Jump to content

Campanie pentru consumul de produse româneşti


dcp100168

Recommended Posts

Consumul de produse autohtone încurajează producţia internă

"Fiecare dintre noi poate ajuta economia românească". Aceasta este ideea pe care "Monitorul de Galaţi" doreşte să o promoveze prin campania pentru susţinerea consumului de produse româneşti. Primul care ni s-a alăturat campaniei este Marian Filimon, preşedintele PIMM Galaţi, care a spus că românii trebuie să consume produse româneşti, ajutând astfel în mod direct producătorii interni. "Românii nu trebuie să consume produse româneşti doar pentru că sunt mai bune, sănătoase (cu toate că acest lucru în cele mai dese cazuri se confirmă), ci ei trebuie să consume produse româneşti ajutând astfel în mod direct producătorii interni - autohtoni, prin consum dirijat spre aceste produse", ne-a declarat Marian Filimon, preşedintele PIMM Galaţi, care ne-a exemplificat prin faptul că dacă se consumă mereu mere de la Voineşti şi nu din Italia sau Polonia, cei de la Voineşti îşi pot vinde produsele, pentru că se consumă, banii se întorc la producătorul român şi sunt investiţi tot în producţia proprie, salariaţii au de muncă, iar firma plăteşte taxe şi impozite statului român sau comunităţii locale. De asemenea, Filimon ne-a explicat că în perioada de criză fiecare ţară îşi adoptă propriile măsuri pentru depăşirea acesteia, pe lângă cele adoptate la nivel european sau global. În primul rând trebuie să-ţi protejezi propria economie. Aceasta se realizează prin ajutoare de stat, care pot fi de ordin financiar, aşa numitele "injecţii", sau / şi prin asigurarea desfacerii produselor realizate (aşa numitul consumul propriu). Tot în acest sens, statul devine (sau ar trebui să devină) protecţionist, poate să creeze anumite bariere pentru produsele străine şi să le favorizeze pe cele autohtone. "Între cele două războaie mondiale, o politică extrem de apreciată şi care a dat roade a fost cea liberală, care a introdus dictonul Ťprin noi înşineť. Din păcate astăzi, datorită globalizării, apartenenţei la UE, expansiunii capitalului, acest lucru este aproape imposibil de realizat. Cert este că avem nevoie, într-o astfel de situaţie, de intervenţia în forţă a statului, atât pentru ceea ce arătam mai sus, cât şi pentru realizarea de infrastructură şi înmulţirea comenzilor de stat", a mai spus preşedintele PIMM Galaţi. Menţionăm că, la rândul lui, Galaţiul se poate mândri cu suficiente produse care sunt realizate chiar în judeţul nostru - cele de vinificaţie, panificaţie, lactate, zahăr, ulei alimentar, legume, fructe, ouă, obiecte mobilier etc. Toate sunt realizate cu forţă de muncă autohtonă. Protejaţi forţa de muncă autohtonă consumând produse autohtone!

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=9

Link to comment
Share on other sites

Poate ca e normal, dar:

1. cate produse ROMANESTI cunoasteti?

2. au produsele romanesti, la acelasi pret, aceeasi calitate cu produse din import?

:?:

Cu merele de Voinesti nu cred ca salvam economia. Decat sa tot fim indemnati "patriotic" sa consumam produse romanesti, nu mai bine capetele luminate ar atrage muuuult mai bine banii pe care UE e dispusa sa ni-i acorde si pe care nu reusim sa-i cheltuim? Nu mai bine ar reduce birocratia care sufoca orice incercare de a intreprinde ceva? Nu mai bine ar mai reduce din taxele si impozitele pe care un intreprinzator tb sa le achite luna de luna? Parerea mea.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.