Jump to content

Droguri legale la "magazinele de vise" din Galaţi

Recommended Posts

Posted

Pentru gălăţeni

Magazine de vise... halucinogene

* În Galaţi, există două magazine care vând, printre altele, o seamă de produse cu efecte halucinogene * Un al treilea magazin de acest fel ar trebui să se deschidă la Brăila * Cum-necum, produsele - interzise minorilor - sunt legale, deşi multe dintre ele nu sunt recomandate pentru consumul uman * Dacă avertismentele care însoţesc marfa sunt la fel de eficiente ca şi cele care însoţesc ţigările şi alcoolul, s-ar putea ca de-acum să vedem pe stradă o mulţime de persoane cu... "capul în nori"

În cartier, pe lângă şcoală...

Mai ales în rândul tinerilor gălăţeni, care vor cu orice preţ să se dea în stambă, "Magazinul de vise" ar putea avea mare succes. Tentaţia poate proveni şi din faptul că "visele" sunt legale, frumos ambalate, în pacheţele mici, şi la preţuri relativ accesibile. Mărturiile unora dintre consumatorii de astfel de substanţe sunt, însă, şocante - obiecte care dansează şi stări euforice. Unde mai pui că amatorii nici nu mai trebuie să se îngrămădească prin colţuri obscure sau să aştepte noaptea ca să îşi cumpere "visele", pentru că ele se găsesc direct la tejghea, în Micro 17 şi Micro 19 din Galaţi, destul de aproape de o şcoală, sau on-line, de pe site-ul espice.ro. Primele semnale le-am avut chiar din partea unor părinţi şi profesori din zonele respective, îngrijoraţi de tentaţiile de sub nasul copiilor lor. Aşa că am făcut o documentare serioasă ca să vedem despre ce este vorba. Încercăm să vă spunem aici, pe scurt, cât de bine sau cât de rău îi poate fi consumatorului, după ce foloseşte produsele din "magazinele de vise" gălăţene...

"Produsul nu este recomandat consumului uman"

În primul rând, trebuie să ştiţi că "visarea" de acest fel nu e un panaceu împotriva deziluziilor şi comportă riscuri. Multe dintre pliculeţele şi tuburile de pastile au atenţionări speciale, printre care "Produsul nu este recomandat consumului uman", "Interzis sub 18 ani", "A nu se lăsa la îndemâna copiilor" şi "Produsul este recomandat exclusiv studiului etnobotanic sau colecţionarilor privaţi! (sic!)". Mai ales ultima atenţionare a avut darul să ne scoată din pepeni - şi aici au întâietate cei care s-au ţinut de carte!?

În cazul unor produse există şi alt fel de atenţionări, privind reducerea capacităţii de conducere a autovehiculelor. De parcă asemenea texte mai sperie pe cineva!

În plus, la pastilele halucinogene sunt listate (pe site) şi efecte adverse, printre care crampe stomacale, senzaţii de vomă şi mahmureală. Deh, dacă asta e singura voastră plăcere...

Efect mai slab decât cel al cannabisului

Pe site-ul magazinelor, produsele sunt afişate pe categorii, cu preţuri şi unele chiar cu detalii complexe privind compoziţia. Denumirile sunt dintre cele mai ciudate, mai ales pentru noi, neiniţiaţii. Astfel, puteţi găsi aici Bong la sticlă (un fel de narghilea), Pastila Casei sau Spice Silver şi X-Pills Empathy. În mare, sunt amestecuri care se pot fuma, pastile de diverse tipuri şi accesorii pentru consumul şi transportul produselor.

Am dat click, la întâmplare, pe denumirea unui plic, numit Spice Gold, şi am aruncat o scurtă privire asupra substanţelor componente afişate - extracte din opt plante distincte. Apoi, cu ajutorul dl Mădălin Şeban, director ştiinţific la Complexul Muzeului de Ştiinţe ale Naturii, am încercat să stabilim care sunt efectele acestor substanţe asupra organismului uman.

Spre exemplu, Leonurus sibiricus (marihuanilla - mica marijuana) este cunoscută, printre altele, "şi pentru efectele sedative, dacă planta este consumată sub formă de infuzie (ceai) sau dacă este fumată, efecte cunoscute încă de pe vremea conchistadorilor care, de altfel, au şi adus-o în Europa", ne-a mai explicat dl director Şerban.

În cazul plantei Pedicularis densiflora (războinicul indian), "bobocii sunt vânduţi pentru a fi utilizaţi în medicina tradiţională datorită efectului lor relaxant în cazul durerilor musculare, dar, mai nou, şi pentru a fi fumaţi, în vederea obţinerii altor efecte (tranchilizant, afrodisiac, anxiolitic etc.), de obicei narcotice", ne-a informat dl director.

O altă componentă este lotusul indian, ale cărui seminţe "au căpătat caracter sacru în budism şi hinduism, datorită efectelor mistice produse de fumul acestora. Fumarea seminţelor conferă o stare de relaxare, inebriantă, asemănătoare cu cea produsă de fumarea cannabisului, dar mai slabă".

Cât despre Leonotis leonurus (urechea leului), am aflat că "Triburile din Africa şi, mai nou, consumatori de pe alte continente, utilizează frunzele şi florile uscate pentru fumat, datorită efectelor psihoactive pe care planta le poate genera în anumite doze, de obicei asemănătoare cu cele ale cannabisului".

Evident, intensitatea efectelor generate de acest soi de produse depinde de doza în care este luat.

Clientul nostru, stăpânul nostru

Cum s-au deschis magazinele, au apărut, evident, şi cumpărătorii. Există un forum pe site, unde administratorul anunţă noutăţile. Printre clienţi, sunt şi dintre aceia care spun că au încercat produsul cutare sau cutare şi descriu modul cum au experimentat efectele acestora. Unii spun că nu au simţit nimic, alţii că halucinaţiile sunt fără număr, că părţi ale trupului lor au luat-o razna sau că lucrurile se mişcă, de capul lor, prin casă. E legal, deci, să îţi provoci halucinaţii. Buuun! Aşteptăm cu nerăbdare să vedem ce altceva se mai poate legaliza. Am înţeles că unde-i lege, nu-i tocmeală, dar, după cât se pare, nici morală prea multă nu e!

Sare perna, îmi dansează picioarele

Iată reacţia unui consumator de "pastile verzi", postată online, pe site: "De ex. eu am luat vreo 2 verzi (nu sunt trecute încă pe site) şi îmi sare perna pe aici prin cameră, îmi dansează picioarele singure şi nu pot să le opresc ;)), sar tastele din tastatură, energizante, stare de bine şi linişte cu toate ca îs agitat.

Etapele de efect: 10-60 min, nimic. După aprox. 1 oră juma: energie, chef de dans, halucinaţii, dilatarea puternica a pupilei, râs necontrolat, tremurat puternic şi necontrolat în mâini şi picioare, incapacitatea de a-i asculta pe cei din jurul tău, per total efecte medii de trippin`".

Până la o eventuală revizuire, legea e oarbă

De la Centrul Regional Antidrog am aflat cum pot fi vândute aceste substanţe halucinogene, fără ca nicio lege să fie încălcată. Momentan, există patru tabele cu substanţe interzise – primele două includ drogurile de mare risc, în al treilea figurează drogurile de risc, iar în cel de-al patrulea, substanţele numite "precursori", utilizate frecvent în fabricarea drogurilor. "Substanţele comercializate de aceste magazine nu sunt înscrise, deocamdată, pe niciuna dintre liste. Agenţia face, însă, eforturi susţinute ca mulţi dintre compuşii halucinogeni să fie incluşi în tabele", ne-a explicat subinspectorul Angela Mihaela-Ene, şeful Centrului Regional Antidrog.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=28787

Posted

Iti pui mainile in cap cand citesti reactiile persoanei care a incercat "senzatii tari" (mai mult sau mai putin)... Si mi se pare o prostie ca asa ceva sa fie legal !

Posted

"Avioane cu motoare ia-ma si pe mine in zboare".

Rog pe cei care scriu astfel de articole sa se duca si sa fumeze rahaturile alea de la magazinele cu vise si apoi sa ne impartaseasca senzatiile. Nu de alta, dar eu nu am avut decat vreo 3% din starea pe care ti-o da consumul de canepa indiana.

Dupa parerea mea, consumul de alcool este cu mult mai nociv decat cel de mary jay. El este impins de industria mondiala creata in jurul lui.

Votati pentru legalizare! Legalizarea consumului de marijuana si hasis in Romania. Si nu va mai cacati pe voi.

Daca Galatiul se numea Amsterdam.....dar cred ca am fumat ceva, de imi apar astfel de vise!

• 1 month later...
Posted

Autorităţile au descoperit „magazinele de vise”

* Deşi „Viaţa liberă” a anunţat încă de anul trecut că „magazinele de vise” funcţionează fără probleme, autorităţile gălăţene abia ieri au aflat şi au decis să ia măsuri *

Gheorghe Dârjan, directorul adjunct al Poliţiei Comunitare, a fost cel care a ridicat problema „magazinelor de vise”, „ce oferă spre vânzare droguri uşoare, care tentează şi predispun elevii la acte şi fapte ilegale”. Directorul executiv al Prefecturii, Vasile Pârlog, s-a arătat uimit de existenţa lor şi a cerut detalii, parcă nevenindu-i să creadă că există aşa ceva în Galaţi, deşi „Viaţa liberă” a relatat pe larg despre acest subiect încă de anul trecut. „În momentul de faţă, pe raza municipiului avem patru asemenea magazine de vise”, a spus Dârjan. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică, dr. Costinela Georgescu i-a atras atenţia să nu mediatizeze adresele acestor magazine. Dacă era un pic mai vigilentă, ar fi sesizat că în fiecare zi, în drum spre spital, trece pe lângă un "magazin de vise". Pârlog a ţinut să ştie ce anume comercializează aceste firme şi dacă sunt legale: „Vreau să vă spun că am o asemenea ţigară. 30 de lei costă, şi minorii sunt curioşi. Am sesizat Crima Organizată şi Comisia Antidrog şi sunt considerate droguri uşoare. Magazinele funcţionează legal, au autorizaţie de funcţionare”, a subliniat Gheorghe Dârjan. La rândul său, dr. Costinela Georgescu i-a cerut lui Dârjan o notă privitoare la existenta acestor magazine. Directoarea DSP a cerut ca un medic să facă parte din comisia care se va ocupa de magazine, pentru a putea spune care este efectul substanţelor halucinogene şi a drogurilor uşoare. Autorităţile au stabilit că subiectul viitoarei şedinţe a Comisiei de Dialog Social vor fi drogurile şi „magazinele de vise”, iar şefii Poliţiei, Prefecturii şi DSP au rămas ieri la discuţii pentru a stabili „planul de atac”.

http://www.viata-libera.ro/articol-Auto ... %9D_2.html

Posted
Votati pentru legalizare! Legalizarea consumului de marijuana si hasis in Romania

As vota.. dar pe cine?

Pentru articolele respective.. in continuare nota 4.

Posted

hai sa fim seriosi, gasiti-va ocupatie si nu o sa va mai arda de prostii de astea. Numai o tara de drogati nu am fost facuti. Sper sa inchida si prostiile astea de magazine, oricum zilele lor sunt numarate...

Posted
hai sa fim seriosi, gasiti-va ocupatie si nu o sa va mai arda de prostii de astea. Numai o tara de drogati nu am fost facuti.

Ori ca omu` isi cumpara din magazin, ori ca-si cumpara de la un dealer, tot prostia aia este. De fapt, e aceeasi problema ca si cu prostitutia, daca vrei. Oricum, cred ca privim problema diferit si, desi nu am apucat sa fumez marijuana, am apucat sa ma documentez destul in legatura cu asta si cred ca legalizarea ei ar fi o solutie din anumite puncte de vedere.

Posted

Sa se legalizeze marijuana? Nici vorba de asa ceva. Mai bine sa inchida aceste magazine de vise. Si sa aresteze in continuare pe orice dealer pe care il prind la colt de strada.

Posted
hai sa fim seriosi, gasiti-va ocupatie si nu o sa va mai arda de prostii de astea. Numai o tara de drogati nu am fost facuti.

Ori ca omu` isi cumpara din magazin, ori ca-si cumpara de la un dealer, tot prostia aia este. De fapt, e aceeasi problema ca si cu prostitutia, daca vrei. Oricum, cred ca privim problema diferit si, desi nu am apucat sa fumez marijuana, am apucat sa ma documentez destul in legatura cu asta si cred ca legalizarea ei ar fi o solutie din anumite puncte de vedere.

Nu zice nimeni ca acest fenomen va disparea dar sa si incurajam acest lucru, mi se pare deja strigator la cer.

• 2 weeks later...
Posted

Substanţe relaxante şi euforice recomandate colecţionarilor privaţi?!

Dacă în luna noiembrie "ne bucuram" doar de un singur "magazin de vise", acum avem cinci. Patru sunt în municipiul Galaţi, iar unul este în Tecuci. Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au reuşit să intre în cel din Tecuci doar cu ajutorul Poliţiei, iar la Galaţi au verificat doar trei, şi asta pentru că au avut noroc, în condiţiile în care nu au găsit niciodată deschise aceste magazine.

Două din cele cinci "magazine de vise" au fost deja amendate de către inspectorii de la Protecţia Consumatorilor, cu câte 2.000 de lei, respectiv 4.000 de lei, cu precizarea că verificările nu s-au încheiat, acesta fiind şi motivul pentru care nu nominalizăm încă aceste firme. Toate cele cinci magazine au cam aceleaşi "caracteristici" - pe orar scrie că programul începe la ora 17.00, iar de la cumpărători s-a putut afla că se pot face comenzi telefonic sau online. Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au fost la uşile magazinelor de mai multe ori pe zi, găsindu-le însă tot timpul închise. Acesta a fost şi motivul pentru care aceştia i-au invitat la sediu. Mai mult, produsele sunt declarate ca rare şi exotice şi sunt recomandate "exclusiv studiului etnobotanic sau colecţionarilor privaţi". Aceste produse "rare şi exotice" nu sunt "recomandate consumului uman", aceste informaţii figurând la capitolul "Avertizare" şi totuşi toate reclamele care se fac la capitolul "Efecte" îi îndeamnă pe consumatori să le cumpere. Relaxante, euforice, benefice, contra nervozităţii şi insomniei, toate sunt cuvinte de laudă care figurează pe site-urile acestor "magazine de vise".

"Un gagiu a combinat cu iarbă şi s-a lovit rău de tot"

Semnalul de alarmă este tras de autorităţi mai mult din cauza discuţiilor care s-au însăilat pe site-urile acestor �magazine de vise�. Iată părerea unui consumator de astfel de produse:

Scris de NECUNOSCUT on 29th Oct 2008

"Desi am luat din alta parte (nu stiam de espice.ro) Spice Gold mi s-a parut cea mai sexy alternativa legala la iarba. Un pic pe partea chillout si nu te loveste asa tare. Valurile sunt mai ok. Un gagiu a combinat cu iarba si s-a lovit rau de tot. 2 ore n-a fost in stare sa-si ridice ochii de pe masa, asa ca aveti grija".

"La aceste magazine au o gamă întreagă de produse, unele fără informaţii în limba română, ci doar în limba engleză, pe altele sunt trecute doar denumirea, cantitatea şi preţul, iar altele au informaţii detaliate asupra compoziţiei, efectelor, avertismentelor. La cel din urmă se menţionează că este interzis consumului uman şi că este destinat exclusiv studiului etnobotanic sau colecţionarilor privaţi. Deşi au aceste avertismente, tot ceea ce înseamnă parte de compoziţie a produsului te îndeamnă să-l cumperi. Astfel, pentru informarea necorespunzătoare - mai exact pentru că într-un loc interzice, iar în altul îl recomandă - am considerat că este vorba de o practică comercială incorectă faţă de consumatori şi am amendat două magazine din Galaţi, aici însă nu am finalizat controalele, iar în Tecuci am reuşit să intrăm în magazin doar cu Poliţia", ne-a declarat inspectorul şef al Inspectoratului Regional pentru Protecţia Consumatorilor, Mărioara Gătej. Tot aceasta ne-a făcut cunoscut că acţiunea s-a făcut la iniţiativa Prefecturii şi că inspectorii de la Protecţia Consumatorilor lucrează împreună cu cei de la Direcţia Sanitar Veterinară.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=7

• 1 month later...
Posted

eu am cumparat din bucuresti si sincer sunt extraordinar de multumit.

am gasit pe net niste baieti cu un site tare preturi misto si livrare la domiciliu...iar numele spune tot www.smokelegal.ro :d

sper sa nu le interzica astia si pe astea k ar fi aiurea rau

Posted
Sa se legalizeze marijuana? Nici vorba de asa ceva. Mai bine sa inchida aceste magazine de vise. Si sa aresteze in continuare pe orice dealer pe care il prind la colt de strada.

problema e - daca se legalizeaza marijuana, scade consumul de LSD , XTC sau altele mai periculoase.

Posted

George, fumatorii de marijuana nu sunt cu mult mai "drogati" decat cei care beau o juma de sticla de vin, apoi vreo 2 beri. Si daca ruiz ar fi un "drogat", asa cum ii spui tu, ce ar fi rau in asta? N-ar avea voie sa-si exprime opinia..?

Posted

Cat adevar!Cu dedicatie in mod deosebit ptr George.Si stai linistit ca chestiutele astea de la magazinele de vise sunt prea slabe ca sa produca dependenta.AAA.. daca te saturi de ele la un moment dat si vrei sa te rupi total de realitate,asta depinde numai de tine,de cat de constient sau inconstient esti de consecinte.Mai grav e cu copii ca ei sunt foarte influentabili si tentati de tot ce-i nou,dar cu educatie si cu muulta informatie credca nu ar fi nici o problema.Si apropo de scoala..nu credeti ca ar fi cazul ca si scoala sa se implice cumva in acest caz?Eu una consider ABSOLUT necesare cursuri OBLIGATORII de informare a copiilor asupra drogurilor si nu numai,chiar si cursuri de educatie sexuala.Sunt multi parinti care cred ca isi pot tine copii departe de aceste lucruri nediscutand cu ei,sau poate nu au curaj,si cred ca niste persoane acreditate ar face foarte bine tinand aceste cursuri in scoli.

Posted

sa va zic o istorie povestita de un prieten bun de-al meu, de pe vremea cind a fost sa munceasca la turci.

Nu imi mai aduc cu exactitate aminte dialogul (sint mai mult de 10 ani de cind mi-a povestit) dar mi-a ramas in minte destul ca sa va dati seama de idee... :)

"Ma asez cu Yussuf, politaiul, la o masa. Se apleaca spre mine si imi sopteste:

- Ce zici, vrei sa incerci hasis?

Eu, ce sa zic... Nu mai incercasem niciodata...

- Da ma incoace, sa vad cum e...

Trag un fum... Il tin in piept, ii dau drumul. Mai trag un fum... Ii dau drumul. Yussuf, in timpul asta se uita la mine nerabdator...

- Ei, ei... Cum te simti?

- Cum sa ma simt, ma?

- Simti, asa, cum te ia, ca esti usor?

- Nu simt ma, dracu, nimic...

- Cum nu simti nimic? Nu ti se pare macar o stare de ameteala, ca te simti fericit, asa? Nimic Nimic?

- Du-te ma de-aci... Ce-i porcaria asta? ii zice prietenul meu. Ia sa iti dau eu tie ceva sa fumezi...

Si ii intinde o tigara Carpati fara filtru. Trage Yussuf un fum, si incepe sa ii danseze imaginea in fata ochilor...

- Uaaaaau, ce-s astea?

- Ce sa fie ma, de-astea fumam noi in Romania. Ce dracu' efect sa aiba hasisul ala la mine? "

Posted
:)) Tare faza. Oricum, ca idee, hasisul se incropeste cu tutun si efectul normal nu e atat de ameteala (cum e la iarba simpla) cat de euforie. Si depinde foarte mult de starea psihologica a celui care fumeaza.
  • 2 weeks later...
Posted

Droguri legale?

„Magazinele de vise” din Galaţi s-au înmulţit ca ciupercile

„Viaţa liberă” a mai tratat problema "magazinelor de vise" din Galaţi într-o ediţie de acum câteva luni, cu mult înainte ca subiectul să intre în atenţia presei naţionale. Vă informam atunci, că existau în oraş două astfel de astfel de magazine – unul în Micro 17 şi altul în Micro 19, în apropierea Şcolii Numărul 1. Acestea două fac parte dintr-un lanţ administrat de Alin Rotaru, care include alte două magazine în Bucureşti şi câte unul în Bârlad, Ploieşti, Târgu-Mureş, Constanţa, Braşov şi Sighişoara. Potrivit site-ului espice.ro, reţeaua urmează să se extindă şi în Sibiu, Piatra Neamţ, Baia Mare, Satu Mare, Alba Iulia, şi Zalău.

Leşinuri da, reacţii oficiale ba

Cu toate că subiectul a ţinut prima pagină a „Vieţii libere” timp de două zile, într-o ediţie de weekend, spre surprinderea noastră, mai mulţi reprezentanţi de seamă ai autorităţilor locale au aflat despre existenţa lor mult mai târziu, atunci când Poliţia Comunitară a ridicat problema într-o şedinţă a Comisiei de Dialog Social. Normal ar fi fost să aflăm noi de la autorităţi. Mai ales că unele dintre ele ar trebui să facă şi controale în aceste magazine, să testeze produsele, să le verifice autorizaţiile de comercializare etc.

Tot mai multe puncte de desfacere

Ce s-a mai întâmplat între timp? S-au mai deschis alte trei magazine cu frunze de canabis pe geamuri, ne-a informat directorul Centrului Regional Antidrog, Angela Ene. (N.R. Noi am localizat deja mai multe). „Am avut cazuri în care unor consumatori de astfel de substanţe li s-a făcut rău. Au leşinat. Totuşi, nouă ni s-au adresat mai puţin de zece persoane, aşa că acestea sunt singurele date certe pe care vi le putem oferi”, a mai spus şeful Centrului Regional Antidrog Galaţi. Ce-i drept, nu s-a stabilit cu exactitate de la care magazin îşi cumpăraseră respectivii produsele care i-au „relaxat” în asemenea măsură. Centrul Regional Antidrog Galaţi a propus deja ca multe dintre substanţele conţinute în aceste produse să fie înscrise pe una dintre cele patru liste cu substanţe interzise la comercializare, întocmite de Ministerul Sănătăţii în colaborare cu Ministerul Administraţiei şi Internelor. Şi e normal, având în vedere că, în ultima perioadă, mai mulţi părinţi din oraş ne-au sunat îngrijoraţi la redacţie, întrebându-ne cum îşi pot feri copiii adolescenţi de astfel de tentaţii. Aflate în drumul lor, lângă bloc, lângă şcoală… De altfel, acesta este şi motivul pentru care revenim pe larg asupra subiectului.

Ce spune managerul "magazinelor de vise"?

L-am contactat telefonic pe managerul "magazinelor de vise", Alin Rotaru. Acesta ne-a spus că nu răspunde, în Galaţi, decât de cele două magazine despre care am mai scris deja şi care poartă sigla „Spice Shop”: „Deocamdată, avem doar două magazine in Galaţi – cel din Micro 17 şi din Micro 19. Nu sunt toate (din oraş – n.r.) ale noastre. Au fost mai mulţi care şi-au deschis magazine şi şi-au bătut joc de afacerea asta pe care eu am gândit-o acum un an de zile. Şi lumea a perceput-o cu tot cu greşeli”, a declarat managerul general al "magazinelor de vise". De fapt, după spusele managerului, din reţea fac parte doar magazinele listate pe espice.ro sau pe spiceshop.ro. „Vedeţi dumneavoastră, restul, ceea ce vedeţi acolo - [etnobotanice] - sunt nişte copilării pe care le-am gândit când am deschis acest magazin”, ne-a mai spus Alin Rotaru. Şi totuşi, sunt sau nu toxice aceste substanţe, odată consumate? La urma urmelor, în dreptul unora dintre ele scrie „Produsul este interzis consumului uman”; „Acest produs nu are o valoare medicală atestată” şi „Nu poate fi folosit drept medicament, înlocuitor sau supliment alimentar”. Deci, la ce sunt bune? În ce scop sunt comercializate? „Eu vă spun în felul următor, a continuat managerul magazinelor: şi ţigările sunt dăunătoare pentru sănătate, nu ? Aceste produse nu creează dependenţa pe care o creează marijuana sau haşişul”. Totuşi, dau ele halucinaţii, care ar putea, spre exemplu să îi altereze percepţia realităţii imediate unui şofer care a consumat înainte de a se urca la volan? „Să vă explic, ne lămureşte tot managerul. Singura plantă halucinogenă care se află pe piaţă este salvia divinorum, pe care noi deocamdată nu o comercializăm. Aceste substanţe nu sunt halucinogene şi nici psihotrope”. Ce-i drept, produsul numit salvia divinorum figurează pe site-ul espice.ro, dar în dreptul stocului apare menţiunea: stoc lipsă. Deci, întrebăm noi, alterează produsele în mod semnificativ percepţia consumatorului? „Nu!” conchide managerul magazinului. „Ele, în principiu, sunt foarte bune pentru relaxare, ca şi ceaiul de tei”. Măi, să fie! Şi atunci de ce nu dau năvală tinerii la Plafar? Părerile exprimate pe site de utilizatori exprimă mult mai mult decât relaxare. Expresii de genul „te rupe tare chestia aia” te duc cu gândul la altceva.

Potrivit unor informaţii de ultimă oră, ieri după-amiază, Inspectoratul General al Poliţiei Române a definitivat proiectul prin care propune modificare a legii 143/2000 şi prin care cere trecerea în ilegalitate a unor substanţe halucinogene. Proiectul ar urma să fie promovat spre adoptare în cel mai scurt timp. Întrebarea noastră este: cu sau fără proiect, se vor hotărî vreodată Ministerul Sănătăţii Publice şi cel al Administraţiei şi Internelor să introducă aceste substanţe pe listele celor interzise la deţinere şi comercializare? Sau vor lua măcar o poziţie oficială în acest sens? Să ştim şi noi cum stăm. La cum se mişcă însă lucrurile, plutim şi noi şi autorităţile într-o mare incertitudine. Iar "magazinele de vise" se înmulţesc precum ciupercile după ploaie.

Părinţii şi buticurile

Există deja mai mulţi părinţi care s-au adresat Inspectoratului Şcolar, Primăriei, care ne-au scris nouă despre aceste magazine şi pericolul produselor care se vând în ele. Apar astfel de buticuri peste tot, pe Siderurgiştilor, pe Constructorilor, lângă IPJ, în cartiere. Nici n-am reuşit să aflăm câte sunt în total la Galaţi. Singurul lucru cert este că afacerea merge, din moment ce numărul "magazinelor de vise" creşte. Cine dă aprobările? Cine le controlează? Care sunt efectele şi cât de extinsă este folosirea substanţelor vândute? Încă nu ştim. Şi bine ar fi să nu aflăm prea târziu.

Nici Poliţia nu agreează „etnobotanicele”

Oamenii legii din Galaţi sunt la curent tot ceea ce ţine de produsele care se comercializează în "magazinele de vise". „Din punctul nostru de vedere, aceste substanţe nu ar trebui să se afle pe piaţă, dar ne aflăm în faţa unui vid legislativ, având în vedere că ele nu se află pe listele de substanţe interzise”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Cristina Tatulici.

Mărturisiri

„Am cumpărat o ţigară - 25 lei - destul de mare merge perfect pentru 3 inşi, scria că are 0,49 grame din substanţele alea... singur nu pot să fumez una întreagă, mă ia prea tare de cap... am râs vreo două ore aiurea nu mai ţin minte de ce (uit foarte repede orice, a devenit nasol de tot cu memoria de la H)... e bun, ce să mai”. Deci nu-i bine să iei înainte de examen. Şi ce-o fi acela „H”?

Un alt user: „Am încercat aşa ceva şi într-adevăr e destul de puternic, m-a ameţit puternic, devine extrem de greu să te mai concentrezi, îţi simţi corpul foarte rece, eu unul mă credeam în Siberia. Apă plată la greu şi relaxare. Singurul dezavantaj e că m-a ameţit atât de tare încât mi s-a făcut rău de două ori. Celelalte persoane cu care am fumat nu aveau nimic decât o stare de somnolenţă (nu mai fumaseră niciodată nimic). Interesantă e senzaţia aia de rece !” Dacă aveţi călduri…

Există însă şi pastile «de petrecere» numite Triple X – Hardcore Pills, care costa 120 de lei, pe site. Iată ce fac: «Foarte tari, am luat două odată şi au fost extrem de tari – SUPER».

Continuarea discuţiilor este intraductibilă. Hârtia n-ar suporta toate detaliile despre cum revoluţionează produsele respective amorul…

http://www.viata-libera.ro/articol-%E2% ... rcile.html

Posted

Magazinele pot fi inchise de catre consiliul local, legiuitorul local, prin emiterea unei h.c.l. care modifica legile nationale care dau drept de functionare acestor smoke/spice shop-uri, tot la fel de simplu cum a emis h.c.l. care modifica codul rutier .

Daca se vrea cu adevarat. :roll:

Posted
Magazinele pot fi inchise de catre consiliul local, legiuitorul local, prin emiterea unei h.c.l. care modifica legile nationale care dau drept de functionare acestor smoke/spice shop-uri, tot la fel de simplu cum a emis h.c.l. care modifica codul rutier .

Daca se vrea cu adevarat.

Asta pentru ca nu a contestat nimeni pana acum legalitatea HCL in instanta..

• 4 weeks later...
Posted

Substanţele halucinogene, o „capcană“ periculoasă pentru tineri

De câţiva ani, au apărut nişte negustori avizi de îmbogăţire rapidă, pe orice cale posibilă, care au introdus în ţară o serie de produse de mult dispărute din lumea civilizată. Aceste produse erau apanajul unor triburi africane şi americane, unele semi-sălbatice, care trăiau în îndepărtata Antichitate sau în Evul Mediu. Se profită de faptul că unele dintre aceste produse nu au fost introduse în grupa drogurilor interzise prin lege, deşi au efecte aproape similare cu drogurile clasice. Explicaţia este simplă. Fiind dispărute de sute şi mii de ani din atenţia oamenilor aflaţi pe diferite trepte ale evoluţiei civilizaţiei, ar fi absurd să mai facă obiectul preocupărilor actuale. În mod similar, nimeni nu mai studiază produsele consumate de sumerienii şi perşii din Antichitate sau de către hunii nomazi în fuga lor spre Occident.

Plantele sunt toxice pentru sistemul nervos central

- Pedicularis densiflora - numită războinicul indian, era utilizată de triburile indiene din America de Nord, care fumau bobocii florali şi florile uscate pentru efecte halucinogene, euforice, afrodisiace, relaxante şi de agresivitate. Prin inducerea acestei agresivităţi se poate ajunge uşor la violuri sau chiar la crime, fără a conştientiza gravitatea faptelor şi consecinţele sociale. Aceste efecte sunt cauzate de un complex de alcaloizi quinolizidici, toxici asupra sistemului nervos central şi periferic (pediculinina, protopelina, criptopina şi bicuculina). Consumatorii, cu sistemul nervos uşor paralizat, se simt cu capul în nori, au un râs necontrolat, chef de dans excentric, dilatarea pupilelor şi tremuratul puternic al mâinilor şi picioarelor, care aminteşte de boala Parkinson şi chiar de epilepsie. Persoanele respective trebuie să ştie că nu mai au capacitatea de a conduce autovehicule în siguranţă şi se pot expune la accidente grave. În plus, simt crampe acute stomacale, senzaţie de vomă şi mahmureală ca după o beţie cruntă. Produsul este interzis copiilor şi tinerilor sub 18 ani, dar nu poate fi folosit nici de persoanele adulte.

- Leonotis leonurus - urechea leului sau cânepa sălbatică este una dintre cele mai eficiente alternative la canabis şi la tutun brut. Planta era originară din Africa de Sud, unde era fumată de triburile de hotentoţi. Se fumau florile uscate, pentru efecte euforice, psihoactive, impulsive şi relaxante. Drogul coţine numeroşi alcaloizi indolici şi tropanici, cel mai activ fiind leonurin, uşor toxic, cu multiple efecte secundare asupra întregului organism. Din aceste considerente este interzis copiilor şi tinerilor sub 18 ani şi femeilor gravide, din cauza pericolului de a da naştere unor copii cu malformaţii. În plus, dă dependenţă la fel ca celelalte droguri clasice.

- Nelumbo nucifer - lotusul galben era utilizat în Asia de către indienii budişti în ritualurile religioase, întrucât se credea că zeul Budha ar fi provenit dintr-o floare de lotus. După fumatul florilor uscate apare un sentiment de bucurie nemotivată, cu caracter mistic, ce invadează mintea şi tot trupul consumatorului, care se simte înălţat la ceruri. Aceste efecte sunt datorate unui complex de alcaloizi (neferină, liensenină, isoliensinină) şi a acidului betulinic în exces.

- Nymphaea caerulea - nufărul albastru era o plantă sacră în Egiptul Antic, folosită pentru efectele sale euforice, afrodisiace şi relaxante. Prin consum, sistemul nervos este perturbat din cauza unui complex de taninuri, compuşi fenolici şi acid galacturonic.

- Leonurus sibiricus - marijuanella sau mica marijuana era consumată sub formă de frunze uscate şi mărunţite de către triburile din America Latină şi adusă în Europa de conchistadorii spanioli. Efectele narcotice sunt cauzate de un complex de alcaloizi foarte toxici (leonurină, leonuridină, stachydrină etc).

- Zornia latifoklia era fumată de vechile triburi de indieni din Brazilia pentru efecte psihoactive, impulsive, uneori fiind consumată în scopuri vizionare.

- Canavalia maritima era folosită de triburile vechi din zona Golfului Mexic. Seminţele au fost găsite în mormintele regale din Peru şi Yucatan care datau încă din Antichitate. Are efecte psihoactive, energizante pentru o scurtă perioadă.

- Scutellaria galericulata era un alt drog folosit de triburile care trăiau în apropierea Golfului Mexic, având efecte uşor paralizante asupra nervilor cranieni, cauzator de alcaloidul baicaleina.

Aceste droguri sunt distribuite separat sau în amestecuri numite Spice Gold, Spice Silver, Spice Diamond, Smoke, Genie, Arctic, Diablo XXX. Pentru a masca gustul amărui al alcaloizilor, fabricanţii de droguri adaugă diferite substanţe, producând miros plăcut atunci când sunt aprinse şi cu gust de miere şi vanilie.

http://www.ziarullumina.ro/articole;902 ... ineri.html

Posted

Sanctiuni la magazinele etnobotanice din Focsani

Comisarii de la Protectia Consumatorilor au gasit in magazine produse pe care erau inscriptionate atentionari privind faptul ca pilulele nu sint destinate consumului uman, alaturi de indicatii privind modul de administrare * Ambele magazine “euforice” s-au ales cu sanctiuni

Doua magazine din Focsani care isi vind produsele “halucinogene” celor doritori de senzatii tari au fost verificate de comisarii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor. In urma controalelor s-a dovedit ca nici unul dintre acestea nu erau tocmai in legalitate, intrucit nu ofereau toate informatiile consumatorilor care le cumparau produsele, plecind de la ingrediente, termene de valabilitate, si chiar pina la o avertizare privind posibilele efecte secundare. (...) Cel de-al doilea magazin intrat in vizorul comisarilor s-a dovedit si el a fi al unei firme straine de judetul nostru, sediul societatii fiind declarat in Galati. Si aici au fost gasite nereguli, cum ar fi produse fara informatii privind importatorii, lotul de fabricatie, termene de valabilitate, avertizari privind efectele consumului uman si informatii privind primul ajutor in cazul unor efecte nedorite. “Pentru abaterile constatate, operatorul economic a fost sanctionat cu amenda contraventionala de 20.000 lei, dispunindu-se oprirea temporara de la comercializare a 66,5 g produse etnobotanice in valoare de 5.200 lei pina la remedierea deficientei”, au aratat comisarii CJPC. Si aici au fost gasite sfaturi contradictorii, de genul “Interzis consumului uman” , alaturi de mentiunea “Se iau 1 - 2 pastile ... nu mai mult de 4 pe zi...”, existind indicatii ca pilulele au efecte relaxante, sedative si euforice.

http://www.ziaruldevrancea.ro/index.php?articol=28867

Posted

Stie cineva (in afara de organele abilitate! :lol: , desi ma indoiesc ca ei ar sti :!: ), cine sunt actionari/asociati/adminstratori la astfel de magazine? cel de langa Havana din Micro 17 este clar ca este al lui Kadar fiul, asta sa insemne ca cel de langa Caju, este al lui .... am uitat cum i se spune prin targ? :lol: Banuiesc ca apartin cuiva care exploateaza o bresa a prevederilor legislative, dar nu bag mana in foc ca acesata nisa nu a fost special creata, sau cautata de un avocat ...destept, gen ...unu de a plecat recent in parlament (cu b mic) ;) de la bold

Posted

Comisarii de la Protectia Consumatorilor au gasit in magazine produse pe care erau inscriptionate atentionari privind faptul ca pilulele nu sint destinate consumului uman, alaturi de indicatii privind modul de administrare * Cum incearca unii sa mascheze afacerea :lol::lol::lol: