dcp100168 Posted May 19, 2009 Author Posted May 19, 2009 Directorul Pensiilor, pe picior de plecare* Georgeta Modiga îşi păstrează, deocamdată, scaunul de şef al Casei Judeţene de Pensii (CJP), existând însă posibilitatea foarte mare ca să-l părăsească pentru un post de secretar general în Casa Naţională de Pensii.Actualul şef al CJP, Georgeta Modiga, a declarat într-o conferinţă de presă că nu a declinat propunerea în momentul în care a primit-o, iar, în condiţiile în care va pleca, cel care are cele mai mari şanse de a-i lua locul este Nicu Zburlea. Pe 14 mai, echipa de la CJP Galaţi a susţinut examenul care constă în susţinerea unui proiect de management. Cei care au participat la concurs pentru posturi diferite, respectiv Georgeta Modiga, Nicu Zburlea şi Ana Denis Mormocea, au reuşit. Numai că există la mijloc şi această propunere de avansare căreia, pentru prima dată, Modiga nu i-a mai spus nu. Şeful CJP a recunoscut că a făcut acest lucru pentru că, în premieră pentru ea, avansarea a însemnat o provocare. "Când mi s-au mai făcut astfel de propuneri aveam alte priorităţi, acum pentru prima dată mi s-a părut o provocare, motiv pentru care nu am refuzat. Deocamdată noi suntem în preaviz, acesta expirând pe 23 mai. La acea dată trebuie să ne vină noile contracte, oricum promit că voi anunţa momentul când voi pleca", a spus Georgeta Modiga.Actualul şef al CJP lucrează numai pe pensii din anul 1986, iar din 2001 nu a mai avut niciun contracandidat la fotoliul de director. Neculai Zburlea este în Casa de Pensii din anul 2001, practic este format în această "şcoală", la fel ca şi Ana Denis Mormocea, care a venit în anul 2005 în echipa de la CJP.http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=9
dcp100168 Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 Confirmare în funcţieGeorgeta Modiga, secretarul general al Casei Naţionale de Pensii* La Galaţi, director coordonator rămâne Nicu Zburlea *După cum a promis presei, directoarea Casei Judeţene de Pensii, Georgeta Modiga, ne-a confirmat ieri, 20 mai, printr-un comunicat remis redacţiei, numirea în funcţia de secretar general al Casei Naţionale de Pensii şi alte drepturi de Asigurări Sociale. „Doresc să mulţumesc presei, posturilor de radio şi televiziune, pentru colaborare, mai scrie Georgeta Modiga. Vă doresc sănătate şi realizări în activitatea dumneavoastră!” Nu ne rămâne decât să-i urăm acelaşi lucru Georgetei Modiga, pe care o aşteaptă o muncă dificilă şi la Bucureşti. Nici misiunea lui Nicu Zburlea, care va ocupa funcţia de director coordonator la CJPAS Galaţi, nu va fi uşoară, drept pentru care îi dorim succes.http://www.viata-libera.ro/articol-Geor ... sii_2.html
dcp100168 Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 Debarcare politicăVictoria Movileanu – noua directoare la Casa Corpului DidacticIeri, 20 mai, a fost instalată noua conducere a Casei Corpului Didactic (CCD) de către actualul şef al ISJ, Doru Resmeriţă. Acesta a fost mesagerul care a adus cele două ordine ministeriale, unul de eliberare din funcţie a Doiniţei Popa (înscrisă şi la PNL şi la PD-L), cea care a ocupat jilţul de director al CCD din martie 2008, celălalt de numire al Victoriei Movileanu (membru PD-L, foto) – fosta directoare-adjunctă de la AJOFM. Numirea s-a făcut prin detaşare în interesul învăţământului, până la organizarea concursului de către Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării.http://www.viata-libera.ro/articol-Vict ... tic_2.html
dcp100168 Posted May 22, 2009 Author Posted May 22, 2009 Şefi noi la agenţiile de mediuAgenţiile de mediu vor avea noi directori coordonatori, şi anume Ingrid Miron la Agentia Judeţeană pentru Protecţia Mediului, respectiv Constantin Petrea la Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Galaţi. În ceea ce priveşte conducerea Gărzii de Mediu, în urma examenelor de evaluare susţinute ieri, Ion Drugan va fi directorul coordonator al Comisariatului Regional Galaţi, în timp ce în fruntea Comisariatului Judeţean se va afla Mihai Turcu.Conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea forţei de Muncă Galaţi va fi asigurată de Elena Grosu.Directorul Electrocentrale Galaţi este Marian Linteş, care a fost directorul Electrica Galaţi până la numirea în fruntea societăţii a lui Iulian Aramă.http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... articol=11
dcp100168 Posted June 1, 2009 Author Posted June 1, 2009 Mihai Turcu va fi „uns” azi şef la Garda de Mediu GalaţiÎncepând de azi, 2 iunie, Comisariatul Judeţean Galaţi al Gărzii de Mediu are din nou şef, după o perioadă de circa două luni în care postul a fost vacant. Vă reamintim că funcţia menţionată a fost ocupată până în aprilie de Ion Drugan, care a fost promovat comisar-şef la Garda Regională de Mediu. Noul comisar şef („uns” pe post în această dimineaţă, la sediul Gărzii Naţionale de Mediu) este Mihai Turcu, fostul şef al Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului Galaţi, poziţie din care a fost eliberat ca efect al celebrei ordonanţe prin care toţi şefii din instituţiile deconcentrate au fost concediaţi.http://www.viata-libera.ro/articol-Miha ... ati_2.html
dcp100168 Posted June 4, 2009 Author Posted June 4, 2009 Şef nou la Direcţia de MuncăDirecţia de Muncă şi Protecţie Socială Galaţi are, începând de săptămâna trecută, un nou director. Mirela Onişor o înlocuieşte astfel pe Niculina Olimpia Ralea, care a fost numită la rândul ei director coordonator la Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale.Ţinând cont de faptul că se află pe lista instituţiilor deconcentrate, nici Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială Galaţi nu a scăpat de schimbarea pe criterii politice a directorilor. Astfel, Mirela Onişor, membru al Partidului Social Democrat din anul 2000 şi fost profesor la Colegiul Tehnic "Traian" din Galaţi, a fost numită săptămâna trecută în funcţia de director coordonator al acestei instituţii. Mirela Onişor este inginer, având o vechime în învăţământ de aproximativ 25 de ani. Fostul director al DMPS Galaţi, Niculina Olimpia Ralea, a preluat cârma Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale, instituţie desprinsă din Direcţia de Muncă, Solidaritate Socială şi Familie, în luna noiembrie a anului trecut.http://www.impartial.ro/index.php?func= ... articol=13
dcp100168 Posted June 12, 2009 Author Posted June 12, 2009 Noi sefi la MediuLa conducerea Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu Galati a fost uns Mihai Turcu, fost vicepresedinte PDL care, in perioada 2005-2009, a fost director la Agentia Judeteana de Mediu Galati. Turcu este de profesie inginer agronom.La conducerea Agentiei Judetene pentru Protectia Mediului Galati urmeaza sa fie numita Ingrid Miron, fiica consilierului judetean PSD Dieter Krampulz.Pentru Agentia Regionala de Protectie a Mediului Galati zvonurile dau ca sigura numirea fostului deputat PDL Constantin Petrea. El s-a facut remarcat prin faptul ca una dintre cele doua firme de constructii la care este actionar are si o statie de producere a asfaltului care polueaza cartierul N. Balcescu din Tecuci si care ar fi trebuit sa fie inchisa din 1 ianuarie 2007.http://www.romanialibera.ro/a156792/pre ... mediu.html
dcp100168 Posted October 1, 2009 Author Posted October 1, 2009 Social-democraţii gălăţeni susţin că directorii PSD din teritoriu nu-şi vor părăsi posturilePreşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Eugen Chebac (PSD), a declarat, joi, că renunţă la portofolii doar social-democraţii din Guvern şi din fruntea agenţiilor guvernamentale, nu şi cei care conduc instituţiile deconcentrate din teritoriu, transmite corespondentul NewsIn. Preşedintele CJ Galaţi, social-democratul Eugen Chebac, a fost întrebat dacă există o decizie a partidului prin care să fie obligaţi să-şi depună demisia şi directorii instituţiilor deconcentrate din ţară. "Nu. Decizia este să-şi dea demisia miniştrii, secretarii de stat şi directorii de agenţii naţionale", a răspuns Chebac, membru în Comitetul Executiv al PSD şi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene din sudul Moldovei.Omologul său de la organizaţia municipală PSD Galaţi, Florin Popa, a adăugat că directorii coordonatori din teritoriu nu vor demisiona, întrucât şi-au câştigat poziţia prin concurs şi au de dus la îndeplinire un contract de management. "Directorii au participat la un concurs, au un contract de management care a fost încheiat şi semnat, cu un program de management pe care l-au depus după câştigarea concursului şi ei sunt în situaţia de a duce la îndeplinire obligaţiile asumate prin acel contract", a spus Florin Popa.Totuşi, preşedintele Consiliului Judeţean, Eugen Chebac, a adăugat că "orice e posibil cu PDL".De partea cealaltă, democrat-liberalii gălăţeni susţin că, din moment ce PSD a părăsit Guvernul, ar trebui să părăsească şi funcţiile executive din teritoriu. "Când iei o astfel de decizie la nivel central, normal este să se aplice această decizie şi la nivel local. Am vorbit cu secretari de stat ai PSD, şi toţi, absolut toţi, tocmai pentru ca să nu aibă fricţiuni în partid, au spus: 'Ne-am dat noi, miniştrii, demisia, hai băieţi toţi, absolut toţi din structuri daţi-vă demisia!' Nu poţi să iei partea de imagine, să pleci din ministere şi în rest toate structurile să rămână ale PSD-ului. Nu se poate aşa ceva. Adică nu mi se pare logic, nu că nu se poate", a declarat, joi, la Galaţi, senatorul PDL Marius Necula.
dcp100168 Posted October 1, 2009 Author Posted October 1, 2009 11 directori ai companiilor din subordinea MTI numiţi de PSD vor fi înlocuiţiUn număr de 11 directori ai companiilor din subordinea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) numiţi de PSD vor fi înlocuiţi, au declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, surse din cadrul instituţiei. Asrfel, va fi înlocuit şi directorul de la Administraţia Fluvială a Dunării de Jos Galaţi (Dorin Otrocol). Până acum nu a fost stabilită încă modalitatea prin care aceştia vor fi înlocuiţi.
dcp100168 Posted October 2, 2009 Author Posted October 2, 2009 Directorii descentralizatelor rămân pe poziţii„Nu am primit momentan nici o informare privind schimbări în organigramă, la nivel de conducere”, a precizat directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, dr. Costinela Georgescu, contactat telefonic în cursul zilei de ieri. „Eu momentan sunt în concediu în vederea susţinerii tezei de doctorat, dar cu siguranţă, dacă ar fi fost vorba despre astfel de informaţii, le-aş fi primit”, a conchis directorul DJSP.Nici la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă nu se anunţaseră schimbări, până ieri-după amiază. „Nu am fost anunţaţi despre nici un eveniment de acest fel”, a declarat directorul coordonator, Elena Grosu.Am verificat situaţia şi la Casa Judeţeană de Pensii şi alte drepturi de Asigurări Sociale. „Nu ştim ce va fi, dar momentan nu am fost anunţaţi cu privire la vreo schimbare. Însă, repet, ce va fi în continuare nu putem şti”, a spus directorul coordonator Neculai Zburlea.„În ceea ce priveşte Inspectoratul Teritorial de Muncă, nu s-a anunţat nici o modificare a structurii organizatorice”, a precizat directorul-coordonator Ionel Petrea.http://www.viata-libera.ro/articol-Dire ... ii__2.html
dcp100168 Posted October 7, 2009 Author Posted October 7, 2009 Toamna se numără demiterile* Ieri deja se vorbea în târg despre schimbarea politică a cinci directori * Instituţiile vizate: Finanţele Publice, Vama, AFDJ, Sportul… * Şi mai urmează * Unii directori demişi acceptă, alţii, din contră! *Aşa cum a anunţat încă de săptămâna trecută Mircea Toader, liderul PDL Galaţi, directorii direcţiilor descentralizate, numiţi de PSD sunt schimbaţi în această perioadă de PDL. Însă, pe cât de deschis a fost Mircea Toader, care a recunoscut clar că şefii PSD vor fi schimbaţi cu cei PDL, pe atât de zgârcit în informaţii s-a dovedit a fi prefectul Cosmin Păun. Acesta a răspuns monosilabic, de fiecare dată când a fost întrebat. Ieri, nici măcar nu a putut fi contactat telefonic.Totuşi, pe surse am aflat că au primit deja deciziile de destituire din funcţie următorii directori: Dorin Otrocol (director la Administraţia Fluvială a Dunării de Jos), Nicolae Muşat (director la Regionala Vamală Galaţi), Petrică Munteanu (director la Direcţia Judeţeană de Accize, Taxe şi Operaţiuni Vamale), Cicerone Lupu (director coordonator adjunct la Direcţia Judeţeană de Finanţe Publice) şi Marius Humelnicu (director la Direcţia Judeţeană pentru Sport). Valuri politice la Administraţia Fluvială a Dunării de JosÎn ciuda încercărilor de a lua legătura, telefonic, Dorin Otrocol nu a putut fi contactat ieri. Totuşi, când am sunat la sediul AFDJ Galaţi şi am cerut cu directorul Otrocol, ni s-a răspuns că „nu mai este”. Am aflat, apoi, că decizia de demitere a fost primită de Dorin Otrocol pe 2 octombrie. În locul său a fost numit Florin Uzumtoma (PDL). Acesta nu este deloc străin de AFDJ, administraţie pe care a mai condus-o până când a fost schimbat din funcţie, tot politic, după ruperea alianţei D.A. şi numirea la şefie a oamenilor PNL-ului (Ionel Malenda şi Teodor Iulian Gheorghe). După alegerile parlamentare de anul trecut, la AFDJ s-a schimbat din nou kalimera politică, iar şef a fost numit Dorin Otrocol, din partea PSD. „Da, aşa este, am fost numit director, să vedem până când acum… Sigur sunt director până la alegeri, după, mai vedem…”, a încercat să glumească noul director Uzumtoma, care se afla ieri la Budapesta, unde participa la o şedinţă a Comisiei Dunării.Şeful de la Vamă, în spitalPe fostul-actualul director de la Direcţia Judeţeană de Accize, Taxe şi Operaţiuni Vamale, Petrică Munteanu, l-am „prins” ieri, la telefon, în timp ce se afla… în spital! „Serios mi-a fost rău, am făcut în această dimineaţă o reacţie alergică la un medicament. Nu ştiu dacă este adevărat sau nu ce mă întrebaţi dumneavoastră. Eu nu am văzut nicio hârtie. Zvonuri am auzit şi eu, dar o decizie de demitere nu am văzut”, ne-a declarat Petrică Munteanu. Acesta a adăugat că va verifica luni, când va merge la lucru, până atunci văzându-şi de sănătate. În cazul lui Petrică Munteanu, schimbarea politică din funcţie îi face rău de două ori, pentru că, în luna august, acesta a renunţat şi la mandatul de consilier judeţean, deoarece funcţia de director la Direcţia Vamală îl punea în stare de incompatibilitate cu statutul de ales. „Fiecare trebuie să ştie că te poţi aştepta şi la schimbări, atunci când este vorba despre un post cumva politic. Spun cumva politic, pentru că trebuie să şi ştii ce implică activitatea în domeniul respectiv, altfel nu faci decât să te încarci cu o problemă pe care nu o poţi duce”. „Sincer, dacă se va întâmpla să fiu schimbat din funcţie cred că am să mă întorc în mediul privat, pentru că pare mai sigur acolo”, a mai spus Petrică Munteanu. Cu celălalt director, Neculai Muşat (Direcţia Regională Vamală Galaţi) nu am reuşit să luăm legătura. Din câte am aflat, acesta a plecat de pe 1 octombrie, în străinătate, în concediu de odihnă. Coincidenţă sau nu – că a plecat în concediu de odihnă la o zi după schimbarea politică a prefectului - , cine ştie? Un lucru este sigur: conform legii, nu poţi schimba din funcţie o persoană care se află în concediu legal… La Finanţe, demis „din greşeală” şi apoi reconfirmat în funcţie!Ultimul, dar în nici un caz cel din urmă director despre care, ieri, se auzea în târg că a fost schimbat politic este Cicerone Lupu, director coordonator adjunct la Direcţia Judeţeană de Finanţe Publice. Amabil, însă lapidar, Cicerone Lupu ne-a spus, telefonic, faptul că „…marţi am fost demis, iar astăzi am fost reconfirmat pe funcţie. Am aflat acest lucru din faxuri trimise de ANAF”. Deşi vădit nemulţumit de subiectul discuţiei, directorul coordonator adjunct a răspuns când l-am întrebat care a fost motivul pentru care a fost demis: „Din greşeală!”.Mai deranjaţi sau mai puţin deranjaţi, directorii schimbaţi politic ştiu foarte bine – aşa cum ştiu şi şefii partidelor – că schimbările care se fac în acest moment ar putea fi valabile doar până în iarnă, când Sfântul Nicolae ar putea să aducă în ghetuţe surprize politice… La fel, toate direcţiile despre care acum vorbim în contextul schimbărilor politice au fost conduse de cei susţinuţi de PSD doar câteva luni, patru-cinci. Deşi politicienii susţin că schimbarea politică a directorilor nu provoacă sincope în activitatea instituţiilor, lucrurile nu stau chiar aşa de simplu; vorbim de direcţii care, în doar un an, au schimbat câte doi şefi… Iar anul electoral nu s-a terminat.http://www.viata-libera.ro/articol-Toam ... le__2.html
dcp100168 Posted October 13, 2009 Author Posted October 13, 2009 Prima "victimă" a războiului PSD - PD-L!Tăvălugul numirilor şi demiterilor politice a început cu retezarea "capului" Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială. Fostul şef al acestei instituţii, Mirela Onişor, a convocat o conferinţă de presă pentru a face cunoscute condiţiile în care a fost demis. Onişor a declarat că ieri a primit un mail şi apoi un fax de la şeful Agenţiei Naţionale pentru Prestaţii Sociale, Viorel Alexandru, prin care era informată că a fost demisă încă de pe 12 octombrie. "Practic am aflat că nu mai eram şef de o zi. Problema este că eu din acest moment pot închide uşa la Direcţie şi să nu mă mai intereseze de absolut nimic. Asta pentru că dumnealor nu mi-au spus cine va asigura interimatul instituţiei şi cui voi preda toate actele şi situaţia. Mai mult decât atât eu am un contract încheiat cu Ministerul Muncii şi sunt demisă de Agenţia pentru Prestaţii Sociale, cu care nu am nimic de-a face. Între mine şi această instituţie nu există relaţii nici de subordonare, nici de colaborare. Din câte am înţeles aceeaşi situaţie se întâmplă în toată ţara, am discutat cu toţi colegii mei şi acelaşi lucru li s-a întâmplat şi lor. Eu nu neg că am fost numită politic şi era normal să se întâmple asta, dar critic doar modul în care s-a făcut această demitere. Voi ataca în instanţă acest ordin de demitere, iar la partid s-a dicutat şi există o echipă de specialişti care va acţiona în instanţă toate ordinele de demitere", a declarat Mirela Onişor.http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=8
dcp100168 Posted October 13, 2009 Author Posted October 13, 2009 Schimbările politice şi legăturile de rudenieÎn timp ce parlamentarii gălăţeni nu îşi mai vedeau, ieri, capul de atâtea voturi pro şi contra moţiunii de cenzură, la Galaţi, tăvălugul schimbărilor politice îşi urma cursul firesc. Adică, firesc pentru politica românească a zilelor noastre, nu firesc pentru oamenii simpli, de pe stradă, mai preocupaţi de supravieţuire decât de campania electorală… Neoficial, am aflat marţi că deja aveau pe birouri deciziile de eliberare din funcţie directorii numiţi de PSD la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (Alexandru Sântion), Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (Nicu Chebac) şi Unitatea Fito-Sanitară (Valentin Huciu).Dacă nu aţi sesizat încă, unul din directorii schimbaţi (directorul adjunct Nicu Chebac) este chiar fratele preşedintelui CJ Galaţi, Eugen Chebac. Pe la colţuri se spune că decizia de demitere a fratelui lui Eugen Chebac nu va rămâne fără repercursiuni în plan local. Adică, fără demiterea conducătorilor instituţiilor coordonate de Consiliul Judeţean Galaţi – Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii şi Spitalul TBC Galaţi. Întâmplător sau nu, cele două sunt conduse de doamnele Camelia Burluc (fostă Grosu), consilieră judeţeană PDL şi Monica Necula, soţia senatorului PD-L Marius Necula. Întrebat despre toată această poveste, Marius Necula s-a amuzat cu poftă de idee, după care a spus că „nu domnul Chebac numeşte sau schimbă directorul de la spital, ci ministrul. În al doilea rând, soţia mea are un contract de management şi este cel mai bun manager din zonă”. În schimb, senatorul PD-L a spus că „fratele domnului Chebac este un profesionist” şi, fără nicio legătură, a ţinut să precizeze că „decizia de schimbare este una, iar numirea altui director, altceva”.Senatorul a adăugat că schimbarea directorilor PSD va fi făcută doar acolo unde lucrurile nu merg bine; în plus, în prezent, în jur de zece directori de la Galaţi sunt îmbolnăviţi subit sau în concedii de odihnă… Totuşi, neoficial se vehiculează în continuare alte nume ca viitori conducători ai diverselor instituţii din plan local, precum democrat-liberalul Constantin Dumitriu, în locul lui Ingrid Miron, şefa Agenţiei pentru Protecţia Mediului sau doar numele instituţiilor unde urmează schimbarea şefilor – Casa Judeţeană de Pensii, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă etc.http://www.viata-libera.ro/articol-Schi ... ie__2.html
dcp100168 Posted October 14, 2009 Author Posted October 14, 2009 La Galaţi a început înlocuirea directorilor de instituţii publice susţinuţi de PSDPrimele instituţii din Galaţi la care directorii propuşi de PSD au fost înlocuiţi cu membri sau simpatizanţi PDL sunt cele din domeniul navigaţiei, al relaţiilor de muncă şi din agricultură, transmite corespondentul NewsIn. Directorul coordonator al Casei Judeţene de Pensii de la Galaţi, social-democratul Neculai Zburlea, a fost eliberat din funcţie miercuri. Postul său i-a fost atribuit democrat-liberalei Ana-Denis Aramă, până acum director coordonator adjunct la Direcţia economică şi evidenţă contribuabili. Neculai Zburlea îi devine adjunct, urmând să coordoneze Direcţia stabiliri şi plăţi beneficii.Un alt membru PSD care a fost demis din funcţia de director coordonator este Mirela Onişor de la Direcţia Judeţeană de Muncă şi Protecţie Socială. Cel mai probabil, ea va fi înlocuită de fostul director al instituţiei, Olimpia Niculina Ralea de la PDL, care a asigurat între timp conducerea Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale.A fost demis şi directorul general al Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos, social-democratul Dorin Otrocol. Conducerea interimară a AFDJ a fost preluată de democrat-liberalul Florin Uzumtoma. Acesta din urmă a condus Administraţia şi în trecut, şi tot în regim de interimat.Au primit decizii de eliberare din funcţie şi directorii propuşi de PSD la la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (Alexandru Sântion), Unitatea Fito-Sanitară (Valentin Huciu) şi Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (Nicu Chebac). Acesta din urmă va fi înlocuit de Violeta Nanu de la PDL, spus surse din partid.Aşteaptă ordinul de demitere şi directorul Electrocentrale Galaţi, social-democratul Marian Linteş, portofoliul urmând să îi fie atribuit democrat-liberalului Marian Petcu. De asemenea, Elena Grosu de la PSD, aflată la vârful Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, va fi înlocuită de Carmen Hanţaţuc de la PDL. Doi democrat-liberali vor lua locul social-democraţilor şi la Protecţia Consumatorilor. Comisariatul Regional va fi condus de consilierul local PDL Costică Olaru, iar Comisariatul Judeţean de Mihai Apetrei.La Agenţia Judeţeană pentru Protecţia Mediului, Ingrid Miron de la PSD va fi înlocuită cu fostul europarlamentar PDL Constantin Dumitriu. Oficiul Prefectural Tecuci va fi condus de un coleg de partid al acestuia, Liviu Butunoiu. La vârful Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu, Sergiu Dumitrescu de la PSD va fi înlocuit de Diana Mărăndici de la PDL. De asemenea, directorul coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică, social-democrata Costinela Georgescu, îi va deveni adjunct viitorului director, Liliana Moise de la PDL, până acum director al Inspecţiei Sanitare de Stat de la Galaţi.Febra înlocuirilor de directori generează, însă, şi situaţii stranii. La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Ap. Andrei” din Galaţi, directorul social-democrat Călina Lazarovici va fi înlocuit de un coleg de partid, doctorul Mihai Debita. Totodată, şeful Inspecţiei în Construcţii, democrat-liberalul Vasile Harabagiu va fi schimbat cu un alt membru PDL, Cristian Capeţis.Sunt şi instituţii la vârful cărora democrat-liberalii nu fac nicio schimbare. Directorul Direcţiei Silvice, Cornel Anghel, de la PNL, rămâne în funcţie deoarece în PDL nu există niciun pădurar - calificare obligatorie pentru a conduce instituţia. Inspectorul şcolar general adjunct de la Galaţi, Laura Marin, care are susţinerea PSD, rămâne şi ea pe post. La fel şi Lucian Domniţeanu de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice, Ionel Petrea de Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Petrică Munteanu de la Vama Galaţi.
dcp100168 Posted October 17, 2009 Author Posted October 17, 2009 Schimbare în conducerea Direcţiei de Finanţe GalaţiLa scurt timp după ruperea coaliţiei dintre PSD şi PD-L, la nivel local a început schimbarea din funcţie a unora dintre persoanele cu funcţii la nivelul instituţiilor deconcentrate care au fost susţinute de PSD. O astfel de situaţie s-a înregistrat la Direcţia de Finanţe Galaţi, unde directorul Direcţiei de Control Fiscal, Cicerone Lupu, a fost eliberat din funcţia deţinută în ultimele luni, potrivit ordinului emis de ministrul Finanţelor Publice. Coordonarea Direcţiei de Control Fiscal este asigurată interimar, potrivit deciziei directorului coordonator al Direcţiei de Finanţe Galaţi, Lucian Domniţeanu, de către Clavinia Petrescu, care deţine funcţia de director coordonator adjunct şi răspunde de activitatea Direcţiei de administrare a veniturilor statului. Perioada de interimat la conducerea Direcţiei de Control Fiscal se va termina atunci când la nivelul conducerii Ministerului Finanţelor se va lua o decizie referitoare la numirea unei persoane în fruntea acestei direcţii.http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=7
dcp100168 Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 Schimbare la conducerea ElectrocentralePotrivit ordinului emis pe data de15 octombrie de conducerea Termoelectrica, directorul general al Electrocentrale, Marian Linteş, a fost revocat din funcţia deţinută în ultimele luni, în locul acestuia fiind numit Tudor Petre, care a deţinut funcţia de director general adjunct. Potrivit procedurilor legale, care presupun printre altele şi aprobarea deciziei de revocare din funcţia de director a lui Marian Linteş de către Adunarea Generală a Acţionarilor de la Electrocentrale, schimbarea efectivă din postul de conducere a acestuia se poate face în maximum 30 de zile de la semnarea ordinului de revocare. Deşi ordinul de revocare a fost emis, până la parcurgerea tuturor etapelor prevăzute de lege Marian Linteş va rămâne în fruntea Electrocentrale. Marian Linteş a fost susţinut de către PSD Galaţi pentru ocuparea fotoliului de şef al Electrocentrale, post care revenea social democraţilor potrivit protocolului încheiat cu PD-L Galaţi, acesta înlocuindu-l în funcţie pe Tudor Petre, care a fost directorul general al societăţii şi care a fost desemnat în acest post pe vremea guvernului liberal Tăriceanu.http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=6
dcp100168 Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 Interimat la Direcţia de MuncăDupă ce a fost demis directorul coordonator al Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială, Mirela Onişor, interimatul este asigurat de un angajat al acestei instituţii, Răzvan Pavel. Reamintim că săptămâna trecută Mirela Onişor a făcut o conferinţă de presă în care a anunţat că a fost demisă de Agenţia Naţională de Prestaţii Sociale, deşi contractul îl încheiase cu Ministerul Muncii. Onişor a spus atunci că situaţia este una ingrată pentru că trebuie să plece şi fără preaviz şi fără să i se indice un posibil înlocuitor căruia să-i poată preda situaţia.http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=9
dcp100168 Posted October 28, 2009 Author Posted October 28, 2009 Georgică Radu, înlocuitorul lui Cicerone Lupu la şefia Inspecţiei fiscaleSurse din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Galaţi ne-au confirmat că Georgică Radu este câştigătorul concursului organizat de ANAF la Bucureşti, pentru ocuparea postului de director coordonator adjunct responsabil cu activitatea de inspecţie fiscală, din cadrul DGFP Galaţi. Această funcţie a fost ocupată de Cicerone Lupu, de la sfârşitul lunii mai şi până în prima jumătate a lunii octombrie, când acesta a fost demis de ANAF. Numirea oficială pe funcţie a noului şef al Inspecţiei fiscale gălăţene, Georgică Radu, nu a fost transmisă încă la DGFP Galaţi, ne-au mai informat sursele citate.http://www.viata-libera.ro/articol-Geor ... le__2.html
dcp100168 Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 Noi directori la instituţiile agricole gălăţeneMinisterul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale a dat, după concursurile susţinute la sfârşitul lunii trecute, verdictul în privinţa celor ce vor ocupa în teritoriu funcţiile de conducere la instituţiile subordonate. După cum se ştie, valul schimbărilor a venit după ce s-a rupt „căruţa” coaliţiei de guvernare PSD - PD-L.Potrivit datelor puse la dispoziţie de MAPDR, Conducerea Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Galaţi a revenit Violetei Nanu, consilier judeţean PD-L, care ia astfel locul lui Alexandru Sîntion, sprijinit de PSD. Pe funcţiile de directori coordonatori adjuncţi ai DADR Galaţi au fost declaraţi admişi Valentin Huciu, Profira Onode, Vasile Berlea, Viorica Sebeştean.La Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Galaţi a fost, după cum era de aşteptat, reconfirmat în funcţia de director coordonator Dumitru Buţurcă, adjunctul acestuia fiind Marian Petcu.În ceea ce priveşte Oficiul Judeţean de Consultanţă Agricolă (OJCA) Galaţi, în funcţia de director coordonator a fost declarat admis Emil Dobre.Ministerul Agriculturii i-a mai declarat admişi pe Nicu Chebac, director coordonator adjunct la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, pe Iuliana Manuela Ion, director coordonator la Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Seminţelor şi Materialului Săditor, Marcel Onode - director coordonator al Oficiului de Ameliorare şi reproducţie în Zootehnie şi Relu Aurelian Palade - director coordonator la Oficiul Judeţean de Studii Pedologice şi Agrochimie.http://www.viata-libera.ro/articol-Noi_ ... ene_2.html
dcp100168 Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică Galaţi are o nou director Valentin Boldea este, începând de ieri, noul director al Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică Galaţi. După 13 ani, timp în care funcţia a fost ocupată de dr. Costinela Georgescu, în locul acesteia a fost numit medicul de familie Valentin Boldea. http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... ector.html Direct de la Corni la şefia judeţului Să-i fi pus vreo pilă frăţiorul Mihail?
dcp100168 Posted November 14, 2009 Author Posted November 14, 2009 Direcţia Agricolă are un nou directorDirecţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Galaţi are de câteva zile un nou director executiv în persoana Violetei Nanu. Aceasta îl înlocuieşte în funcţie pe Alexandru Sântion. Violeta Nanu a fost până recent consilier judeţean.http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... ector.html
dcp100168 Posted November 19, 2009 Author Posted November 19, 2009 Şef nou la AJOFM GalaţiCarmen Hanţatuc, propusă de PD-L Galaţi pentru şefia Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi, a fost numită ieri, prin ordinul şefului Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), în funcţia de director coordonator interimar al instituţiei. Numirea unui nou director coordonator interimar al AJOFM Galaţi s-a făcut în timp ce Elena Grosu, care a ocupat până în cursul lunii octombrie această funcţie, se află în concediu medical de câteva săptămâni, după ce PSD, partidul care a sprijinit-o pentru şefia instituţiei, a ieşit de la guvernare. Până ieri conducerea AFOFM Galaţi a fost asigurată tot pe o perioadă determinată de directorul coordonator adjunct al instituţiei, Elena Pălimaru, în baza ordinului emis de ANOFM, directorul coordonator Elena Grosu şi directorul coordonator adjunct, Carmen Tofan, fiind în concediu medical.http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=4
dcp100168 Posted December 29, 2009 Author Posted December 29, 2009 Clientela politica, in caruselul "rotatiei cadrelor"» In anul 2009, mai multe directii descentralizate de la Galati au avut cate 3-4 directori, schimbati in ritmul schimbarii formulelor de guvernare » Agentia Regionala de Mediu are doi directori, in timp ce la Electrica si Electrocentrale aceiasi protagonisti sunt demisi si unsi din nou directori, dupa principiul "Hopa Mitica"Turbulentele din arena politica si succesiunea la putere, in ultimul an, a mai multor formule de guvernare, au generat haosul si la nivelul directiilor descentralizate ale ministerelor si serviciilor deconcentrate din judete, la conducerile carora s-au perindat mai multi directori, fiecare cu o alta protectie politica. Unele dintre institutiile din judetul Galati au avut in 2009 cate 3-4 schimbari de directori. Aceste schimbari au avut urmari nefaste asupra functionarii institutiilor, pentru ca fiecare director si-a impus propria organizare, cu propria schema de sefi de servicii.AJOFM Galati a inceput anul 2009 avand-o ca director interimar pe Carmen Tofan. Aceasta a fost inlocuita de Elena Grosu, fosta directoare la Romtelecom si sefa de cabinet a eurodeputatei PSD Adriana Ticau. Elena Grosu a intrat in concediu medical si conducerea interimara a fost preluata de adjuncta Elena Palimaru, dupa care la conducerea AJOFM Galati a fost numita Carmen Hantatuc (PDL).CJPAS Galati a fost condusa in ultimii ani, indiferent de guvernare, de Georgeta Modiga. La negocieri, postul revenise PSD si, pentru ca inlocuirea unei specialiste, cu lucrari publicate, ar fi generat reactiile presei, liderii PSD Galati au promovat-o pe Modiga, incepand cu 22.05.2009, in functia de secretar general al Casei Nationale de Pensii. Astfel, i-au facut loc pentru numirea in functia de director lui Nicu Zburlea, presedintele TSD Galati. Schimbarea de guvern l-a readus pe Zburlea pe fotoliul de adjunct, directoare fiind numita Ana Denis Arama, sotia vicepresedintelui PDL Galati, Iulian Arama.DADR Galati a inceput anul sub conducerea interimara a ing. Profira Onode, care este director adjunct de 15 ani, sub toate guvernarile. PSD l-a numit sef al Directiei Agricole pe Alexandru Santion, care a fost schimbat cu consiliera judeteana PDL, Violeta Nanu, specialista in metalurgie.Directia de Munca si Prestatii Sociale a inceput 2009 sub conducerea directoarei Olimpia Ralea (PDL). Pe 4 iunie, aceasta a fost schimbata de PSD cu Mirela Onisor, inginera, profesoara la GS "Gh Asachi", care la randul ei a fost inlocuita cu directorul interimar Razvan Pavel.Directia de Sanatate Publica a inceput 2009 sub conducerea dr Sorin Ungurianu (PNL), inlocuit cu dr Costinela Georgescu, fara apartenenta politica, inlcuita la randul ei cu dr Valentin Boldea, fratele deputatului PDL Mihai Boldea.Compania nationala Administratia Fluviala a Dunarii de Jos (AFDJ) a avut in 2009 patru directori, de toate culorile politice. Salariatii AFDJ au inceput anul cu directorul Ionel Malenda (PNL), fost viceprimar de Macin, dupa care a fost director interimar Teodor Iulian Gheorghe (PNL), care in scurtul timp cat a fost director si-a acordat o prima de un miliard. In locul lui Teodor Gheorghe a fost numit la conducerea AFDJ Dorin Otrocol (PSD), care a fost inlocuit cu Florin Uzumtoma (PDL).O situatie stranie este la Agentia Regionala de Mediu Galati, care are doi directori. In aprilie, directoarea Carmen Sandu (PNL) a fost inlocuita cu fostul deputat Constantin Petrea (PDL). Fosta directoare a actionat in instanta Agentia Nationala de Mediu, a castigat procesul si acum trebuie sa fie repusa in functie.In 2009, s-a intamplat ca unii directori sa fie dati jos, dupa care sa revina pe aceeasi functie. La Electrica SA Galati, directorul Iulian Arama (PDL) a fost inlocuit cu Marian Lintes (PSD). Dupa aceea Lintes a fost dat jos, in locul lui fiind numit fostul director Iulian Arama.Dupa pierderea functiei de director la Electrica, Marian Lintes a fost numit director la Electrocentrale SA, in locul lui Tudor Petre (PNL). Recent, Lintes a fost dat jos si din aceasta functie, in locul lui fiind numit tot fostul director Tudor Petre, dar propulsat acum de PDL.http://www.romanialibera.ro/dobrogea/a1 ... relor.html
dcp100168 Posted January 15, 2010 Author Posted January 15, 2010 Boc a dat, Curtea Constituţională a luatDirectori în afara legii!* S-au schimbat directorii-coordonatori la jumătatea lunii octombrie şi se pare că se vor schimba iarăşi * Două OUG neconstituţionale şi două rânduri de directori ai instituţiilor deconcentrate, înlocuiţi din funcţii * Unii dintre ei nici nu au apucat să îşi ia postul în primire * „Păgubiţii care vor da Guvernul în judecată, vor avea de câştigat”, apreciază deputatul Victor - Paul Dobre *Vă mai amintiţi de valul de schimbări survenite la vârful instituţiilor deconcentrate gălăţene în urmă cu trei luni? Ei bine, atunci directorii respectivelor instituţii, printre care AJOFM, ITM, CJPAS, AJPS, Direcţia de Muncă şi Inspectoratul Şcolar Judeţean – în majoritate cu susţinere politică PSD – şi-au pierdut scaunele după ce s-a emis OUG 105/2009. Locurile rămase vacante au fost ocupate de alţi directori-coordonatori, sau tot de cei care abia fuseseră destituiţi.La câteva zile, OUG 37/2009 (care îi adusese în funcţii pe precedenţii directori coordonatori) a fost declarată neconstituţională de către Curtea Constituţională (CC), răpindu-li-se celor păgubiţi de funcţie orice drept de a se răzvrăti.Mai nou, însă, CC a declarat neconstituţională şi OUG 105/2009, prin care actualii directori-coordonatori au ajuns pe post. Cum decizia a fost deja publicată în Monitorul Oficial, se aşteaptă consecinţele.Capete cad, capete se ridicăDeputatul liberal Victor Paul Dobre, şeful Comisiei de Muncă din Camera Deputaţilor a afirmat că directorii ale căror drepturi au fost afectate de OUG 37 şi 105 îşi pot recâştiga posturile în instanţă: „Nu văd Guvernul făcând ordine acolo unde a făcut dezordine. Din punctul meu de vedere, oamenii afectaţi în drepturi care vor acţiona în judecată guvernul vor câştiga pe bandă rulantă. Nu poţi să schimbi directorul la fiecare trei sau şase luni. Prin hotărârea justiţiei, de regulă eşti repus în drepturi şi primeşti despăgubiri”, a declarat Dobre.http://www.viata-libera.ro/articol-Dire ... gii_2.html
Recommended Posts