Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salină de Galaţi

Puţini sunt cei care n-au auzit că aerul puternic ionizat din saline (mine de sare) "face bine" la plămâni, fiind benefic ca adjuvant în tratamentul unor afecţiuni ale sistemului respirator, precum astmul, bronşitele cronice, sinuzitele şi rinitele. Din cauza necunoaşterii proprietăţilor speciale ale aerosolilor salini naturali sau a lipsei posibilităţilor materiale ori de timp pentru o cură completă efectuată la o salină, puţini bolnavi ajung să se bucure de acest valoros mijloc terapeutic. Speloterapia, care utilizează proprietăţile curative ale mediului subteran dintr-o salină, a fost experimentată prin anii �50, în Germania, iar rezultatele au trezit un interes tot mai mare. S-a constatat că sarea exercită asupra sistemului respirator un efect de stimulare a secreţiei şi de facilitare a eliminării acesteia, de inhibare a procesului inflamator şi implicit de reducere a iritaţiei care provoacă tusea. Mai mult chiar, speleoterapia şi-a dovedit valenţele şi în cazul unor boli care n-au legătură cu aparatul respirator, precum dermatitele alergice şi chiar psoriazisul.

În sprijinul bolnavilor de astm şi nu numai

Vă întrebaţi probabil ce rost are această pledoarie pentru o terapie care chiar nu este tocmai la îndemână, ea presupunând petrecerea unei perioade destul de mari de timp într-o salină sau în apropierea acesteia ? Ei bine are, deoarece la noi în urbe se va deschide mâine o salină... artificială. Nu este nicidecum o inovaţie năstruşnică "made in Galaţi", microclimatul unor "saline" fiind reconstituit de mai mulţi ani în locaţii special amenajate din mari oraşe occidentale. De ceva vreme, ideea "a prins" şi în Ardeal, unde există mai multe saline artificiale la Cluj, Oradea, Deva, Satu-Mare. Recent, s-a deschis una şi la Bucureşti. "Ideea mi-a venit în 2006 când am citit într-un articol din "Viaţa liberă" că numai în Galaţi erau, la acea vreme, 12.000 de copii diagnosticaţi cu astm. De asemenea, auzisem pe la cunoştinţe cu copii care suferă de această boală sau de repetate bronşite asmatiforme că trebuie să meargă anual la Târgu Ocna pentru cure de speloterapie, costisitoare şi care le consumă întreg concediul de odihnă. Aflând despre salinele artificiale din Ardeal, am realizat cât de utilă le-ar fi una şi copiilor şi adulţilor gălăţeni care suferă de afecţiuni pentru care este indicată speloterapia. Aici, la îndemână. M-am documentat serios şi am făcut un plan de afaceri cu rigoarea unui inginer navalist, profesia mea, după care am mers la bănci. Absolut toate m-au refuzat considerând investiţia hazardată. Dar nu m-am lăsat, am făcut credite pentru nevoi personale şi m-a ajutat enorm familia. Este o investiţie foarte mare. Nu numai din punct de vedere financiar, ci şi ca volum de muncă al fiecărui membru al familiei. Am făcut cu mâna noastră aproape totul. Am văruit, am vopsit, am montat gresie şi faianţă, am pictat vitralii, am făcut lucruri pe care nu mi-aş fi imaginat că o să le fac vreodată, dar am reuşit şi acum suntem pe cale de a primi la tratament primii pacienţi", ne-a declarat cu insufleţire dna Gabriela Stavăr, autoarea acestui proiect ambiţios.

Saline artificiale din sare naturală de la Tg.Ocna

Ce am văzut pe strada Basarabiei la numărul 28, în ceea ce pare din exterior o casă obişnuită, este realmente impresionant. Sunt două "saline", una mai mică destinată copiilor şi alta pentru adulţi. Ambele au pereţii dublaţi de jur împrejur cu cărămizi circulare din sare pură decupate din pereţii salinei de la Tg. Ocna şi aparatură performantă de condiţionare a aerului menită să asigure condiţii de microclimat identice cu cele dintr-o salină adevărată. Diferenţa dintre cele două saline artificiale (a copiilor şi a adulţilor) este nu numai dimensională. Cea a copiilor este dotată la standardele unei grădiniţe particulare "cu pretenţii", în timpul şedinţelor de tratament cu aerosolii binefăcători, micii pacienţi putând viziona pe ecrane cu plasmă desene animate sau putând socializa antrenaţi în diverse concursuri educative. Şi salina adulţilor oferă, pe lângă aerul climatizat la 18-20 de grade şi umiditatea similară unei saline, confortul unui mobilier deosebit, şi terapie simultană prin culoare şi fond sonor care induce relaxare. În incintă mai există o ceainărie (destinată exclusiv pacienţilor şi însoţitorilor acestora !), săli de acomodare termică înainte şi după şedinţele de speloterapie, săli de aşteptare pentru însoţitori dotate cu televizoare. Gazda noastră a ţinut să precizeze că au fost respectate toate condiţiile igienico-sanitare şi epidemiologice impuse de lege, respectare verificată de Autoritatea de Sănătate Publică. Circuitele separate nu permit contactul dintre copiii şi adulţii care urmează tratamentul.

În loc de câteva pachete de ţigări

Ei şi după enumerarea atâtor elemente de "lux" vă întrebaţi cât o fi costând o şedinţă de speloterapie. Noi ne-am mirat aflând că puţin mai mult decât un pachet de ţigări în cazul copiilor şi două, în cel al adulţilor. Abonamentele pentru o cură completă de zece sau cinsprezece şedinţe beneficiază de două sau trei, gratuite.

"Este foarte important de reţinut că nu acceptăm decât pacienţii pentru care medicii prescriu acest tip de terapie stabilind în prealabil şi lipsa contraindicaţiilor. De asemenea, continuitatea strictă condiţionează efectele terapeutice. În cazul unei cure, şedinţele nu trebuie întrerupte nici măcar o zi, nici măcar duminica. Numai astfel rezultatele pot fi evidente", a mai precizat dna Stavăr. Speleoterapia este indicată doar în cazul persoanelor cu astm bronşic non-sever, nu şi pentru cele cu suferinţa în stadiu mediu sau sever. De fapt, multe afecţiuni aflate în stadiul de acutizare, fie că sunt boli renale, cardiace (stări post-infarct, hipertensiune) sarcină ori boli psihice, au contraindicatii la speleoterapie. După şapte zile de cură salină, începe expectorarea. O cură ar trebui să dureze 14-15 zile, cu câte 1-2 ore petrecute zilnic în salină şi cu o zi de adaptare. Remarcabil este faptul ca efectele binefăcătoare ale unei asemenea cure de speleoterapie se prelungesc până la 6-12 luni, iar cura se poate repeta după 3-6 luni. Salutăm iniţiativa dnei Stavăr şi aşteptăm reacţia medicilor specialişti şi evident, a bolnavilor.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=21222

Am revenit cu acest articol, pentru că am văzut că era unul dintre cele mai căutate pe forumul vechi

  • 1 year later...
Posted

Locuinţa-salină, o investiţie sănătoasă

Amenajarea unei saline artificiale costă minimum 7.000 euro, iar investiţia se recuperează în cinci ani. Mulţi oameni s-au convins de eficienţa în vindecarea bolilor a respirării aerului salin la zeci de metri adâncime. Şi, cum românul este inventiv, a ales să îşi facă propria salină.

Unul dintre cei care s-au gândit că nu are rost să cheltuiască bani pe tratamente împotriva astmului, când poate avea propria salină, a fost Nicu Sculeanu, din comuna Brezniţa de Motru. Mai mult de atât, şi-a transformat locuinţa în pensiune, ca să se bucure şi alţii de beneficiile sării aduse din Ocnele Mari. Nicu Sculeanu spune că în tinereţe a văzut la cineva din Serbia o astfel de „clinică de speleoterapie” şi astfel i-a venit ideea să-şi amenajeze salina artificială. Totul l-a costat în jur de şapte mii de euro. A tapetat beciul casei cu sare grunjoasă şi s-a apucat de tratat oamenii din sat de astm sau infecţii acute.

Aceeaşi idee a avut-o şi Gabriela Stavăr, din Galaţi. La doi paşi de centrul oraşului a deschis o salină artificială în care localnicii, dar nu numai ei, vin să se vindece de boli respiratorii. Ideea i-a venit în 2006, când a citit un studiu din care a aflat că mulţi oameni din oraşul în care locuieşte suferă de astm datorită poluării de la combinatul siderurgic. S-a documentat şi a făcut un plan de afaceri. Mai greu a fost că, la vremea aceea, toate băncile au considerat că afacerea va fi nerentabilă şi nu i-au aprobat creditul cerut pentru investiţie. În cele din urmă a făcut un credit de nevoi personale.

Copiii, principalii beneficiari

Lucrările de amenajare au durat şase luni, iar cele 33 de tone de sare necesare au fost aduse de la Târgu-Ocna. Deschiderea oficială a avut loc pe 6 ianuarie 2008. Sunt două „saline”, una mai mică destinată copiilor şi alta pentru adulţi. Ambele au pe pereţi cărămizi circulare din sare pură şi aparatură performantă de condiţionare a aerului, menită să asigure condiţii de microclimat identice cu cele dintr-o salină adevărată şi o temperatură constantă de 18-20 grade Celsius. Fiecare cameră este dotată cu plasme, iar adulţii au la dispoziţie o ceainărie în care se pot relaxa. Regula impusă de Autoritatea Naţională de Sănătate Publică este ca adulţii şi copiii să nu aibă contact în timpul tratamentului, astfel încât există camere speciale pentru fiecare vârstă „Am investit până acum în construcţie peste 50.000 euro, pentru că am vrut ca totul să fie la standarde de cinci stele”, spune Gabriela Stavăr. Ea speră ca până la sfârşitul acestui an să îşi recupereze cheltuielile făcute, mai ales că are deja clienţi fideli care îi trec pragul zilnic. „Majoritatea oamenilor vin să se vindece de astm bronşic, alergii, răceli sau probleme imunologice, iar rezultatele se văd după câteva şedinţe. Cei mai mulţi sunt copii,” ne-a destăinuit directoarea centrului. Totuşi, ea crede că afacerea nu este una foarte rentabilă, pentru că oamenii nu sunt conştienţi de beneficiile tratamentelor.

...

Investiţia într-o salină artificială, fără a lua în calcul pensiunea, este cuprinsă între 7.000 şi 25.000 euro în funcţie de suprafaţă. Românii au avantajul că pot lua sarea necesară din ţară, fără să fie nevoie să importe. O şedinţă de tratament într-o salină artificială costă aproximativ 10 lei pentru un adult şi 6 lei pentru un copil. Astfel, investiţia poate fi recuperată în aproximativ cinci ani.

http://www.adevarul.ro/articole/locuint ... toasa.html

  • 3 months later...
Posted

Va recomanda si eu cele doua cabane de lemn de la Pnesiune Casa din Livada- daca vreti relaxare si comfort - e la citeva minute de salina si e inconjurata de meri

  • 1 year later...
Posted

Un gălăţean şi-a construit o salină în mijlocul oraşului

La o casă de pe strada Anul Revoluţiei 1848 (paralelă cu strada Coşbuc), înainte de intersecţia cu strada Basarabiei, a fost amenajată o salină artificială. Este găzduită într-o casă ca oricare alta. Dincolo de prag, te întâmpină Emilia Meragiu, inimosul administrator al acestui proiect. „Ideea de a amenaja o salină a venit de la sinuzita cu care mă lupt de multă vreme. De obicei, mergeam la salinele naturale. Aşa am ajuns să mă gândesc, împreună cu soţul meu, să facem şi noi ceva asemănător", ne-a explicat Emilia Meragiu.

"Salina a fost deschisă de la data de 1 decembrie 2010. Ideea aparţine unei firme din Timişoara, noi am luat franciza de acolo. Firma din Banat ne-a amenajat toată salina şi au făcut tot ce era necesar", ne-a mai declarat aceasta.

În salina artificială cu aerosoli sunt în jur de zece tone cu sare. Aceasta este adusă de la Târgu Ocna şi de la Cacica. „De la Târgul Ocna sunt aduşi bolovani şi ce se mai vede pe pereţi, iar sarea de pe jos este de la Cacica", a declarat administratorul salinei artificiale.

Cum îmbunătăţeşte sănătatea o şedinţă între camerele pline de sare? „Avem aici un generator care produce aerosoli salini. Particulele eliminate de acest generator sunt pline cu ioni negativi care se lipesc pe mucoaselor căilor nazale pe care exista ioni pozitivi. Prin această atragere dintre pozitiv şi negativ se distrug toţi microbii", ne-a mai explicat Emilia Meragiu.

O şedinţă la salină este benefică pentru oricine, nu numai pentru bolnavii de astm şi sinuzită. „Mai mult, salina este benefică şi pentru fumătorii înrăiţi. În salina aceştia pot elimina efectele dăunătoare ale nicotinei", a mai explicat Emilia Mecaragiu.

18 lei o şedinţă

Programul la „Salina din oraş" este următorul: de luni până vineri, între 10.00 - 21.00, sâmbătă între 10.00 - 19.00 şi duminică între 10.00 - 13.00. Locuri sunt în număr de opt în sala adulţilor şi vreo şase în sala copiilor. Acolo mai pot intra şi doi adulţi care să-i supravegheze pe micuţi.

Pentru un salariat, o şedinţă costă 18 lei, pentru un pensionar preţul este de 15 lei, iar pentru un copil 10 lei. Aceste tarife sunt valabile doar în cazul în care se cumpără un pachet de zece şedinţe. Altfel spus un salariat ar plăti 180 de lei.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Investitie-sanatate-construit-mijlocul-orasului_0_445155938.html

  • 1 year later...
Posted

"Casa cu sare", sănătate curată!

* E nevoie de muncă multă şi măiestrie ca să poţi ţine pe piaţă un business în vremea de criză * “Casa cu sare” a rezistat, deşi afacerile nu merg, încă, la fel de bine ca în perioada 2008-2010 * Cum se construieşte o salină şi care sunt provocările cărora trebuie să le facă faţă cei care îşi doresc o astfel de afacere

Sănătatea e mai bună decât toate, iar cine investeşte într-o afacere care ne ajută să respirăm ar trebui, teoretic, să facă bani cu nemiluita. În realitate, însă, lucrurile nu stau mereu aşa. „Casa cu sare” - prima salină deschisă în oraş la finele lui 2007, a fost construită, fără compromisuri, pentru a-i ajuta pe clienţi să îşi menţină sau să îşi îmbunătăţească sănătatea. Înainte de recesiune, mulţi concitadini erau încântaţi de ideea de a-şi petrece o oră tihnită în salină, chiar dacă preţurile erau, pe atunci, mai mari. Odată cu criza, mulţi dintre foştii clienţi au renunţat la bugetul destinat sănătăţii şi se străduiesc acum să îşi ducă traiul de la un salariu la altul. Totuşi, o afacere bine gândită şi administrată cu simţ de răspundere nu dispare de pe piaţă cu una, cu două.

Cine a creat salina, când şi cum?

Ideea de a deschide o salină în Galaţi i-a venit Gabrielei Stavăr în 2007. „Eu sunt de profesie inginer şi am lucrat o perioadă în vestul ţării. Am descoperit că, acolo, oamenii au un alt stil de viaţă. Acest tip de afacere mergea, pentru că oamenilor le pasă de sănătate. Când m-am întors în Galaţi, am hotărât să deschid „Casa cu sare” - iniţial după modelul pe care l-am văzut acolo. Ulterior, am adăugat şi alte servicii. Nu există nume în nomenclatorul de meserii pentru cei care se ocupă de saline şi nici o şcoală unde să te duci ca să înveţi. Acumulezi informaţiile de la cei care au saline şi din documentaţii. Cele mai bune cărţi despre saline le au ruşii”, ne spune Gabriela Stavăr.

A făcut 13 drumuri la Târgu Ocna pentru a aduce până la Galaţi cele 33 de tone de sare care i-au fost necesare pentru a dota camerele saline: una pentru adulţi şi una pentru copii. De ce a fost nevoie de atâta efort? Pentru că abia a 13-a oară a reuşit să găsească sarea ale cărei proprietăţi s-au dovedit potrivite pentru înfiinţarea salinei, în urma analizelor făcute de laboratorul de la Târgu Ocna. Sarea extrasă din mină a ajuns la concasor, unde a luat forma cărămizilor circulare din care s-au ridicat pereţi în camerele salinei.

Spaţiul de la nr. 28 al străzii Basarabiei - unde funcţionează salina - a fost luat în regim de comodat de la proprietar şi reamenajat în totalitate. „Am crezut că investiţia totală nu va depăşi 30.000 de euro, însă a ajuns la aproape 50.000 de euro. Mi-am prezentat planul de afaceri tutror băcilor, dar niciuna nu a investit. A trebuit să fac totul doar pe baza creditelor personale”, spune managerul Casei cu Sare.

Nu e nevoie de multe acte

V-aţi aştepta ca autorităţile sanitare să impună norme clare şi să ajute, când e vorba despre deschiderea unei saline? Potrivit Gabrielei Stavăr, instituţiile gălăţene de profil nu au norme în ceea priveşte salinele, aşa că actele de care a avut nevoie sunt aceleaşi ca în cazul oricărei firme care oferă servicii clienţilor.

E nevoie, deci, de înregistrarea firmei la Registrul Comerţului şi de alegerea unor coduri CAEN cum ar fi 8690 - Activităţi referitoare la sănătatea umană. E nevoie şi de avizul Primăriei, dar şi de cel al Inspecţiei Sanitare de Stat (fostul SANEPID). Şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) şi-a dat acordul pentru înfiinţarea ceainăriei din cadrul salinei.

„Am luat legătura cu mulţi medici care tratează probleme respiratorii şi ORL, dar nu am primit răspunsuri îmbucurătoare, de la cei mai mulţi. Doar câţiva colaborat cu noi. M-am adresat şi Casei de Asigurări de Sănătate, dar mi s-a răspuns că nu există nicio cale ca gălăţenilor care vin la salină să li se deconteze tratamentul”, a precizat Gabriela Stavăr.

Căror clienţi li se adresează business-ul?

La salină pot veni şi persoanele bolnave, dar şi cele care sunt sănătoase şi vor să rămână aşa. Apetitul gălăţenilor nu este încă unul foarte ridicat pentru astfel de activităţi, la fel cum scăzută ne este şi dorinţa de a face sport sau de a mânca şi a bea sănătos. Cei care reuşesc să pună totuşi deoparte o sumă de circa 75 lei, spre exemplu, îşi mai aduc copiii la salină, pentru un ciclu de 15 şedinţe. Adulţii vin, de regulă, abia după ce s-au îmbolnăvit. În cazul clienţilor cu probleme mai serioase de sănătate, e nevoie de acordul medicului pentru salină. În cazul celor sănătoşi sau cu probleme respiratorii minore, se poate opta zilnic pentru o şedinţă, vreme de 15 zile, de două ori pe an. Numărul şedinţelor creşte în funcţie de afecţiune, dar perioada zilnică petrecută în salină nu depăşeşte o oră pentru client şi trei ore consecutive pentru supraveghetor.

Principiile sunt coloana vertebrală a unei afaceri

Spre disperarea multora dintre potenţialii clienţi, în interiorul Casei cu Sare nu se fumează. „M-am gândit să fac acest compromis, dar nu am vrut. Spaţiul e gândit pentru însănătoşirea clienţilor. Cine vrea să fumeze trebuie să meargă afară. Nu se consumă băuturi alcoolice în salină şi nici răcoritoare, cum ar fi Coca-Cola”, spune Gabriela Stavăr. Evident, unii dintre clienţi sunt nemulţumiţi de aceste norme şi renunţă la serviciile salinei, deşi iniţial ideea unor şedinţe în atrăgea.

Managerul „Casei cu sare” nu a pus calculatoare în salina pentru copii. Pe de o parte, pentru că investiţia este una considerabilă, dar şi pentru că e mai sănătos pentru cei mici să facă mişcare, cât timp stau la salină, nu să stea în faţa calculatorului. Unii dintre puştii de 13-15 ani se plictisesc şi nu mai vin. Dar principiile pe care a fost construită afacerea nu se schimbă după cum bate vântul!

Cum rămâi pe piaţă, în vremea crizei

Sectoarele afacerii care nu au fost profitabile sau înghiţeau bani, în loc să îi producă, s-au restructurat. "Casa cu Sare" a avut ceainărie, înainte de criză. Când clienţii fideli au mai sărăcit, iar ceilalţi au refuzat să stea într-un spaţiu pentru nefumători, ceainăria s-a închis. S-au redus până la circa 700 de euro cheltuielile lunare de întreţinere, pe perioada iernii. Au apărut şi noi servicii, cu ajutorul unei firme partenere de organizare de evenimente pentru copii. Se pot organiza petreceri de Halloween sau de Moş Crăciun, care să le trezească interesul celor mici şi să îi facă să revină. S-au introdus şi promoţiile. Se pot face abonamente care le aduc clienţilor reduceri (spre exemplu plătesc 13 şedinţe şi fac un ciclu de 15). Preţurile şedinţelor desfăşurate până la ora 15.00 sunt mai mici decât cele din cursul după amiezii. În intervalul 10.00 - 14.00, doi adulţi sau un adult şi un copil pot face, împreună, o şedinţă cu 10 lei. După ora 15.00, preţul creşte la 15 lei per adult şi la 10 lei pentru copil.

Fişa afacerii

Investiţie iniţială : 50.000 de euro

Sursa finanţării: credite bancare

Data inaugurare: decembrie 2007

Spaţiu necesar: contractat în regim de comodat

Cheltuieli lunare de administrare: până la 700 de euro, în sezonul rece

Avize speciale pentru înfiinţare: nu necesită

Afaceri similare, în Galaţi: Salina din oraş, Str. Anul Revolutiei 1848, nr. 96

Sănătatea copiilor e vitală

La orele prânzului, o mamă şi o bunică îşi aduseseră copiii la salină. Poate că numai pentru sănătatea proprie nu s-ar fi deplasat până la salină, dar bunăstarea celor mici rămâne cel mai important lucru şi pentru părinţi, şi pentru bunici. În vreme ce doamnele se odihneau pe scaunele din sala cu sare pentru copii, Mihai şi Alexandru se jucau, inhalând în acelaşi timp aerul salin.

„Nouă ne-a şi recomandat medicul şedinţe de salină, aşa că venim. Mihai a mai avut probleme de sănătate, a fost nevoie chiar şi de spitalizare în ultima perioadă. Dar, de obicei, după curele de aici nu mai are probleme. Cel puţin în anii trecuţi, când am urmat acest tratament, s-a simţit mult mai bine şi a fost mai rezistent”, ne spune doamna Anica Artenie, bunica lui Mihai.

„Noi suntem la început, la primele şedinţe. Dacă e bine pentru copil - şi am observat că îi face bine - vom veni în continuare, atât cât este nevoie. Ce poate fi mai important decât sănătatea copilului? Ne place că putem sta şi noi, însoţitorii, în sala cu copiii şi îi putem supraveghea”, este de părere Daniela Dobrea, mama lui Alexandru.

viata-libera.ro

  • 6 years later...
Posted

Salină artificială amenajată de Damen Galați la Spitalul de Pneumoftiziologie

Grație unei sponsorizări de 100.000 de lei făcută de Şantierul Naval Damen Galați pacienții internați în Spitalul de Pneumoftiziologie pot beneficia de acum, în premieră pentru Galați, de o salină artificială modernă. Acest tip de terapie alternativă vine în sprijinul și în completarea tratamentelor alopate prescrise de medic, ajutând la vindecarea mai rapidă a bolilor pulmonare acute și la ușurarea suferințelor bolnavilor cronic.

O ședință în salina artificială poate dura între 30 de minute și câteva ore, în funcție de tipul de afecțiune tratat. Tehnologia de ultimă generație care stă la baza saunei artificiale amenajate de Damen Galați asigură un microclimat ce dispune de o cantitate mai mare de aerosoli decât cele din salinele naturale.

Un halogenerator permite mărunțirea și transformarea cristalelor de sare de Himalaya în particule foarte fine care ulterior sunt introduse în salină. Aerul astfel îmbogățit este inhalat de pacienți, fapt ce asigură un efect terapeutic major. Este dovedit clinic faptul că tratamentul cu aerosoli salini ajută la curățarea tractului respirator, la reducerea acceselor de tuse, la scăderea vâscozității sputei și la uciderea microbilor din sistemul respirator. De asemenea, salina artificială este recomandată și pacienților cu astm.

viata-libera.ro

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.