazul tentativei de asasinat asupra lui Liviu Bamburic - om de afaceri din Constanţa împuşcat în luna ianuerie 2008, în timp ce intra într-un bloc din municipiul Constanţa. Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, principalii suspecţi în acest caz sunt Dănuţ Marcel Mustaţă (28 de ani), din Galaţi, cercetat pentru tentativă de omor calificat, Daniel Dediu (24 de ani), din Galaţi, cercetat pentru complicitate la tentativă de omor calificat, Grigore Nicolae Dănilă (27 de ani), din Galaţi, cercetat pentru complicitate la tentativă de omor calificat şi Nicolae Purichia (38 de ani), din Năvodari, cercetat pentru instigare la tentativă de omor calificat. Cele patru persoane au fost reţinute în baza unor odonanţe pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentate, joi, Tribunalului Constanţa, cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

Conform sursei citate, în noaptea de 16/17 ianuarie 2008 omul de afaceri Liviu Bamburic a fost împuşcat de mai multe ori în abdomen şi picioare în timp ce se îndrepta spre uşa blocului în care locuia prietena sa. Focurile de armă au fost trase de către Dănuţ Marcel Mustaţă cu un pistol Makarov, calibrul 9 milimetri, el fiind ajutat să ducă planul la îndeplinire de către ceilalţi trei bărbaţi. În urma incidentului, victima a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde i s-au acordat îngrijiri medicale, fiind supusă și unor intervenţii chirurgicale. Raportul medico-legal a arătat că rănile suferite au pus în pericol viaţa omului de afaceri, iar acesta a avut nevoie de aproape un an de îngrijiri medicale. Anchetatorii au stabilit că în spatele acestei tentative de asasinat s-ar fi aflat un partener de afaceri al lui Liviu Bamburic. Astfel, Dragoş Boştină l-ar fi contactat, pentru uciderea lui Bamburic, pe Daniel Dediu, care deţine o firmă de pază în Galaţi. Omul de afaceri le-a povestit anchetatorilor că a achiziţionat suprafeţe mari de teren în comuna Corbu, unde dorea să înfiinţeze o staţiune turistică. El a cumpărat mai multe terenuri prin intermediul lui Dragoş Boştină, care găsea persoanele ce deţineau în proprietate terenuri şi doreau să le vândă. Persoanele care erau îndreptăţite să li se restituie terenurile nu aveau încă titlul de proprietate şi încheiau un antecontract de vânzare cumpărare cu Liviu Bamburic, care le plătea preţul, urmând ca, după obţinerea titlurilor de proprietate şi punerea în posesie, actul de vânzare să se perfecteze între Bamburic şi Dragoş Boştină, acesta reprezentându-i pe proprietarii vânzători. Liviu Bamburic le-a mai spus anchetatorilor că Boştină deţinea procuri prin care proprietarii îl împuterniceau să vândă, pentru a simplifica încheierea contractului de vânzare-cumpărare, fără a se menţiona în cuprinsul procurilor cumpărătorul. Din acest motiv, Bamburic a susţinut că Dragoş Boştină avea un motiv serios de a-l ucide întrucât ar fi putut ulterior să vândă acele terenuri oricui şi să încaseze banii. De asemenea, Bamburic le-a mai spus procurorilor că a cumpărat un teren de opt hectare împreună cu Dragoş Boştină, pe numele unei alte persoane, teren care a fost vândut ulterior de către Boştină fără ca acesta să-i dea partea sa de preţ, aproximativ 900.000 de euro.

Link to comment
Share on other sites

Aseară, în jurul orei 21, în urma audierilor, magistraţii de la Tribunalul Constanţa au dispus arestarea pentru o perioadă de 29 de zile a lui Maricel Mustaţă, Daniel Dediu şi Grigore Dănilă, cel de-al patrulea suspect, Nicolae Purichea, primind obligarea de a nu părăsi localitatea de domiciliu timp de 30 de zile.

http://www.cugetliber.ro/1229032800/art ... a-comanda/

Omul de afaceri Liviu Bamburic trebuia să fie asasinat la comandă

Aseară, judecătorii au emis mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile pe numele a trei dintre suspecţi, iar celui de-al patrulea interzicându-i-se să părăsească localitatea de domiciliu timp de 30 de zile. Ei sunt acuzaţi de tentativă şi complicitate la omor asupra omului de afaceri constănţean Liviu Dorin Bamburic.

Printre ei se află şi Daniel Dediu, de 23 de ani, fiul afaceristului Lili Dediu, care deţine în Galaţi un cotidian şi firma de pază „Salvosid”. În urma unei percheziţii efectuate asupra lui Daniel Dediu, au fost găsite două pistoale şi o puşcă, precum şi muniţia aferentă. Potrivit anchetatorilor, el este acuzat de complicitate la asasinatul pus la cale, care ar fi urmat să-i curme viaţa omului de afaceri constănţean Liviu Bamburic, dar care a dat greş.

Din cercetări a reieşit că fostul partener de afaceri a lui Bamburic, un anume Dragoş Boştină, a luat legătura, la începutul lunii ianuarie, cu Daniel Dediu, căruia i-a cerut să-l ucidă pe Bamburic. Preţul pentru ca acesta să dispară ar fi fost stabilit la suma de 10.000 de euro. După ce au bătut palma, Dediu şi-a chemat „locotenenţii”, Maricel Mustaţă, Grigore Dănilă şi Nicolae Purichea.

În noaptea de 16 spre 17 ianuarie 2008, Bamburic a fost urmărit pas cu pas, iar în momentul în care a ajuns în faţa blocului unde locuieşte iubita sa, Mustaţă a descăr-cat nouă focuri de armă asupra lui, în timp ce ceilalţi urmăreau întreaga operaţiune de la distanţă. După ce misiunea a fost îndeplinită, ei au fugit, cu două autoturisme, la Galaţi.

Cel care ar fi comandat asasinatul este în libertate

Cu ultimele puteri, Liviu Bamburic a sunat-o pe prietena sa, Elena Neagu, care, împreună cu un alt prieten, l-au dus la spital. După o intervenţie chirurgicală, care a durat nouă ore, medicii au reuşit să-i salveze viaţa. Mai mult, el şi-a revenit în mod miraculos. Pentru moment, el va purta cele două gloanţe care i-au rămas în corp, celelalte cinci fiind extrase în urma unor intervenţii chirurgicale.

În altă ordine de idei, anchetatorii au ridicat de la faţa locului trei tuburi şi cinci proiectile, stabilindu-se că acestea au fost trase cu acelaşi pistol. S-a mai stabilit că tuburile reprezintă elemente de muniţie ale unor cartuşe letale, de calibrul 9 mm Makarov. În urma unor ample cercetări, care au durat 11 luni, oamenii legii au reuşit să pună cap la cap mai multe probe şi au reuşit să-i identifice pe suspecţii care au atentat la viaţa omului de afaceri. Astfel, în noaptea de 9 spre 10 decembrie, au fost făcute mai multe percheziţii simultane în numeroase locuinţe din Galaţi, Constanţa, Năvodari, Corbu şi Vadu, de unde au fost prelevate alte probe. Mai mult, au fost reţinuţi Maricel Dănuţ Mustaţă, Daniel Lili Dediu, Grigore Nicolae Dănilă şi Nicolae Purichia. Cei patru vor fi prezentaţi instanţei de judecată cu propu-nerea de arestare preventivă. Totodată, a mai fost reţinut şi Dragoş Boştină, dar cum anchetatorii nu au reuşit să strângă probe directe care să arate că el ar fi comandat asasinatul, acesta a fost pus în libertate.

Afacerile cu terenuri erau să-l omoare pe Bamburic

Mobilul asasinatului au fost terenurile achiziţionate de Bamburic în localitatea Corbu, unde dorea să înfiinţeze o staţiune turistică. Potrivit anchetatorilor, Bamburic a achiziţionat suprafeţele de teren prin intermediul lui Dragoş Boş-tină, care avea rolul de a găsi per-soanele ce deţineau în proprietate terenuri şi voiau să le vândă. Oamenii care erau îndreptăţiţi să li se restituie terenurile, însă nu aveau încă titlul de proprietate, încheiau un antecontract de vânzare cumpărare cu Bamburic, care le plătea preţul, urmând ca, după obţinerea documentelor şi punerea în posesie, actul de vânzare să se perfecteze între persoana vătămată şi Dragoş Boştină, acesta reprezentând pe proprietarii vânzători. El deţinea procuri prin care pro-prietarii îl împuterniceau să vândă, pentru a simplifica încheierea contractului de vânzare-cumpărare, fără a se menţiona în cuprinsul procurilor persoana cumpărătorului. Din acest motiv, se pare că Boştină avea un motiv serios de a-l ucide pe omul de afaceri, deoarece ar fi putut, ulterior, să vândă acele terenuri oricui şi să încaseze preţul, deşi terenurile erau achitate de către Bamburic de la momentul în care încheia antecontractele de vânzare-cumpărare. De asemenea, din cercetări a reieşit că Bamburic a achiziţionat un teren de 8 ha împreună cu Boştină, pe numele unei alte persoane, teren ce a fost vândut ulterior de către Boştină, fără ca acesta să îi dea partea sa din preţ, circa 900.000 de euro. Potrivit anchetatorilor, Dragoş Boştină a intermediat achiziţionarea de terenuri pentru persoana vătămată, activitate în schimbul căreia primea comision. La un moment dat, relaţiile dintre cei doi s-au răcit şi astfel s-a încheiat orice colaborare. De aici ar fi intervenit ura lui Boştină faţă de Bamburic şi, ulterior, pregătirea asasinatului.

Daniel Dediu, mână în mână cu grupări interlope din ţară

Daniel Lili Dediu, de 24 de ani, este necăsătorit. El nu se află la primul contact cu oamenii legii. Potrivit anchetatorilor, se cunoaşte faptul că acesta se erijează în lider al unei grupări infracţionale, formată în parte din persoane angajate ca agenţi de pază în cadrul societăţii pe care o administrează, grupare ai cărei membri au preocupări pe linia infracţiunilor săvârşite cu violenţă, perceperea de taxe de protecţie, traficul de armament şi muniţii. Totodată, el are relaţii de prietenie cu liderii lumii interlope din alte judeţe cum ar fi: clanul Cordunenilor, din Iaşi, gruparea fraţilor Buricea, din Brăila, Nuredin Beinur, din Mangalia, Marian Comănescu, din Brăila, Cristian Fălcuş, zis „IPU”, din Constanţa. Pe de altă parte, el se află într-o stare conflictuală cu liderii altor grupări infracţionale, cum ar fi Oprea Dumitru, zis „Titel Crăcănatul”, din Brăila, sau membrii grupării „Ogeacă”, din Galaţi. În altă ordine de idei, anchetatorii susţin despre Dediu că are o pasiune pentru armele de foc, atât el, cât şi tatăl său fiind posesori legali de arme şi muniţie. Mai mult, el deţine în mod ilegal arme de foc pe care le foloseşte pentru a se impune asupra membrilor grupării sale, precum şi a celor din grupările adverse. O parte din arme le închiriază sau chiar le vinde persoanelor interesate, acestea fiind procurate prin intermediul persoanelor din anturajul său ce se află în străinătate sau prin intermediul unor cetăţeni din Republica Moldova.

http://www.cugetliber.ro/1229032800/art ... a-comanda/

Link to comment
Share on other sites

Trei bărbaţi arestaţi pentru tentativă de omor asupra unui om de afaceri din Constanţa

Trei din cei patru suspecţi în cazul tentativei de asasinat asupra unui om de afaceri din Constanţa care a fost împuşcat în luna ianuarie 2008, în scara unui bloc, au fost arestaţi preventiv, joi seară, pentru 29 de zile, transmite corespondentul MEDIAFAX. După mai multe ore de audieri, magistraţii Tribunalului Constanţa au dispus arestarea preventivă, pentru 29 de zile, a lui Dănuţ Maricel Mustaţă, acuzat de tentativă de omor, şi a lui Daniel Dediu Lili şi Grigore Dănilă, pentru complicitate la aceeaşi infracţiune. Cei trei au fost acuzaţi şi de asociere în vederea comiterii de infracţiuni, în cazul tentativei de asasinat asupra lui Liviu Bamburic. Totodată, judecătorii constănţeni au decis, în cazul lui Nicolae Purichia, cercetat pentru instigare la tentativă de omor calificat, cercetarea în stare de libertate, dar cu obligaţia de a nu părăsi localitatea. Toţi cei patru bărbaţi fuseseră reţinuţi joi de procurori, în baza unor odonanţe pentru 24 de ore.

În cazul partenerului de afaceri al lui Liviu Bamburic, Dragoş Boştină, care s-ar afla în spatele acestei tentative de asasinat, procurorii au decis să-l ancheteze în stare de libertate, sub acuzaţia de instigare la omor. Potrivit anchetatorilor, Dragoş Boştină l-ar fi contactat pe Daniel Dediu, care deţine o firmă de pază în Galaţi, pentru a-l ucide pe Bamburic. Omul de afaceri le-a spus anchetatorilor că a achiziţionat suprafeţe mari de teren în comuna Corbu, unde dorea să înfiinţeze o staţiune turistică. El a cumpărat mai multe terenuri prin intermediul lui Dragoş Boştină, care găsea persoanele ce deţineau în proprietate terenuri şi doreau să le vândă. Persoanele care erau îndreptăţite să li se restituie terenurile nu aveau încă titlul de proprietate şi încheiau un antecontract de vânzare cumpărare cu Liviu Bamburic, care le plătea suma, urmând ca, după obţinerea titlurilor de proprietate şi punerea în posesie, actul de vânzare să se perfecteze între Bamburic şi Dragoş Boştină, acesta reprezentându-i pe proprietarii vânzători. Liviu Bamburic a mai spus că Boştină deţinea procuri prin care proprietarii îl împuterniceau să vândă, pentru a simplifica încheierea contractului de vânzare-cumpărare, fără a se menţiona în cuprinsul procurilor cine este cumpărătorul. Bamburic a susţinut, joi seară, într-o conferinţă de presă la Constanţa, că Dragoş Boştină avea un motiv serios de a-l ucide întrucât ar fi putut ulterior să vândă acele terenuri oricui şi să încaseze banii. "Boştină, cel care a comandat uciderea mea, era partenerul meu. Când l-am cunoscut, era un om simplu, care trăia de pe o zi pe alta în localitatea Vadu, iar după ce a început să lucreze pentru mine, situaţia lui materială s-a îmbunătăţit simţitor. El ţinea legătura cu proprietarii de terenuri din Vadu şi se ocupa de cumpărarea pământurilor. Primea un comision foarte bun. Dacă eu muream, terenurile îi rămâneau lui”, a declarat Liviu Bamburic. În noaptea de 16 spre 17 ianuarie 2008, omul de afaceri Liviu Bamburic a fost împuşcat de mai multe ori în abdomen şi picioare în timp ce se îndrepta spre uşa blocului din Constanţa unde locuia prietena sa. În urma incidentului, Bamburic a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, fiind supus unor intervenţii chirurgicale. Raportul medico-legal a arătat că rănile suferite au pus în pericol viaţa omului de afaceri, iar acesta a avut nevoie de aproape un an de îngrijiri medicale. Potrivit anchetatorilor, Bamburic a fost împuşcat de Dănuţ Marcel Mustaţă (28 de ani), din Galaţi, cu un pistol Makarov, calibrul 9 milimetri, el fiind ajutat să ducă planul la îndeplinire de către Daniel Dediu (24 de ani), din Galaţi, Grigore Nicolae Dănilă (27 de ani), din Galaţi, şi Nicolae Purichia (38 de ani), din Năvodari.

Link to comment
Share on other sites

Recursul se judecă pe 16 decembrie

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au formulat recurs împotriva deciziei instanţei de fond, care a decis ca Nicolae Purichia să fie cercetat, în stare de libertate, pentru instigare la tentativă de omor deosebit de grav. Totodată, şi cei trei tineri care au primit mandate de arestare au făcut recurs la decizia Tribunalului Constanţa prin care s-a dispus ca ei să fie arestaţi preventiv pentru 29 de zile. Calea de atac se va soluţiona de magistraţii Curţii de Apel Constanţa, care au stabilit ca termen de judecată data de 16 decembrie.

Joi seara, judecătorii de la Tribunalul Constanţa au emis mandate de arestare preventivă pe numele a trei dintre cei acuzaţi că au săvârşit tentativa de omor asupra omului de afaceri constănţean Liviu Dorin Bamburic, care a fost împuşcat cu nouă focuri de armă, la mijlocul lunii ianuarie. Astfel, au ajuns după gratii, Dănuţ Maricel Mustaţă, Grigore Dănilă şi Daniel Lili Dediu, de 23 de ani, fiul unui influent om de afaceri din Galaţi. De asemenea, judecătorii au decis ca cel de-al patrulea suspect, care are rolul de instigator, Nicolae Purichia, de 38 de ani, să fie cercetat, dar în stare de libertate. De remarcat că, joi seara, atunci când au fost duşi în faţa judecătorilor de la Tribunal, toţi cei patru suspecţi au refuzat să dea declaraţii magistraţilor.

http://www.cugetliber.ro/1229119200/art ... viata-mea/

Link to comment
Share on other sites

Daniel Dediu, suspect că a mai comis o crimă

* Procurorii cer ca acestuia să-i fie prelevate probe biologice

Unul din cei patru tineri arestaţi pentru tentativă şi complicitate la omor asupra afaceristului Liviu Dorin Bamburic este cercetat de oamenii legii şi în altă cauză. Concret, Daniel Dediu, de 23 de ani, fiul omului de afaceri Lili Dediu, care deţine, în Galaţi, cotidianul „Imparţial” şi firma de pază „Salvosid“, este suspect şi într-un caz de omor, care a rămas cu autor necunoscut, faptă care, se pare, s-ar fi petrecut la Galaţi. Din aceste considerente, procurorii din Constanţa au dorit să preleveze anumite probe biologice de la Daniel Dediu, dar el nu a fost de acord. Astfel, potrivit legii, anchetatorii s-au văzut nevoiţi să apeleze la instanţa de judecată, care va da verdictul dacă îl obligă sau nu pe Daniel Dediu să se supună prelevării de probe biologice. Cererea va fi soluţionată, astăzi, la Tribunalul Constanţa. Prelevarea probelor biologice se face prin metode noninvazive, respectiv recoltarea celulelor epiteliale prin periaj al mucoasei bucale, iar în situaţiile în care nu se poate realiza această modalitate, prin recoltarea unor celule epiteliale din regiunea feţei.

Daniel Dediu a fost arestat, joi, de magistraţii Tribunalului Constanţa, pentru o perioadă de 29 de zile, fiind acuzat de complicitate la tentativa de omor săvârşită asupra lui Liviu Dorin Bamburic. În urma unei percheziţii efectuate în locuinţa lui Daniel Dediu, din Galaţi, au fost găsite două pistoale şi o puşcă, precum şi muniţia aferentă. Mai mult, după cum spun anchetatorii, au fost descoperite şi anumite prafuri, posibile droguri.

http://www.cugetliber.ro/1229292000/art ... s-o-crima/

Link to comment
Share on other sites

Probe contestate in dosarul lui Liviu Bamburic

» Principalul suspect in cazul atacului asupra omului de afaceri Liviu Bamburic refuza sa i se recolteze probe biologice.

Procurorii au apelat la ajutorul instantei pentru a-l obliga pe Daniel Dediu sa i se preleveze sange. Potrivit Legii nr. 76/2008 privind organizarea si functionarea Sistemului National de Date Genetice Judiciare, in cazul in care o persoana refuza acest lucru, anchetatorii pot apela la ajutorul instantei. Totusi, in fata magistratilor, aparatorul lui Dediu a invocat o exceptie de neconstitutionalitate prin care a sustinut ca i s-au incalcat mai multe drepturi constitutionale clientului sau. Tribunalul Constanta a admis exceptia, iar dosarul va fi trimis la Curtea Constitutionala. Daniel Dediu este acuzat de tentativa de omor calificat, fiind suspectat ca el a planuit uciderea omului de afaceri Liviu Bamburic. Potrivit anchetatorilor, despre suspect se cunoaste faptul ca are o pasiune pentru armele de foc, atat el cat si tatal sau fiind posesori legali de arme si munitie. Totodata, acesta detine in mod ilegal arme de foc pe care le foloseste pentru a se impune asupra membrilor gruparii sale precum si a celor din gruparile adverse. O parte din arme le inchiriaza sau chiar le vinde persoanelor interesate, acestea fiind procurate prin intermediul persoanelor din anturajul sau ce se afla in strainatate sau prin intermediul unor cetateni din Republica Moldova. "Daniel Dediu este cunoscut in mediul relational si domiciliar ca un individ deosebit de violent, agresiv, care intentioneaza declarat sa devina un «cap mafiot» al municipiului Galati. Despre el se cunoaste ca este consumator de stupefiante, pe care le procura de la traficantii locali. Barbatul, in varsta de 24 de ani, este necasatorit si detine functia de administrator al S.C. Salvosid S.A., societate comerciala avand ca obiect de activitate paza bunuri. Acesta se erijeaza in lider al unei grupari infractionale, formata in parte din persoane angajate ca agenti de paza in cadrul societatii pe care o administreaza, grupare ai carei membri au preocupari pe linia infractiunilor savarsite cu violenta, perceperea de taxe de protectie, traficul de armament si munitii", se precizeaza in propunerea de arestare preventiva formulata de anchetatori.

http://www.romanialibera.ro/a141868/pro ... buric.html

Link to comment
Share on other sites

Bamburic acuza, Bostina se apara

Suspecţii din cazul „Bamburic" se simt nesiguri pe apărarea lor. Recursul intentat de Dănuţ Maricel Mustaţă, Daniel Lili Dediu şi Grigore Nicolae Dănilă împotriva deciziei Tribunalului Constanţa de a-i aresta preventiv, pentru 29 de zile, s-a amânat pentru respectarea dreptului la apărare.

Procesul se va relua astăzi, la Curtea de Apel Constanţa. O parte dintre avocaţii angajaţi ai celor trei le-au solicitat judecătorilor să fie îngăduitori şi să judece dosarul a doua zi, răgazul fiind cerut pentru pregătirea unei apărări temeinice în dosar. Foarte interesant, la scurt timp după apelarea cauzei, unul dintre avocaţii celor trei suspecţi a fost văzut în arhivă, studiind cu conştiinciozitate multiplele volume ale dosarului de urmărire penală. În acest context, rămâne de văzut cât de bine s-au pregătit, într-adevăr, avocaţii, după cum vor aprecia, astăzi, judecătorii Curţii de Apel. Tribunalul Constanţa a decis, la sfârşitul săptămânii trecute, arestarea preventivă a lui Dănuţ Maricel Mustaţă, Daniel Lili Dediu şi Grigore Nicolae Dănilă. Cei trei au fost acuzaţi de tentativă de omor calificat, complicitate la o astfel de tentativă şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni. Alături de cei trei, procurorii au solicitat şi arestarea lui Nicolae Purichia, acuzat de instigare la tentativă de omor calificat, însă Tribunalul a respins propunerea pentru acesta. Pe de altă parte, Dragoş Boştină, cel cu privire la care anchetatorii afirmă că a pus la cale tentativa de asasinat împotriva lui Bamburic, a precizat, ieri, că avocatul său i-a interzis să mai dea orice fel de declaraţii presei. Îşi menţine însă afirmaţiile făcute anterior, că nu are nicio legătură cu tentativa de omor. „Avocatul meu consideră că este mai bine să nu mai dăm declaraţii, cel puţin pentru moment. Pot însă să afirm că suntem în posesia unor probe temeinice, din care rezultă nevinovăţia mea şi pe care le vom pune curând la dispoziţia anchetatorilor", a declarat Dragoş Boştină.

http://www.ziuaconstanta.ro/rubrici/eve ... apara.html

Link to comment
Share on other sites

Suspectii in cazul Bamburic, la mana lui Epure

Arestarea preventivă a celor trei suspecţi din cazul „Bamburic" începe să semene din ce în ce mai mult cu o bătaie de joc. Pentru a doua oară în decurs de 24 de ore, instanţa a amânat iar judecarea recursului celor trei acuzaţi, pentru ca avocaţii să aibă timp să-şi pregătească apărarea. În aceste condiţii, părţile implicate încep să se teamă tot mai mult că se pregăteşte ceva şi că mâna lungă a afaceristului gălăţean Lili Dediu, tatăl unuia dintre suspecţi, va „atinge" şi cazul ajuns în atenţia judecătorilor constănţeni, după modelul instituit la instanţele din Galaţi.

Palatul de Justiţie, ora 9.45. O dubă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean, urmată de o maşină a DIAS îşi fac apariţia la instanţă. Din mulţimea care s-a strâns în jurul celor două autovehicule, o mână se ridică în aer şi schiţează cu nonşalanţă un gest de încurajare, gen „e totul în regulă". În duba DIAS se află trei bărbaţi, acuzaţi de tentativă şi complicitate la tentativă de omor calificat şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni. Aceştia sunt Dănuţ Maricel Mustaţă, Daniel Lili Dediu şi Grigore Nicolae Dănilă. Gestul de „OK" îi era adresat, însă, numai unuia dintre ei, şi anume lui Dediu, de către tatăl acestuia. Ulterior, apropiaţii lui Dediu şi ai săi au intrat în Palatul de Justiţie, au descoperit sala unde trebuia să se judece recursul şi au început să studieze avid listele de şedinţă. În cele din urmă, dosarul „tovarăşilor" lor a fost descoperit. După secunde bune de analiză a listelor, una dintre persoane a scos mobilul, a format un număr şi a afirmat scurt „s-a rezolvat". Într-un final, uşile sălii s-au deschis, iar procesul a început. De bine ce a început, însă, s-a şi amânat. Motivul - acelaşi care a dus la amânarea anterioară: dreptul la apărare. Dumitru Hagiu, avocatul lui Dediu, venit tocmai de la Galaţi să-şi susţină clientul, a invocat un răgaz insuficient pentru a studia toate volumele dosarului de urmărire penală, pentru a pregăti apărarea. „De dimineaţă, de la 8.30, tot studiez dosarul, însă îmi este imposibil să pun concluzii pe apărare, pentru că timpul nu mi-a ajuns să parcurg toate documentele", a afirmat avocatul. Îngăduitoare, Curtea de Apel a acordat un nou termen în proces, care se va judeca mâine, de la ora 10.00. Asta, în cazul în care, la următoarea înfăţişare, cauza nu se va amâna iar, tot pentru pregătirea apărării. De menţionat că unul dintre judecătorii care fac parte din complet este nimeni altul decât Marius Cristian Epure, devenit faimos pentru deciziile sale, mai degrabă controversate, de punere în libertate a unor indivizi asupra cărora planează suspiciuni serioase privind omoruri deosebit de grave sau trafic de droguri de mare risc. În acest context, gurile rele ar putea opina că gestul de „OK" pe care Dediu l-a schiţat către fiul său nu ar fi deloc unul întâmplător, Seniorul având deja „jocurile aranjate" la Constanţa, după modelul de la Galaţi. La rândul său, Liviu Bamburic, victima atentatului de care Dediu Jr. & Co. sunt acuzaţi, a afirmat: „Sper că ceilalţi judecători (n.r. în afară de Epure), ca şi justiţia română, să fie corecţi şi că nu vor permite punerea în libertate a unor asasini, bătându-şi joc atât de viaţa mea, cât şi de munca timp de 11 luni a poliţiştilor şi procurorilor". „Dacă s-ar întâmpla asta, ar fi unul din cele mai grave cazuri, iar cetăţenii ar şti că statul nu-i apără, ci, dimpotrivă, apără infractorii şi criminalii", a conchis Bamburic.

http://www.ziuaconstanta.ro/rubrici/eve ... -foto.html

Link to comment
Share on other sites

Liviu Bamburic i-a privit în ochi pe cei care au încercat să-l asasineze

* Magistraţii de la Curtea de Apel Constanţa au respins recursul împotriva măsurii de arest preventiv

Vineri, magistraţii de la Curtea de Apel Constanţa au respins recursul formulat de trei dintre suspecţii care sunt acuzaţi că au comis tentativa de asasinat asupra lui Liviu Dorin Bamburic, omul de afaceri constănţean care a supravieţuit după ce a fost ţinta unui tir de nouă gloanţe.

„Supravieţuitorul” Bamburic a venit, vineri, la Curtea de Apel Constanţa, pentru a-i privi în ochi pe cei care i-au dorit moartea, însoţit de trei dintre bodyguarzii lui. Poate, doar astfel, ar putea înţelege ce anume i-a determinat (în afara sumei de 40.000 de euro - spune el -, pe care i-ar fi primit pentru că l-ar fi trimis în lumea celor drepţi) să comită un astfel de act mafiot. Pe de altă parte, el a ţinut să fie în sala de judecată şi pentru un alt motiv. În ultimele zile, au circulat diverse zvonuri potrivit cărora apropiaţii lui Dediu, prin presiuni exercitate asupra instanţei, ar putea obţine eliberarea din arest.

Cei trei au refuzat să facă vreo declaraţie în faţa instanţei de judecată. „Nu am ce declara. Mă consider nevinovat!” - doar asta a spus fiul unui prosper om de afaceri din Galaţi, unul dintre principalii suspecţi din acest dosar, Daniel Lili Dediu.

Avocaţii celor trei bărbaţi au spus că arestarea preventivă a clienţilor lor s-a făcut în condiţii de nelegalitate şi că, la momentul la care a fost sesizată prima instanţă cu propunerea de arestare, ordonanţa procurorului de reţinere a suspecţilor expirase deja. Ba, mai mult, apărarea a susţinut că nu Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa ar fi trebuit să se ocupe de efectuarea urmăririi penale, ci Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. Dumitru Hagiu, avocatul lui Dediu şi Dănilă, a făcut trimitere şi la Nicolae Purichia, cel de-al patrulea suspect pentru care s-a cerut, de asemenea, arestarea, dar faţă de care s-a luat o altă măsură preventivă. Avocatul a încercat să acrediteze ideea că este vorba despre o discriminare, pentru că numai suspecţii din Galaţi au fost arestaţi. „Din modul în care anchetatorii au instrumentat dosarul, putem să concluzionăm că s-a vrut neapărat inocularea ideii că aceştia sunt autorii, nu alţii. Este ceva la mijloc aici“, a precizat suspicios avocatul. Apărătorii au adus în discuţie şi calitatea de martor de care se bucură Liviu Cristian Toager, un tânăr care a pretins că a fost alături de cei trei în seara în care a fost comisă oribila faptă, dar care şi-ar fi „negociat” poziţia de martor din acest dosar.

De partea cealaltă, la polul opus, reprezentanţii Parchetului au afirmat că propunerea de arestare a suspecţilor s-a făcut în condiţiile legii şi că măsura reţinerii nu încetase la momentul la care a fost sesizată instanţa. Procurorii au adăugat că Nicolae Purichia, cel de-al patrulea suspect, a fost lăsat în libertate din cauza stării precare a sănătăţii sale. În ultimul cuvânt, Mustaţă a afirmat că este un abuz faptul că este închis, că nu ştie nimic despre fapta de care a fost acuzat şi că familia lui se află în pericol.

Trebuie precizat faptul că tânărul Daniel Lili Dediu, a avut, ca şi la termenul anterior, pe tot parcursul judecării recursului, o atitudine sfidătoare, zâmbind ironic din boxă, debordând de bună dispoziţie, uitându-se pe pereţi şi trimiţând bezele prietenei sale.

Mustaţă, Dediu şi Dănilă sunt acuzaţi de tentativă şi complicitate la tentativă de omor calificat şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni.

http://www.cugetliber.ro/1229724000/art ... asasineze/

Link to comment
Share on other sites

Craciunul asasinului platit sa-l omoare pe Bamburic

A mancat sarmale si carnati in arestul politiei

Daniel Dediu, fiul unui important om de afaceri din Galati, implicat in tentativa de asasinat asupra lui Liviu Bamburic, un afacerist din Constanta, si-a petrecut pentru prima data Craciunul departe de familie si prieteni.

Tanarul, in varsta de 23 de ani, se afla de doua saptamani in arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta. Asa ca, anul acesta, pentru Dediu Junior Craciunul nu a mai fost un prilej de noi distractii despre care sa vorbeasca tot targul. A stat cuminte dupa gratii si a mancat sarmale, carnati si cozonac in celula. Singura muzica pe care a ascultat-o a fost cea de la posturile de radio. In celule separate, au petrecut Craciunul si complicii sai, Maricel Mustata si Grigore Danila. Daniel Dediu este acuzat ca a pus la cale asasinatul omului de afaceri constantean Liviu Bamburic. In noaptea de 16 spre 17 ianuarie 2008, Bamburic a fost urmarit pas cu pas, iar cand a ajuns in fata blocului unde locuieste iubita sa, Mustata a tras noua gloante asupra lui, ?timp ce ceilalti i-au tinut de sase. Victima a scapat insa cu viata din tentiva de asasinat.

http://www.cancan.ro/2008-12-27/A-manca ... itiei.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Suspecţii din dosarul „Bamburic” rămân după gratii

Ieri, Tribunalul Constanţa a decis prelungirea cu încă 30 de zile a stării de arest preventiv a celor trei suspecţi din dosarul „Bamburic”. În luna decembrie, judecătorii de la Tribunalul Constanţa au emis mandate de arestare preventivă pe numele lui Dănuţ Maricel Mustaţă, Grigore Dănilă şi Daniel Lili Dediu, de 23 de ani, fiul unui influent om de afaceri din Galaţi. Ei sunt suspectaţi că au încercat să îl omoare pe omul de afaceri constănţean Liviu Dorin Bamburic, care a fost împuşcat cu nouă focuri de armă, la mijlocul lunii ianuarie 2008. Tot atunci, judecătorii au decis ca cel de-al patrulea suspect, care are rolul de instigator, Nicolae Purichia, de 38 de ani, să fie cercetat, dar în stare de libertate. Totuşi, potrivit procurorilor, creierul acţiunii a fost un asociat al lui Bamburic, Dragoş Boştină, care ar fi plătit suspecţilor 40.000 de euro pentru a-l ucide pe partenerul său de afaceri. Oamenii legii spun că Bamburic urma să fie eliminat şi, astfel, Boştină ar fi câştigat milioane de euro din tranzacţiile cu terenuri, pentru care avea procuri. La fel ca şi Purichia, Dragoş Boştină este cercetat, dar în stare de libertate, deoarece procurorii nu au strâns, încă, suficiente probe pentru a-l trimite în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

http://www.cugetliber.ro/1231279200/art ... pa-gratii/

Link to comment
Share on other sites

Inainte de a incerca sa-l bage in mormant pe Bamburic,

Daniel Dediu planuia sa asasineze doi afaceristi constanteni

Micul “Al Capone” de Galati, Daniel Dediu (foto), acuzat de implicare in tentativa de asasinare a omului de afaceri Liviu Bamburic, “nu mai scapa”. Convingerea ii apartine chiar victimei acestuia, afaceristul Liviu Bamburic. Omul de afaceri ne-a declarat ca are incredere ca spre deosebire de dosarele anterioare in care a fost cercetat Dediu, acesta este instrumentat cu simt de raspundere, existand numeroase dovezi care ii incrimineaza pe galateni. De altfel, se pare ca printre probe s-ar afla si declaratia unuia dintre inculpati, care a marturisit intregul plan. “Chiar daca a refuzat efectuarea testelor ADN si poligraf, tot nu va scapa. Dosarul este prea bine instrumentat. Daca si de data asta ar scapa, asa cum s-a intamplat pana acum, desi nu cred, ar fi prea grav”, a declarat omul de afaceri constantean. Convingerile afaceristului sunt bazate si pe faptul ca Daniel Dediu, fiul renumitului om de afaceri galatean Lili Dediu, are mai multe antecedente penale, nefiind prima data cand intra in conflict cu legea penala. Mai mult, exista indicii potrivit carora atentatul armat impotriva lui Bamburic nu ar fi primul planuit de Daniel Dediu. Mai precis, se pare ca in 2007 Dediu, insotit de Nicolae Purichea (un alt suspect in dosarul tentativei de asasinare a lui Bamburic) ar fi venit la Constanta cu intentia de a asasina alti doi afaceristi constanteni. Potrivit acelorasi surse, care au preferat sa-si pastreze anonimatul, Dediu ar fi intentionat sa rapeasca pe unul din cei doi copii ai fostului consilier PD-L Gheorghe Ciuperca, in vederea obtinerii unei rascumparari de 100. 000 euro. Si asta in conditiile in care fostul consilier si Dediu sunt anchetati impreuna intr-un alt dosar, fiind acuzati de trafic de arme.

http://www.replicaonline.ro/index.php?a=8243

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Arest prelungit pentru suspectii din cazul „Bamburic"

* Daniel Lili Dediu, unul dintre principalii suspecţi în cazul tentativei de asasinat comise asupra lui Liviu Bamburic şi fiul influentului om de afaceri gălăţean Lili Dediu, rămâne în spatele gratiilor.

Judecătorii Tribunalului Constanţa au admis propunerea procurorilor de prelungire a măsurii arestului preventiv dispus în cazul său şi a celorlalţi doi suspecţi, Dănuţ Maricel Mustaţă şi Grigore Nicolae Dănilă. În acelaşi timp, Nicolae Purichia, un al patrulea suspect, pentru care judecătorii nu au aprobat arestarea preventivă de la bun început, s-a întors în penitenciar, pentru executarea unei pedepse definitive pentru trafic de narcotice. Judecătorii au prelungit arestul preventiv pentru Dediu, Mustaţă şi Dănilă pentru o perioadă de 30 de zile, începând de pe 8 februarie şi până pe 9 martie. Dănuţ Maricel Mustaţă este cercetat pentru tentativă de omor calificat şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni, Dănilă şi Dediu sunt cercetaţi pentru complicitate la aceste infracţiuni, iar lui Purichia i se impută instigarea la tentativa de omor calificat. Decizia Tribunalului Constanţa poate fi atacată în recurs, în termen de 24 de ore de la comunicare.

http://www.ziuaconstanta.ro/rubrici/eve ... buric.html

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Se visa regele lumii interlope, pana s-a trezit cu "mascatii" in casa!

Descindere in forta intr-un apartament transformat in depozit de arme, de un individ care se visa regele lumii interlope, dupa cum zic cei din anturajul sau. Tinea in casa din Galati pistoale, o pusca de vanatoare, peste 100 de cartuse si multe arme albe. Ar putea fi dovada, spun anchetatorii, ca tanarul de 24 de ani este implicat in afaceri murdare. De altfel, el este suspectul principal in cazul impuscarii unui om de afaceri din Constanta. Politistii au gasit in locuinta lui Daniel Dediu, suspectul in varsta de 24 de ani, doua pistoale semi-automate de calibrul 9 si 7,65 milimetri, o pusca de vanatoare modificata si mai multe cutite. Tanarul, fiu al unui influent om de afaceri din Galati, avea si un veritabil depozit de munitie: peste 140 de cartuse pentru diferite arme. Anchetatorii cred ca folosea armele ca sa intimideze diversi oameni de afaceri din Constanta, de la care lua bani.

Liviu Bamburic, om de afaceri din Constanta, a fost impuscat la inceputul anului trecut, cu sapte cartuse, in fata blocului unde locuia iubita lui. Daniel Dediu, in locuinta caruia s-au gasit acum armele, este banuit ca i-a angajat pe cei doi tragatori, spun anchetatorii. Omul de afaceri a supravietuit miraculos, iar anchetatorii au inceput sa sape tot mai adanc in trecutul lui Dediu.

Anchetatorii sustin ca armele gasite in locuinta tanarului au fost cumparate din Republica Moldova. Suspectul ar fi tras cu ele si acolo, si in Romania, spun anchetatorii. Tanarul de 24 de ani este cercetat in arest. Nu recunoaste ca ar fi folosit pistoalele.

Este cercetat insa intr-un dosar de trafic de arme. Oamenii legii stiu ca tanarul, care s-a autoproclamat seful lumii interlope din Galati, este deosebit de periculos, cu atat mai mult cu cat este consumator de heroina.

Vezi imagini de la descinderea in locuinta unui presupus asasin platit!

Vezi declaratia omului de afaceri din Constanta, impuscat cu sapte cartuse!

http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/ ... -casa.html

Link to comment
Share on other sites

Colectie de arme letale descoperita la domiciliul unui interlop implicat in tentativa de asasinare a afaceristului Liviu Bamburic

Politistii constanteni au primit recent, de la Institutul de Criminalistica, colectia de arme ridicata de la domiciliul lui Daniel Lili Dediu, galateanul considerat a fi capul atacului asupra omului de afaceri Liviu Bamburic. Potrivit purtatorului de cuvânt al Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta, subinspector Radu Croitoru, armele care au fost ridicate la inceputul lunii decembrie a anului trecut, in urma unor perchezitii la domiciliile celor suspectati ca ar fi participat la impuscarea lui Bamburic, au fost supuse expertizei de specialistii IGPR. De la domiciliul lui Daniel Lili Dediu, oamenii legii au confiscat o arma de vânatoare letala, de calibrul 20 mm, cu doua tevi suprapuse, un pistol semiautomat calibrul 9 mm, un pistol semiautomat calibrul 7,65 mm, un amortizor, o luneta, 141 de cartuse, de calibru 7,65, 9, 12 si 20 mm, opt cutite si doua pumnale. Pentru nici una dintre armele de foc Dediu nu a prezentat anchetatorilor documente legale de detinere. Cercetarile balistice nu au dus insa la descoperirea armei cu care a fost impuscat afaceristul constantean. Daniel Dediu este administratorul firmei Salvosid din Galati, societate comerciala având ca obiect de activitate paza de bunuri. Despre principalul suspect in acest caz, anchetatorii mai spun ca este prieten cu sefi ai unor clanuri interlope din alte judete, cum ar fi clanul Cordunenilor din Iasi, gruparea fratilor Buricea din Braila, Beinur Nuredin, finul lui Nicu Gheara din Mangalia, Marian Comanescu, din Braila si Cristian Falcus, zis Ipu, din Constanta. In noaptea de 16 spre 17 ianuarie, in Constanta, in fata blocului unde locuia prietena sa, omul de afaceri Liviu Bamburic a fost impuscat cu opt focuri de arma de calibru 9 mm, de un necunoscut. In mod miraculos, Bamburic a scapat cu viata si a aflat ca cel care i-ar fi dorit moartea este un fost partener de afaceri, Dragos Bostina, cel care se ocupase pâna nu demult de achizitionarea de terenuri in zona Corbu in numele afaceristului constantean. Procurorii si politistii constanteni au stabilit in timpul anchetei ca Bostina l-ar fi contactat pe Daniel Dediu, caruia i-ar fi promis 10.000 de euro pentru a-l ucide pe Bamburic. La rândul sau, Dediu a apelat la vechi cunostinte ale sale, printre care Maricel Mustata, cel care ar fi apasat pe tragaci. Alaturi de Dediu si Mustata, Grigore Danila si Nicolae Purichia sunt arestati in acest caz.

http://www.gardianul.ro/index.php?pag=n ... buric.html

Link to comment
Share on other sites

Procurorii, în fugă după probe, în dosarul „Bamburic“

Magistraţii de la Tribunalul Constanţa au prelungit, ieri, cu încă 30 de zile, perioada de arest preventiv a suspecţilor din cazul „Bamburic”, respectiv Dănuţ Maricel Mustaţă, Grigore Dănilă şi Daniel Lili Dediu (fiul unui influent om de afaceri din Galaţi). Ei sunt suspectaţi că au încercat să îl omoare pe omul de afaceri constănţean Liviu Dorin Bamburic, care a fost împuşcat cu nouă focuri de armă, la mijlocul lunii ianuarie 2008. Procurorii au solicitat prelungirea stării de arest preventiv pentru că mai au de efectuat o serie de cercetări în cauză. De exemplu, anchetatorii doresc să efectueze o expertiză din care să reiasă dacă armele abia expertizate (şi prezentate de IPJ Constanţa presei în urmă cu doar câteva zile) au fost sau nu aruncate de la etajul al doilea(?!) - respectiv de la apartamentul aparţinând lui Dediu -, aşa cum se presupune de către anchetatori. Ciudat la acest capitol este faptul că aruncarea armelor pe fereastră a fost surprinsă doar de poliţişti şi de un singur martor, care trecea chiar în acel moment prin faţa blocului lui Dediu. Există semne de întrebare asupra acestui „scenariu”, mai ales că, potrivit expertizei, doar pe unul din gloanţe au fost găsite urme papilare, dar care nu aparţin lui Dediu, dar nici nu se ştie ale cui sunt… De asemenea, în cauză trebuie finalizată expertiza informatică şi IPJ Galaţi trebuie să răspundă unei adrese prin care se solicită să se comunice anchetatorilor dacă Dediu avea sau nu autorizaţie de deţinere a armelor respective. Totodată, procurorii încă se chinuiesc să efectueze expertiza ADN în ceea ce îl priveşte pe Dediu, dar în privinţa aceasta mai au de aşteptat, pentru că dosarul ce priveşte refuzul suspectului să i se recolteze probe biologice în acest sens este la Curtea Constituţională. Potrivit procurorilor, creierul acţiunii în tentativa de asasinat asupra lui Bamburic a fost un asociat al acestuia, Dragoş Boştină, care ar fi plătit suspecţilor 40.000 de euro pentru a-l ucide pe partenerul său de afaceri. Oamenii legii spun că Bamburic urma să fie eliminat şi, astfel, Boştină ar fi câştigat milioane de euro din tranzacţiile cu terenuri, pentru care avea procuri.

http://www.cugetliber.ro/1236290400/art ... -bamburic/

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Cazul "Bamburic", in instanta

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta au finalizat ancheta in cazul tentativei de omor asupra omului de afaceri Liviu Bamburic. Potrivit prim-procurorului Adina Florea, principalului suspect din acest caz, Daniel Dediu, nu i s-a prezentat materialul de urmarire penala pentru ca nu s-a prezentat avocatul: "Noi am finalizat urmarirea penala, dar trebuie sa prezentam inculpatului, asistat de avocat. Deocamdata, aparatorul nu a putut veni. Procurorul de caz a cerut prelungirea mandatului arestarii preventive. Au venit si rezultatele probei ADN, care au confirmat faptul ca armele gasite de politisti ii apartin lui Daniel Dediu". Luni, Tribunalul Constanta a judecat prelungirea arestarii in cazul celor trei suspecti: Maricel Danut Mustata, Daniel Lili Dediu, Grigore Nicolae Danila.

Potrivit Codului de Procedura Penala, dupa ce li se va prezenta materialul de urmarire penala, inculpatii vor fi trimisi in judecata. "Daniel Dediu va fi trimis in judecata pentru tentativa la omor calificat, dar si pentru detinere de arme fara permis", a completat prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta. Pe parcursul cercetarilor s-a tot vorbit ca tentativa de omor asupra omului de afaceri Liviu Bamburic ar fi fost la comanda si ca pretul acestei afaceri era de 10.000 de euro. Totusi, aceste ipoteze nu au fost inca confirmate.

Conexiuni in lumea interlopa

Totul s-a intamplat in noaptea de 16 spre 17 ianuarie 2008, cand Bamburic a fost urmarit, iar in momentul in care a ajuns in fata blocului unde locuieste iubita sa, Mustata a descarcat noua focuri de arma asupra lui. Apoi, suspectii ar fi fugit cu doua masini la Galati. Totusi, avocatul lui Daniel Dediu a cerut de mai multe ori in fata instantei sa fie prezentate imagini din noaptea in care a avut loc incidentul, imagini care ar fi trebuit sa fie surprinse pe podul de la Giurgeni, de unde se presupune ca a fost aruncata arma crimei. In propunerea de arestare a celor trei suspecti, procurorul de caz specifica faptul ca Daniel Dediu ar fi mana in mana cu grupari interlope din tara si ca ar avea la activ mai multe dosare penale. Potrivit anchetatorilor, se cunoaste faptul ca acesta se erijeaza in lider al unei grupari infractionale, formata in parte din persoane angajate ca agenti de paza in cadrul societatii pe care o administreaza, grupare ai carei membri au preocupari pe linia infractiunilor savarsite cu violenta, a perceperii de taxe de protectie, a traficului de armament si munitii. Totodata, el ar avea relatii de prietenie cu liderii mai multor clanuri: gruparea Cordunenilor, din Iasi, gruparea fratilor Buricea, din Braila, Nuredin Beinur, din Mangalia, Marian Comanescu, din Braila. Totodata, anchetatorii sustin despre Dediu ca are o pasiune pentru armele de foc.

http://www.romanialibera.ro/a152389/caz ... tanta.html

Link to comment
Share on other sites

Eu nu pot sa inteleg un luctu in Romania: "Totodata, el ar avea relatii de prietenie cu liderii mai multor clanuri: gruparea Cordunenilor, din Iasi, gruparea fratilor Buricea, din Braila, Nuredin Beinur, din Mangalia, Marian Comanescu, din Braila. Totodata, anchetatorii sustin despre Dediu ca are o pasiune pentru armele de foc.

http://www.romanialibera.ro/a152389/caz ... tanta.html" Toti stiu de existenta clanurilor. E un paradox sa lupti impotriva clanurilor, sa stii si ce preferinte culinare sau vestimentare au amantele "mafiotilor" dar sa nu-i poti aresta pe acestia.

Si apropo, Numele de Dediu este mai cunoscut in lumea presei decat a afacerilor. Cati galateni n-au citit editorialele semnate de L.D. in Impartial(Si nu ma refer la Luminita Dediu)

Link to comment
Share on other sites

Daniel Dediu va fi cercetat în stare de libertate

Fiul unui important om de afaceri din Galaţi este cercetat în stare de libertate pentru atacul asupra lui Liviu Bamburic, patronul unui club din Constanţa. Deşi conform legii, judecătorii puteau să îl mai ţină pe Daniel Dediu în spatele gratiilor încă două luni de zile în cursul urmăririi penale, magistratii Curţii de Apel au decis azi noapte târziu eliberarea gălăţeanului din cauza lipsei de probe de la dosar. Decizia a surprins pe toată lumea mai ales pentru că s-a luat târziu în noapte, deşi cazul nu reprezenta o urgenţă şi ar fi putut fi judecat la fel de bine, astazi sau în zilele următoare până la expirarea măsurii arestării preventive. În plus anchetatorii susţin că există suficiente dovezi la dosar care îl încriminează pe Dediu de tentativă de omor la comandă.

http://www.adevarul.ro/rss/articol/cons ... atori.html

Link to comment
Share on other sites

Bamburic se teme pentru familia sa

Omul de afaceri impuscat anul trecut in scara blocului unde locuia prietena sa spune ca are patru garzi de corp si ca isi va scoate fetele din tara. Dupa eliberarea din arestul preventiv a celor trei tineri, acuzati ca au incercat sa il omoare, Liviu Bamburic iese la atac. In cadrul unei conferinte de presa, omul de afaceri a recurs la sentimentalisme si le-a prezentat pe fiicele sale in fata mass-media. Victima agresiunii din ianuarie 2008 a sustinut ca se teme pentru viata familiei sale si ca a decis sa isi scoata fetele afara din Romania pentru a le proteja. "Voi lua anumite masuri pentru a-mi proteja familia si sper ca pana la urma justitia sa isi spuna cuvantul si sa dea o solutie corecta in acest dosar." In ceea ce priveste eliberarea celor trei galateni, Maricel Danut Mustata, Daniel Lili Dediu, Grigore Nicolae Danila, omul de afaceri crede ca e ceva necurat la mijloc si ii acuza pe judecatorii care au decis inlocuirea masurii preventive ca ar fi luat mita. Totusi, Bamburic nu are dovezi in acest sens si se bazeaza doar pe supozitii.

Pe de alta parte, Zoita Frangu, purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Constanta, a declarat ca instanta a avut in vedere faptul ca nu s-au gasit urmele lor de AND la locul comiterii faptei si ca nu sunt imagini cu ei, din noaptea respectiva, pe podul de la Giurgeni, de unde se presupune ca s-ar fi aruncat arma crimei. "11 instante au decis ca ei reprezinta un pericol pentru societate, iar acum lucrurile se schimba. Ceea ce este interesant si ceea ce ma pune pe mine pe ganduri este ca Dediu a refuzat sa dea probe ADN pentru a se constata daca armele gasite in apropierea locuintei ii apartin, apoi s-a razgandit. Avocatul sau este un fost procuror de la Galati, care are influenta", a mai completat Bamburic. Omul de afaceri a marturisit ca se teme ca martorii din dosar vor fi intimidati si chiar amenintati de cei trei indivizi. In replica, Dumitru Hagiu, avocatul suspectilor, sustine ca decizia instantei este temeinica, legala si ca se asteptau la aceasta solutie pentru ca nu sunt probe impotriva clientilor sai.

http://www.romanialibera.ro/a152713/bam ... ia-sa.html

Link to comment
Share on other sites

Judecatorii au motivat eliberarea lui Dediu

Curtea de Apel Constanta a motivat decizia de inlocuire a masurii arestarii preventive cu obligatia de a nu parasi tara in dosarul principalilor suspecti din cazul tentativei de omor asupra omului de afaceri Liviu Bamburic, dupa ce victima a facut o conferinta de presa in cadrul careia i-a acuzat pe judecatorii din complet ca ar fi luat 200.000 euro mita. Tribunalul Constanta dispusese prelungirea arestarii preventive, considerand ca "de la data ultimei prelungiri nu au intervenit elemente noi, care sa conduca la concluzia modificarii ori disparitiei temeiurilor care au determinat arestarea preventiva a inculpatilor, in continuare existand banuiala rezonabila ca acestia au participat la comiterea faptei de omor calificat, precum si pericolul concret pentru ordinea publica, urmarirea penala nefiind finalizata in mod efectiv".

Recursurile declarate de inculpati au vizat nelegalitatea si netemeinicia sentintei Tribunalului Constanta. Astfel, s-a insistat asupra faptului ca nu exista probe directe si ca nu au aparut alte dovezi care sa ii incrimineze pe suspecti de cand au fost arestati, acum aproape 5 luni. Curtea de Apel Constanta a considerat ca "suspiciunea comiterii infractiunilor pentru care s-a inceput urmarirea penala ar fi putut initial justifica arestarea inculpatilor, dar nu poate constitui un motiv relevant si suficient pentru a fi mentinuta privarea de libertate". Mai mult decat atat, judecatorii au retinut ca din dosarul de urmarire penala rezulta ca arma crimei nu a fost gasita, iar in cauza nu s-a reusit stabilirea vreunor contracte directe intre Bostina Dragos si Dediu Daniel Lili sau ceilalti doi inculpati.

Singura referinta la arma crimei se face de catre Toager Liviu Cristian, care sustine ca a manevrat-o, dar acesta are calitatea de martor," se precizeaza in motivarea Curtii de Apel Constanta. Mai mult decat atat, judecatorii sustin ca o banuiala puternica privind comiterea de infractiuni grave poate justifica initial arestarea. Totusi, ea nu mai este suficienta, fiind necesar sa se justifice continuarea privarii de libertate. Decizia magistratilor este definitiva.

http://www.romanialibera.ro/a153001/jud ... dediu.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.