Jump to content

Concedieri la Pro TV Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Concedieri masive la Pro TV

Trustul a disponibilizat zeci de angajaţi din staţiile locale. Cea mai profitabilă companie media de pe piaţa autohtonă este şi prima care a început seria disponibilizărilor şi trecerea publicaţiilor pe online.

Joia trecută, în redacţia staţiei locale Pro TV Buzău, a avut loc o şedinţă. O zi mai târziu, cei aproape zece angajaţi au fost înştiinţaţi că, începând cu 15 decembrie, postul tv va funcţiona doar cu jumătate din echipă. Astfel, redacţia a rămas cu un reporter, un cameraman, doi angajaţi de la departamentul tehnic şi o persoană de la publicitate. Concedierile s-au aplicat pentru cei care lucrează în baza unui contract de colaborare. Contactaţi de „Adevărul”, reprezentanţii postului local au răspuns sec: „Nu vă putem spune nimic. Astfel de informaţii vi le poate oferi departamentul de PR de la Bucureşti.”

Situaţia staţiei din Buzău nu este singulară. Pro TV SA, societatea care deţine licenţa posturilor Pro TV, Acasă TV, sport.ro, Pro Cinema şi MTV România, face disponibilizări şi în alte oraşe. Este ciudat că primele concedieri sunt făcute chiar de cel mai mare şi mai profitabil trust media autohton. Însă trebuie ţinut cont de faptul că Pro TV SA este deţinut de Central European Media (CME), grup media cu acţiuni la Nasdaq pentru care orice milion de dolari contează.

Săptămâna trecută, la Pro TV Galaţi au fost concediaţi doi reporteri, un cameraman şi un şofer, totul conform unei directive de la „trustul-mamă” care preciza că vor fi reduse cheltuielile. Cei care au rămas, redactorul-şef, crainica, un reporter pe eveniment şi doi cameramani, vor trebui să se ocupe în continuare de funcţionarea postului tv.

Surse din piaţă spun că majoritatea angajaţilor care lucrează la Pro TV Piatra Neamţ vor fi concediaţi până la începutul lui 2009. Directoarea postului Pro TV Iaşi a fost şi ea disponibilizată.

În plus, reduceri de personal s-au făcut la Braşov, redacţia rămânând cu un reporter, un cameraman şi doi oameni de la publicitate mai puţin, la Ploieşti, unde printre concediaţi se numără şi directorul postului, Ioniţă Gabriel.

Două redacţii vor sta deocamdată liniştite: cea din Baia Mare şi cea din Cluj, angajaţii fiind anunţaţi că momentan nu se vor face disponibilizări.

Seria de concedieri a venit în paralel cu modificările suferite de unele publicaţii deţinute de Publimedia: „Target”, „Go4it”, „Bănăţeanul” sau „Ziarul de duminică” vor apărea doar online.

În plus, disponibilizări se fac şi la departamentul de producţie de la studiourile din Buftea ale Media Pro. Până la închiderea ediţiei, reprezentanţii PRO TV nu au răspuns.

http://www.adevarul.ro/articole/concedi ... ro-tv.html

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.