Jump to content

Arbitrii gălăţeni - cei mai buni din ţară la fotbal


dcp100168

Recommended Posts

Arbitrii gălăţeni - cei mai buni din ţară la fotbal

Arbitrii prahoveni au luat parte, la finele saptamanii trecute, la cea de-a VIII-a editie a Cupei “Prieteniei" la futsal. Intrecerea destinata exclusiv cavalerilor fluierului a fost castigata de cei din Galati, care i-au invins in finala pe colegii de la Braila, cei din urma fiind organizatorii intrecerii. Pe ultima treapta a podiumului de premiere s-au clasat arbitrii din judetele Cluj si Satu Mare, cele doua colegii alcatuind impreuna o echipa la competitia de futsal mai sus amintita.

Colegiul Prahova – delegatia fiind condusa de asistentul numarul I din Romania, Cristian Nica - s-a aflat la prima participare, reusind sa incheie concursul pe un onorant loc sapte. In faza grupelor, prahovenii au reusit sa castige disputa cu arbitrii din Brasov, dar au fost invinsi de colegii din Braila, vicecampionii acestei editii.Mai multe detalii despre prestatia arbitrilor prahoveni la Cupa “Prieteniei" de futsal va vom oferi in numarul de maine al suplimentului sportiv.

http://www.ziarulprahova.ro/articol~cat ... oveni.html

Galatiul a cistigat editia 2008 a Cupei "Prietenia"

* Cistigatoarea turneului a fost stabilita in urma loviturilor de departajare * podiumul a fost completat de Braila si Cluj

Dupa 10 ani, Cupa "Prietenia" a revenit la Braila, iar disputele dintre cele 12 formatii aliniate la start au fost acerbe, indiferent ca s-a jucat in grupe sau in fazele superioare. Cele mai bune echipe din serii s-au calificat in semifinalele competitiei, astfel ca simbata dupa-amiaza, in primul meci, Braila a trecut cu 5-3 de echipa similara din Cluj. Ionut Smeu a marcat de trei ori consecutiv in poarta aparata de Mihai Prodan, iar Catalin Constandache a stabilit scorul primei reprize, 4-0 pentru formatia antrenata de Laurentiu Vargatu. La reluare, Clujul cu Teodora Albon si Istvan Kovacs in prima garnitura a avut o revenire usoara si a inscris de doua ori prin cel care avea sa devina golgeterul turneului, Iulian Szaekely. Bucuria clujenilor a fost insa de scurta durata, Constandache a marcat pentru 5-2 cu patru minute inainte de finalul partidei si Braila era deja calificata in finala mare. Scorul final al intilnirii, 5-3, a fost stabilit de Florin Potora in minutul 39.

Cea de-a doua semifinala a avut de toate, faze spectaculoase la ambele porti si lovituri de departajare. Vrancea a condus in doua rinduri, dupa reusitele lui Ionica Serea, insa de fiecare data galatenii au reusit sa restabileasca egalitea, prin Bogdan Dima si respectiv Sebastian Captan, astfel ca diferenta s-a facut la loviturile de la 6 m. Bucataru si Gurguiatu au trimis mingea in bara si Otelul a cistigat cu 4-3, devenind cea de-a doua echipa calificata pentru finala mare.

Duminica dimineata, Clujul a cistigat cu 7-4 si si-a asigurat locul al treilea, la capatul unui joc antrenant in care Szekely a marcat de trei ori.

Cu foarte multe absente de marca din cauza accidentarilor, Braila a marcat in minutul 12 prin Constandache, avantaj pe care a reusit sa-l conserve pina la pauza. In repriza a doua, Galatiul a inceput cursa de urmarire si dupa citeva ocazii a restabilit egalitatea in moinutul 36, dupa o lovitura libera executata de Bogdan Dima. Brailenii au fost la un pas sa dea lovitura decisiva, insa mingea sutata pe rind de Vasilica Gheorghe si Luciliu Zaharia a lovit barele portii aparate de Luca si astfel partida s-a incheiat la egalitate, 1-1. Cistigatoarea turneului s-a decis in urma loviturilor de departajare de la 6 m. Galatenii Bogdan Dima si Sebastian Captan au marcat, Smeu si Vasilica Gheorghe au ratat si Galatiul a cistigat cu 3-1 meciul si marele premiu.

Festivitatea de premiere a fost oficiata de presedintele AJF, Marin Petrescu, iar pe linga cupele si medaliile pregatite pentru formatiile de pe podium organizatorii au mai acordat citeva premii speciale. Titlul de golgeter i-a revenit clujeanului Iulian Szekely, iar diploma pentru cel mai tinar arbitru din lotul A, i-a fost acordata lui Istvan Kovacs. Cel care a concurat la titlul de golgeter alaturi de Szekely, Ionica Serea, a fost desemnat cel mai tehnic jucator al turneului, iar braileanul Daniel Deca, cel mai bun portar. "Dupa cum ma asteptam a fost un turneu de nivel ridicat, la care au participat multi arbitri de valoare din Romania, care au demonstrat ca stiu fotbal. I-am remarcat pe Cristian Nica, Serea, Kovacs, Sorescu, Robert Dumitru, Gero Szabo. Cele mai bune echipe au ajuns in ultima faza a competitiei. Concluzia este aceea ca a fost un turneu reusit cu toate ca multi dintre competitori s-au aflat la prima lor participare la o competitie de o asemenea anvergura", a declarat Laurentiu Vargatu, presedintele Comisiei judetene de arbitri Braila, organizatorul competitiei.

http://www.obiectivbr.ro/index.php?pagi ... eniu=Sport

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.