Sari la conținut

"Nocturna"


dcp100168

Postare recomandata

"Nocturna", în pericol

Directorul general al ArcelorMittal Galaţi, Augustine Kochuparampil, sponsorul principal al grupării Oţelul, a declarat că nu s-a luat o decizie finală în ceea ce priveşte instalarea nocturnei pe stadionul din Galaţi. "Încă nu ne-am hotărât asupra instalării nocturnei. În primul rând noi urmărim performanţele echipei. Dacă sezonul trecut a fost unul foarte bun, anul acesta nu a fost început chiar cu dreptul. Noi sperăm însă că pe parcurs vor fi şi rezultate mai bune", a spus Kochuparampil.

În schimb, directorul general al Oţelului, Marius Stan, a dat asigurări că la Galaţi nu se va mai juca pe caniculă. "Până la vară vom avea nocturnă pe stadion, contractul cu firma care o va monta este aproape semnat, acum se discută doar detaliile" a afirmat Marius Stan.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 5 months later...

Otelul, tot in bezna

Din cauza unor probleme intampinate de constructori, suporterii galateni dar si jucatorii sunt nevoiti sa suporte canicula din prima parte a turului. Nocturna va fi inaugurata abia la primavara. De asemenea, lucrarile de la Baza Ancora ar putea fi sistate din cauza unor neintelegeri intre Santierul Naval Damen si cei care au castigat dreptul de proprietate asupra terenului in instanta. Desi toata suflarea galateana nutrea speranta ca, de la sfarsitul lunii septembrie, stadionul "Otelul" va intra in randul lumii si va avea instalatie de nocturna, directorul general Marius Stan directorul general al clubului galatean a anuntat intr-o conferinta de presa, ca acest lucru se va intampla abia din retur. "Dupa aprecierea constructorilor, care au experienta in acest domeniu, la noi au intalnit cele mai mari probleme de pana acum la un stadion: prin amplasament, prin calitatea solului si prin imprejurimile stadionului. Au gasit, in sfarsit solutia tehnica, ideea e ca sapaturile trebuie facute la 28 de metri adancime. Trebuie facute lucrarile la fundatie, care vor dura mai mult decat au prevazut initial. O mare problema o constituie si faptul ca utilajele grele nu au cale de acces. Depinde de cat de repede ne vom misca impreuna cu Primaria in debarasarea garajelor din jurul stadionului. Deocamdata, acest lucru nu este posibil. Totul depinde acum ca Primaria sa fie hotarata, ceea ce este clar, niciun garaj nu are autorizatie permanenta sau sa fie luat in concesiune pe termen lung. Au primit hartii ca pana pe 20 sa le ridice, dar deocamdata nu s-a intamplat acest lucru, sper sa nu mai dureze mult", a declarat Marius Stan.

Ca si cum aceasta problema nu ar fi fost destul de serioasa, seful clubului galatean mai are dureri de cap si din cauza Bazei sportive de la Ancora. In aceasta vara, aici au fost demarate ample lucrari de reamenajare care pana la final ar urma sa scoata din vistieria clubului 1.000.000 de euro. Terenul apartinea Santierului Naval Damen dar intre timp au mai aparut trei persoane fizice care si-au castigat dreptul de proprietate in instanta. In aceste conditii situatia s-a complicat. "Sunt probleme din punct de vedere juridic al terenului respectiv, se judeca niste vechi proprietari cu cei de la Damen, s-au dat niste hotarari dar procesul va merge mai departe. Ceea ce proprietarii trebuie sa inteleaga, este ca pe acel teren este o baza sportiva si exista o lege, care este inca in vigoare care specifica ca nu ai voie sa desfiintezi o astfel de baza existenta, decat daca construiesti alta in loc. Daca totusi apare un proprietar care revendica terenul, acesta ar trebui sa se adreseze FPS-ului de unde olandezii au cumparat Santierul Naval, sa fie depagubiti sau reimproprietariti in alta zona", a incheiat Stan.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... articol=12

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Nocturna bate pasul pe loc!

* Birocraţia şi indiferenţa fac ca lucrările pentru ridicarea reflectoarelor şi informatizarea căilor de acces la arena formaţiei de Liga I să fie amânate mereu * "Suntem în criză de timp, dar sperăm să rezolvăm ambele probleme", spune Marius Stan, directorul general al clubului gălăţean

A apărut o lege, dar...

Melcul este şef peste lucrările de ridicare a arenei din Ţiglina III la standardele impuse de Federaţia Română de Fotbal. A durat o veşnicie până la înfiinţarea unei hotărâri de degajare a zonei în care se află stadionul. Decizia luată în Consiliul Local Galaţi poate fi considerată lege, dar este şi tocmeală din belşug, de vreme ce garajele şi chioşcurile care au ştrangulat baza sportivă de la începutul anilor '90 încoace sunt neclintite. Mai nou, pentru eliminarea acestor construcţii este nevoie de o altă autorizaţie emisă de Primărie, dar actul cu pricina nu poate apărea fără PUD‑ul realizat de beneficiar. Vă doare capul? Ei bine, cam aşa stă treaba în România - până nu te scarpini cu degetul mare de la piciorul drept în urechea stângă nu‑ţi trece!

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=27048

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 5 months later...

Instalatia de nocturna mai intarzie

Stadionul "Otelul" nu va fi dotat cu instalatie de nocturna pana la data de 31 mai, a anuntat directorul general Marius Stan. Cu toate acestea, FC Otelul Galati va activa si in stagiunea 2009-2010 in Liga I daca isi va asigura acest drept si pe linie sportiva. "Este clar ca nocturna nu va fi gata pana la 31 mai 2009. Ramane de vazut cum vom solutiona aceasta problema, dar vom negocia acest subiect cu Federatia. Este posibil sa obtinem o derogare de sase luni de zile pentru a avea timp sa efectuam lucrarile. In cel mai rau caz vom juca in alt oras, dar este clar ca vom activa tot in Liga I. Asta, bineinteles daca vom ramane in primul esalon dupa acest retur", a comentat Marius Stan.

http://www.otelul-galati.ro/stiri.php?id=1430

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

se pare ca despre otelul galati nu stim nimic altceva decat sa criticam sa facem bascalie s.a. , iar cand vine vorba de otelul galati automat unii dintre dvs spuneti stan marius , fals otelul galati nu inseamna numai stan ,otelul galati inseamna GALATI , dar daca dvs vreti sa dispara oetlul bucurati-va nu mai este mult pana atunci iar pe langa sc fc otelul galati sa o sa mai dispara o alta echipa csu metal galati , bucurati-va dispare si metalul iar hc otelul nu sta mai bine decat cele 2 , asa suntem noi galatenii cand ceva merge trebuie sa dam in cap , uitati-va la comentariile brailenilor de pe gsp si prosport si vedeti ca sunt asteptati cu bratele deschise si metalul si otelul , pt ca saracii aia nu au decat o echipa in prima liga , bucurati-va , ridicati osanale autoritatilor locale , vom pierde mult FORATE mult prin disparitia celor 2 simboluri ale GALATIULUI o sa ramanem cu crimele din 40 tigarile de contrabanda de la moldoveni si amenzile date de jandarmi pentru ca un cetatean a suflat in iaurt , oare sa fie doar conducatorii celor 2 cluburi de vina ca echipele lor vor MURI !!!!!daca stan nu era astazi de la ora 15 nu juca otelu 2 -petrolul berca se juca otelul -petrolul berca , pentru cunoscatori este o mare diferenta ca de la cer la pamant repet pt cunoscatori apoi trebuia se ne pregatim de derby otelul -dunarea ,in liga 3 sau otelul-politehnica , mare derby , ca dora cele 2 echipe sunt echipele orasului iar otelul este privatul de serviciu din oras ,cand prima echipa a orasului a cazut in liga 3 nu a sarit nimeni sa ceara explicatii de ce echipa sustinuta DIN BANI PUBLICI a facut ce a facut , nu va grabiti sa raspundeti la comentariu sunt un GALATEAN MANDRU si nu vreau sa intru in "conflict " cu GALATENII mei ,

PLEDEZ VINOVAT MI-AM SUSTINUT ORASUL(ECHIPA) NECONDITIONAT

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nocturna, eterna problemă

Unde joacă Oţelul din vară?

* Dacă Federaţia Română de Fotbal nu va păsui clubul gălăţean pentru ridicarea instalaţiei de nocturnă, elevii lui Petre Grigoraş vor fi nevoiţi să se simtă ca acasă în alt oraş * Aşadar, Oţelul ar putea juca rolul veneticului, precum CS Otopeni, care anul acesta îşi apără şansele pe o bază sportivă din Ploieşti *

Instalaţia de nocturnă a Stadionului „Oţelul” devine o problemă tot mai apăsătoare pentru clubul gălăţean de Liga I de vreme ce nici măcar salariile jucătorilor n-au fost încă achitate (n.r. – aproape că s-au adunat trei lefuri!). Promisă de vreo trei ori, şi amânată la fel de mult, invenţia care face ca fotbalul să se desfăşoare în aer liber şi pe timp de noapte trebuie neapărat pusă în aplicare şi la malul Dunării. Cum stadionul municipal – şi anume „Dunărea” – pe care Primăria se tot angajează că-l va dota la standarde europene este departe de normele impuse de Liga Profesionistă de Fotbal, tot arena din Ţiglina III se pretează unui „upgrade” care să alinieze Galaţiul la standarde minimale la care au acces (altele sunt în curs de „emancipare”), printre altele, „halte” precum Urziceni, Fieni sau Panciu!

Care sunt motivele amânărilor?

Operaţiunea de montare a „farurilor” costă aproximativ un milion de euro, sumă care nu-i dă afară din casă pe oficialii grupării Oţelul. Dar nu asta-i singura problemă. Eternele clinciuri ale „oţelarilor” cu Primăria – ia avizul, dă-mi avizul de construcţie! – şi teama proprietarilor de apartamente din jurul stadionului că stâlpii nocturnei ar slăbi structura de rezistenţă a blocurilor, aspect monitorizat de municipalitate, au concurat la neonorarea unei făgăduinţe la care microbistul de rând ţine foarte mult. Să vii în 2009 la un meci de fotbal pe o temperatură de 40 de grade Celsius la umbră ţine de sporturile extreme, deci de o anumită doză de inconştienţă.

Ar putea fi ales un oraş fără echipă în „A”

Conform manualului de licenţiere pentru Liga I, niciun club de prim eşalon nu mai poate juca, din vara acestui an, pe o arenă fără reflectoare. Totuşi, acesta nu constituie criteriu de retrogradare, existând varianta mutării pe un alt stadion, deci într-un oraş străin. „Sperăm să obţinem o derogare de la federaţie pentru a avea timp să efectuăm lucrările de montare a nocturnei”, spune directorul general al Oţelului, Marius Stan. Un refuz al FRF, foarte probabil dacă ţinem cont de „meciurile” din trecut ale lui Mircea Sandu cu clubul roş-alb-albastru, ar muta echipa antrenată de Petre Grigoraş în altă parte. Constanţa ar fi o soluţie, poate şi Vasluiul, însă mai degrabă s-ar putea juca la Buzău sau Bacău, localităţi care în sezonul următor nu vor avea echipă în prima ligă. În schimb, ambele oraşe „şi-au tras” stadion iluminat. Galaţiul când va avea aşa ceva?

http://www.viata-libera.ro/articol-Unde ... ara_2.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Galaţiul când va avea aşa ceva?

niciodata!!! cel putin atat timp cat va fi stan la galati.

În schimb, directorul general al Oţelului, Marius Stan, a dat asigurări că la Galaţi nu se va mai juca pe caniculă. "Până la vară vom avea nocturnă pe stadion, contractul cu firma care o va monta este aproape semnat, acum se discută doar detaliile" a afirmat Marius Stan.

asta era anul trecut.

mare nerusinat!!!! sa minti cu o asa nonsalanta...!!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 5 months later...

Beznă la Oţelul!

* Contractul semnat anul trecut cu firma Flash Lighting Service stagnează deoarece n-au fost achitate sumele solicitate * Pentru a lumina stadionul din Ţiglina III ar fi nevoie de mai bine de un milion de euro * Fără faruri pe arenă, Oţelul nu mai poate juca la Galaţi în Liga I! *

Combinatul: „No comment!”

L-am sunat marţi şi pe PR Managerul ArcelorMittal Galaţi pentru a afla poziţia patronilor bazei sportive de lângă Spitalul de Pediatrie. OK-ul pentru ridicarea nocturnei pe „Oţelul” de acolo trebuie să apară! Totuşi, Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al conducerii Combinatului, a replicat elegant că, momentan, nu poate comenta acest subiect. Carevasăzică, situaţia devine dramatică pentru oamenii care la sfârşit de săptămână aleg stadionul pentru a-şi gâdila microbul sportului-rege. Matineul bate la uşă!

Adio, licenţă!

Joaca s-a terminat, gluma nu-şi mai are rostul. Fanii fotbalului gălăţean pot face AMR-ul Oţelului în Liga I (n.r. – AMR înseamnă numărătoare inversă, pentru cititorii mai tineri) deoarece şansele ca formaţia roş-alb-albastră să mai activeze în acelaşi campionat cu CFR Cluj, Steaua şi Dinamo în stagiunea următoare scad dramatic spre zero. Manualul de licenţiere al Federaţiei Române de Fotbal - unul care ţine cont de ultimele recomandări UEFA - stipulează clar: licenţa pentru sezonul 2010-2011 al Ligii I nu va mai fi acordată cluburilor care nu-şi susţin meciurile de pe teren propriu pe un stadion fără instalaţie de nocturnă! Oţelul şi Unirea Alba Iulia sunt ultimele formaţii de pe prima scenă fără faruri pe arenă, însă gruparea ardeleană are statut de nou-promovată.

De ce la Zlatna se poate?

CS Zlatna, echipă de Liga a III-a din judeţul Alba (n.r. – oraşul Zlatna are 8.000 de locuitori!), poate juca şi noaptea deoarece are stâlpi de nocturnă, în timp ce trupa fanion a Galaţiului înoată în ape tot mai tulburi.

Marius Stan, directorul general al „oţelarilor”, admite că se teme de eventualitatea ca fotbalul de prim eşalon să-i fie confiscat oraşului de la Mila 80 a Dunării. Este totuşi vinovat întrucât a promis, fără acoperire, realizarea acestei investiţii ale căror costuri se ridică la aproximativ 1.200.000 de euro. „La rândul meu primeam promisiuni de sus, de aceea am tot anunţat că vom avea nocturnă. Acum sunt conştient că ne va fi tot mai greu pentru că până pe 31 mai 2010 trebuie să avem stadionul dotat cu nocturnă”, se apără şeful clubului local.

Există şi varianta exilului

Şi totuşi, în vara anului trecut, Marius Stan anunţa semnarea contractului pentru scoaterea din beznă a arenei din Ţiglina III. Ce s-a întâmplat?, unde-i contractul?, de ce n-au continuat lucrările? Oficialul Oţelului susţine că acordul cu Firma Flash Lighting Service, încheiat pe 17 mai 2008, n-a fost parafat de el, ci de însăşi conducerea ArcelorMittal în proprietatea căruia se află stadionul. „Există şi acum acel contract, au fost făcute lucrările de fezabilitate, dar operaţiunea a stagnat. Firma îşi aşteaptă banii”, susţine Stan. Să vină, oare, salvarea din partea municipalităţii care, de asemenea, promite de ani buni o bază sportivă de nivel european? Slabe speranţe, aşa că Oţelul se pregăteşte ori de Liga a II-a, ori de un exil la Bacău, Buzău sau Constanţa, localităţi care pot găzdui meciuri de fotbal după ora la care se culcă găinile.

http://www.viata-libera.ro/articol-Bezn ... lul_2.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Să vină, oare, salvarea din partea municipalităţii care, de asemenea, promite de ani buni o bază sportivă de nivel european?

Incompetenta lui M Stan va fi - dar poate nu - platita iar din banii publici.

Oricum, primarul va avea de dat niste explicatii daca va realiza o investitie din bani publici in favoarea unei firme private...

Nu numai ca marele manager nu e in stare sa atraga bani la club, dar, mai rau, ar produce bani si investitii pentru Mittal Steel.

Oare de cati alti ani mai este nevoie pentru a se lamuri suporterii galateni ca Otelul nu va face performanta in veci in "administrarea" lui MS?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

din punctul meu de vedere nu MS e principalul vinovat. el e doar o marioneta

Poate, dar atunci cu atat mai rau. Sa minti, sa inseli asteptarile atator suporteri etc., etc. doar pentru a fi pe post de mutzunache... Totusi, marioneta sau nu (parerea mea ca nu) a avut de profitat atunci cand a candidat pentru CL.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...

Combinatul nu ia în calcul iluminarea Stadionului „Oţelul”

* Oficialii ArcelorMittal nu ştiu şi nu comentează problema instalaţiei de becuri fără de care formaţia Oţelul va fi obligată să schimbe oraşul * Unul dintre ei s-a avântat să spună ceva de genul „la ce bună nocturna, de vreme ce echipa joacă numai la lumina zilei?” *

„Primăria şi Mittal le poate face”

Câteva luni – aproximativ şapte – ne mai despart de următorul campionat al Ligii I, stagiune în care nu se va mai permite disputarea de partide pe stadioanele care nu sunt dotate cu instalaţie de nocturnă. Galaţiul prezintă lacune mari la acest capitol, nici Arena „Dunărea” şi nici „Oţelul” nefiind în pas cu standardele europene. A apărut una modestă, de antrenament, pe Stadionul „Siderurgistul”, dar asta nu scurtează cu nici măcar un metru drumul pe care echipa de Liga I va fi nevoită să-l facă din vara lui 2010. La Buzău, Bacău sau Constanţa. Sau, de ce nu, Chişinău? „Cluburile au demonstrat că se poate ridica o nocturnă, cum e aceea de la „Siderurgistul”, şi cred că Primăria şi Combinatul ArcelorMittal pot dota cele două arene importante din oraş”, a comentat directorul general al Oţelului, Marius Stan.

„Şi-aşa se joacă numai vinerea…”

La Combinat însă, subiectul stâlpilor cu faruri pare să nu prezinte interes în această perioadă destul de delicată (n.r. – criza economică mondială). Recent, la finalul unei întâlniri cu presa a oficialilor concernului anglo-franco-indian a fost luată în discuţie şi marea durere a fotbalului gălăţean, dar mai mult s-au împărţit zâmbete, ridicări politicoase din umeri şi glume care să detensioneze atmosfera. Christian Dessiaume, consilier al managerului Combinatului, susţine că, din câte a văzut până acum, meciurile Oţelului se desfăşoară la lumina zilei. „Şi asta nu este tot, pentru că majoritatea partidelor s-a disputat vinerea, atunci când oamenii lucrează şi nu pot merge să vadă partidele de fotbal”, a adăugat oficialul francez.

Ce a fost mai întâi: farul sau lumina zilei?

Abordarea este greşită, ceea ce denotă lipsă de cunoştinţe în domeniu. Ca să nu mai joci la lumina zilei, îţi trebuie instalaţie de iluminare pe stadion, altfel se întrerupe partida în minutul 2. Vizavi de concluzia că meciurile formaţiei antrenate de Dorinel Munteanu se desfăşoară preponderent vinerea, atunci când microbiştii se află la serviciu, tot lipsa nocturnei este de vină. Dotarea corespunzătoare a arenei din Ţiglina III ar atrage programări flexibile, iar până la ora 18.00, de pildă, cei mai mulţi dintre amatorii de fotbal ar încheia ziua de lucru. Un alt reprezentant al companiei, Thiery LeGall, CEO al ArcelorMittal Galaţi, a pus punct discuţiei afirmând că nu cunoaşte foarte bine acest subiect şi că preferă să nu facă vreun comentariu nelalocul lui. Aşadar, beznă!

http://www.viata-libera.ro/articol-Comb ... %9D_2.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Ionel Borş: „Vom avea nocturnă!”

* Senior-managerul ArcelorMittal Galaţi susţine că vor apărea farurile pe arena din Ţiglina III înainte ca echipa de Liga I să fie forţată să joace în alt oraş * Ionel Borş n-a spus concret când şi cum va fi realizat acest obiectiv, însă a invitat întreaga comunitate să pună umărul la ridicarea stâlpilor de nocturnă *

Scriam, zilele trecute, despre prezenţa senior-managerului ArcelorMittal Galaţi, Ionel Borş, la petrecerea de final de an a echipei de fotbal Oţelul. N-a lipsit niciodată de la cheful de adio al roş-alb-albaştrilor şi mereu, la asemenea evenimente, a trebuit să discute cu mass-media despre sportul pe care Combinatul Siderurgic îl susţine anual cu milioane de euro. Altă dată se vorbea despre cupele europene. Acum problema numărul 1 a clubului dunărean de Liga I o constituie absenţa instalaţiei de nocturnă de pe stadion, iar riscul mutării „oţelarilor” - cu căţel şi purcel - în alt oraş este tot mai mare. Regulamentul nu mai permite, din vara lui 2010, desfăşurarea de meciuri în primul eşalon pe arenele rămase în beznă.

„Vreau 10.000 de oameni pe stadion”

„Nu sunt mulţumit deloc. Echipa nu joacă cu stadionul plin, aşa cum mi-am dorit întotdeauna. Ţinta pe care i-am stabilit-o preşedintelui Marius Stan este să joace cu arena plină”. „Nu le-am cerut nici să ajungă campioni, nici să joace în cupele europene, ci să aibă lume multă la meciuri”, a comentat Ionel Borş, la începutul dialogului cu presa, şi este drept că Oţelul a avut un sezon sărac în spectatori: o medie de maxim 3.000 de oameni pe meci.

Senior-managerul Combinatului a vorbit şi despre susţinerea financiară de care gruparea fotbalistică se va bucura şi în anul următor: „Suntem dispuşi să sprijinim în continuare echipa, dar vrem să vedem 10.000 de oameni pe stadion. Suportul nostru nu este însă suficient, mai ales că suntem şi în criză economică.”

„Întregul oraş trebuie să se implice”

Întrebat dacă ArcelorMittal va monta reflectoare pe stadionul din Ţiglina III - bază care-i aparţine de fapt - Ionel Borş a afirmat că se caută soluţii şi că acest neajuns va fi îndreptat. N-a oferit, însă, vreun termen, n-a înaintat procente, ba chiar a îndemnat întreaga comunitate să pună umărul la realizarea acestui obiectiv. „O să facem şi nocturna până la urmă, dar întregul oraş trebuie să se implice. Sigur vom face ceva, dar împreună, cu toţii. Sunt oameni în oraş care vor să sprijine fotbalul şi îi aşteptăm aici”. „Nu dau procente, că dacă zic că vom avea nocturnă în proporţie de 90 la sută sau numai unu la sută, n-am spus nimic. Important este să facem treaba asta”, a conchis oficialul concernului anglo-franco-indian.

http://www.viata-libera.ro/articol-Ione ... %9D_2.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 5 weeks later...

Thierry Le Gall: "Nocturna? Găsim soluţii"

Directorul general ArcelorMittal pe Europa de Est, Thierry Le Gall, totodată şeful Combinatului din Galaţi, a discutat ieri cu presa despre investiţiile concernului pe care îl reprezintă, dar a alocat minute bune şi subiectului Oţelul, echipa de fotbal, nu aliajul fier-carbon.

Cât priveşte problema instalaţiei de nocturnă, fără de care Oţelul ar urma să părăsească oraşul din vară, conducătorul Combinatului a afirmat că va încerca s-o rezolve. N-a spus când şi cum, însă pare să vorbească despre un sistem de iluminare realizat chiar în Combinat. „Pentru nocturnă, dacă este o prioritate, vom căuta să găsim soluţii, dar totalul acestui sprijin va fi adaptat. Înţeleg faptul că lipsa nocturnei ar putea goni echipa de fotbal din oraş, or nu ne dorim acest lucru. Vom vedea cu ajutorul tehnicienilor cum se va rezolva problema legată de instalaţia de nocturnă”, a conchis şeful Concernului pe Europa de Est, lăsând să se înţeleagă şi că este posibil să monteze „farurile” pe Arena „Oţelul” cu bani din sprijinul anual alocat clubului! În anul recent încheiat, clubului de prim eşalon i-au intrat în cont două milioane de euro de la Combinat.

http://www.viata-libera.ro/articol-Thie ... %9D_2.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Primăria şi-a dat acordul pentru realizarea nocturnei la stadionul "Oţelul"

Viceprimarul municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco, a anunţat că în momentul de faţă este semnat certificatul de urbanism pentru realizarea instalaţiei de nocturnă la stadionul "Oţelul". "Am semnat certificatul de urbanism în care nu este însă nici PUZ, nici PUD, este strict pentru nocturnă. Este în faza de autorizaţie şi deci vor putea să îşi pună nocturna", a spus Ciumacenco.

În ceea ce priveşte desfiinţarea chioşcurilor din apropierea stadionului, Ciumacenco a spus că acest lucru ţine de conducerea clubului "Oţelul" întrucât trebuie realizat un PUZ. "Voi avea discuţii cu domnul Marius Stan pentru că avem o problemă. Pe regulamentul lor fotbalistic trebuie ca pe o anumită rază în jurul stadionului să nu existe chioşcuri. În baza actului pe care l-am emis - acel certificat de urbanism pentru nocturnă - eu nu pot să demolez acele chioşcuri pentru ca îmi trebuie un PUZ şi neexistând şi nefiind treaba mea, fiind a clubului, nu voi putea duce la îndeplinire cerinţa lor, aceea de a dispare acele chioşcuri din raza stadionului", a afirmat Ciumacenco. Având în vedere faptul că documentaţia pentru realizarea unui PUZ este destul de costisitoare, rămâne de văzut când stadionul "Oţelul" va corespunde tuturor cerinţelor forurilor europene de fotbal. Preşedintele clubului "Oţelul", Marius Stan, nu a putut fi contactat telefonic în cursul zilei de miercuri pentru a-şi exprima punctul de vedere vizavi de acest subiect.

http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Administratie&articol=6

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Marius Stan: „Încă mai este timp pentru montarea nocturnei”

Marius Stan, directorul general al FC Oţelul a spus că instalaţia de nocturnă poate fi montată la timp astfel încât stadionul Oţelul să fie omologat pentru campionatul viitor. Stan a declarat că în acest moment totul depinde de cei din combinatul ArcelorMittal, care sunt proprietari ai stadionului. „Noi am obţinut certificatul de urbanism, avem autorizaţia, sunt toate aprobările. Rămâne ca cei din combinat să obţină PUZ (n.r - Plan Urbanistic Zonal). Din ce ştiu, tot de la cei din combinat, acolo s-au demarat ceva discuţii cu câteva firme care ar putea executa lucrarea. Încă mai este timp ca nocturna să fie montată astfel încât să avem stadionul omologat pentru prima etapă a campionatului viitor", a declarat Marius Stan.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Marius_Stan-_-Inca_mai_este_timp_pentru_montarea_nocturnei_0_214178995.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Aviz de la STS pentru nocturna stadionului “Oţelul”

* Pentru construirea nocturnei, Oţelul are nevoie de avizul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale. Clubului de fotbal gălăţean i-a fost anulat certificatul de urbanism acordat în urmă cu câteva săptămâni.

Certificatul de urbanism acordat în urmă cu câteva săptămâni de Primăria Galaţi pentru realizarea nocturnei de la stadionul “Oţelul” a fost anulat. Motivul este acela că documentul nu are şi avizul Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. Potrivit viceprimarului Nicuşor Ciumacenco, noul certificat de urbanism va fi acordat în cel mai scurt timp, odată cu depunerea la dosar a avizului din partea STS. “Decizia a fost luată din cauză că Serviciul de Telecomunicaţii Speciale solicită un aviz şi din partea sa în cazul acestei construcţii. ArcelorMittal Galaţi, proprietarul stadionului, a solicitat şi primit avizul în urmă cu două săptămâni, în data de 10 februarie. Noul certificat de urbanism va fi acordat în cel mai scurt timp, odată cu depunerea la dosar a avizului din partea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale”, a declarat Nicuşor Ciumacenco. Viceprimarul spune că STS-ul a vrut să se asigure că nu va fi afectat semnalul antenelor deoarece instalaţia de nocturnă de la Oţelul va avea peste 15 metri înălţime. “Nu va fi însă nicio problemă pentru că vom retrage certificatul de urbanism emis şi-l vom înlocui cu unul prin care e prins şi acest aviz. Nu trebuie să interferăm cu antenele dânşilor, este vorba despre semnal”, a explicat Ciumacenco.

http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Administratie&articol=5

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Oţelul Galaţi va avea instalaţie de nocturnă până la vară

Directorul general al clubului de fotbal Oţelul Galaţi, Marius Stan, a declarat într-o conferinţă de presă că până la vară va fi rezolvată problema instalaţiei de nocturnă, fără care echipa n-ar mai putea juca pe propriul stadion din stagiunea viitoare. "Avem semnale clare de la combinat că nocturna va fi ridicată şi încă este timp fizic. Cluburile care au probleme de acest gen au derogare din partea Federaţiei, dar numai până la începerea noului sezon. ArcelorMittal Galaţi, care este proprietarul bazei sportive, studiază această problemă şi sunt convins că la vară vom avea instalaţia de nocturnă mult dorită", a afirmat Stan, citat de site-ul clubului.

http://libertatea.ro/stire/otelul-galati-va-avea-instalatie-de-nocturna-pana-la-vara-280470.html?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nocturnă, dar în limita bugetului

Precizând că priorităţile Combinatului sunt altele decât finanţarea echipei de fotbal Oţelul, directorul general al combinatului ArcelorMittal Galaţi, Thierry Le Gall, a spus, totuşi, că şi în acest an va aloca pentru club aceeaşi sumă ca şi anul trecut. Este vorba despre 2,5 milioane de euro. Dacă în limita acestui buget, conducerea clubului va reuşi să rezolve şi problema nocturnei, cu atât mai bine, însă o creştere a bugetului nu va fi posibilă.

Finanţarea este singurul lucru care lipseşte pentru a începe lucrările de montare a instalaţiei de nocturnă pe stadionul din Galaţi, după ce Primăria Galaţi şi autorităţile de mediu au emis autorizaţiile necesare.

http://www.viata-libera.ro/articol-Nocturna_dar_in_limita_bugetului_2.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Oţelul se scotoceşte după bani de nocturnă

* Dacă nu se pune nocturna, suporterii Oţelului vor trebui să-şi vadă echipa jucând "acasă" în alt oraş

FC Oţelul Galaţi riscă să nu aibă stadionul omologat pentru ediţia viitoare a Ligii I, dacă nu va avea montată la timp instalaţia de nocturnă. Lucrarea ar urma să fie finanţată de combinatul ArcelorMittal, dar suma respectivă se va scădea din banii care erau destinaţi echipei.

Directorul general de la FC Oţelul, Marius Stan, a declarat că aşteaptă dintr-un moment în altul semnarea contractului pentru montarea nocturnei pe stadionul Oţelul. „Chiar astăzi am fost în combinat pentru a discuta acest subiect, este posibil chiar ca până la sfârşitul zilei să se semneze contractul. Am primit asigurări că se va face acest lucru cât mai repede posibil, pentru că deja suntem contratimp", a spus Marius Stan.

Stadionul „Oţelul" este proprietatea ArcelorMittal, de aceea lucrarea va fi plătită de către combinat, costurile fiind estimate la aproximativ un milion de euro. Însă, suma respectivă va fi scăzută din contractul de sponsorizare a clubului. La fel ca şi anul trecut, ArcelorMittal are alocată suma de 2,5 milioane de euro pentru susţinerea activităţii clubului de fotbal şi include şi costurile pentru nocturnă.

„Vrem, nu vrem, aceasta este situaţia, suntem obligaţi să vindem jucători. Nu ştiu cum o să o scoatem la capăt în condiiţiile în care de la combinat vom primi practic jumătate din ce a fost anul trecut. Pierdem un milion de euro pe care trebuie să-l recuperăm de undeva. Iar surse importante nu pot fi decât vânzarea de jucători şi drepturile de televizare. De aceea ne-au durut atât de mult înfrângerile cu Steaua şi Dinamo, pentru că orice loc mai sus în clasamentul final înseamnă o sumă de bani importantă", a adăugat Marius Stan.

Dacă instalaţia nu va fi montată la timp şi stadionul „Oţelul" nu va fi omologat, gruparea gălăţeană va fi nevoită să joace într-un alt oraş cu un stadion care să îndeplinească condiţiile de licenţiere, la o distanţă de cel mult 200 kilometri de Galaţi. Cele două variante care îndeplinesc aceste condiţii sunt Buzău şi Bacău.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Otelul_se_scotoceste_dupa_bani_de_nocturna_0_230977225.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

la buzau cred ca s-a ocupat stadionul, pentru ca va juca victoria branesti si oricum acolo otelul era cu totul in deplasare la cat iubesc buzoienii galatiul. mai bine la bacau. dar poate... totusi se face ceva concret pentru montarea nocturnei? s-a sapat macar vreo groapa. ce naiba, la buzau au pus nocturna intr-o luna.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creați un cont sau conectați-vă pentru a comenta

Trebuie să fiți membru al comunității pentru a putea adăuga comentarii.

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un cont nou

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații importante

Pentru a personaliza conţinutul şi pentru a asigura o experienţă de utilizare sigură, folosim module cookies. Dacă folosiți acest site, ne permiteți să colectam informații prin intermediul modulelor cookie. Puteți modifica setările cookie-urilor. Prin continuarea navigării pe acest site confirmați acceptarea utilizării fișierelor cookie conform Politicii de utilizare a cookie.